• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۳۱۲۲۶۹
تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۲
اقتصادی » اقتصاد کلان

نورد و لوله اهواز بعد از چهل سال در مسیر سوددهی

مدیرعامل شرکت نورد و لوله اهواز گفت: ۴۰ سال این شرکت زیان ده بود، اما در سال‌های اخیر به سوددهی رسیده است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، بعد از انقلاب و سپری شدن هشت سال جنگ تحمیلی که بنا به مقتضیات کشور، ملی شدن و دولتی کردن صنایع و بنگاه‌ها را به همراه داشت.

رفته رفته سخن از حضور پررنگ‌تر بخش خصوصی در میان اقتصاد کشور به زبان آمد. اما اجرای سیاست خصوصی سازی در ایران با تغییر نام و وظیفه سازمان مالی گسترش مالکیت واحد‌های تولیدی به سازمان خصوصی سازی در اردیبهشت ۱۳۸۰ جان گرفت. 

علاوه بر این، با ابلاغ بند‌های مختلف سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی در سال‌های ۸۴ و ۸۵ گسترش یافت.

 این سیاست‌ها بر موضوعاتی از جمله آزاد شدن دولت از فعالیت‌های اقتصادی غیر ضروری، باز شدن راه برای سرمایه گذاران در عرصه اقتصاد کشور، تکیه بر تعاون و پرداختن دولت به امور حاکمیتی و... تکیه دارد.

هدف از اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی شتاب بخشیدن به رشد اقتصاد ملی، گسترش مالکیت در سطح عموم مردم برای تامین عدالت اجتماعی، ارتقای کارایی بنگاه‌های اقتصادی و بهره وری منابع مادی و انسانی و فناوری، افزایش رقابت پذیری در اقتصاد ملی، افزایش سهم بخش‌های خصوصی و تعاونی در اقتصاد ملی، کاستن از بار مالی و مدیریتی دولت در تصدی فعالیت‌های اقتصادی، افزایش سطح عمومی اشتغال عنوان شده است.

۱۱ درصد از واگذاری‌ها به بخش خصوصی واقعی بوده است

براساس آمار سازمان خصوصی سازی، تا امروز ۶۷۰ شرکت دولتی در فرآیند خصوصی سازی قرار گرفته اند. اما تنها ۱۱ درصد از این واگذاری‌ها به بخش خصوصی واقعی بوده است.

شرکت نورد و لوله اهواز یکی از این شرکت هاست. این شرکت در سال ۱۳۴۶ به منظور تولید کلاف ورق گرم فولادی، لوله‌های سیاه، گالوانیزه، گاز و پروفیل تاسیس شد و در مهر ۱۳۵۰ مورد بهره برداری قرار گرفت. 

در راستای خصوصی سازی شرکت‌های دولتی، این شرکت در سال ۹۲ به آقای امیر مهریزی واگذار شد. اما این شخص به تعهدات خود پایبندی نداشت و اقساط این واگذاری را پرداخت نکرد، تا اینکه سازمان خصوصی سازی دوباره این شرکت را به فروش گذاشت و به آقای جواد خدابخشی واگذار شد. 

او در گفتگو با خبرگزاری صدا و سیما گفت: هرکسی که می‌خواست با نورد و لوله کار کند، باید اول قید دارایی‌ای که به آنجا می‌داد را می‌زد، چون مدیریت توجهی به این موضوع نداشتن که این قرض‌ها را روزی باید پس بدهند.

بنده از زمانی که نورد و لوله را گرفتم، تا امروز از هیچ بانکی یک ریال وام نگرفتم. 
 
خریدار دوم شرکت نورد و لوله اهواز ادامه داد: مجموعه ما یک مجموعه شخص محور نیست که ۱۰۰ درصد آن متعلق به بنده باشد، هرکسی در حوزه فکری، طراحی، دانش و غیردانش توانمندی‌ای داشت. ما باید به این برسیم که قرار نیست منفعت اقتصادی صرفا و تماما برای بنده باشد، تمامیت خواهی مجموعه‌ای از سقوط است. ما مجموعه‌ای از دوستان هستیم.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

حقوق اسفند کارکنان، تیر سال بعد پرداخت می‌شد

خدابخشی گفت: من وقتی که وارد شرکت شدم، بعد از ۱۱ سال اولین باری بود که حقوق اسفند کارکنان شرکت قبل از سال پرداخت شد. ۱۱ سال بود حقوق اسفندشان را تیر ماه سال بعد گرفته بودند.

به سراغ کارکنان شرکت رفتیم. آقای سعید سواری از سال ۸۴ در این شرکت مشغول به کار است. او گفت: این را با جرات می‌گویم که بدترین سال‌های خدمت و زندگی ام را در سال‌های ۹۲ تا ۹۷ گذرانده ام چون نه در شرکت و نه در خانه آرامش نداشتم.

زمانی که شرکت به شخصی به اسم مهریزی تحویل داده شد، تولید کلا خوابید و حقوق و مزایایمان صفر شد. نزدیک بود شرکت را به باد بدهد، هیچ کاری برای شرکت نمی‌کرد، همان تولید کمی که بود نمی‌دانستیم کجا می‌رفت، و پول‌ها را چه کار می‌کردند. 

او افزود: اما زمان آقای خدابخشی زندگی مان از این رو به آن رو شد، شرایط خیلی عالی شد. حق و حقوق مان به موقع پرداخت می‌شود. اگر به من بگویند ۷۲ ساعت در شرکت باش، من می‌مانم، چون آقای خدابخشی زحمت‌های پرسنل را می‌بیند. 

از طریق سایت کدال سری به صورت‌های مالی این شرکت زدیم. صورت‌های مالی نشان می‌دهند که با خصوصی سازی دوم، زیان ۱۲۳ میلیارد تومانی در پایان سال ۹۶ به سود ۶۳۲ میلیارد تومانی رسیده است.

 
گزارش از فاطمه خان احمدی خبرنگار گروه اقتصاد کلان خبرگزاری صدا و سیما
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مقاومت در غزه نابود شدنی نیست
بررسی ابعاد حقوقی مجروحان و شهدای دفاع مقدس 12 روزه
سوختن ۱۵۰ اصله نخل خرما در شهرستان شادگان
تقویم روز اوقات شرعی گیلان ، ۳۱ تیر ۱۴۰۴
ایرانشهر، بدون مرگ مادر در سه ماه نخست امسال
اختتامیه همایش ملی شعر قدسیان
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۳۱ تیر ۱۴۰۴ به افق قم
مراسم گرامیداشت سرلشکر شهید غلامحسین غیب‌پرور
نصب پنل خورشیدی بر پشت بام های خانه های روستایی
پرچم متبرک حرم مطهر درمنزل شهدای دفاع مقدس ۱۲ روزه
کشف و جمع آوری ۹۱۶ دستگاه ماینر غیر مجاز در تبریز
اعزام هواپیمای آبپاش برای مهار حریق در بخش عراقی تالاب هورالعظیم
وزش باد تهدیدی بر جان جنگل های ابر شاهرود
پبش بینی تداوم هوای گرم و وزش باد در سمنان
کاشت کنجد در مزارع جنوب فارس
میزبانی کیش از اردوی پیش‌فصل تیم فوتبال سایپا
تغییر ساعات کاری ادارات کردستان در روزهای سه شنبه و چهارشنبه
انفجار کنترل‌ شده در تبریز حین عملیات خنثی‌سازی مهمات
اخبارنقاط مختلف چهارمحال و بختیاری در یک نگاه
استقبال خانواده‌ها از کلاس‌های تابستانی فرهنگسرا‌های کیش
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دستگیری ۲ نفر در پرونده شهادت محیط‌بان
خودروسازان بدهکار؛ داد قطعه‌سازان را درآوردند!
تشریح اقدامات وزارت آموزش و پرورش در دفاع مقدس ۱۲ روزه
سفره‌های زیرزمینی مفیدترند یا سدها؟
ورود بلاکچین به تأمین مالی تولید
تصویب بسته تامین منابع مالی برای بازسازی واحد‌های تولیدی؛ به‌زودی
ثبت ارزش ۹.۴ هزار میلیارد ریالی در فروش روزانه بورس انرژی
بررسی مشکلات ۱۵ واحد تولیدی و صنعتی استان تهران
پاکدامن، نامزد عضویت در کمیته ورزشکاران فدراسیون جهانی شمشیربازی
آتش‌سوزی ۲۰ هکتار از پارک ملی تندوره درگز
مقابله منسجم با قاچاق حیات‌وحش در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست
رئیس فدراسیون تکواندو سفیر ملی صبر شد
نمایشگاه بین المللی صنعت ساختمان؛ ۲۷ مرداد
تامین کالا‌های اساسی در دوران دفاع مقدس ۱۲ روزه
ایران در جمع ۷ کشور دارای دانش فنی ساخت پوشش نانویی مقره‌های برق درجهان
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۱ نظر)