• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۳۱۷۲۳۹
تاریخ انتشار: ۰۶ شهريور ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۴
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

پیشبرد طرح‌های اقتدارآفرین و فناورانه کشور با همکاری نیرو‌های مسلح

معاون علمی رئیس‌ جمهور گفت: برای تحقق اقتدار ملی باید حاکمیت و دولت از توسعه فناوری‌ها در بخش دفاعی کشور، هر چند اقتصادی نباشد، حمایت کنند و سرریز فناوری‌های بخش دفاعی نیز به تکامل زنجیره ارزش، توسعه بازار و اقتصاد بخش دانش‌بنیان و خصوصی کمک خواهد کرد. 

همکاری با نیرو‌های مسلح در راستای توسعه فناوری و پیشبرد طرح‌های اقتدارآفرین

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، نشست مشترک معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور و معاونان علوم، تحقیقات و فناوری نیرو‌های مسلح با هدف بررسی طرح‌های مشترک و توسعه زمینه‌های همکاری‌های فناورانه برگزار شد.

حسین افشین، معاون علمی رئیس جمهور در این نشست با اشاره به آمادگی معاونت علمی برای توسعه و پیشبرد طرح‌های اقتدارآفرین و فناورانه با همکاری نیرو‌های مسلح گفت: برای تحقق اقتدار ملی باید حاکمیت و دولت از توسعه فناوری‌ها در بخش دفاعی کشور - هر چند اقتصادی نباشد - حمایت کنند و سرریز فناوری‌های بخش دفاعی نیز به تکامل زنجیره ارزش، توسعه بازار و اقتصاد بخش دانش‌بنیان و خصوصی کمک خواهد کرد. 

معاون علمی رئیس‌جمهور ادامه داد: لازم است در بخش‌هایی که امکان بازگشت سرمایه وجود ندارد و اقتصادی نیست، حمایت مالی و تامین هزینه‌ها از زیرساخت تا تعمیر و نگهداری توسط دولت تقبل شود و دولت ریسک‌های اولیه را بپذیرد تا رشد و توسعه اتفاق بیفتد، اما تمهید سازوکار‌هایی که ضمن سرریز فناوری‌های حاصله به بخش تجاری، زیرساخت‌ها و امکانات بخش دفاعی را تا حد امکان در اختیار توسعه فناوری قرار دهد، کمک کننده و اثرگذار خواهد بود.

وی با تاکید بر ضرورت وجود دورنمای مشخص برای هر فناوری، شناخت الزام‌ها و چگونگی حرکت در مسیر توسعه فناوری‌ها گفت: برای هر فناوری نیازمند یک اطلس توسعه فناوری هستیم تا به درستی بدانیم که الزامات رشد و توسعه آن فناوری چیست. در مسیر اقتصادی شدن یک فناوری، قطعاً حاکمیت می‌تواند ایفاگر نقش حمایتی باشد و زمینه‌های لازم را برای اقتدار و توسعه فناوری فراهم بیاورد، اما در مسیر تجاری شدن فناوری‌ها و اقتصادی شدن آنها، ضرورت دارد امکانات و زمینه‌های لازم برای نقش آفرینی مردم و بخش خصوصی ایجاد شود.

افشین، نیروی انسانی خلاق، بازار و بنگاه را سه لازمه توسعه محصول و اقتصاد دانست و گفت: توسعه اقتصاد نیازمند دولت حمایتگر و بیمه‌گر است و نیرو‌های مسلح در ایجاد بازار و حمایت از اقتصاد بخش خصوصی و مردمی، می‌تواند نقشی راهبردی ایفا کند؛ لازم است که مردم به این باور برسند که نیرو‌های مسلح حامی اقتصاد آن‌ها است و معاونت علمی آمادگی کامل دارد تا از سرریز شدن فناوری‌ها و زیرساخت‌های بخش دفاعی و عرضه این فناوری‌ها به بخش مهندسی و تجاری، حمایت و همکاری کند.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور با تأکید بر اهمیت امیدآفرینی در جامعه با کمک خلاقیت و علوم انسانی گفت: معتقدم مسیر توسعه خلاقیت از علوم انسانی می‌گذرد و نیازمند توجهی جدی به امر علوم انسانی در مسئله تولید خلاق، با هدف ایجاد امید در جامعه هستیم. بر همین اساس، یکی از موضوعاتی که در این دوره جدی دنبال خواهیم کرد، خلق امید به کمک علوم انسانی است.

افشین با اشاره به عزم جدی معاونت علمی برای اجرای موافقت نامه‌ها با نیرو‌های مسلح به منظور توسعه طرح‌های فناورانه، گفت: برای تحقق این مهم، ایجاد یک پنجره واحد مسیر اجرای توافق نامه‌ها و پیشبرد همکاری‌ها، اثرگذار و راهگشا خواهد بود.

وی همچنین با تأکید بر تسهیل امکان استفاده از زیرساخت‌های کارآمد بخش دفاعی و نیرو‌های مسلح در مسیر توسعه فناوری‌ها عنوان کرد: دانشگاه امام حسین (ع) یکی از دانشگاه‌های حائز رتبه بالا در همکاری‌ها و حمایت‌ها است و انتظارمان این است این دانشگاه توانمند، ظرفیت‌ها وزیرساخت هایش را در اختیار دیگر دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها و فعالان فناور در مسیر اقتصادی شدن فناوری‌ها و تجاری‌سازی آنها قرار دهد.

پیگیری طرح‌ها و طرح های فناورانه را با همکاری معاونت علمی

محمد مهدی‌نژاد نوری، معاون علوم، تحقیقات و فناوری ستاد کل نیرو‌های مسلح هم در این دیدار ضمن تبریک انتصاب معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور بر ضرورت توسعه فناوری به عنوان یک مؤلفه مهم اقتدار و توانمندی تأکید کرد و افزود: دانش و فناوری به عنوان یکی از مؤلفه‌های مهم قدرت، حائز اهمیتی بسیار بالا است و ناظر به ضرورت‌های کشور، تأکیدات رهبر معظم انقلاب و اهمیت توانمندی رویارویی با مسائل منطقه‌ای و بین المللی، سطح نیاز ما به دانش و فناوری بالاست و به حداکثر استفاده از ظرفیت‌های علم و فناوری نیاز داریم. بر این باور هستیم که می‌توانیم با تجمیع منابع، یکپارچگی ظرفیت‌ها و نیاز‌ها با استفاده از ظرفیت شرکت‌های داخلی، نیروی انسانی متخصص و توانمند در مسیر توسعه فناوری‌های روز حرکت کنیم.

وی با اشاره به تعامل با معاونت علمی برای توسعه طرح‌های فناورانه و نوآورانه گفت: از گذشته با معاونت علمی توافق‌های خوبی شد تا بتوانیم در مسیر توسعه فناوری حرکت کنیم. به دنبال انحصار نیستیم و از این که بخش‌های دیگر وارد میدان شوند و همکاری کنند استقبال می‌کنیم و نگاه نیرو‌های مسلح، توسعه همکاری همه حانبه با همه بخش‌ها است.

در ادامه این نشست، همچنین ضمن ارائه گزارشی از توافق‌نامه‌های جاری و خاتمه یافته معاونت علمی و نیرو‌های مسلح، زمینه توافقات و همکاری‌های آینده در موضوعات پیشران و فناورانه بررسی شد. 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فرش ابریشم زنجان میراثی در معرض فراموشی
برقراری مسیر پروازی کیش به اربیل و بالعکس از دوم دی
پیروزی فولاد خوزستان در جام حذفی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۳۰ آذر ۱۴۰۴
۳۰۰۰ اتوبوس جدید تا سال آینده وارد ناوگان کشور می‌شود
همکاری زنجان و اسپانیا؛ نانوکامپوزیتی برای تبدیل گاز سمی H₂S به هیدروژن
زنجان؛ قطب مهم معدنی با ۲۷۰ معدن فعال و ۱۱۲ پروانه اکتشاف
سردار وحیدی: همه تحولات منطقه‌ای را زیر نظر داریم
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۳۰ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
ورود ۴۳ میلیون متر مکعب آب در اثر فعالیت دو سامانه بارشی اخیر به سدهای استان
بازگشت بانوان کرمانی از رقابت های کشوری با خوشرنگ ترین مدال ها
آغاز هفته دهم رقابت‌های لیگ دسته دوم با شکست بندر آستارا در ماهشهر
آزادسازی ۲۵ هکتار از اراضی حریم رودخانه‌های آذربایجان‌شرقی
توزیع ۱۲۰ بسته معیشتی بین مددجویان بهزیستی در پویش یلدای مهربانی
غیر حضوری شدن مدارس ابتدایی خراسان جنوبی
پژو پارس سرقتي از رفسنجان در بم توقيف شد
جای خالی زغال سنگ در سبد انرژی ایران
تأخیر در آغاز به‌کار ادارات و مدارس فریدونشهرو مدارس گلپایگان
ماندگاری سرمای هوا در سمنان
مدارس ۵ شهرستان خراسان شمالی یکشنبه غیرحضوری شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی
عقیل کشاورز جاسوس موساد اعدام شد
چطور فلش مموری اطلاعات را ذخیره می‌کند؟ | آشنایی با ساختار داخلی USB Flash
نیرو‌های مسلح به سرعت در حال ترمیم کاستی‌ها هستند
دور سوم مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی واریز شد
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو
توقف خروج کامیون ها از دوغارون تایباد
ادامه بارندگی در کشور؛ بارش همچنان در نوار شرقی
حقوق آذرماه بازنشستگان و مستمری‌بگیران سازمان تأمین اجتماعی در حال پرداخت است
شروع به کار ادارات خراسان رضوی با ۲ ساعت تاخیر
افزایش شمار جانباختگان در سیلاب جنوب کشور به ۷ نفر
از یک الزام مقرراتی تا موتور محرک توسعه پایدار در ساختمان
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۹ آذر
تعویق دیدار نفت و گاز گچساران و پیکان در جام حذفی فوتبال
پوشش ۲۸۰ هزار کیلومتر راه در شش روز اخیر
پیاده روی بزرگ خانوادگی فردا در گرگان  (۴ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۲ نظر)
ورود سامانه بارشی قوی از جنوب و جنوب غرب کشور  (۱ نظر)
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی  (۱ نظر)
مشترکان پرمصرف گاز هزینه‌های بالاتری پرداخت می‌کنند  (۱ نظر)
نصب تندیس والرین در ورودی فرودگاه مهرآباد  (۱ نظر)
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو  (۱ نظر)
کاهش سهم گاز صنایع، زیر سایه مصرف بخش‌های غیرتولیدی  (۱ نظر)
برخورد دو خودرو در جاده بابل به بهنمیر؛ ۳ کشته و ۵ مصدوم  (۱ نظر)
اغازبکار ادارات استان کرمان فردا ۲۹ آذرماه با دو ساعت تاخیر  (۱ نظر)
جان باختن یکی از امدادگران هلال احمر حین عملیات در شهرستان جهرم  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس در برخی مناطق استان قم فردا شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۴  (۱ نظر)
فعالیت حضور مدارس فردا شنبه در گلستان  (۱ نظر)
برف و باران، پاییز فارس را بدرقه کرد  (۱ نظر)
پزشکیان: طرح راه آهن در خراسان جنوبی را به اتمام می‌رسانیم  (۱ نظر)