• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۲۹۸۷۸۰
تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۵
بین الملل » آسیا و اقیانوسیه

صاحب جاروی ضد فساد هند بلاتکلیف در زندان

رییس حزبی که با نماد جارو قصد پاک کردن فساد در سازمان‌های دولتی هند را داشت بیش از سه ماه است در زندان به سر می‌برد.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از دهلی نو، از سال ۲۰۱۲ میلادی نام ارویند کجریوال در عرصه سیاست هند پیجید و روز به روز بیشتر نمایان شد.

کارشناسان سیاسی معتقدند آوازه کجریوال، زود از دهلی به چند ایالت راه یافت تا جایی که حزب حاکم در انتخابات اخیر مجلس قانونگذاری هند از بیم کاهش آرای خود او را به بهانه‌ای به زندان انداخت. 

کجرویوال رییس حزب عامه مردم (عام آدمی) در یک سال اخیر در اتحاد با دیکر احزاب مخالف حزب حاکم، ایتلاف ایندیا را تشکیل داد. 

ائتلافی که موفق شد آرزوی حزب حاکم در رسیدن به آرای اکثریت یعنی چهارصد صندلی از ۵۴۵ صندلی را در انتخابات اخیر ناکام بگذارد. 

کجریوال، سال ۲۰۱۲ جارو را به عنوان نشان حزبش انتخاب کرد و وارد عرصه سیاسی هند شد. او ۱۲ سال پیش حزب عامه مردم را تشکیل داد در هنگام راه اندازی حزب خود اعلام کرد که می‌خواهد با فساد مالی و اداری در سازمان‌های دولتی مبارزه کند.

در سال ۲۰۱۳ یک سال پس از تشکیل حزب و بعد از پیروزی در انتخابات به مجلس ایالتی دهلی راه یافت، البته حزب او فقط ۲۸ صندلی از ۷۰صندلی مجلس ایالتی آن زمان را در اختیار داشت.

در همان مجلس به عنوان سر وزیر ایالت دهلی انتخاب شد. سروزیری اش ۵۰ روز نرسیده به سر رسید و در ۱۴ فوریه ۲۰۱۴ میلادی استعفا کرد.

علت استعفا را ناتوانی دولت اقلیت خود در تصویب قانون ضد فساد پیشنهادی اعلام کرد.

حزب عامه مردم در سال ۲۰۱۵ توانست در انتخابات مجلس ایالتی دهلی ۶۷ درصد از ۷۰ صندلی این مجلس را تصاحب کند و او برای دومین بار سر وزیر پایتخت شد.

در انتخابات ۲۰۲۰ میلادی دوباره مردم به او رای دادند و سومین بار سر وزیر دهلی شد. 

سر وزیری او تاکنون ادامه دارد، اما حالا او از زندان پایتخت را مدیریت می‌کند.

زندانی شدن او به پرونده فساد مالی مربوط می‌شود پرونده که یک سال پیش دامن کجریوال و معاونانش را گرفته است. 

چند معاونش را پارسال دستگیر کردند کجریوال نیز از سه ماه پیش یعنی چند هفته مانده به انتخابات مجلس سراسری هند به زندان منتقل شد.

به گفته کارشناسان او در ۱۰ سال اخیر اقدامات قابل قبولی در حوزه‌های بهداشتی، آموزشی، آب برق و زیرساخت انجام داد. 

در سه چهار سال اخیر حزب عامه مردم به رهبری کجریوال با اقبال مردم دیگر ایالت‌ها هم روبرو شد برای مثال این حزب با پیروزی در ایالت پنجاب، دولت تشکیل داد. 

در ده سال گذشته دولت ایالتی دهلی به رهبری کجریوال با دولت مرکزی هند به رهبری نارندرا مودی نخست وزیر چالش‌های متعددی داشته و دارد. 

کجریوال وحزبش اتهامات مطرح در پرونده فساد مالی را رد کرده اند و تشکیل پرونده را دارای انگیزه‌های سیاسی و ابزاری برای هدف قرار دادن مخالفان سیاسی می‌دانند. 

دیوان عالی کشور در سه ماه اخیر اعلام کرد پرونده در دست بررسی است تا درباره اتهامات تحقیقات را کامل کند. 

سر وزیر پایتخت هند از کارش استعفا نمی‌کند و دادگاه نیز نمی‌تواند او را از کار برکنار کند حتی وثیقه هم نمی‌پذیرند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
رژیم اشغالگر به تعهداتش در توافق آتش‌بس در نوار غزه عمل نمی‌کند
تخریب کامل ۳۵ واحد تجاری و مسکونی بروجرد در جنگ
نفت رکورد ۱۲۲ دلار را زد
هلاکت ۲ شرور مسلح در جنوب سیستان و بلوچستان
یورش رژیم صهیونیستی به ناوگان جهانی الصمود
نفت از ۱۲۰ دلار گذشت
انتقاد ایران از بی‌عملی نهاد‌های بین‌المللی در قبال حملات آمریکا و رژیم صهیونیستی
رمز پیروزی ایران، وجود رهبری و میدان‌داری مردم است
خسارت ۳۰۰ میلیارد تومانی سیل به جاده‌های دلفان
کامیونداران استان زنجان؛ همراه و همدل با وطن
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۵
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۱۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۵
رایزنی تلفنی عراقچی و نبیه بری  
بانگ اتحاد و همدلی در شصتمین شب حضور مردم ارومیه در خیابان
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۵ به افق قم
زمین نه؛ تکه‌ای از خاکِ آسمان است این...
صلیب سرخ به تعهدات خود در قبال حمله به ایران عمل کند
یک فوتی و ۲ مصدوم در پی واژگونی خودرو در محور مرند - صوفیان
اجتماع بزرگ امام رضایی‌ها در کیش
ادامه بارش ها و وزش باد در سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح
افزایش قیمت جهانی نفت و فشار هم‌زمان بر اقتصاد اندونزی
مسابقه «حروف دانش» از شبکه آموزش
استفاده از ظرفیت نیرو‌های عملیاتی برای مدیریت مصرف گاز
ارائه خدمات نوین قضایی به شهروندان
کشف سلاح در مرز‌های سیستان و بلوچستان
عارف: حیدرعباسی از شخصیت‌های اثرگذار در پاسداشت فرهنگ غنی آذربایجان و ایران بود
برخورد قاطع دستگاه قضا با اخلالگران در حوزه مایحتاج مردم
پنجاه و نهمین حضور شبانه شهروندان منطقه ۱۸ در میدان معلم
ملت متحد و ولایتمدار بار دیگر دشمن را تحقیر کرد
ساخت نخستین تیمچه ساماندهی خدمات در مشهد مقدس
تمهیدات ترافیکی اجتماع بزرگ امام رضایی‌ها در پایتخت
رد ادعا‌های بی‌اساس دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس علیه ایران
سرلشکر رضایی: دشمن خطا کند، از آن‌ها اسیر می‌گیریم
بسته شدن تنگه هرمز، و زمین گیر شدن دوباره شرکت هوایی اسپیریت
پرچم متبرک حرم رضوی در مناطق مختلف خراسان شمالی  (۱ نظر)