• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۲۷۷۲۲۴
تاریخ انتشار: ۱۶ تير ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۹
علمی و فرهنگی » فضای مجازی
دانشگاه «وست‌مینیستر» انگلیس:

نشردهندگان اخبار جعلی احتمالاً افکار غیرعادی دارند

برخی از کاربران اینترنت تمایل زیادی دارند که محتوا‌های نادرست و جعلی به اشتراک بگذارند؛ تحقیقات دانشگاه «وست‌مینیستر» انگلیس برخی از این تمایلات را، مرتبط با اختلال «اسکیزوتایپی» می داند.

افرادی که اخبار جعلی را به اشتراک می‌گذارند، احتمالاً افکار غیرعادی دارند

به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از دِ استار، اطلاعات نادرست در همه شبکه‌های اجتماعی وجود دارد. در حالی که برخی کاربران خود را ملزم می‌دانند تا اطلاعاتی را که به اشتراک می‌گذارند بررسی کنند، اقلیتی از کاربران اینترنت هم هستند که ترجیح می‌دهند عمداً اطلاعات نادرست را به اشتراک بگذارند.
یک تیم تحقیقاتی در انگلیس تلاش کردند تا دریابند که چه چیزی این افراد را متمایز و آنها را تحریک می‌کند.
مطالعه‌ای که توسط «تام بوکانن» در دانشگاه «وست‌مینیستر» انگلیس انجام شد، نشان داده افرادی که درجات بالاتر «اسکیزوتایپی» مثبت دارند، بیشتر احتمال دارد اطلاعات نادرست را در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارند.
پروفسور «بوکانان» می‌گوید: «اسکیزوتایپی» مثبت نامی است که به تمایل به تجربه افکار غیرعادی نسبت داده می‌شود. این بدان معنا نیست که شما مشکلات سلامت روانی دارید چرا که همه افراد این نوع تجربیات را دارند، اما برخی افراد بیشتر از دیگران آنها را تجربه می‌کنند.
وی ادامه می‌دهد: به نظر می‌رسد به‌اشتراک‌گذاری اطلاعات نادرست در رسانه‌های اجتماعی، چه به صورت تصادفی و چه عمدی، با این گرایش مرتبط باشد.
این تحقیق از هزار و ۹۱۶ نفر انجام و به چهار بخش تقسیم شد. اولین مورد به رابطه بین تفاوت‌های فردی و تمایل کاربران به اشتراک‌گذاری اطلاعات نادرست پرداخت.
بخش دوم، دلایل این را که چرا مردم چنین اطلاعات نادرستی را به اشتراک می‌گذارند، تجزیه و تحلیل کرد.
در بخش سوم، شرکت‌کنندگانی که تفاوت‌ها و انگیزه‌های فردی آنها مورد ارزیابی قرار گرفت، با یک سری سرفصل‌های اخبار سیاسی درست و نادرست ارائه شد. از شرکت‌کنندگان خواسته شد تا مشخص کنند که آیا به اشتراک‌گذاشتن هر یک از این محتوا‌ها فکر می‌کنند و آنها را درست می‌دانند یا نه.
در بخش چهارم مطالعه، محققان پست‌های توییتری واقعیِ ارسال‌شده توسط شرکت‌کنندگان را ارزیابی کردند. هدف این بود که مشخص شود آیا عوامل شناسایی‌شده در مطالعات ۱، ۲ و ۳ با اشتراک‌گذاری واقعی اطلاعات نادرست در توییتر مرتبط است یا خیر.
 
*نیاز به هرج و مرج
یافته‌های محققان ارتباط بین «اسکیزوتایپی» مثبت و به اشترا‌ک‌گذاری اطلاعات نادرست را مشخص می‌کند؛ خواه شرکت‌کنندگان آگاهانه این کار را انجام دهند یا نه.
در حالی که طیف وسیعی از انگیزه‌ها برای اشتراک‌گذاری محتوا‌های سیاسی برخط با اشتراک‌گذاری اطلاعات نادرست مرتبط بود، دو انگیزه مهم‌تر به نظر می‌رسید: تمایل به اشتراک‌گذاری محتوا‌های سیاسی برای حمله به دیگران یا تحریک آنها و به اشتراک گذاشتن محتوا‌های سیاسی به‌منظور افزایش آگاهی.
محققان می‌گویند: در حالی که افراد انگیزه‌های متفاوتی را برای به اشتراک گذاشتن محتوا‌های نادرست گزارش کرده‌اند، به نظر می‌رسد که این دو عامل بر اشتراک‌گذاری عمدی یا تصادفی محتوا‌های جعلی تأثیر می‌گذارند.
با توجه به توضیحات محققان، «اسکیزوتایپی» مثبت بیشتر با تصمیم‌گیری مبتنی بر شهود و همچنین بر اساس تعصب مرتبط است تا بر اساس «فکر بازتابی».
محققان تاکید می‌کنند که بیشتر شرکت‌کنندگان، از «آگاهی» به عنوان انگیزه اصلی خود برای به اشتراک‌گذاری اطلاعات سیاسی یاد می‌کنند.
با این وجود، برخی از مردم می‌خواهند هرج و مرج ایجاد کنند و کاملاً از نادرستی اطلاعات به اشتراک گذاشته‌شده آگاه هستند. این نشان‌دهنده تمایل برخی افراد برای برهم زدن جامعه و ارتقای خود (که در حال حاضر به حاشیه رانده‌شده‌اند) است.
برای محققان دانشگاه «وست مینستر» ایده اصلی این است که دلایلی را که باعث می‌شود برخی افراد اطلاعات نادرست را به اشتراک بگذارند، بهتر درک کنند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
گرامیداشت یاد و خاطره شهدای والامقام دانش آموز شهرستان شاهین دژ
ترافیک سنگین در محور‌های استان مازندران
انتشار اسناد آمریکایی درباره شهید بهشتی در یک کتاب پژوهشی
سفر وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی به استان مرکزی
پویش ملی کلاه‌ها روی زمین؛ حمایت غارنوردان ایران از خواب زمستانی خفاش‌ها
آغاز ساخت نخستین زمین گلف و مینی‌گلف خراسان رضوی در مشهد
افزایش ۵۰ درصدی بهره‌مندان از خدمات درمان ناباروری در بیمه سلامت اردبیل
تدوین آیین‌نامه ارتقای اساتید با رویکرد فناوری و اثربخشی اجتماعی
برداشت نزدیک به ۶۰ تن زالزالک در اشنویه
کشف ۳۲۱ رأس دام قاچاق در پیرانشهر
ترکمنستان و ایران همکاری‌های بین‌منطقه‌ای را گسترش می‌دهند
برپایی بیمارستان صحرایی در محل زمین لرزه فرضی سمنان
تدوین ۱۰ طرح پیشران اقتصادی در اصفهان
کشف بیش از یک کیلوگرم شیشه و هروئین در بندرانزلی
 هوای صاف و افزایش دما در روز‌های آینده
شهرکرد سردترین مرکز استان کشور
اجرای عملیات امداد و نجات مصدومان زمین لرزه فرضی در سمنان
لیگ قهرمانان اروپا؛ برد پرگل سیتی در شب توقف بارسا
برگزاری یادواره شهدای دانش آموز در میناب
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود
واکنش چین به تهدید نظامی آمریکا علیه نیجریه
فاصله قیمت زعفران از تولید تا مصرف
استعفا در شرایط حساس
زهران ممدانی، اولین شهردار مسلمان نیویورک شد
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران
عملکرد دستگاه‌ها در صدور مجوز‌های کسب و کار
روزنامه‌های فردای ۱۳ آبان
هدف از جنگ ۱۲ روزه براندازی نظام جمهوری اسلامی بود
کشف ۱۵۶ دستگاه خودروی لوکس قاچاق به ارزش ۸۸۵ میلیارد تومان
ایروانی: اظهارات ترامپ تهدید علیه صلح‌وامنیت بین‌المللی است
آغاز دهمین سوگواره نمایش آیینی «نگین شکسته» در مشهد
وزیر خارجه ارمنستان: روابط ما با ایران راهبردی است
پخش زنده والیبال ایران و بحرین در شبکه ورزش
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)