• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۲۸۶۵۹۲
تاریخ انتشار: ۲۹ تير ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۱
علمی و فرهنگی » فضای مجازی
واشنگتن‌پست:

سوءقصدی که به زبان طنز در شبکه‌های اجتماعی سروصدا کرد

پس از ترور نافرجام دونالد ترامپ، شبکه‌های اجتماعی پر از لطیفه‌ها و طنز‌های سیاسی شد.

سوءقصدی که به زبان طنز در شبکه‌های اجتماعی سروصدا کرد

به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از واشنگتن پست، «آلینا کوان» یک دانشجوی آمریکایی است که با یک هشدار خبری در تلفن همراهش از تلاش برای ترور دونالد ترامپ مطلع شد. او سپس مطالبی را مطالعه کرد که در آنها گزارش شده بود که سوءقصد ناکام بوده است. 
 
«آلینا کوان» سپس شبکه اجتماعی تیک‌تاک را باز کرد. اولین چیزی که او دید، ویدئو‌های ویرایش‌شده‌ای بود که به هم متصل و به محتوای خنده‌داری تبدیل شده بودند. 
 
همانطور که او در تیک‌تاک جستجو می‌کرد، هزاران ویدئو را به همین شکل دید. 
 
این جوان ۲۱ ساله گفت: به این اتفاق و این محتوا‌ها خندیدم، چون من فکر می‌کنم نسل من را هیچ‌یک از احزاب سیاسی نمی‌بینند و ما در طول ۸ سال گذشته با رخداد‌های زیادی مواجه شده‌ایم. مردم حس ناامیدی دارند، پس با چنین اتفاق‌هایی شوخی می‌کنند.
 
پس از سوءقصد نافرجام به دونالد ترامپ در سخنرانی انتخاباتی او که باعث مرگ یک تماشاگر و زخمی شدن دو نفر دیگر شد، تیک‌تاک، ایکس و دیگر رسانه‌های اجتماعی مملو از مطالب موسوم به «طنز سیاه» شدند.
 
برخی کاربران از تلاش برای ترور ترامپ ابراز خوشحالی، ناامیدی یا اندوه کردند، اما بسیاری هم بودند که واکنش‌های جریان اصلی سیاسی در آمریکا یا به طور کلی سیاست‌های دولت آن را تمسخر می‌کردند.
 
کارشناسانی که رسانه‌های اجتماعی و مسائل سیاسی را دنبال می‌کنند، می‌گویند که موج لطیفه‌ها و میم‌ها نشان‌دهنده بی‌تفاوتی نسبت به سیاست، انتخابات ریاست‌جمهوری و حساسیت‌زدایی نسبت به خشونت است، به‌ویژه در میان نسل‌های جوان‌تر که با قطب‌بندی‌های گسترده سیاسی و حتی تیراندازی‌های گسترده در آمریکا بزرگ شده‌اند.
 
بسیاری از جوانان آمریکایی می‌گویند که نسبت به نظام دوحزبی که به ارزش‌های آنها توجهی نمی‌کند تعلق خاطری ندارند.
 
این اتفاق در رسانه‌های اجتماعی به شکل لطیفه، میم‌ها و اسکرین‌شات‌ها منتشر شد و بازتاب یافت.
 
«ویلیام هاوِل» استاد دانشگاه شیکاگو که درباره انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا مطالعه می‌کند، می‌گوید: من بسیار نگرانم چرا که بخش قابل توجهی از مردم آمریکا به اندازه کافی از سیاست ناراضی‌اند تا جایی که حتی زمانی که کسی هدف ترور قرار می‌گیرد، فقط یک حس پوچ در میان مردم برانگیخته می‌شود.
او ادامه داد: بسیاری از مردم احساس می‌کنند که سیاستمداران ما ناکارآمد هستند و روند قانون‌گذاری کاملاً اشتباه است، بنابراین سیاست تبدیل به یک تئاتر می‌شود.
 
بر اساس داده‌های سال ۲۰۲۴ یک موسسه تحقیقات عمومی در آمریکا، بیش از نیمی از نوجوانان «نسل Z» با یکی از دو حزب سیاسی اصلی این کشور همذات‌پنداری نمی‌کنند. به عقیده بسیاری از آنان، مشکلات سیاسی آمریکا نیازمند تغییر نسل در مدیریت کشور است.
 
در همین حال، میم‌ها و لطیفه‌های متعددی درباره تیراندازی به ترامپ در فضای مجازی به اشتراک گذاشته شد. البته، مردم آمریکا همیشه از مطالب طنز در برخورد با خشونت‌های ملی استفاده کرده‌اند مثل زمانی که «آبراهام لینکلن» رئیس‌جمهور وقت آمریکا در سال ۱۸۶۱ مسیر سفر خود را تغییر داد تا از مهاجمان احتمالی به خود در امان بماند، هفته نامه «هارپر» مجموعه کاریکاتور‌هایی را منتشر کرد که نشان می‌داد او در حال دور زدن است. یا سایت خبری طنز Onion هم دو هفته پس از حملات ۱۱ سپتامبر به برج‌های دوقلوی نیویورک، شماره‌ای را به این اتفاق اختصاص داد. 
 
«دلیا کای» نویسنده خبرنامه محبوب فرهنگ اینترنتی Deez Links، هم در این باره گفت: سرعت گفتمان برخط و طراحی رسانه‌های اجتماع،‌ی نحوه واکنش ما به اتفاقات تراژیک را تغییر داده است.
 
وی افزود: طنز تلخ درباره خشونت‌های ملی (از ۱۱ سپتامبر تا تیراندازی به دانش‌آموزان در یک مدرسه) قبلا در گوشه‌هایی از اینترنت پخش می‌شد، اما اکنون به یک فرهنگ تبدیل شده است.
 
«کای» تصریح کرد: این ممکن است منعکس‌کننده احساسات سیاسی جامعه باشد، اما انگیزه‌های اقتصاد برخط را نیز منعکس می‌کند.
 
در رسانه‌های اجتماعی، توجه شبیه پول است و انتشار مطالب خنده‌دار بیشتر از مطرح‌کردن موضوعات جدی توجه کاربران را به خود جلب می‌کند.
 
با گذشت زمان، این تغییرات فرهنگ آنلاین را شکل می‌دهند.
 
«کای» افزود: چهره‌های مجازی قبلا بیشتر مواضع و نقد‌های خود درباره سیاست را به اشتراک می‌گذاشتند، اما این پست‌ها نحوه عملکرد سیاستمداران را تغییر ندادند.
 
او ادامه داد: احساس غالب مردم آمریکا این است که «این خیلی ناخوشایند است که نمی‌توانم نظر بدهم» یا «از جدی‌گرفتن اتفاق‌ها صرف‌نظر کرده‌ام، بنابراین فقط با زبان طنز توییت می‌کنم.
 
«بن کالینز» مدیرعامل سایت خبری طنز Onion می‌گوید: طنز می‌تواند راهی برای دوری از واقعیت‌های موجود کشور باشد، اما می‌تواند راهی برای درگیر شدن هم باشد. 
 
او افزود: تیم ما در سایت Onion بلافاصله پس از تیراندازی روز شنبه به ترامپ، شروع به ساختن لطیفه کردند و عصر دوشنبه یک نسخه دیجیتال از این محتوا‌های طنز منتشر شد. 
 
به گفته «کالینز»، یکی از تیتر‌های این سایت «کنگره سقف‌ها را ممنوع می‌کند» بود که بی‌میلی سیاستمداران را به اصلاح قوانین مربوط به استفاده از اسلحه در آمریکا به تمسخر می‌گرفت.
 
او گفت که خنده‌دارترین لطیفه‌ها معمولاً زمانی ساخته می‌شوند که نویسندگان سعی می‌کنند رویداد‌ها را از زاویه بزرگ‌تری مرد توجه قرار دهند که در این مورد، زمینه خشونت‌های متعدد با اسلحه بود.
 
«کالینز» گفت: شوخی‌ها ما را از این شرایط عبور می‌دهند، زیرا در غیر این صورت این درماندگی می‌تواند به خشم عمومی تبدیل شود.
 
در برخی از محتوا‌های مبتنی بر طنز و شوخی، کاربران خواستار سوءقصد دوم شدند یا تیرانداز را به دلیل ضعف در هدف گرفتن ترامپ مورد سرزنش قرار دادند.
 
«پرسیوال اِوِرِت» طنزپرداز می‌گوید: ممکن است دونالد ترامپ هم در مواردی نسبت به موضوعات مهم ملی، چنین برخورد‌های طنزآمیزی را تشویق کرده باشد، اما این بدان معنا نیست که ما نیز باید از آن پیروی کنیم.
 
«اورت» افزود: آن روز یک فرد بی‌گناه جان باخت و خانواده‌اش دیگر او را نمی‌بیند. این هر چه که هست، شوخی نیست.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
شش بازیکن نوجوان اصفهانی در فهرست تیم ملی فوتبال نوجوانان
اقامه نماز باران در حرم امام‌زاده شاه قاسم (ع) یاسوج
توزیع ۲ هزار تن بذر گندم در گلستان بین کشاورزان
صدور گواهی انحصار وراثت با بهره‌گیری از داده‌های پایگاه خانواده ثبت احوال
مهار آتش سوزی نخلستان‌های بندرعباس
نشست مشترک مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی و سفیر چین برای گسترش همکاری‌های ترانزیتی و تولیدی
اعزام پیرغلامان یزدی به اجلاس پیرغلامان و خادمان حسینی در مشهد
چهارمین موفقیت بین المللی فیلم رودخانه‌ها برنمیگردند به تهیه کنندگی و‌کارگردانی امید شکریازی
سامانه گرمسیری به دشت‌های گاوی و بان‌رحمان رسید
زعفران در انتهای مسیر برند‌سازی جهانی
مختومه شدن بیش از ۱۴ هزار و ۶۰۰ پرونده در دادگاه صلح لرستان
آغاز برداشت طلای سرخ در بهمن آباده
نشست هم اندیشی دبیرخانه های شورای سلامت و امنیت غذائی منطقه ۵ کشور
فصل جدید پویانو با اضافه شدن ۴ عروسک جدید
هوای فارس سرد و بی باران
عیادت نماینده ولی فقیه در خوزستان از جوان حادثه دیده اهوازی
آشنایی ۷۰۰ هزار نوجوان با مجموعه سرگذشت استعمار
نوسازی ناوگان دریایی نیازمند ۱۶ میلیارد یورو منابع مالی
انتشار کتاب سرگذشت شهرکرد
واقعیتی که پنهان نمی ماند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا
تقویت توان دفاعی ونزوئلا با دریافت سامانه‌های پدافند روسی
واکنش محیط زیست به تخلف تکراری باغ‌وحش نیر
امتناع کودکان از توالت مدرسه باعث یبوست می‌شود
رشد ۵۶ درصدی طرح های سرمایه‌گذاری در استان خراسان جنوبی
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی و متوسطه اول شهر‌های آلوده خوزستان تا آخر آبان
موافقت‌مجلس با کلیات طرح اصلاح قانون‌محکومیت‌های‌مهریه
افشای ابعاد جدیدی از همکاری خبرنگاران شبکه ایران اینترنشنال با موساد
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ازبکستان، حریف تیم فوتسال ایران در نیمه‌نهایی
خام فروشی در زنجیره فولاد
وقوع زلزله ۳ و ۳ دهم ریشتری در سی سخت
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۱۸
رویای تغییر نظامی که کابوس آمریکا شد
حل تنش افغانستان و پاکستان محور گفتگوی متقی و عراقچی
ادعای رسایی درباره انتصاب دادستان دستگیر شده، صحت ندارد
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
شهادت ستوانیکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
اجرای پویش سلامت علوی طرح شهید رئیسی در بروجرد  (۱ نظر)