• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۲۸۷۴۴۸
تاریخ انتشار: ۳۰ تير ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۰
خوزستان » اجتماعی

خسارت ۴۰ هزار میلیارد ریالی گرد و غبار به خوزستان

مدیر کل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: خوزستان ۴۰ هزار میلیارد ریال از مجموع خسارت گرد و غبار در کشور را به خود اختصاص داده است.

خسارت ۴۰ هزار میلیارد ریالی گرد و غبار به خوزستان

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، داود میرشکار روز شنبه، ۳۰ تیرماه ۱۴۰۳ در آیین گرامیداشت روز جهانی مقابله با طوفان‌های ماسه و گرد و غبار در اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان با اشاره به اینکه میزان خسارت ناشی از گرد و غبار در برآورد سال ۹۷ در ۵ استان کشور، ۶۰ هزار میلیارد ریال بوده است، گفت: ۴۰ هزار میلیارد ریال از این خسارت مختص خوزستان بود که بخش عمده خسارت ناشی از این پدیده را به خود اختصاص داده است.  

وی با ببیان اینکه مهاجرت، خارج شدن سرمایه‌گذارن از کشور، عدم سرمایه‌گذاری در استان‌هایی همچون خوزستان که از نظر تولید می‌توانند بار اقتصادی خوبی برای کشور داشته باشند، از دیگر خساراتی محسوب می‌شوند که در خسارت‌های ریالی ذکر شده برآورد نشده است، افزود: برای مدیریت این بحران که ناشی از تغییرات اقلیمی است همه دستگاه‌های اجرایی براساس قانون باید پای کار بیایند و با توجه به میزان خسارت وارده به استان، ضرورت دارد با دقت نظر بیشتری مساله مدیریت گرد و غبار مورد توجه قرار گرد و باید اقدامات عاجلی در ۷ کانون اصلی گرد و غبار در استان انجام شود.

میرشکار بر پیگیری راهکار‌های کاهش و مقابله با گرد و غبار و افزایش توان تاب‌آوری در استان به عنوان یکی از الزامات پایداری در زندگی و تولید تاکید کرد و ادامه داد: مرگ و میر ناشی از پدیده گرد و غبار در حوزه اجتماعی و سلامت خانواده‌ها نیز مشکلات اساسی را ایجاد کرده است، همچنین آسیب به پوشش گیاهی، آسیب به کشاورزی و کاهش تولیدات محصولات غذایی، بروز انواع آفات و بیماری‌ها، آسیب به دام و طیور، آسیب به تاسیسات برقی و زیرساخت‌های جاده‌ای از دیگر خسارات گرد و غبار به شمار می‌روند.

مدیر کل حفاظت محیط زیست خوزستان با اشارهِ مصداقی به برخی آسیب‌های گرد و غبار، اضافه کرد: به عنوان نمونه گرد و غبار در استان ایلام ۸۰ درصد زنبور‌های عسل را از بین برده که خسارت سنگینی در حوزه اجتماعی و اقتصادی وارد کرده است. همچنین بخش عمده‌ای از جوجه‌های یک روزه با نیاز به اکسیژن بیشتر بر اثر گرد و غبار از بین رفته‌اند که این مساله نیز ضربه اقتصادی شدیدی به برخی از استان‌هایی درگیر با گرد و غبار وارد کرده است.

مغفول ماندن توسعه فضای سبز خوزستان

وی با اشاره به تشکیل کارگروه توسعه فضای سبز استان خوزستان، گفت: توسعه فضای سبز در استان در کنار دیگر جنبه‌های توسعه‌ای از جمله موراد مغفول مانده است و همگام با توسعه استان نیست که همین موضوع نیز مشکلات عدیده‌ای در استان ایجاد کرد.

به گفته میرشکار تصویب طرح جامع مقابله با گرد و غبار استان، تعیین وظایف در طرح‌ها مقابله با گرد و غبار دستگاه‌های اجرایی به تفکیک، پیگیری و نظارت بر اجرای طرح‌ها، ابلاغ شیوه نامه ملاحظات محیط زیستی توسعه و بهره‌برداری از معادن از حیث میزان آلایندگی و حساسیت مناطق نسبت به تولید گرد و غبار و افزایش دیپلماسی در پیگیری اقدامات کشور‌های همسایه در کنترل کانون‌های گرد و غبار تاکنون در این حوزه انجام شده یا در حال اجرا است.

بر اساس مطالعات موسسه آب و خاک، از مجموع یک میلیون هکتار بیابان‌های خوزستان، ۳۴۵ هزار هکتار آن کانون گرد و غبار است.

این کانون‌ها در هفت نقطه استان شامل کانون شماره یک در جفیر در جنوب غرب استان، کانون شماره ۲ در شمال خرمشهر، کانون شماره سه در شرق اهواز، کانون شماره چهار در جنوب و جنوب شرق اهواز، کانون شماره پنج در امیدیه، کانون شماره ۶ در ماهشهر و کانون شماره هفت در هندیجان پراکنده است.

طرح مقابله با گرد و غبار خوزستان، در پی توفان‌های شدید خاک و قطع آب، برق و تلفن در این استان، در اواخر سال ۹۵ آغاز شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
دستگیری سارقان خودرو با ۱۲ فقره سرقت در تبریز
نویدکیا: شب ناامیدکننده‌ای بود؛‌ تساوی لحظه‌آخری خوشحالی ندارد
معاون رئیس جمهور بر توسعه شهر‌های هوشمند تاکید کرد
ضرورت توسعه ظرفیت‌های صنعتی و معدنی آذربایجان شرقی
سند دار شدن ۱۳۴ هزار و ۳۶۶ قطعه از اراضی کشاورزی آذربایجان شرقی
بردیف بهترین بازیکن دیدار سپاهان و آخال شد
ماندگاری هوای سرد در سمنان
آغاز بکار ششمین نمایشگاه بین‌المللی شهر هوشمند و هوش مصنوعی ایران
رونق آبزی‌پروری در کرمان
توقیف دو هزار خودروی شوتی در استان کرمان
بروز‌رسانی سند جامع پدافند غیرعامل چهارمحال و بختیاری
۲ برابر شدن سرانه ورزشی تبریز
نشست شورای دستگاه‌های نظارتی استان وشرکت‌های بزرگ اقتصادی در کرمان
جشنواره آرای برتر قضات برای اصلاح مجرمان در کرمان
نمایشگاه ملی صنایع‌دستی درکرمان
استقبال از تکواندوکار زنجانی مدال آور در مسابقات جهان
راه‌اندازی سامانه جدید پیگیری شکایات و پرونده‌ها درقم
توزیع بیش از ۱۲۷۵ تن کود شیمیایی بین کشاورزان اسکو
تساوی دو بر دو سپاهان و آخال در نقش جهان
اختصاص بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای آغاز مرحله دوم بیمارستان ۳۵۰ تختخوابی مهاباد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعمال محدودیت‌های ترافیکی راهپیمایی ۱۳ آبان زنجان
تعطیلی مدارس، دانشگاه ها و ادارات دولتی ۸ شهرستان هرمزگان؛ ۱۴ آبان
درگذشت پزشک گچسارانی
بازگشت پرواز‌های لوفت هانزا به ایران
تسخیر لانه جاسوسی، تصمیمی ملی برای استقلال ایران
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین
آغاز راهپیمایی ۱۳ آبان با شعار، متحد و استوار مقابل استکبار،در مشهد
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
جذب بیش از ۸۰ متخصص در مراکز درمانی لرستان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۳ آبان ۱۴۰۴
۱۳ آبان روزی حماسه ساز در قیام دانش آموزان متعهد
هر روز، یک ۱۳ آبان؛ جوانان زنجانی آماده خلق حماسه
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در سراسر کشور
سیزدهم آبان، روز یک صدایی ملت برای مبارزه با استکبار
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)