• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۳۰۰۴۸۶
تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۱
علمی و فرهنگی » میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری

نشست روایت ثبت جهانی هگمتانه برگزار شد

هیئت ایرانی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی که برای ثبت جهانی هگمتانه به عنوان بیست و هشتمین میراث جهانی ایران، به اجلاس کمیته میراث جهانی هند اعزام شده بود، در نشستی چگونگی ثبت این اثر را روایت کردند.

نشست روایت ثبت جهانی هگمتانه برگزار شد
 
 
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، در این نشست که در موزه ملی ایران در حال برگزاری است علی دارابی معاون میراث فرهنگی این وزارتخانه، احمد پاکتچی نماینده ایران در یونسکو و کارشناسان مسئول پرونده مثل محمد حسن طالبیان و عبدالرسول وطندوست سخنرانی کردند.
 
علی دارابی، معاون وزارت میراث فرهنگی در این نشست، ثبت جهانی هگمتانه را آغاز کار دانست و گفت: ثبت جهانی موجب می شود داشته‌ها و گنجینه‌ها در عرصه های مختلف یک ملت به دنیا معرفی شود و با ثبت جهانی یک اثر، مرحله جدیدی از برای حفظ و نگهداری از این میراث جهانی آغاز می شود که نیاز به تلاش و برنامه ریزی بیش از پیش دارد.
 
اعتباربخشی فرهنگی، جهانی کردن ارزش‌های جهانی، دیپلماسی فرهنگی، بهره گیری از ظرفیت‌های اقتصادی و توانمند کردن جامعه محلی از جمله اقداماتی بود که دارابی آنها را آغاز کار پس از ثبت جهانی هگمتانه برشمرد.
 
او گفت: درباره ساختار تشخیصی و تبیینی ثبت جهانی باید گفت میراث فرهنگی که از حیث کالبدی عبور کرده و امروز آثاری به ثبت می‌رسند که قابلیت تبیین در سطح جهانی دارند پس رویکرد ثبت جهانی رویکرد احراز در میان جهانیان است.
 
دارابی افزود: نفس شکل گیری کنوانسیون ۱۹۷۲ حمایت از آثار منحصر به فرد بوده است اما کشورها توان حفاظت از آنها را نداشته‌اند به همین دلیل روح حاکم بر کنوانسیون ۱۹۷۲ حمایت است و جامعه جهانی با شناسایی آثار جهانی قصد دارد از کشور صاحب اثر برای حفاطت از آن حمایت کند در مرحله تکمیلی که شامل معرفی و عرضه ارزش‌های محلی است باید به این نکته توجه کرد که جامعه جهانی به دنبال هم افزایی و رشد فرهنگی است و به مفهوم ثبت آثار به منزله دیپلماسی فرهنگی توجه می‌شود.
 
معاون وزارت میراث فرهنگی ادامه داد: در نشست امثال یونسکو ۲۶ اثر توسط همه کشورها ثبت شد و ما اکنون رتبه نهم را در میان ده کشور اول داریم. در حوزه میراث ناملموس هم جزو ۵ کشور نخست هستیم. امسال هم در نشست میراث جهانی چند پرونده میراث ناملموس داریم و موقعیت ایران بهتر خواهد شد پس ثبت جهانی موجب می‌شود داشته‌ها و گنجینه‌ها در عرصه‌های مختلف یک ملت به دنیا معرفی شود و جهانی کردن ارزش‌های ایرانی نیز مهم است.
 
او افزود: ثبت آثار آغاز کار در دو حوزه حفاظت و معرفی است. حفاظت و حمایت از آثار جهانی، تنها وظیفه وزارت میراث فرهنگی نیست و فرابخشی است، زیرا یونسکو هم پلان مدیریت را می‌خواهد که در ایران سازمان برنامه و بودجه باید اعتباری برای آن بگذارد. استانداران، شهرداران و دستگاه‌ها پلان مدیریتی دارند و باید انتظارات را برآورده کنند. ما در قبال اثری که جهانی شد وظیفه معرفی و روایت گری داریم که باید این کار را به مثابه وظیفه عمومی بدانیم و رسانه‌ها، وزارتخانه‌ها سازمان فرهنگ و ارتباطات وظایف مشخصی را در قبال ثبت جهانی دارند.
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
زعفران؛ محصولی کم‌آب بر و پرسود برای کشاورزان زنجانی
رشد ۵۶ درصدی طرح های سرمایه‌گذاری در استان خراسان جنوبی
تا اواسط هفته ، زنجان بدون باران
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۱۸ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
سهم استان زنجان از درآمدهای معدنی کجا هزینه می‌شود؟
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۸ آبان ۱۴۰۴
پرداخت بیش از دو هزار میلیارد ریال غرامت به کشاورزان لرستانی
کلاهبرداری ۳۰ میلیارد ریالی در تبریز
کاهش ۷۵ درصدی میزان بارندگی در آذربایجان‌غربی
اختصاص ۱۰ میلیارد تومان برای تجهیز مرکز فنی حرفه‌ای میانه
ادامه روند افزایشی دمای هوا در سمنان
پیشرفت نهضت مدرسه‌سازی در طرح‌های حمایتی مسکن
تامین زیرساخت‌ها چالش اصلی سرمایه گذاری در خراسان جنوبی
لزوم جدیت دستگاه‌های متولی در تنظیم بازار
اختصاص ۹۹۰ میلیارد تومان به طرح های آبرسانی روستایی و فاضلاب لرستان
برگزاری جشنواره شکرانه برداشت زعفران در روستای منجیل آباد رباط کریم
برگزاری آئین پایانی نخستین سوگواره تعزیه (آلاله ها) منطقه شرق استان تهران
تقویم و اوقات شرعی ۱۸ آبان ۱۴۰۴
خوابگاه‌های دانشگاه ایلام میزبان بیش از ۳ هزار دانشجو
اجرای طرح نسل پاک جزیره پاک در کیش
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استخدام در سازمان صداوسیما
آغاز گازسوز کردن رایگان خودرو‌های شخصی
سرلشکر صفوی: کلید ساخت ایران قدرتمند سواحل مکران است
کشور با همراهی مردم و نیرو‌های مسلح، پیروز جنگ ۱۲ روزه شد
آغاز رویداد ملی ایران جان، خراسان جنوبیِ ایران
فرآیند حذف چهار صفر از پول ملی آغاز شد
اعمال محدودیت آبی شبانه در تهران برای پر شدن مخازن
دخالت‌های خارجی و امید به اتحاد، چالش‌های انتخابات عراق
بیش از ۹۰ درصد سد کرج خالی است
آغاز رسمی رویداد ملی ایران جان در خراسان جنوبی
رشد اقتصادی خراسان جنوبی با فرآوری محصولات معدنی در داخل استان
سامانه نوبت‌دهی اینترنتی مراکز درمانی تأمین اجتماعی راه‌اندازی شد
کشف سوخت قاچاق در آب‌های ساحلی خوزستان
نصب سقاخانه‌های جدید به یاد شهدای اقتدار در زنجان
موافقت با استقرار ۴۲۹ واحد صنعتی در زنجان
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
تسهیلات وام ازدواج  (۱ نظر)
همکاری‌ سازنده ایران، چین و روسیه در مقابله با یک‌جانبه‌گرایی آمریکا  (۱ نظر)
تشییع و خاکسپاری مادر شهید محمد سلیمانی در شهر ورزنه  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)