• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۲۹۳۸۸۱
تاریخ انتشار: ۰۷ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۹
سیاسی » امنیتی و دفاعی

میزبانی شایستهِ بیش از ۷۰ هزار اسیر در ۲۳ پادگان ارتش

فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران در یادداشتی به مرور برخی رخدادهای دفاع مقدس در مرداد پرداخت.

**** میزبانی شایستهِ بیش از ۷۰ هزار اسیر در ۲۳ پادگان ارتش

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، سرلشکر موسوی در یادداشتی به مرور برخی رخدادهای دفاع مقدس در مردادماه پرداخت.

متن یادداشت فرمانده کل ارتش بدین شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم
مرداد، ماهی سرشار از درس‌های پرمعنا در تاریخ دفاع مقدس از شهیدان، آن الگو‌های شجاعت و استقامت، عملیات‌ها و رویداد‌های غرورآفرین و البته گمنام است که، چون نیک بنگریم می‌توانند برای امروز و فردای ما پرفایده و امیدبخش باشند.
در ماه‌های مردادِ ۸ سال دفاع مقدس، چندین عملیات درس‌آموز طراحی و اجرا شد که هر کدام در جای خود مفید و مؤثر بودند.

از جمله عملیات‌های آفندیِ طراح، والفجر ۳ و نصر ۶ که با تلاش یکان‌های نیروی زمینی ارتش و پشتیبانی هوانیروز و نیروی هوایی و همراهی و همدلی سپاه پاسداران و گروه جنگ‌های نامنظم شهید چمران صورت گرفت. امّا از صد‌ها عملیاتِ پدافندی رزمندگان کمتر یاد می‌شود که از آن جمله در این ماه، عملیات پدافندیِ میمک است که دلاوران تیپ ۴۰ سراب برای حفظ عارضه حساس میمک، در مقابل فشار چند روزه و بی‌امان چند تیپ کماندویی و هلی‌برن وسیع نیرو‌های دشمن، مردانه ایستادند و از جانشان در این دفاع گذشتند.

در روز پنجم مرداد، مرصاد؛ این کمینگاهِ شکستِ مکر منافقین، با جانفشانیِ رزمندگان ارتش، سپاه و بسیج و هوشیاری و ایثار مردم جاودانه شد و با نقش‌آفرینی بی‌بدیل شهید صیاد شیرازی، هوانیروز و نیروی هوایی، غروب لشکریان باطل را نظاره کردیم. در این روز خدای متعال، منافقین را با وجود همه پشتیبانی‌های آمریکا و ایادی استکبار به سزای اعمال و خاک ذلت نشاند و پاداش هشت سال مجاهدت ملت بزرگ ایران را عطا فرمود. امّا در همین روز رشادت، مقاومت و آسمانی شدن ۱۹ تن از همرزمانم در پایگاه راداری و پدافندی سوباشی که پیش‌تر نیز ده‌ها بار از سوی دشمن تهدید شده بود، تحت‌الشعاع تأدیب منافقین، تشریح و تبیین نشد و این سند ارزشمند از شجاعت و تأثیرگذاری در روند دفاع، همچنان قطعه‌ای مهم و ناگفته از جنگ تحمیلی است.

در مرورِ روز‌های این ماه، نام عباس بابایی که نه فقط شجاعتش بلکه سیره علوی و مردمی‌اش، از او اسطوره‌ای محبوب در قلب و ذهن مردم ایران ترسیم کرده بود می‌درخشد و نام سیدالاسرای ایران، خلبان لشکری با ۶۴۱۰ روز اسارت که هر روزش درس‌ها و عبرت‌های بسیار دارد، با وجود شکنجه‌ها و سختی‌های بی‌شمار، حسرت همراهی با رژیم بعث را بر دلشان گذاشت و توان استقامت و پایداری ایران و ایرانی را در مواجهه با ناملایماتِ بسیار، یادآور شد. امّا در رخداد‌های مهم این ماه، نام شهیدِ خلبان محمد نوژه در آزادسازی پاوه و نام خلبان تیز پروازِ نیروی هوایی، شهید آل آقا در اسکورت کشتی‌های تجاری و همچنین صد‌ها عملیات تأمین امنیت خطوط مواصلاتی و صادرات و واردات توسط ناوشکن‌ها و دریادلان نیروی دریایی کمتر به اطلاع مردم رسیده است.

در روز شمار مرداد، شهادتِ بزرگان مخلص و گمنامی، چون محمد فراشاهی اولین افسر و فرمانده شهید در اولین روز‌های دفاع از مردم غیور کردستان که امام خمینی (رضوان الله تعالی علیه) بر پیکرش نماز اقامه کردند، شهید شهرامفر افسر و چریک دلاورِ عملیات‌های پاکسازی مشترک ارتش و سپاه از لوث وجود ضدانقلاب، شهید سرلشکر منفرد نیاکی آن مرجع علمی و نظامی دفاع مقدس و فرمانده غیور لشکر ۹۲، شهید سرلشکر صفوی سهی فرمانده مدّبرِ لشکر ۱۶ و فاتحِ تنگ رقابیه و شهیدِ مدافع حرم سروان محمد مرادی که جهادش یادآور امتدادِ خط دفاع از سال‌های جنگ تا دفاع امروز و مقابله با زور و ظلم صهیونیست و آمریکای مستکبر است، کمتر به چشم آمده است.

در این ماه، سالروزِ رجعت آزادگان عزیز به مام وطن در ۲۶ مرداد که چشمان منتظر خانواده‌ها با اشک شوق و امواج عاطفه و حماسه، دریایی از محبت و یکدلی ایران عزیز را شکل دادند، رویدادی کم نظیر در تاریخ کشورمان است، اما بجاست در روز تبادل اسرا، از رأفت اسلامی ایرانیِ کشور، ملت و ارتشی یاد کنیم که با فرمان امام خمینی (رضوان الله تعالی علیه)، طعم شیرین رحمتِ اسلام را به اسیران جنگی چشاند و برابر رهنمودِ امامین انقلاب، آنان را در سلکِ مبلغین اسلام و سفیرانِ عطوفتِ ایران سربلند اسلامی قرار داد.

میزبانی شایستهِ بیش از ۷۰ هزار اسیر در ۲۳ پادگان ارتش با خدمات متعدد تربیتی، آموزشی، پزشکی و درمانی در بیمارستان‌های ارتش، قطعه پنهان دیگری از افتخارات نظام اسلامی و سربازان ملت و دستاوردی ارزشمند است که ضرورت دارد درس‌های انسان‌ساز و معرفت‌افزای آن بازخوانی شود.

نه فقط در ۴۵ مردادی که از انقلاب تا حال دیده‌ایم بلکه تمامی روز‌ها و ماه‌های دفاع، در دل خود ناگفته‌هایی بسیار از جهاد سربازان دین و وطن دارد که به فرموده دقیق رهبر عزیزمان، آن دوران نه صرفاً یک برهه زمانی، بلکه گنجینه عظیمی است که ملت ما می‌تواند مدت‌های طولانی از آن استخراج، مصرف و سرمایه‌گذاری کند.
 

فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران
سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نشست مدیران امور دانشجویی کشور در سمنان
بزرگداشت زنده یاد نوشیروانی نیکوکار بزرگ در بابل
احیای یک طرح فولادی در تربت‌حیدریه پس از ۱۴ سال 
پایان مسابقات مینی‌فوتبال کارگری بوکان
برگزاری یادواره شهدای معلم و دانش‌آموز در عجب‌شیر
تفرقه در امت اسلام، خواست صهیونیسم جهانی است
پیش بینی دو هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برای بهره‌برداری از قطعه ۲ _ج محور ارومیه - مهاباد- میاندوآب
عرضه رایگان زمین حذف می شود؟!
تاکید رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی بر برخورد با قبح زدایی و هنجارشکنی هدفمند
بازدید استاندار آذربایجان‌غربی از طرح ساماندهی و زیباسازی ساحل زرینه‌رود
همه اصناف مشمول قانون مالیات بر ارزش افزوده می‌شوند
جشنواره برگ‌های رنگارنگ سرکان در قاب دوربین عکاسان
آغاز حملات گسترده هوایی به جنوب لبنان
افتتاح مرحله سوم کارخانه نوآوری زاهدان با حضور وزیر علوم
برگزاری مانور استانی مقابله با پشه آئدس در بندرگز
ستاد اربعین ۱۴۰۵ استان کرمانشاه کار خود را آغاز کرد
علت کمبود نهاده‌های دامی، خشکسالی و هشداری که باور نشد
افزایش تولید و قاچاق مواد مخدر صنعتی در افغانستان
آغاز ساخت زیر گذر شهدا در بوکان
رایزنی غریب آبادی با مقامات عربستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
واکنش چین به تهدید نظامی آمریکا علیه نیجریه
فاصله قیمت زعفران از تولید تا مصرف
استعفا در شرایط حساس
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران
زهران ممدانی، اولین شهردار مسلمان نیویورک شد
عملکرد دستگاه‌ها در صدور مجوز‌های کسب و کار
کشف ۱۵۶ دستگاه خودروی لوکس قاچاق به ارزش ۸۸۵ میلیارد تومان
روزنامه‌های فردای ۱۳ آبان
آغاز دهمین سوگواره نمایش آیینی «نگین شکسته» در مشهد
وزیر خارجه ارمنستان: روابط ما با ایران راهبردی است
هدف از جنگ ۱۲ روزه براندازی نظام جمهوری اسلامی بود
ایروانی: اظهارات ترامپ تهدید علیه صلح‌وامنیت بین‌المللی است
پخش زنده والیبال ایران و بحرین در شبکه ورزش
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)