• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۳۱۹۰۳۷
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۰۸ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۲
علمی و فرهنگی » میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری

مرمت غیر اصولی بلای جان بناهای تاریخی

استاد دانشکده هنر و معماری دانشگاه سوره بر ضرورت استفاده از مصالح بوم آورد و سنتی در مرمت بنا‌های تاریخی تاکید و از به کاربردن مصالح نوین ناسازگار انتقاد کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ سیاوش رحمتی گفت: استفاده از پوکه های سیمانی و چسباندن سنگ های قطور به بدنه بنا از اقدامات نادرست در مرمت آثار تاریخی است.

وی افزود: در بناهای قدیمی به علت استفاده از خشت، ساروج و مصالح بوم آورد، حرکت رطوبت از کف به سمت سقف متوقف میشد اما در مرمت های کنونی با پرکردن فضاهای خالی درون دیوارها با پوکه، به بناها آسیب وارد می شود.

رحمتی با انتقاد از به کاربردن سیمان در مرمت بناهای تاریخی گفت: در کشورهای مختلف از قوره گل در عمارت های تاریخی استفاده می کنند اما در کشور ما از سیمان استفاده می شود و چون سیمان با اقلیم ما سازگار نیست با ایجاد شدن ترک به بنا آسیب می زند.

استاد دانشکده هنر و معماری دانشگاه  سوره پیشنهاد کرد: به جای به کاربردن سیمان بهتر است از ساروج و سایر مصالح بوم آورد استفاده شود.

ساروج یکی از مصالح قدیمی در معماری ایران و بعضی کشورهای کناره خلیج فارس است که نمونه‌های ۷۰۰ ساله از ساروج در نقاط مختلف کشور یافت می‌شوند. برای ساخت ساروج‌ از شن، ماسه، آهک و سفیده تخم‌مرغ استفاده می شد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
رحمتی در ادامه افزود: بافت ارزشمند و تاریخی یک شهر مفهوم صحیح از معماری و شهرسازی است و برای حفظ این بناهای تاریخی تعامل با یک بافت شهری و مرمت اصولی بهترین راه در حفظ و صیانت از آنهاست.
وی با اشاره به مالکیت شخصی برخی بناهای ارزشمند گفت: برخی از بنا ها در دست مالکان شخصی است و از جذابیت خودش در حوزه گردشگری دور شده است اما می توانیم از راه تعامل دستگاه های مرتبط با مالک اصلی اقدام به خرید این آثار فاخر و در نهایت به حفظ آنها کمک کنیم و در بعضی موارد که مالک مایل به فروش نیست با تعریف یک چهارچوب درست و از راه آگاهی به مالک مانع تخریب بنا شویم.
استاد دانشگاه هنر و معماری به تغییر کاربری های بناهای تاریخی اشاره کرد و افزود:اگر تغییر کاربری در راه حفاظت از بنا باشد راه درستی را انتخاب کردیم اما افزودن و یا تخریب عملکرد نادرست در حوزه مرمت است.
وی با اشاره به بافت تاریخی منطقه 12 تهران گفت: این منطقه نخستین هسته ی تشکیل شهر تهران است که باید برای معضلات آن از راه کارشناسی به نتیجه مطلوب برسیم.
رحمتی افزود: بلند مرتبه سازی روند اشتباهی در منطقه 12 تهران بود که اتفاق افتاد و اکنون نیز تخریب پلاک های مسکونی نادرست است اما می توانیم نمای بناها را به معماری ایرانی نزدیکتر کنیم.
استاد دانشگاه هنر و معماری گفت: اگر به بناهای تاریخی این منطقه نگاه کنیم خیلی از بناها، ثبت ملی شده اند اما آسیب شناسی فنی صورت نگرفته و مرمت غیر اصولی انجام شده است باید در قدم اول از سوی دستگاه های مرتبط گروه های پژوهشی و آسیب شناسایی تشکیل شود تا هویتمندی بافت تاریخی از راه مرمت اتفاق بیافتد.
وی با اشاره به آسیب بلند مرتبه سازی در این منطقه گفت: ساخت ساختمانهای بلند و نوین به خط افقی و سنتی این منطقه آسیب زده است در صورتی که این ساختمان ها باید مکمل بافت تاریخی باشد اما در این ساختمان ها هیچ تزئینی طبق الگو های موجود در بافت و بناهای تاریخی اتفاق نیفتاده است.
رحمتی به استفاده از الگوهای معماری ایرانی اشاره کرد و افزود: حذف حیاط های مستقل، میانسرا ها، حریم های شخصی و معابر عبور به دسترسی بناها اشتباه است و اگر ساختمان های جدید با پیروی از الگوهای معماری ایرانی ساخته شوند هویت معماری ایرانی ترمیم خواهد شد.
وی گفت: مبحث آرامش و فرهنگ اصیل درمعماری خانه های امروزی از بین رفته است و احترام به حفظ حریم کمتر به چشم می خورد بنابراین بهتر است در طراحی بناهای امروزی به موضوع حریم و احترام به اقلیم توجه بیشتری شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
بسيار عالي?? از اساتيد برتر در حوزه مرمت ابنيه تاريخي هستن
جوان پرکار و آینده ساز
نظر شما
آخرین اخبار
بی‌مهری به کتاب، مانع پیشرفت واقعی جامعه است
رقابت درون‌تیمی و تمرین پنالتی بازیکنان تیم نوجوانان ایران
فراخوان جشنواره بین‌المللی «ایران جوان» در زنجان
عناوین برتر دو اثر از کیش در سی و هفتمین جشنواره تئاتر هرمزگان
خانه علم زنجان برگزیده ملی ترویج علم ۱۴۰۴
پیش فروش بلیت قطار‌های مسافری آذرماه از امروز
تصویب و ابلاغ طرح ویژه توسعه و حفاظت شهر سلطانیه
۴۲ درصد پرونده‌ها در شورا‌های حل اختلاف به صلح و سازش منجر می‌شود
رکورد ۱۹۰ روزه در ساخت ۱۵۰۰ واحد مسکونی
محمدی: به نشان المپیک فکر می‌کنم
هادی ساعی: با شهامت به این جوانان میدان دادیم
ایجاد ۲۹ اقامتگاه بوم‌گردی درلرستان
سانیا کریمی: خوشحالم توانستم دل مردم کشورم را شاد کنم
بازی‌های همبستگی اسلامی، فربد تالشی هم به نیمه نهایی ساندا رسید
اتصال ۸ روستای بزینه‌رود با جاده ۱۳ کیلومتری در استان زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۵ آبان ۱۴۰۴
قاچاقچیان تامین کننده گازوئیل صنعت
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۲۵ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
سهیلا منصوریان: آماده‌ایم و فردا برای فینال می‌جنگم
افلاکی: مردم ایران لایق خوش رنگ‌ترین مدال‌ها هستند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استقبال از شناگر شیرازی تاریخ‌ساز کشور در فرودگاه شیراز
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود
بارش باران با ورود سامانه بارشی به کشور
برگزاری قرعه کشی فروش فوق العاده سایپا
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد
با پیروزی مقاومت؛ عراق در آستانه استقلال بیشتر
نتایج قرعه‌کشی سایپا فردا اعلام می‌شود
انتخاب کریدور ریلی چابهار- زاهدان- بیرجند به عنوان طرح پیشران وزارت راه و شهرسازی
سودجویی دلالان و قاچاقچیان از ناترازی انرژی!
انتصاب سرپرست جدید شهرداری اهواز
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۸/۲۴
پیش بینی بارش باران و رگبار در استان تهران
عاقبت مرغ های تریاکی
کتاب مهربان ترین وفراموش شده ترین دوست در قفسه ها
اجرای طرح تعریض آزادراه کرج قزوین  (۳ نظر)
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی  (۳ نظر)
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد  (۲ نظر)
رفاهیات در فیش‌های حقوقی بازنشستگان، مشمول کسور نمی‌شود  (۲ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان  (۱ نظر)
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است  (۱ نظر)
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
رد ادعا‌های بی‌اساس گروه ۷ در رابطه با جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
درخواست آیت‌الله جوادی آملی از عموم مردم برای خواندن نماز باران  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
تمدید نمایش آیینی محرمانه در اصفهان  (۱ نظر)