• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۲۸۸۸۲۸
تاریخ انتشار: ۰۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۵
اردبیل » اجتماعی

مهار کانون زیستی پشه آئدس در بیله سوار

مدیر گروه بیماری‌های واگیر و غیر واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل اعلام کرد: کانون زیستی پشه آئدس ناقل بیماری تب دنگی در شهرستان بیله‌سوار شناسایی و با اقدامات مراقبتی مهار شد.

مهار کانون زیستی پشه آئدس در بیله سوار

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اردبیل دکتر مهران آسایشی با اشاره به انجام مراقبت‌های حشره‌شناسی در استان اردبیل به علت نزدیکی به مرز از سال ۱۳۹۵ تاکنون گفت: طی سال‌های گذشته پشه آئدس در استان اردبیل مشاهده و گزارش نشد ولی هفته گذشته یک محل مشخص به عنوان کانون زیستی این پشه در شهرستان بیله سوار شناسایی شده و محل مورد نظر با اجرای سم پاشی و برخی اقدامات مراقبتی و فنی تحت مهار قرار گرفت.
وی با بیان این که در سه هزار نمونه برداری انجام شده طی سال جاری برای شناسایی پشه آئدش در استان اردبیل موردی از وجود این موجود در شهرستان‌های استان گزارش نشده است، اظهار کرد: با توجه به شناسایی کانون زیستی این پشه در شهرستان بیله‌سوار، اقدامات کنترلی در همه شهرستان‌های استان تشدید شده است.
مدیر گروه بیماری‌های واگیر و غیر واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل اضافه کرد: علاوه بر شهرستان بیله‌سوار در سایر مناطق استان نیز محل‌های مشکوک و محتمل برای حضور و زیست پشه آئدس از جمله مانداب‌ها و آب‌های راکد شناسایی و سمپاشی شده و به صورت مرتب و مستمر نمونه‌برداری از پشه‌ها انجام می‌شود.
وی با اشاره به نبود فرد مبتلا و چرخه بیماری تب دنگی حاصل نیش پشه آئدس در استان اردبیل گفت: هم اینک همه مراکز درمانی و خانه‌ها و مراکز بهداشتی استان اردبیل نسبت به احتمال ابتلای شهروندان به بیماری تب دنگی حساس شده‌اند و موارد مشکوک با استفاده از کیت‌های آزمایش سریع تحت مراقبت قرار می‌گیرد.
دکتر آسایشی از انجام مراقبت‌های انسانی در مبادی ورودی و مرز‌های استان خبر داد و اضافه کرد: سیستم مراقبتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل پویاتر و فعال‌تر از گذشته در این زمینه اقدامات پیشگیرانه خود را انجام می‌دهد.
وی با بیان این که حضور پشه آئدس در شهرستان مرزی بیله‌سوار به معنای ابتلا به تب دنگی نیست، اظهار کرد: مراقبت، کنترل و اقدامات پیشگیرانه در این منطقه و شهر‌های همجوار آغاز شده و تنها در صورت زاد و ولد و حضور پشه آلوده، می‌تواند آلودگی ویروس بیماری تب دنگی را پس از گزش به انسان منتقل کند.
مدیر گروه بیماری‌های واگیر و غیر واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل افزود: پشه آئدس معمولاً در مناطق آلوده شروع به زاد و ولد با سرعت زیادی می‌کند و این امر اغلب در مانداب‌ها و مکان‌های جمع‌آوری و دفع آب آلوده اتفاق می‌افتد و انتظار می‌رود هموطنان مراقبت‌های لازم را با بهسازی محیط و رعایت اصول بهداشتی انجام دهند.
وی تاکید کرد: انتقال بیماری تب دنگی از انسان به انسان جز در موارد نادر امکانپذیر نیست و تنها از راه پشه ناقل، این بیماری به انسان اتفاق می‌افتد و دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل با اقدامات پیشگیرانه مراقبتی و پایش به موقع سعی دارد تا دغدغه مردم در این زمینه را بکاهد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برپایی نمایشگاه کتاب در فرهنگسرای امام خمینی
پیام تبریک استاندار لرستان بمناسبت گرامیداشت روز پرستار 
اوقات شرعی اهواز، ۶ آبان ۱۴۰۴
قالیباف: «مثل آینده تصمیم بگیرید» همان تقدم ‎امر ملی بر امر جناحی است
تجلیل از پرستاران نمونه بیمارستان شهید محلاتی تبریز
کارزار حقوقی ایران در مقابله با جنایات صهیونیست‌ها
ضرورت تشکیل کمیته تدوین سند جامع اشتغال آذربایجان شرقی
قاری زنجانی در جمع برگزیدگان دوره ارتقای قاریان ممتاز
سلیمان زاده: نخستین بار در تاریخ بسکتبال سه نفره دختران به مدال رسیدیم
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۶ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
پلمب کلینیک غیرمجاز دامپزشکی در تبریز
ارائه خدمات درمانی به بیماران با حضور ۸۳ پرستار در بیمارستان کیش
همایش توسعه بهداشت جمعی و احیای قلبی ریوی
اوسمار ویرا رسما سرمربی پرسپولیس شد
نواخته شدن زنگ پدافند غیرعامل در مدارس آذربایجان شرقی
صعود تیم ملی تنیس روی میز ایران به جمع ۸ تیم برتر مسابقات قزاقستان
پیش بینی وزش باد شدید در سمنان
ساماندهی سگ‌های بلاصاحب و کنترل آنها در سطح شهر
تساوی وباخت مسی‌های کرمان درلیگ یک فوتبال
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آلودگی هوای مشهد رو به افزایش است
پیروزی المپیاکوس در شب درخشش طارمی
چین به محدودیت‌های تجارت با ایران پاسخ مناسب می‌دهد
افزایش تعداد مصدومان تصادف دو اتوبوس در جاده مخصوص کرج به ۲۶ نفر
لحظه «تصمیم»؛ وقتی عقربه‌های ساعت بیمارستان بعثت از حرکت ایستاده بود
اعلام اسامی برترین‌های چهل و هشتمین دوره مسابقه های سراسری قرآن
تحقق ۶۰ درصد توسعه شبکه فیبر نوری تا پایان دولت چهاردهم
نتایج روز هشتم بازی‌های آسیایی جوانان؛ بحرین
کارگروه ویژه رسیدگی به مطالبات پرستاران تشکیل شد
سرقت مسلحانه از طلافروشی در رودان
فردا آخرین مهلت ثبت‌نام محصولات ایران‌خودرو
ریابکوف: روسیه شانه به شانه در کنار ایران ایستاده است
هدف‌گیری پایگاه العدید، دشمن را به آتش‌بس التماسی واداشت
کشتی آزاد زیر ۲۳ سال قهرمانی جهان؛ رحمانی به مدال برنز رسید
ظرفیت‌های جنوب شرق ایران می‌تواند جایگزین نفت باشد
فروش اینترنتی بلیت بازی فجر سپاسی و استقلال  (۱۴ نظر)
مرمت و احیای بنای تاریخی سه‌گوش اهواز  (۲ نظر)
غرب آسیا پس از سه‌هزار سال به صلح پایدار می‌رسد  (۱ نظر)
فرصت ثبت نام حج تمتع ۱۴۰۵ برای اولویت‌های جدید فراهم شد  (۱ نظر)
گلایه از پرداخت نشدن معوقات فروردین بازنشستگان تامین اجتماعی  (۱ نظر)
حمله احتمالی دشمن ناکام‌تر از دفاع مقدس ۱۲ روزه خواهد بود  (۱ نظر)
زادگاه مبین عظیمی غرق در جشن و شادی  (۱ نظر)
چین به محدودیت‌های تجارت با ایران پاسخ مناسب می‌دهد  (۱ نظر)
ادامه روند کاهشی نرخ بیکاری  (۱ نظر)
اروپا می‌خواهد به هر قیمتی جنگ اوکراین را ادامه دهد  (۱ نظر)
آسفالت معابر شهرستان کهگیلویه در دستور کار  (۱ نظر)
سفر معاون ارشد امنیتی وزارت کشور افغانستان به تهران  (۱ نظر)
نماینده پارلمان اروپا: جهان نباید از کنار جنایات اسرائیل بگذرد  (۱ نظر)
انتشار اسناد جدیدی از لانه جاسوسی برای اولین بار  (۱ نظر)
هدف‌گیری پایگاه العدید، دشمن را به آتش‌بس التماسی واداشت  (۱ نظر)