• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۲۹۱۳۲۵
تاریخ انتشار: ۰۳ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۹:۲۹
سیاسی » امنیتی و دفاعی

شرق و غرب عالم به رژیم بعث عراق پول، ماهواره‌‌ و آواکس‌ می‌دادند

رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی با بیان اینکه رژیم بعث عراق با منابع مالی سرشار کشور‌های مرتجع، تسلیحات را هم به‌صورت نقد و اقساط از غرب و شرق می‌خرید، گفت: همه اطلاعات، ماهواره‌ها و آواکس‌ها نیز در اختیار این رژیم قرار داشت.

*** شرق و غرب عالم به رژیم بعث عراق پول، ماهواره‌‌ و آواکس‌ می‌دادند

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، سردار احمدی مقدم در سومین ویژه‌برنامه «شب خاطره» با موضوع عملیات مرصاد که با حضور فرماندهان، پیشکسوتان و ایثارگران دوران دفاع مقدس و جمع کثیری از خانواده معظم شهدا در سالن همایش‌های بین‌المللی خلیج فارس موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد، با اشاره به حوادث سال پایانی جنگ تحمیلی، اظهار داشت: در سال پایانی جنگ، شرایط ما بسیار سخت‌تر از در طول دفاع مقدس حتی از روز‌های آغاز آن بود؛ چراکه ما هشت‌سال درگیر جنگی بودیم که تقریباً از داشته‌های کشور خود در زمینه تسلیحات و تجهیزات استفاده می‌کردیم؛ اما دیگر تجهیزات ما مصرف شده بود.

رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی تصریح کرد: دشمن ما که منابع مالی سرشار کشور‌های مرتجع را در اختیار داشت و تسلیحات را به‌صورت نقد و اقساط از غرب و شرق می‌خرید و همه اطلاعات، ماهواره‌ها و آواکس‌ها نیز در اختیار او قرار داشت؛ لذا طبیعی بود که در سال‌های پایانی جنگ، توازن جنگ تاحدی به‌ضرر ما باشد؛ از طرفی دیگر نیز با تلاش‌های دشمن، درآمد‌های نفتی ما نیز به‌شدت کاهش یافت.

سردار احمدی مقدم افزود: دشمن وقتی دید که ما تسلیم نشدیم، جنگ شهر‌ها را صورت داد و موشک‌های او به تهران رسید و دست به بمباران هوایی مناطق مسکونی، مدارس و مناطقی که اثری از جنگ در آنها نبود، زده و از سلاح‌های شیمیایی استفاده کرد و نهایتاً نیز هواپیمای غیرنظامی ما توسط آمریکا در خلیج‌فارس هدف قرار گرفت.

رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی با اشاره به هدف قرار دادن زیرساخت‌های ما توسط هواپیما‌های بردبلندی که در اختیار ارتش بعث عراق قرار داده بودند و همچنین کشتی‌ها و نفت‌کش‌ها، گفت: شرایط ما به‌گونه‌ای شده بود که در زمینه خرید گندم برای تأمین نیاز کشور به مشکل خورده بودیم، برق روزی هشت‌ساعت در شهر‌ها قطع و صف بنزین تشکیل می‌شد و شرایط پشتیبانی در جبهه‌ها نیز بسیار سخت شده بود؛ درحالی که دشمن از لحاظ تسلیحاتی همچنان پیشرفت می‌کرد.

سردار احمدی مقدم افزود: پس از عملیات «والفجر ۱۰» و آزادسازی حلپچه، حکومت بعث عراق مردم خود را بمباران شیمایی و قتل‌عام کرده و در جنوب نیز شهر «فاو» را پس گرفت؛ بنابراین از این زمان، شکست‌های سریال پایان جنگ آغاز شد و دشمن مناطقی نظیر جزیره مجنون و شلمچه که ما در عملیات‌های گذشته آنها را تصرف کرده بودیم را پس گرفت و ما نیز مناطقی نظیر حاج‌عمران، ماووت و... را هم به‌صورت اختیاری تخلیه کردیم و نهایتاً جمهوری اسلامی ایران با قبول قطعنامه ۵۹۸ به استقبال آتش‌بس رفت.

رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی با بیان این‌که دشمن بعثی چندروز بعد از پذیرش قطعنامه ۵۹۸ توسط جمهوری اسلامی ایران، حمله گسترده خود به خاک کشورمان را آغاز کرد، بیان داشت: پس از پذیرش قطعنامه عراق تلاش کرد تا از فرصت پیش آمده به نفع خود استفاده کند.

سردار احمدی مقدم با اشاره به این‌که وقتی عراق به لشکر ۲۸ ارتش در مریوان و همچنین تنگه ابوقریب حمله کرد، در هر دو عملیات توسط لشکر ۲۷ سپاه و لشکر ۲۸ ارتش شکست خورد، گفت: ما وقتی برای مراسم تشییع شهید غلامرضا صالحی قائم‌مقام لشکر ۲۷ به نجف‌آباد رفته بودیم، خبر رسید که دشمن دوباره حمله کرده و با نزدیک حسینه پیشروی کرده است.

رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی به بیان خاطره‌ای از عملیات مرصاد پرداخت و با بیان این‌که سرلشکر «مصطفی ایزدی» که آن‌زمان مجروح شده و بستری بود، به من مأموریت داد که به غرب کشور بروم، تصریح کرد: آن‌زمان اغلب نیرو‌های سپاه به جنوب کشور رفته بودند و من وقتی نزدیک سرپل‌ذهاب رسیدم، دیدم که بعثی‌ها درحال عقب‌نشینی هستند؛ لذا به کرمانشاه برگشتم و دیدم که مرحوم حجت‌الاسلام «هاشمی رفسنجانی» در قرارگاه «رمضان» حضور دارد.

سردار احمدی مقدم افزود: داشتم به حجت‌الاسلام «هاشمی رفسنجانی» گزارش می‌دادم که از خط تماس گرفتند و گفتند که دشمن دارد خط ارتش را در شرق سرپل‌ذهاب گلوله‌باران می‌کند؛ حجت‌الاسلام «هاشمی رفسنجانی» گفت که احتمالاً دشمن این کار را برای پوشش عقب‌نشینی خود انجام می‌دهد؛ اما اطلاع دادند که دشمن از سد ارتش عبور کرد و سپس اطلاع دادند که دشمن از کرند هم عبور کرده است؛ آنها پرچم منافقین دارند، ارتش عراق نیستند.

رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی گفت: مرحوم حجت‌الاسلام «هاشمی رفسنجانی» گفت که بروید و جلوی آنها را بگیرید؛ لذا به‌سمت «اسلام‌آباد غرب» حرکت کردیم، وقتی به پادگان «الله‌اکبر» رسیدیم، ستون منافقین را از دور دیدیم که دارند می‌آیند. من منطقه کرمانشاه را به‌خوبی می‌شناختم؛ لذا گفتم به برخی از پایگاه‌های نظامی برویم، اگر دشمن جلوتر آمد، در آن‌جا جلوی دشمن را خواهیم گرفت؛ اما اگر جلوتر نیامد، می‌آییم اسلام‌آباد را پس می‌گیریم.

سردار احمدی مقدم افزود: آن‌زمان کرمانشاه عقبه جبهه‌های جنوب بود و نیرو‌ها را به‌دلیل گرمای هوای جنوب برای آموزش به آن‌جا می‌آرودند؛ لذا به مقر لشکر انصارالحسین (ع)، لشکر ۲۷ محمدرسول‌الله (ص) و تیپ قائم‌آل‌محمد (ص) سمنان رفتیم که اغلب رزمندگان تدارکات و آموزش در این مقر‌ها حضور داشتند و بالاترین سلاح‌های آنها تیربار و آر. پی. جی بود؛ لذا به آنها گفتم که خود را سازمان‌دهی کنید و در تنگه «چهارزبر» مستقر شوید. سپس رزمندگان لشکر انصارالحسین (ع) با بلدوزری که داشتند، در آن‌جا خاکریز زدند.

وی با بیان این‌که در همان اوضاع حمله منافقین «صادق محصولی» را دیدم که دارد یک گردان از لشکر ۶ سپاه به‌سمت گیلان‌غرب می‌برد، بیان داشت: به او گفتم در مقابل دشمن مقاومت کنید تا ما یک خط ایجاد کنیم. از طرفی نیز نیرو‌های سپاه بدر عراق هم با یک گردان، با منافقین درگیر شده بودند؛ بالاخره نیمه‌های شب این خط ایجاد شد و منافقین در حالی که با لشکر ۶ و سپس با سپاه بدر درگیر شده و ساعت‌ها هم پشت ستون مردم معطل شده بودند، نزدیکی‌های صبح به تنگه رسیدند.

رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی خاطرنشان کرد: سرلشکر «غلامعلی رشید» در همان نیمه‌های شب با من تماس گرفت و به من گفت که «تنگه چهارزبر محکم حفظ کن؛ آقای صیاد شیرازی می‌آید آن‌جا». شهید صیاد شیرازی صبح بود که به تنگه چهارزیر رسید و به من گفت شهید شوشتری هم می‌آید و شما سرپرست قرارگاه نجف اشرف هستید.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری مراسم آیینی عصر شعر یلدایی در فریدونشهر
فعالیت ۵۳ مزرعه ماهی سردابی و گرمابی در ملایر
هدف‌گذاری پتروشیمی برای ظرفیت ۱۳۰ میلیون تنی در برنامه هفتم
سنت چله بران عروس در بین عشایر مغان
بویین میاندشت ، سردترین نقطه کشور با منفی ۲۱ درجه
معرفی اعضای کمیته فنی انتخابی تیم ملی کشتی آزاد
ظرفیت خالی ۲۰ میلیارد دلاری در صنعت پتروشیمی به‌دلیل کمبود خوراک
کشف ۷ میلیارد لوازم خانگی فاقد مجوز در مهر
تجلیل استاندار خوزستان از مقام مادران توان‌یاب
هشدار در خصوص یخ زدگی کنتور‌ها در شهر بهمن در شهرستان آباده
برگزاری همایش مدیریت مصرف انرژی با مشارکت صنعت پتروشیمی
فراخوان مشمولان اعزامي پايه خدمتي دی ماه ۱۴۰۴
بزرگداشت آیت الله شاهچراغی در تهران
بیش از ۳۴۰ مورد بازرسی از واحدهای صنفی ماه جاری در نقده
دعوت از ۱۶ بازیکن برای شرکت در اردوی تیم ملی فوتبال ساحلی ایران
کشف ۲ هزار لیتر گازوئیل فاقد مجوز در فراشبند
تجلیل از مرزبانان در نقطه صفر مرزی سلماس در آستانه شب یلدا
شب نشینی یلدا در بین عشایر فسا
هم‌اکنون آرامش در سطح استان برقرار است
اهدای جهیزیه به نوعروسان مددجو در اندیکا
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی
عقیل کشاورز جاسوس موساد اعدام شد
چطور فلش مموری اطلاعات را ذخیره می‌کند؟ | آشنایی با ساختار داخلی USB Flash
نیرو‌های مسلح به سرعت در حال ترمیم کاستی‌ها هستند
دور سوم مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی واریز شد
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو
توقف خروج کامیون ها از دوغارون تایباد
ادامه بارندگی در کشور؛ بارش همچنان در نوار شرقی
حقوق آذرماه بازنشستگان و مستمری‌بگیران سازمان تأمین اجتماعی در حال پرداخت است
جزئیات تغییر ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی از اول دی
افزایش شمار جانباختگان در سیلاب جنوب کشور به ۷ نفر
حرکت صنعت هسته‌ای ایران در تراز کشور‌های پیشرفته جهان
از یک الزام مقرراتی تا موتور محرک توسعه پایدار در ساختمان
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۹ آذر
تعویق دیدار نفت و گاز گچساران و پیکان در جام حذفی فوتبال
پیاده روی بزرگ خانوادگی فردا در گرگان  (۴ نظر)
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی  (۲ نظر)
مشترکان پرمصرف گاز هزینه‌های بالاتری پرداخت می‌کنند  (۱ نظر)
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو  (۱ نظر)
کاهش سهم گاز صنایع، زیر سایه مصرف بخش‌های غیرتولیدی  (۱ نظر)
اغازبکار ادارات استان کرمان فردا ۲۹ آذرماه با دو ساعت تاخیر  (۱ نظر)
جان باختن یکی از امدادگران هلال احمر حین عملیات در شهرستان جهرم  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس در برخی مناطق استان قم فردا شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۴  (۱ نظر)
فعالیت حضور مدارس فردا شنبه در گلستان  (۱ نظر)
برف و باران، پاییز فارس را بدرقه کرد  (۱ نظر)
بارش برف و لغزندگی همه محور‌های خراسان شمالی  (۱ نظر)
ایران ریاکاری آمریکا در «دلسوزی برای مردم ایران» را محکوم کرد  (۱ نظر)
وضعیت مدارس برای روز شنبه  (۱ نظر)
آمریکا در حمایت از رژیم صهیونی ۲ قاضی لاهه را تحریم کرد  (۱ نظر)
نشست بررسی راهکار‌های وحدت حوزه و دانشگاه در رشت  (۱ نظر)