• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۲۷۹۱۴۵
تاریخ انتشار: ۱۸ تير ۱۴۰۳ - ۱۸:۱۲
سیاسی » دولت
مخبر:

دولت در برگزاری انتخابات بی‌طرفی را رعایت کرد

سرپرست ریاست جمهوری با اشاره به تاکیدات رهبر انقلاب مبنی بر اینکه «رای مردم» حق الناس است، تصریح کرد: دولت در انتخابات حق الناس را به طور کامل صیانت کرد و این بجز با بی طرفی، امکانپذیر نیست.

دولت در برگزاری انتخابات بی‌طرفی را رعایت کرد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سرپرست ریاست جمهوری و اعضای هیئت دولت سیزدهم پیش از ظهر امروز (یکشنبه) با رهبر انقلاب اسلامی دیدار کردند. رسانه KHAMENEI.IR در حاشیه این مراسم گفت‌وگویی با آقای دکتر محمد مخبر، سرپرست ریاست جمهوری داشته است.

 ضمن عرض سلام، خداقوت و خسته نباشید. در مدت کمتر از ۵۰ روز و مطابق موعد تعیین شده در قانون اساسی دو انتخابات در کشور برگزار شد که یک حماسه است . انجام این کار آن هم در نبود رئیس‌جمهور بسیار سنگین است. در ابتدا توضیحی درباره روند اجرایی انتخابات اخیر بفرمایید.
همین‌طور که می‌فرمایید خیلی کار سخت و سنگینی بود. البته خداوند نعمت رهبر انقلاب را بالای سر این کشور همیشه نگه‌دارد؛ ایشان با ارشادات، راهنمایی‌ها و پشتیبانی‌هایشان تکیه‌ی اصلی ما در این دوره بودند. ولی انجام کار یک ساله در ۵۰ روز، آن هم وقتی که رئیس جمهورتان به شهادت رسیده و چند موضوع مهم از جمله برگزاری اجلاس دوره جدید خبرگان و تشکیل مجلس خبرگان، برگزاری اجلاس مجلس شورای اسلامی و شروع به کار مجلس را در برنامه کشور دارید سنگین‌تر هم می‌شود. کارهای جاری کشور از قبیل بازار، ارز و بورس و... نیز باید به طور طبیعی پیش می‌رفت و آقا دستور صریح دادند که نباید به هیچ وجه خللی در کار کشور وارد بشود. همه‌ی اینها را با هم جمع کردن و مدیریت کردن توسط دولت کار سختی بود. ولی الحمدلله خدا کمک کرد و این کار انجام شد.

ببینید معمولاً برای انتخابات ریاست جمهوری از یک سال پیش تدارک می‌شد. کاندیداهای احتمالی مشخص بودند، فعالیت می‌کردند، تدارک ناظرین، شورای نگهبان، نیروهای نظامی، انتظامی، اقدامات لازم امنیتی، تدارک برای سلامت انتخابات و برگزاری پرشور حماسه حضور مردم همه طی یکسال انجام میشد. اما در شرایطی که ما داشتیم باید طی ۵۰ روز انتخابات انجام میشد و حتی اگر کار به دور دوم هم می‌رفت آن‌هم باید در همین ۵۰ روز می‌بود. همین حالت هم پیش آمد یعنی یکی از پیش‌بینی‌هایی که باید میکردیم این بود که حالا اگر دور اول انجام شد و کسی حداکثر رأی را نیاورد، مرحله‌ی دوم هم در مدت قانونی انجام شود.

به نظرم تمام دولت و دستگاه‌های حاکمیتی با جدیت برای این کار بزرگ کمک کردند و در رأس همه‌ی اینها خود مردم بودند. خود مردم انصافاً مایه‌ی دلگرمی ما و وسیله‌ی انجام کارهای ما بودند و این کار الحمدلله شکل گرفت. خدا را شاکریم که یک انتخابات سالم، با امنیت کامل بدون هیچ‌گونه درحقیقت خللی شکل گرفت. در عین حال خب مسائل کشور هم اداره شد.

یکی از نکات مورد اتفاق جریان‌های مختلف سیاسی این است که دستگاه‌ اجرایی انتخابات و در رأسش که حالا معاون اول رئیس جمهور، در فقدان شهید رئیسی کاملاً بی‌طرف وارد این موضوع شدند و انتخابات را برگزار کردند. در این فضا می‌خواستم بدانم که حضرتعالی در جایگاه سرپرست ریاست جمهوری چه ملاحظات جدی‌ای و چه پیگیری‌هایی داشتید برای اینکه این اعتماد و این اطمینان الان شکل بگیرد و بدنه‌ی عالی دولت در بی‌طرفی کامل این رقابت را برگزار کند؟
رهبر انقلاب یک نکته‌ شرعی‌ای دارند که بسیار جدی است، آقا می‌فرمایند رأی مردم حق‌الناس است. بنابراین دولت و برگزارکننده‌ی انتخابات باید از این حق‌الناس به تمام و کمال مراقبت و صیانت کند. تحقق این امر جز با بی‌طرفی، شدنی نیست. اولا مجموعه‌ی دولت -حالا ممکن است افرادی در دولت مثل همه بالاخره نظراتی داشته باشند- در انجام برگزاری انتخابات انصافاً این بی‌طرفی را با تمام و کمال رعایت کردند. ثانیاً امکانات وسیعی برای نظارت دیده شد. یک سازوکار و دستگاه‌های رسمی مثل شورای نگهبان، ناظرین خود کاندیداها و دستگاه‌های مختلف وجود دارد. اما به موازاتش یک شبکه‌ی مردمی دیگری هم در این کار نظارت می‌کرد که اتفاقی نیفتد و همین باعث شد الحمدلله انتخابات بدون هیچ‌گونه خللی برگزار شود و تا امروز کسی متعرض انتخابات و مدعی وقوع تخلف در برگزاری آن نشده است.

خودتان هم بازخوردی از جریانهای مختلف داشته‌اید؟ 
فوق‌العاده. بعد و حین انتخابات بازخورد داشته‌ام. البته این هم از نجابت مردم، دستگاه‌ها و سیاستمدارهای ماست. در حین برگزاری انتخابات هم پیامهای تشکر و قدردانی بسیار زیادی داشتم که میگفتند کار خیلی خوب دارد پیش می‌رود، بعد از انتخابات هم همین‌جور.

به عنوان یکی از نزدیکترین همکاران شهید رئیسی فکر می‌کنید چه میراثی از ایشان بر تارک دولت جمهوری اسلامی ایران و مسئولیت پذیری و درواقع مسئولیت‌های عالی در نظام ماندگار شده است؟
توفیق بزرگ شهید رئیسی این بود که معنویت و مدیریت را با هم عجین کرده بود. شما در مدیریتش معنویت و دینداری و خداباوری را می‌دیدید. در خداباوری و دینداری‌اش هم مدیریت را می‌دیدید. سه ویژگی اصلی داشت یکی اینکه واقعاً مقیّد بود که تدابیر آقا تمام و کمال عمل بشود. نکته‌ی دوم به دلیل دین‌داری‌اش هیچ وقت احساس یأس و بن‌بست نمی‌کرد. سوم اینکه در حل مسائل کشور فوق‌العاده به ظرفیتهای داخلی اطمینان داشت که این کار می‌شود. واقعاً مردم باور بود. یعنی باور داشت که مردم صاحب انقلاب هستند و باید به این مردم خدمت کرد و ما صاحب مردم نیستیم، مردم صاحب ما هستند. به نظرم اینها ویژگی‌های بسیار مهمی بود. نکته‌ی آخر هم اینکه غیر از خدمت به مردم به چیزی فکر نمی‌کرد. امیدوارم ان‌شاءالله دولتهای بعدی هم صدر برنامه‌هایشان همین خدمت به مردم باشد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ادای احترام باروقی ها به شهید گمنام
تفاهم‌نامه برگزاری اجلاس بین‌المللی دیپلماسی فناوری در منطقه آزاد ماکو امضا شد
حجاب و عفاف نخستین سنگر آرامش اجتماعی است
توقیف شناور حامل دام قاچاق در آب‌های بندرعباس
افتتاح طرح های عمرانی و خدماتی در بخش موران
تشییع پیکر مطهر شهید گمنام در قوچان
مهار ۹۰ درصدی آتش‌سوزی جنگل‌های الیت چالوس
۱۱ هزار میلیارد ریال جزای نقدی متهمان پرونده قاچاق سوخت در هرمزگان
مدارس ابتدایی استان تهران ۴ و ۵ آذر مجازی شد
سالروز شهادت الگوی زنان عالَم حضرت زهرا (سلام الله علیها)
هشدار وزارت بهداشت در ایام آلودگی هوا
فلاورجان تمام‌قد به استقبال شهدای گمنام رفت
نخستین معامله بنزین سوپر در بورس انرژی انجام شد
افتتاح و آغاز ساخت چند طرح در شهر صدرا
انتقال ۲۹۴ زندانی افغانستانی از مرز دوغارون تایبادبه کشورشان
واژگونی مرگبار L ۹۰ در جاده سرخه به آرادان
مراسم عزاداری حضرت زهرا (س) در صدا و سیمای یزد برگزار شد
شهر‌های فاقد اداره راه و شهرسازی خراسان جنوبی اقدام کنند
نشستی برای بررسی مهمترین موضوعات شهرستان بندرانزلی
بهره برداری و آغاز ساخت طرح های آموزشی و سلامت در شهر رویدر بندرخمیر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ذخیره سازی ۴۰۰ هزار تن پیاز در انبار‌های فلاورجان
تعطیلی مدارس و ادارات در برخی شهرستان‌های آذربایجان‌غربی به دلیل آلودگی هوا فردا یکشنبه ۲ آذر
کارشناسی ارشد، یکساله و دکتری سه ساله می‌شود
تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها و تأخیر در شروع کار ادارات در شهرستان‌های آذربایجان‌غربی
تعطیلی مراکز آموزشی و ادارات برخی مناطق آذربایجان شرقی
آغاز فرایند عرضه خودرو‌های وارداتی از فردا
تصاویر ناسا از منطقه آتش سوزی در جنگل الیت چالوس
غیر حضوری شدن مدارس و دانشگاه‌ها در روز‌های سه شنبه و چهار شنبه
فردا، تشییع پیکر شهدای گمنام دفاع مقدس
ضرورت توجه مسئولان به فراهم شدن زمینه بروز استعدادها
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در تهران
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۹/۰۱
مسیرهای که هموار می شوند؛اجرای ۳۰ طرح راه‌سازی روستایی در زنجان
عملیات اطفاء حریق در جنگل‌های الیت
حذف چهار صفر از پول ملی
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
رقابت دانش آموزان رودباری در مسابقات قرآنی «آلا»  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
ضرورت اجرای طرح‌های نوآورانه برای توسعه اقتصاد دریامحور در کیش  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)