• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۳۱۵۶۰۷
تاریخ انتشار: ۰۳ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۱
بین الملل » اروپا

انگلیس؛ آشوب‌ها و فضای مجازی

آشوب‌های هفته‌های گذشته در شهر‌های انگلیس، به گفته مقامات دولتی، در شبکه‌های اجتماعی دامن زده شد.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از لندن، آشوب‌های هفته‌های گذشته در شهر‌های انگلیس، به گفته مقامات دولتی، در شبکه‌های اجتماعی دامن زده شد و با حمله نژاد پرستان و راستگرایان افراطی به هتل‌های محل اقامت مهاجران، مساجد و مراکز اسلامی، نیرو‌ها و خودرو‌های پلیس و غارت فروشگاه ها، نا امنی‌ها را در این کشور به اوج رساند.

یک شهروند انگلیسی در این باره گفت: فکر می‌کنم که شماری از افراد به ویژه نوجوانان، راستگرایان افراطی را یک الهه می‌دونند و هر چه آنان در شبکه‌های اجتماعی می‌گویند، بدون تفکر، می‌پذیرند که بی شک پیامد‌های خطرناکی خواهد داشت.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


ماجرا از قتل سه دختربچه در یک مرکز آموزش کلاس‌های تابستانی کودکان در شهر ساوت پورت آغاز شد. در پی این قتل‌ها راستگرایان افراطی و نژادپرستان انگلیسی، بلافاصله در شبکه‌های اجتماعی دست به کار شدند و با انتشار گسترده اطلاعات دروغ، نژادپرستان را به صحنه آوردند.

افراد و گروه‌های ضد اسلامی، به دروغ، «اکسل روداکوبانا»، زاده و بزرگ شده در انگلیس را که قاتل این کودکان است، یک پناهنده مسلمان معرفی و برایش نامی جعلی هم خلق کردند. سپس با راه اندازی تظاهرات خشونت آمیز، به مساجد، مراکز حمایت از مهاجران، منازل، فروشگاه‌ها و خودرو‌های مسلمانان حمله و چندین فروشگاه را غارت کردند. نژاد پرستان حتی به ماموران پلیس که تلاش کردند مانع درگیری‌های خشونت بار شوند حمله کردند و چند خودروی پلیس را نیز به آتش کشیدند. همین موضوع موجب شد تا شماری از کارشناسان، از دولت انگلیس بخواهند برای جلوگیری از آشوب‌ها نظارت خود را بر شبکه‌های اجتماعی افزایش دهند.

آنا ویلهت (Ana Vilhete)، کارشناس شبکه‌های اجتماعی در این باره گفت: من فکر می‌کنم باید در زمان‌های ویژه، برای مدتی، فعالیت شبکه‌های اجتماعی را متوقف کرد تا از ترویج خشونت و انتشار اطلاعات دروغ و گمراه کننده در سراسر بریتانیا، پیشگیری شود. هدف ما باید سلامت و امنیت مردم و جوامع باشد بنابراین، باید از کمک و دامن زدن شبکه‌های اجتماعی به آشوب‌ها جلوگیری کرد. 

چند روز پس از اینکه دولت انگلیس گفت با قاطعیت افرادی را که در فضای واقعی یا مجازی در آشوب‌های این کشور نقش داشته باشند دستگیر و مجازات خواهد کرد معلوم شد «بانی اسپوفورث» مدیر یک شرکت پوشاک در انگلیس که در شبکه‌های اجتماعی ده‌ها هزار دنبال کننده دارد نخستین کسی است که، فقط چند ساعت پس از حمله منجر به قتل سه کودک در شهر بندری «ساوث پورت»، در شبکه «ایکس» (X)، به دروغ نوشت که قاتل، مسلمانی به نام «علی الشکاتی» است که یک سال پیش با قایق، از فرانسه و به صورت غیرقانونی به انگلیس آمده و مدت هاست زیر نظر سازمان جاسوسی خارجی انگلیس، «ام آی ۶» (MI۶) قرار داشته است. اطلاعات دروغ این زن انگلیسی توسط نژاد پرستان از جمله تامی رابینسون و اندرو تیت چهره‌های مشهور ضد مهاجران و مسلمانان، به سرعت و میلیون‌ها بار در شبکه‌های اجتماعی بازنشر شد و به تهییج نژادپرستان و آشوبگران در شهر‌های انگلیس انجامید و به گسترش حملات علیه مسلمانان و مهاجران منجر شد. 

به گفته پلیس انگلیس «بانی اسپوفورث»، به اتهام دامن زدن به نژادپرستی دستگیر و تفهیم اتهام شده است و منتظر صدور حکم زندان است. «الیسون راس» (Alison Ross)، افسر مسئول پلیس منطقه «چستر» (Chester) می‌گوید همه افراد، در فضای مجازی یا واقعی، مسوول کار‌های خودند و باید پاسخگو باشند. 

این مقام پلیس انگلیس عامل بخش عمده‌ای از آشوب‌ها در سراسر این کشور را در هفته‌های اخیر، انتشار اخبار دروغ و مطالب نادرست در شبکه‌های اجتماعی می‌داند و می‌گوید گروه‌های نژاد پرست در انگلیس به سرعت پیامک جعلی این زن انگلیسی را در شبکه‌های اجتماعی منتشر کردند که ظرف چند ساعت ۲۷ میلیون بار دیده شد و زنان، مردان و کودکان و نوجوانان نژادپرست انگلیسی را به خیابان‌ها کشاند. 

یک شهروند انگلیسی در این باره می‌گوید: «آشوبگران درباره علل و ریشه‌های مشکلات این جامعه اشتباه می‌کنند. افراد و گروه‌های راستگرای افراطی در شبکه‌های اجتماعی به دروغ تبلیغ می‌کنند که مهاجران علت مشکلات این کشورند که حرفی کاملا دروغ و نادرست است. مردم بریتانیا حق دارند از وضعیت جاری کشور عصبانی باشند، اما آنان در تعیین علت مشکلات این کشور، اشتباه می‌کنند، زیرا افراط گرایان راستگرا در شبکه‌های اجتماعی، مهاجران را علت همه این بحران‌ها معرفی کنند.»

پلیس انگلیس با یورش به منازل افرادی که در آشوب هفته‌های اخیر نقش داشتند تاکنون حدود هزار و سیصد نفر از آنان را بازداشت و اتهام حدود هفتصد نفر هم به آنان تفهیم شده است. با دستور نخست وزیر انگلیس، روند محاکمه آشوبگران شتاب گرفته است و تاکنون ده‌ها نفر از آشوبگران و غارتگران، به زندان‌های طولانی محکوم شده اند. با توجه به شلوغی زندان‌های انگلیس، وزارت دادگستری این کشور دو هزار نفر از زندانیان را زودتر از موعد آزاد می‌کند تا جا برای آشوبگران محکوم شده، باز شود.

گزارش‌های رسمی منتشر شده در انگلیس نشان می‌دهد در پی آشوب‌های اخیر در شهر‌های انگلیس، بینندگان صفحات افراد و گروه‌های ضد اسلام در شبکه‌های اجتماعی، به شدت افزایش داشته است. براساس بررسی «مرکز پاسخگویی به نفرت دیجیتال» (Center for Countering Digital hate)، از زمان قتل سه دختر در شهر «ساوت پورت» (Southport)، در حدود چهارهفته پیش، نظر فعالان ضد اسلام و مسلمانان در شبکه‌های اجتماعی همچون «ایکس» (توئیتر سابق)، فیس بوک، یوتیوب، «کورا» (Quora)، واتس اپ، تلگرام، «ردیت» (Reddit) و تیک تاک، ۴۳۴ میلیون بار دیده شده است. مثلا نام «تامی رابینسون» (Tommy Robinson)، فعال ضد اسلام و مهاجران در انگلیس در یک ماه اخیر، بیش از ۱۷۵ میلیون بار فقط در اینترنت جستجو شد. 

یک شهروند انگلیسی در این باره می‌گوید: همه آمران و مشوقان این آشوب ها، رسما به عنوان نژادپرستان معرفی شده اند. مثلا تامی رابینسون، بار‌ها به خاطر جرایم اجتماعی به زندان افتاده است. ایلان ماسک، مالک شبکه اجتماعی ایکس هم به طور مستقیم و غیر مستقیم در افزایش نژاد پرستی و اقدامات ضد مسلمانان نقش داشت اندرو تیت که در این اغتشاش ها، بر آتش نژادپرستی بنزین می‌ریختتد، متجاوز و دلال جنسی است. خیلی ناراحت کننده است که این قبیل افراد نژادپرست، مجرم و تبهکار، الگوی کودکان و نوجوانان ما شده اند.

«تامی رابینسون» که نام واقعی اش «استیون کریستوفر یاکسلی- لنون» (Stephen Yaxley-Lennon) است سال هاست اشکارا در حال گسترش اسلام هراسی و مسلمان ستیزی است او متهم شده که با انتشار ده‌ها نظر و ویدئو، به گسترش آشوب‌ها دامن زده است. تامی رابینسون که از سران گروه‌های نژاد پرست در انگلیس است و بار‌ها با پرچم اسراییل در تجمعات حضور یافته چندین بار در پی شکایت‌ها از او در انگلیس بازداشت شد.

تازه‌ترین جرم او، ایجاد اختلال در روند محاکمهٔ متهمان به تجاوز جنسی به دختران در شهر «هادرزفیلد» بود که منجر به دستگیری و زندانی شدن او شد، اما دیری نبپایید که آزاد شد. این چهره ضد اسلام و مهاجران پس از انتشار سخنان و ویدئوهایش درباره آشوب‌های اخیر، در اقدامی تامل برانگیز از انگلیس به یونان رفت. 

به عقیده شماری از صاحب نظران عملکرد سال‌های اخیر دولت و پلیس انگلیس در بی تفاوتی نسبت به جرایم افرادی که در برابر دیدگان پلیس وحشیانه به مسلمانان حمله کردند، مراکز اسلامی را آماج حملات خود قرار دادند و حتی مسلمانان را تهدید به قتل و انفجار مراکز شان کردند سبب شد زمینه برای آسودگی خاطر افراد ضد اسلام و مسلمانان در حمله به آنان، مراکز و اماکن اسلامی در شکل واقعی و در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی بیش از پیش فراهم شود. اکنون نژادپرستان و افراد ضد اسلام و مسلمانان در شبکه‌های اجتماعی در انگلیس، به کمک هم آمده اند. 

هنوز معلوم نیست آیا هشدارسال‌های اخیر نهاد‌های مدنی و رهبران جوامع اسلامی در انگلیس درباره افزایش لجام گسیخته اسلام هراسی و مهاجر ستیزی در این کشور پس از سال‌ها جدی گرفته شده است یا مجازات‌های اخیر تصمیمی گذرا و صرفا برای فرونشاندن آشوب هاست.

دادستانی انگلیس می‌گوید تا کنون حدود ۱۳۰۰ نفر از افرادی که در آشوب‌های اخیر این کشور نقش داشتند دستگیر و نزدیک هفتصد نفرشان هم تفهیم اتهام شدندکه باید خود را برای تحمل مجازات زندان و محرومیت‌های اجتماعی آماده کنند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پرداخت بدهی خودروسازان به قطعه سازان با اگر و اما
فراخوان ثبت‌ نام پزشکان و پرستاران برای خدمت در اربعین حسینی
وحدت ملی؛ ستون استواری در برابر تهدیدها و رمز پیشرفت کشور
رایزنی وزارت صمت با بانک مرکزی برای تحریک تقاضا
ادعای نابودی برنامه هسته‌ای ما توهم است
ظرفیت‌های فنی مرکز اندازه‌شناسی بررسی شد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، اول مرداد ۱۴۰۴
برگزاری مراسم اربعین شهدای اقتدار آذربایجان شرقی
جمع‌آوری موتورپمپ‌های غیرمجاز آبیاری با پساب از رودخانه سیمینه‌رود
تصادف دو دستگاه پژو پارس در جاده پیرانشهر ـ سردشت با ۸ مصدوم اعزامی
بحران آب در آذربایجان‌غربی؛ خشکسالی و ضرورت تغییر الگوی مصرف
افتتاح نمایشگاه صنایع دستی در هریس
پیروز پر گل سپاهانی‌ها مقابل تیم قطری در ترکیه
استفاده از عوامل بیولوژیک در بیش از ۵۳۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی آذربایجان‌غربی 
بررسی چالش‌های تأمین اجتماعی مازندران در گفتگوی ویژه خبری صداوسیما
تخصیص زمین به ۳۳۰ خانوار طرح جوانی جمعیت در آذربایجان‌غربی 
برخورد عبرت آموز دستگاه قضایی با استخراج غیرمجاز رمزارز 
تلاش ونزوئلا برای آزادی ۲۹ کودک ربوده شده در آمریکا
همراهی مردم روشنایی پایدار را تضمین می‌کند 
تداوم وزش بادهای شدید در سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
عیسی آل‌کثیر به استقلال پیوست
ایرانشهر، بدون مرگ مادر در سه ماه نخست امسال
تکرار ادعا‌های ترامپ درباره ایران
هلاکت فرمانده عملیات یگان‌های کماندویی رژیم صهیونیستی
اختتامیه همایش ملی شعر قدسیان
بررسی ابعاد حقوقی مجروحان و شهدای دفاع مقدس ۱۲ روزه
ادارات فارس فردا به صورت دورکاری ارائه خدمت می کنند
آتش سوزی در مجتمع تجاری ونوس منطقه آزاد انزلی
واکنش چین به ادعای آمریکا در مورد فروش نفت ایران
مخالفت شدید آمریکا با قانون جدید حشد الشعبی
مقاومت در غزه نابود شدنی نیست
برخورد قوه قضاییه با افرادی که بدون مستندات اظهار نظر کنند
تعطیلی ادارات مشهد و خراسان رضوی در روز چهارشنبه ،اول مرداد
حماس: رژیم صهیونیستی در حال اعدام دو میلیون نفر است
مجوز رهبر به صندوق توسعه ملی برای سرمایه گذاری در انرژی
تشدید نظارت بر بازار برنج، روغن و شکر  (۲ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۲ نظر)
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
رویداد «کاروان روایتها» برگزار می‌شود  (۱ نظر)
عدم خروج خانه اقبالیان در استان همدان از ثبت ملی  (۱ نظر)
هلاکت فرمانده عملیات یگان‌های کماندویی رژیم صهیونیستی  (۱ نظر)
حماس: رژیم صهیونیستی در حال اعدام دو میلیون نفر است  (۱ نظر)
عراقچی: نمی‌توانیم از غنی سازی دست بکشیم  (۱ نظر)
دیدار کمیسر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان با وزیر آموزش و پرورش  (۱ نظر)
تشییع پیکر مادر سه شهید و چهار جانباز دفاع مقدس در شیراز  (۱ نظر)
قالیباف: حضور بخش خصوصی برای تکمیل شبکه ملی اطلاعات  (۱ نظر)
حمله گسترده سایبری به زیرساخت‌های آمریکا  (۱ نظر)
تعطیلی ادارات مازندران در روز چهارشنبه اول مرداد  (۱ نظر)
سازمان ملل: غزه با گرسنگی فاجعه‌بار رو‌به‌رو است  (۱ نظر)
تظاهرات حمایت از غزه در ترکیه، اردن، مصر، عراق و لیبی  (۱ نظر)