• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۳۲۳۲۶۳
تاریخ انتشار: ۱۳ شهريور ۱۴۰۳ - ۲۱:۵۸
خوزستان » اجتماعی

آنچه باید از ویژگیهای یک کوله پشتی مناسب برای دانش آموزان بدانید

کارشناس مسئول سلامت کار بهداشت غرب اهواز ویژگیهای یک کوله پشتی منایب برای دانش آموزان را تشریح کرد.

آنچه باید از ویژگیهای یک کوله پشتی مناسب برای دانش آموزان بدانید
 
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، شهرام سمواتی با اشاره به در پیش بودن بازگشایی مدارس و آغاز خرید نیازمندی‌های دانش‌آموزان گفت: کوله پشتی معمول‌ترین وسیله حمل دفتر و دیگر وسایل مورد نیاز به مدرسه است، به عبارتی کیف یا کوله پشتی همراه همیشگی کودکان در طول سال تحصیلی است.  تحقیقات نشان می‌دهد که کوله پشتی اگر صحیح و مناسب انتخاب و استفاده شود، مناسب‌ترین وسیله برای حمل وسایل روزانه است، زیرا می‌تواند بار‌ها را متقارن نگه دارد، اما استفاده از کوله پشتی نامناسب و غیر ارگونومیک نه تنها مفید نیست، بلکه می‌تواند صدمه‌های جبران‌ناپذیری به ستون فقرات کودکان و دانش‌آموزان تحمیل کند که این صدمه‌ها به ویژه در دانش‌آموزان مقطع ابتدایی به دلیل رشد سریعتر جسمی، جدی‌تر هستند.
 
وی افزود: وقتی کوله پشتی سنگین باشد، پشت کودک را بیش از حد قوس‌دار می‌کند یا سر و تنه را به جلو خم می‌کند تا  کودک بتواند وزن آن را تحمل کند. علاوه بر این ممکن است پشت کودک بیش از حد به عقب کشیده شود و گودی کمر او زیاد شود و این مساله، وضعیت بدنی او را تغییر شکل می‌دهد و بدن رو به جلو، با کمر پیچ خورده یا متمایل به یک سمت می‌شود.
 
سمواتی با بیان اینکه این فشار روی عضلات گردن و پشت، موجب فعالیت بیش از حد ماهیچه‌ها می‌شود و آنها را خسته و منقبض می‌کند، در نتیجه گردن، شانه‌ها و پشت را نسبت به فشار‌ها و ضربه‌ها آسیب‌پذیرتر خواهد کرد، ادامه داد: درد گردن، کمردرد، گودی کمر، انحراف در ستون فقرات، انحنا‌های غیرطبیعی ستون فقرات، ایجاد فاصله میان مهره‌ها، ابتلا به درد‌های عصبی، شانه‌های نامتقارن، ناهنجاری‌های قامتی و حتی در مواردی آسیب به رشته‌های عصبی از جمله این آسیب‌ها و مشکلات محسوب می‌شوند. فشار ناشی از حمل کوله پشتی سنگین و تغییر انحنای ستون فقرات حتی ممکن است سبب تغییر حجم تنفسی افراد شود.
 
کارشناس مسئول سلامت کار بهداشت غرب اهواز اضافه کرد: همچنین کشیدگی حاصل از حمل کوله پشتی موجب آسیب‌های گذرا و یا حتی ماندگار در ریشه‌های عصبی شانه و دست‌ها و همچنین ریشه‌های عصبی گردن خواهد شد بنابراین با تهیه یک کوله پشتی مناسب و آموزش شیوه درست استفاده از آن به دانش‌آموز می‌توان از ایجاد بسیاری از اختلالاتی که ممکن است در آینده به وجود آید به نحو موثری پیشگیری کرد.
 
ویژگی‌های یک کوله‌پشتی مناسب
 
وی با بیان اینکه کوله پشتی باید از سبکترین و بادوام‌ترین جنس و از نوع قابل شست‌وشو انتخاب شود، گفت: اندازه کوله هم باید متناسب با سن و جثه دانش‌آموز باشد. به عنوان مثال باید پهنای کوله با عرض تنه کودک همخوانی داشته باشد.  کوله بزرگ‌تر همیشه به معنی کوله بهتر نیست به همین دلیل همواره باید کوله‌ای متناسب با نیاز‌ها تهیه شود و کوله کوچک‌تری را برای فرزندان انتخاب کرد. کوله باید حتما پد‌هایی در ناحیه شانه، پشت و سینه داشته باشد، زیرا شانه‌ها محل عبور عروق خونی و رشته‌های عصبی مهم هستند و باید از آنها محافظت شود.  کوله باید شامل کمربند‌های اضافی شامل کمربند سینه‌ای و کمربند لگنی هم باشد تا هم حمایت اضافی ایجاد کند و هم وزن را از شانه و کمر به لگن انتقال دهد. کوله‌هایی که دارای یک بند در قسمت قفسه سینه یا دور کمر هستند، مطمئن‌تر از دیگر کوله‌ها هستند و سلامت سر، گردن و کمر فرد را تضمین می‌کنند.
 
وی می‌گوید: پهنای نوار کوله پشتی که روی شانه قرار می‌گیرد باید معادل ۵ سانتیمتر باشد. بند‌های کمری و سینه‌ای کوله پشتی هم باید بتواند ۵۰ تا ۷۰ درصد وزن را از شانه و ستون مهره‌ها به لگن انتقال دهد. همچنین باید شامل جیب‌ها و فضا‌هایی متناسب با نوع استفاده باشد تا سبب تقسیم وزن اشیا و نگهداری آنها در جای امن و دسترسی آسان به وسایل شود.  بهتر است کوله دارای یک لایه زیرین پشتی در داخل باشد تا شانه‌ها و کمر را از فشار زیاد محافظت کند. کوله‌هایی که دارای بالشتک در محل قرارگیری بند روی شانه‌ها هستند مناسب‌ترند، زیرا بند‌های بدون بالشتک در زمان استفاده با فرو رفتن در شانه موجب اعمال فشار زیاد روی شانه‌ها و درد در آنها می‌شوند. در غیر این صورت هم کوله‌هایی انتخاب شود که بند‌های پهن داشته باشند.
 
سمواتی ادامه داد: بهتر است در کوله از مواد منعکس‌کننده نور (شبرنگ‌ها) استفاده شده باشد. این مواد باعث می‌شوند که کودکان در غروب و تاریکی توسط رانندگان دیده شوند. توصیه می‌شود برای حمل راحت‌تر از کوله‌های چرخ‌دار برای دانش‌آموزان استفاده شود، اما باید توجه داشت اگرچه این نوع کوله‌ها برای کسانی که بار زیاد و سنگینی در کیف می‌گذارند مناسب هستند، اما اگر دانش‌آموز مجبور باشد کوله را از پله‌های خانه یا مدرسه بالا ببرد و یا حمل آن در شرایطی مانند روز‌های برفی برای او مشکل باشد، استفاده از این نوع کوله‌ها توصیه نمی‌شود.
 
وی اضافه کرد: همچنین اگر کودک روش صحیح حمل کوله پشتی و وضعیت ایستاده مناسب خود را رعایت نکند، در طولانی مدت منجر به ایجاد اختلالاتی در ستون فقرات و افزایش فشار در ناحیه مچ و آرنج می‌شود، بنابراین هنگام خرید باید حتما کوله پشتی را امتحان کرد و چند کتاب داخل آن قرار داد و دانش‌آموز در مسافتی آن را استفاده کند و راه برود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
درخشش و راهیابی وزشکار چهارمحال و بختیاری به مسابقات استعداد‌های برتر کشور
افزایش ۱۲ درصدی ارزش معاملات بورس انرژی در دومین هفته آبان
معرفی برترین‌های هفته سوم لیگ برتر پومسه بانوان
دستگیری متخلفان شکار غیرمجاز توسط یگان حفاظت محیط زیست در دنا
آغاز عملیات ساخت نیروگاه ۳ مگاواتی در سفیدسنگ فریمان
شرکت آلومینیوم لامرد پیشتاز در تولید شمش آلومینیوم
عرضه بیش از ۳۵۰ هزار تن محصول در بورس کالا
۷ مصدوم و ۲ فوتی در حوادث رانندگی محور‌های منتهی به آبادان
آغاز ثبت نام وام‌های دانشجویی از امروز
طرح نهضت آسفالت در ۱۰ روستای بویین میاندشت
صعود رن به نیمه نخست جدول
مرد میدان، شهید بسیجی که پیکرش بعد از ۱۱ سال به زادگاهش برگشت
جابه‌جایی بیش از ۶ میلیون تن کالا از مبادی کردستان
نشست حقوق و سینما در موزه هنر‌های معاصر
راه اندازی و فعالیت پایگاه انتقال خون در قائمشهر
جاده شاهان گرماب فریمان آسفالت می شود
تأکید امام جمعه لنگرود بر برنامه‌ریزی هوشمند فرهنگی
ایجاد واحد فرآوری شرط واگذاری معادن
تداوم طرح «مراقب همراه» چندقلو‌ها در قالبی جدید
افتتاحیه بازی‌های همبستگی اسلامی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد
مربی ایتالیایی جدید تیم ملی فوتبال رونمایی شد
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است
رد قاطع مذاکرات مستقیم با رژیم صهیونیستی
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
ایران اعتراف ترامپ را در مجامع بین المللی پیگیری می‌کند
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
یکطرفه شدن جاده چالوس از بعدازظهر امروز جمعه
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
دست‌اندازی بانک‌های‌ناتراز به‌منابع بانک‌مرکزی باید متوقف شود
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)