• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۲۷۵۷۷۸
تاریخ انتشار: ۱۴ تير ۱۴۰۳ - ۱۷:۴۱
سیاسی » دولت

ضرورت تحکیم روابط اقتصادی در سازمان همکاری شانگهای

سرپرست ریاست جمهوری در نشست شانگهای پلاس، گفت: تحکیم و مصون‌سازی روابط اقتصادی اعضای سازمان همکاری شانگهای برای ارتقای نقش بین‌المللی این سازمان، ضرورت دارد.

** ضرورت تحکیم روابط اقتصادی در سازمان همکاری شانگهای

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محمد مخبر، امروز پنجشنبه در نشست شانگهای پلاس که در حاشیه نشست سران کشور‌های عضو سازمان همکاری شانگهای در آستانه پایتخت قزاقستان برگزار شد، گفت: گردهمایی کشور‌های بزرگ تولیدکننده و مصرف‌کننده انرژی دنیا از ویژگی‌های مهم این سازمان است که می‌تواند نقطه عزیمت همکاری‌های گسترده در زمینه مطالعه، بهره‌برداری، استخراج، فرآوری و صادرات حامل‌های انرژی یا فناوری‌های مرتبط با این حوزه باشد.

متن کامل سخنرانی سرپرست ریاست جمهوری به شرح زیر است:
 
« بسم الله الرحمن الرحیم
 
جناب آقای توکایف، رئیس جمهور محترم قزاقستان؛ 
رؤسای جمهور و نخست وزیران محترم؛
 
مفتخرم که به نمایندگی از دولت جمهوری اسلامی ایران در نشست سران سازمان همکاری شانگهای شرکت می‌کنم. این دوره از نشست سران برای جمهوری اسلامی ایران نخستین حضور در جایگاه عضو رسمی این سازمان است که در دوره رئیس جمهور شهید، جناب آقای دکتر رئیسی به سرانجام رسید و از اهمیت شایانی برخوردار است. در ابتدا لازم می‌دانم ضمن دعا برای آرامش روح همه شهدای حادثه تلخ اردیبهشت ماه، از ابراز محبت و همدلی همکاران عزیز در این رویداد، صمیمانه تشکر و اعلام نمایم که اراده ما برای تعمیق پیوند‌های موجود و تحکیم بنیان‌های منطقه‌گرایی راهبردی با محوریت سازمان همکاری شانگهای به عنوان مهمترین ساز و کار چند جانبه منطقه‌ای خدشه‌ناپذیر و قطعی است و در آینده با جدیت دنبال خواهد شد.
 
همچنین مایلم مراتب سپاس و قدردانی خودم را بابت میزبانی گرم و صمیمانه دولت و ملت برادر و دوست قزاقستان ابراز نمایم. از گذشته‌های دور پیوند عمیق فرهنگی و دینی و دوستی گسست‌ناپذیری میان کشور‌های حوزه آسیای میانه با سرزمین ایران برقرار بوده است و امروز تجلی این ارتباط کهن تمدنی و تاریخی، در روابط رو به گسترش و همکاری‌های عالی میان جمهوری اسلامی ایران و کشور‌های آسیای میانه به روشنی قابل مشاهده است.
 
همکاران عزیز!
 
یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که می‌تواند در ارتقای نقش منطقه‌ای و بین‌المللی سازمان موثر واقع گردد، تحکیم و مصون‌سازی روابط اقتصادی میان اعضای سازمان است. در این زمینه توسعه استفاده از ارز‌های ملی یا ارز مشترک مبتنی بر فناوری‌های نوین در سازمان مورد توجه قرار گرفته و لازم است به طور جدی دنبال شود. همچنین تحولات جغرافیای سیاسی دهه‌های اخیر بر اهمیت توسعه راه‌های مواصلاتی و تقویت همکاری‌های ترانزیتی افزوده است. یکی از مهمترین مسیر‌ها راهگذر شمال ـ جنوب است که فعال‌سازی آن در صدر دستور کار‌های ما قرار گرفته است. راه‌اندازی و بهره‌برداری از این مسیر می‌تواند در خدمت توسعه مبادلات تجاری و کاهش هزینه و زمان انتقال کالا میان مبداء و مقصد قرار گیرد.
 
گردهمایی کشور‌های بزرگ تولیدکننده و مصرف‌کننده انرژی دنیا از ویژگی‌های مهم سازمان همکاری شانگهای است که می‌تواند نقطه عزیمت همکاری‌های گسترده در زمینه مطالعه، بهره‌برداری، استخراج، فرآوری و صادرات حامل‌های انرژی یا فناوری‌های مرتبط با این حوزه باشد. تامین امنیت انرژی و تعمیق همکاری‌های کشور‌های عضو در این زمینه و اجرای پروژه‌های فناورانه در زمینه صنعت نفت و گاز، برق، منابع انرژی تجدیدپذیر و کم کربن، استفاده از انرژی هسته‌ای برای مقاصد صلح‌آمیز، صنعت زغال سنگ، صرفه‌جویی و بهره‌وری انرژی نیازمند توجه ویژه است.
 
آخرین موضوعی که می‌خواهم به آن اشاره کنم، مسائل زیست محیطی و مرتبط با توسعه پایدار منطقه است. جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک کشور در حال توسعه، برنامه‌های متعددی را در این زمینه در دست اجرا داشته و نقشی مثبت و سازنده در مذاکرات بین‌المللی تغییرات اقلیمی ایفا کرده است.
 
عالیجنابان!
 
برای زیست بهتر در جهان امروز، انتخابی جز همکاری، تعامل و دوستی نداریم. سازمان همکاری شانگهای چنین بستری را به خوبی در جغرافیای کهن این منطقه فراهم کرده است. بهره‌گیری از فرصت‌های موجود ضرورتی است که برای بهبود وضعیت جاری و ترسیم آینده‌ای در خور مردم نجیبمان پیش روی ما قرار دارد.
 
اجازه می‌خواهم بار دیگر از دولت و مردم قزاقستان برای میزبانی گرم و تشکیل این گردهمایی مهم قدردانی کنم و برای جمهوری خلق چین به عنوان رئیس بعدی سازمان آرزوی موفقیت دارم.
 
متشکرم.»
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
قرار دادن سپاه در فهرست تروریستی برای اروپا تبعات جدی دارد
فرمانده نیروی هوافضای سپاه: متوقف نشدیم
پایان بررسی صلاحیت داوطلبان شورا‌های اسلامی شهر در تبریز
نقش کلیدی ایران در آینده خاورمیانه
خداحافظی شورای اسلامی شهر تبریز از عمارت تاریخی ساعت
افزایش مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن در آذربایجان شرقی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۰ بهمن ۱۴۰۴
مناظر استرالیا از آسمان
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۰ بهمن ماه ۱۴۰۴
مدیرکل امور مالیاتی: مجموع پرداختی‌های ارزش افزوده زنجان از ۲ هزارو ۴۳۵ میلیارد تومان عبور کرد
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۲۰ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
زنجان؛ تمهیدات ویژه تنظیم بازار نان در ماه مبارک رمضان
اوقات شرعی اهواز، ۲۰ بهمن ماه ۱۴۰۴
۱۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن در استان زنجان به متقاضیان واگذار شده است
برداشت ۱۵ میلیون گل نرگس از نرگس زارهای پلدختر لرستان
آغاز برداشت کُنار از باغات جنوب سیستان و بلوچستان
ممنوعیت تردد شناور‌های مسافربری از بندر کیش به چارک و آفتاب، ۲۰ بهمن
لحظه شماری لرستانی‌ها برای خلق حماسه‌ای ماندگار در ۲۲ بهمن
نخستین خانه صنایع‌دستی سیستان و بلوچستان در چابهار افتتاح شد
تجلیل از ۲۲ زنده‌نام و چهره ماندگار در تبریز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بلوغ راهبردی ملت و نظام، در شناخت میدان نبرد جدید
تاریخ جدید ارائه گواهی صادرات کاتد مس اعلام شد
آغاز ساخت ۲۱ هزار مسکن ملی در زنجان
هشدار نارنجی بارندگی در برخی مناطق کشور، برای امروز
جشنواره فیلم فجر یک رویداد ملی و متعلق به همه اهالی سینماست
اعلام میزان بارش ها در مناطق مختلف کهگیلویه و بویراحمد
بارش برف و باران در ۲۶ استان کشور و انسداد ۷ محور مواصلاتی
محیط زیست اصفهان زیر بار سنگین توسعه
جمعیت هلال احمر و کمیته امداد تفاهم نامه امضا کردند
برگزاری تحلیف قضات دستگاه قضائی در حرم امام خمینی
کشاورز زنجانی در جمع کشاورزان نمونه باغبانی کشور قرار گرفت
رئیس قوه قضائیه وارد اراک شد
چمران: استقبال از ثبت نام در انتخابات شورا مطلوب بوده است
هوای تهران ناسالم برای گروه‌های حساس
تعطیلی پایانه مسافربری غرب تهران به مناسبت یوم‌الله ۲۲ بهمن
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۳ نظر)
۱۰۴ مرکز آماده خرید و دریافت گندم از کشاورزان خوزستان  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)
بازداشت ۱۱ عضو گروهک تروریستی پژاک در استان کرمانشاه  (۱ نظر)
ارز ترجیحی حذف نشده و به سبد کالای خانوار رفته است  (۱ نظر)
افتتاح طرحهای دهه فجر در استان کرمان  (۱ نظر)