• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۳۰۰۴۸۶
تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۱
علمی و فرهنگی » میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری

نشست روایت ثبت جهانی هگمتانه برگزار شد

هیئت ایرانی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی که برای ثبت جهانی هگمتانه به عنوان بیست و هشتمین میراث جهانی ایران، به اجلاس کمیته میراث جهانی هند اعزام شده بود، در نشستی چگونگی ثبت این اثر را روایت کردند.

نشست روایت ثبت جهانی هگمتانه برگزار شد
 
 
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، در این نشست که در موزه ملی ایران در حال برگزاری است علی دارابی معاون میراث فرهنگی این وزارتخانه، احمد پاکتچی نماینده ایران در یونسکو و کارشناسان مسئول پرونده مثل محمد حسن طالبیان و عبدالرسول وطندوست سخنرانی کردند.
 
علی دارابی، معاون وزارت میراث فرهنگی در این نشست، ثبت جهانی هگمتانه را آغاز کار دانست و گفت: ثبت جهانی موجب می شود داشته‌ها و گنجینه‌ها در عرصه های مختلف یک ملت به دنیا معرفی شود و با ثبت جهانی یک اثر، مرحله جدیدی از برای حفظ و نگهداری از این میراث جهانی آغاز می شود که نیاز به تلاش و برنامه ریزی بیش از پیش دارد.
 
اعتباربخشی فرهنگی، جهانی کردن ارزش‌های جهانی، دیپلماسی فرهنگی، بهره گیری از ظرفیت‌های اقتصادی و توانمند کردن جامعه محلی از جمله اقداماتی بود که دارابی آنها را آغاز کار پس از ثبت جهانی هگمتانه برشمرد.
 
او گفت: درباره ساختار تشخیصی و تبیینی ثبت جهانی باید گفت میراث فرهنگی که از حیث کالبدی عبور کرده و امروز آثاری به ثبت می‌رسند که قابلیت تبیین در سطح جهانی دارند پس رویکرد ثبت جهانی رویکرد احراز در میان جهانیان است.
 
دارابی افزود: نفس شکل گیری کنوانسیون ۱۹۷۲ حمایت از آثار منحصر به فرد بوده است اما کشورها توان حفاظت از آنها را نداشته‌اند به همین دلیل روح حاکم بر کنوانسیون ۱۹۷۲ حمایت است و جامعه جهانی با شناسایی آثار جهانی قصد دارد از کشور صاحب اثر برای حفاطت از آن حمایت کند در مرحله تکمیلی که شامل معرفی و عرضه ارزش‌های محلی است باید به این نکته توجه کرد که جامعه جهانی به دنبال هم افزایی و رشد فرهنگی است و به مفهوم ثبت آثار به منزله دیپلماسی فرهنگی توجه می‌شود.
 
معاون وزارت میراث فرهنگی ادامه داد: در نشست امثال یونسکو ۲۶ اثر توسط همه کشورها ثبت شد و ما اکنون رتبه نهم را در میان ده کشور اول داریم. در حوزه میراث ناملموس هم جزو ۵ کشور نخست هستیم. امسال هم در نشست میراث جهانی چند پرونده میراث ناملموس داریم و موقعیت ایران بهتر خواهد شد پس ثبت جهانی موجب می‌شود داشته‌ها و گنجینه‌ها در عرصه‌های مختلف یک ملت به دنیا معرفی شود و جهانی کردن ارزش‌های ایرانی نیز مهم است.
 
او افزود: ثبت آثار آغاز کار در دو حوزه حفاظت و معرفی است. حفاظت و حمایت از آثار جهانی، تنها وظیفه وزارت میراث فرهنگی نیست و فرابخشی است، زیرا یونسکو هم پلان مدیریت را می‌خواهد که در ایران سازمان برنامه و بودجه باید اعتباری برای آن بگذارد. استانداران، شهرداران و دستگاه‌ها پلان مدیریتی دارند و باید انتظارات را برآورده کنند. ما در قبال اثری که جهانی شد وظیفه معرفی و روایت گری داریم که باید این کار را به مثابه وظیفه عمومی بدانیم و رسانه‌ها، وزارتخانه‌ها سازمان فرهنگ و ارتباطات وظایف مشخصی را در قبال ثبت جهانی دارند.
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اولویت‌بخشی به سیاست‌های ضدتورم، کلید گره‌گشایی از زندگی مردم است
مقاله پژوهشگران توزیع برق زنجان در مجله نیچر چاپ شد
نشت‌یابی بیش از ۷ هزار و ۸۴۴ کیلومتر شبکه گاز در استان زنجان
ورود وزیر امور خارجه کشورمان به مسقط
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۷ بهمن ۱۴۰۴
برگزاری دوره مربیگری درجه ۳ جودو بانوان در زنجان
توسعه بومگردی در روستا‌های استان زنجان
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۷ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
شمار میراث ملی استان زنجان به ۹۶۱ رسید
نقش برجسته آذربایجان‌غربی در صیانت از امنیت و ارزش‌های انقلاب اسلامی
هجدهمین یادواره سرداران و ۲۰۷ شهید سرافراز ایل شوهان در ایلام
استمرار فعالیت سامانه بارشی در سمنان
افتتاح نمایشگاه هنری برای ایران در اسکو
شکست شهرداری گرگان مقابل الوحده سوریه در سوپر لیگ بسکتبال غرب آسیا
روایتگری حاج حسین یکتا در شب‌های بله‌برون شلمچه؛ از دفاع مقدس دیروز تا جنگ تحمیلی امروز
نایب‌قهرمانی کشتی آزاد ایران در جام اوپن زاگرب
تساوی تیمهای تبریزی در لیگ برتر فوتبال نونهالان کشور
بهره‌برداری از ۱۴ طرح مخابراتی در شهرستان باروق
صعود شاهین سبزی به نیمه‌نهایی اسنوکر کمتر از ۲۱ سال آسیا
تأکید بر جهاد تبیین و انتقال دستاورد‌ها و ارزش‌های انقلاب به نسل جوان در همایش یاوران انقلاب در سردشت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جنگ با آمریکا، بعید است، اما اگر رخ دهد، ما نمی‌ترسیم
ایران در آستانه کسب نشان طلای فوتسال جام ملت‌های آسیا
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان
باران و برف در نوار ساحلی خزر، شمال شرق و شرق کشور
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود
عکس‌های منتخب خبری جهان/ ۱۶ بهمن ۱۴۰۴
ساخت ۸۰ واحد مسکونی برای مددجویان کمیته امداد
اعطای ۱۰ روز مرخصی به مناسبت دهه فجر به مددجویان زندان نقده
تسریع در ترخیص کالا‌های فاسدشدنی و رسوبی در انبار‌های گمرکات کردستان
افتتاح و توسعه مراکز انتظامی گامی مؤثر در ارتقاء خدمات رسانی به مردم
استرداد متهم کلاهبردار به کشور
توسعه خدمات الکترونیک قضائی در زمینه خدمت‌رسانی به مردم
کشف کالای قاچاق در مرز‌های سیستان و بلوچستان
ایران قدرت بازدارندگی خود را تقویت کرده است
آزادی ۱۳ مددجوی زندان مرکزی ارومیه در جشن نیمه شعبان
برای او که خواهد آمد  (۱ نظر)
کاهش ترافیک شهری کرج با اجرای ۴ طرح عمرانی  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)
ما استادان دانشگاه، خود را پاسدار انقلاب اسلامی می‌دانیم  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۵۴ روستای خراسان رضوی از راه آسفالت بهره‌مند شدند  (۱ نظر)