• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۳۰۲۲۴۵
تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۷:۳۸
سمنان » علمی فرهنگی
دانستنی های سلامت؛

غذا‌های مانده‌ای که نباید بخورید

برخی از خانم‌ها اقدام به تهیه انواع غذا برای روز‌های بعد می‌کنند در حالی که این کار صحیح نیست، برخی غذا‌ها هستند که هرگز نباید مانده‌ آن‌ها را مصرف کنید.

غذا‌های مانده‌ای که نباید بخورید به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سمنان،️ یکی از اقداماتی که می‌توانید به جای بیکار نشستن در خانه انجام دهید، درست کردن یک ماده غذایی سالم برای روز بعد است که کار شما را جلو بیندازد. بعضی از مواد غذایی هستند که نمی‌توان برای روز بعد درست کرد، زیرا این غذا‌های مانده خطرناک می‌باشند و باعث ایجاد بیماری می‌شوند 

تخم مرغ
تخم مرغ حاوی سالمونلا است. روش‌های پخت تخم مرغ به این گونه است که شما باید حرارت ملایمی برای یک مدت زمان کوتاه به آن بدهید که ممکن است باکتری‌ها را از بین نبرد. نگهداشتن تخم مرغ در دمای اتاق برای هر مدت زمانی عامل ایجاد رشد باکتری در آن می‌شود و سطح آسیب رسانی آن به مرور افزایش پیدا می‌کند. پس بهتر است تخم مرغ‌ها را تازه مصرف کنید و حتی به صورت پخته شده هم آن‌ها را زیاد نگه ندارید.

چغندر
چغندر حاوی نیتریک اکسید است که توانایی شما را هنگام ورزش افزایش می‌دهد و به بهبود وضعیت فشار خون کمک می‌کند، اما ممکن است بر اثر گرما واکنش خوبی را از خودش نشان ندهد. غذا‌های حاوی نیترات که به اندازه کافی خنک نشده باشند (داخل یخچال قرار نگرفته باشند)، عاملی برای ایجاد بیماری می‌شوند و بنابراین چغندر را هم باید تازه مصرف کنید.

سیب زمینی
سیب زمینی در محیط‌های گرم‌تر و مدت زمان طولانی‌تر از تخم مرغ، می‌تواند عاملی برای ایجاد بیماری باشد. پس باید آن را در جای خنک نگه دارید، زیرا باکتری‌ها در محیط کم اکسیژن روی سطح سیب زمینی زنده باقی می‌مانند و وارد بدن خواهند شد.

اسفناج
اسفناج همانند چغندر یکی دیگر از غذا‌های حاوی نیترات است. برای این که نیترات از این مواد غذایی به بدن شما منتقل نشود، بهتر است اسفناج را خام مصرف کنید و یا اگر آن را پختید، همان لحظه مصرف کنید.

برنج
بعضی از موادغذایی هستند که بعد از مدتی سم تولید می‌کنند. مثلاً برنج مانده می‌تواند میکروارگانیسم‌های زیادی داشته باشد که در دمای اتاق تعداد آن‌ها افزایش پیدا می‌کند. پس اگر قرار است برنج بپزید و بعد مصرف کنید، هر چه سریع‌تر آن را داخل یخچال بگذارید.

مرغ
مرغ خام مانند تخم مرغ حاوی سالمونلا است و زمانی که در دمای اتاق قرار بگیرد، عاملی برای رشد باکتری خواهد بود. اگر بعد از مدت زمان طولانی آن را داخل مایکروویو بگذارید هم نمی‌توانید آن را به یک ماده غذایی سالم تبدیل کنید. علاوه بر این از طرفی چنانچه پیش از این هم گفته شده مصرف مجدد مرغ پخته شده و سرد شده توصیه نمیشود.

روغن‌های منجمد شده در هوای سرد
روغن زیتون، روغن کانولا، روغن بذر کتان و دیگر روغن‌های دانه‌های گیاهی سرشار از چربی‌های امگا ۳ و دیگر چربی‌های غیر اشباع هستند که فواید زیادی دارند، اما به دما حساسیت نشان می‌دهند. حرارت دادن و یا دو بار گرم کردن غذایی که حاوی این روغن هاست، عاملی برای ناپایدار شدن آن‌ها می‌شود و برای بدن مضر است.

غذا‌های چرب
غذا‌های چرب را نباید دوبار گرم کنید، مثل سیب زمینی سرخ کرده که اصلاً نباید دوبار گرم شود، زیرا عوامل باکتریایی در آن افزایش پیدا می‌کند، اما اگر مجبور هستید آن‌ها را گرم کنید، باید دما را به کم‌ترین حالت ممکن برسانید.

غذای رستورانی
غذای رستورانی اصلا غذای مناسبی برای نگهداری نیست. غذای رستورانی به اندازه کافی نمی‌تواند در برابر رشد باکتری و میکروب مقاومت کند و معمولاً مناسب برای نگهداری داخل فریزر هم نخواهد بود. پس بهتر است این غذا‌ها را در همان رستوران مصرف کنید و برای فردا نگه ندارید.

غذای دریایی
ماهی تازه حاوی امگا‌های بسیار سالم است، اما خطر تولید سم در آن وجود دارد و به راحتی خراب می‌شود. باکتری موجود در ماهی مانده در دمای بسیار گرم به سرعت رشد می‌کند؛ حتی دمای اتاق هم آن را به هم می‌ریزد. هرگز ماهی را بیش از ۲ ساعت داخل یخچال و فریزر نگذارید و آن را تازه مصرف کنید.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تصویب حسابرسی سال مالی شورای اسلامی شهر تبریز
زنجان؛ واحدهای فرآوری کلید توسعه صادرات کشاورزی
باید ذات مداخله‌جوی غرب را بازشناسی کرد
ریشه‌کنی گرانی شرط اثرگذاری عملکرد دستگاه‌های نظارتی
چمن ورزشگاه یادگار امام (ره) آسیب دیده است
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱۹ آبان ۱۴۰۴
خراسان جنوبی خاستگاه اردو‌های جهادی
زنجان؛ پشت درهای بسته یک مرکز تعویض پلاک
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
راه‌اندازی ۸ جایگاه جدید سی‌ان‌جی در سراسر کشور
ضرورت همکاری دستگاه‌های اجرایی در ثبت وقایع حیاتی
برگزاری نشست تخصصی تسهیل صادرات در مناطق آزاد
شهروندان اهری ۴۵ درصد بیشتر از استاندارد جهانی آب مصرف می‌کنند
آغاز برداشت بادام‌زمینی در هوراند
برگزاری جشنواره بزرگ ورزش‌های همگانی، گرامیداشت هفته کیش
همه پای ترویج کتاب و کتاب‌خوانی
اعلام محدودیت‌های ۴۸ ساعته به‌دلیل آلودگی هوا در استان تهران
افزایش غلظت غبار در سمنان
آغاز طرح آموزش رانندگان ناوگان عمومی مازندران برای کاهش تصادفات
رئیس جمهور همراه با ملی‌پوشان فوتبال کشورمان پا به توپ شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا
تقویت توان دفاعی ونزوئلا با دریافت سامانه‌های پدافند روسی
رشد ۵۶ درصدی طرح های سرمایه‌گذاری در استان خراسان جنوبی
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی و متوسطه اول شهر‌های آلوده خوزستان تا آخر آبان
موافقت‌مجلس با کلیات طرح اصلاح قانون‌محکومیت‌های‌مهریه
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ازبکستان، حریف تیم فوتسال ایران در نیمه‌نهایی
افشای ابعاد جدیدی از همکاری خبرنگاران شبکه ایران اینترنشنال با موساد
خام فروشی در زنجیره فولاد
عراقچی: فعلا امکان مذاکره با آمریکا وجود ندارد
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۱۸ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
ادعای رسایی درباره انتصاب دادستان دستگیر شده، صحت ندارد
حل تنش افغانستان و پاکستان محور گفتگوی متقی و عراقچی
سهم استان زنجان از درآمدهای معدنی کجا هزینه می‌شود؟
زلزله ۳ و ۳ دهم ریشتری در سی سخت
پاکستان می‌تواند پلی برای اتصال ایران به شرق آسیا باشد
تسهیلات وام ازدواج  (۲ نظر)
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)