• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۳۲۸۱۵۲
تاریخ انتشار: ۲۰ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۶:۲۵
اجتماعی » محیط زیست

کاهش آتش سوزی‌ها در مناطق تحت نظر سازمان حفاظت محیط زیست

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست، افزایش نیرو و تجهیزات اطفای حریق را عامل مهمی در کاهش مساحت آتش سوزی‌ها در طی سه سال اخیر دانست.

کاهش چشمگیر آتش سوزی ها در مناطق تحت حفاظت سازمان حفاظت محیط زیست

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما دکتر اکبری در گفتگو با خبرنگار حوزه محیط زیست روند کاهشی میزان آتش سوزی‌ها در مناطق تحت حفاظت این سازمان را یکی از مهم‌ترین نتایج افزایش اعتبار و تجهیزات اطفای حریق عنوان کرد و گفت: در طی سال‌های گذشته میزان آتش سوزی‌ها در مناطق تحت حفاظت این سازمان روند افزایشی داشته است، به طوری که در سال ۱۴۰۰ نه هزار و دویست و شصت و هشت هکتار از مناطق حفاظت شده سازمان حفاظت محیط زیست دچار حریق شد،سازمان حفاظت محیط زیست برای مقابله با این مشکل با تقویت اعتبار و افزایش تعداد پایگاه‌های اطفای حریق کشور از ۳ پایگاه به ۷ پایگاه موفق شد میزان آتش سوزی‌ها را کاهش دهد.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست افزایش تعداد دمنده‌ها برای مهار آتش سوزی‌ها را یکی دیگر از اقدامات مهم این سازمان برای کاهش آتش سوزی‌ها مطرح کرد و گفت: تعداد دمنده‌ها از ۱۵۰ عدد به ۵۰۰ دستگاه در سال ۱۴۰۳ رسید. دستگاه دمنده از جمله تجهیزاتی است که در اطفای حریق تاثیر زیادی دارد.

 
اکبری در ادامه گفت: اضافه شدن ۳۰۰ نیروی موقت محلی تحت عنوان آتش بان، اقدام مهمی بود که توانست در لحظه‌های طلایی به اطفای حریق کمک کند. علاوه بر افزایش این نیروها، تجهیزات انفرادی اطفای حریق نیز خریداری شد و در اختیار روستاییانی که در داخل مناطق یا حاشیه مناطق بودند قرار گرفت.

به این ترتیب در مناطقی که آتش‌سوزی رخ می‌دهد، قبل از شروع عملیات سازمان حفاظت محیط زیست، هلال احمر و منابع طبیعی، نخستین افرادی که می‌توانند خودشان را به مناطق آتش سوزی برسانند همان روستاییانی هستند که داخل منطقه و یا کنار منطقه هستند. آنها خیلی سریع می‌توانند در لحظه‌های طلایی اطفای حریق خودشان را به آنجا برسانند.


وی افزود: این اقدام سازمان حفافظت محیط زیست با عث شد تا در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ سطح آتش سوزی‌ها تا مساحت دو هزار هکتار کاهش داشته باشد. البته  امسال شرایط گرمایی استثنایی در کشور حاکم بود، به طوری که تا پایان مرداد ماه، حدود ۴۴۰۰ هکتار آتش سوزی داشتیم. ولی باز هم میزان آتش سوزی‌ها کاهش داشته است.

 
اکبری با اشاره به وقوع ۱۰۰ فقره آتش سوزی در مناطق تحت حفاظت سازمان محیط زیست گفت:اغلب این آتش سوزی‌ها در همان لحظه‌های اولیه اطفا شد.
باز طراحی دیجیتال بی سیم استان‌ها از دیگر اقدامات سازمان حفاظت محیط زیست برای کاهش میزان آتش سوزی‌ها بود که اکبری درباره آن گفت: در حوزه بی‌سیم که یکی از مسائل مهم ارتباطی مناطق ماست، صد درصد بی‌سیم استان‌ها را باز طراحی دیجیتال کردیم یعنی از حالت سنتی به دیجیتال ارتقا پیدا کرد.


معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: تا کنون چهل درصد از استان‌ها به شبکه بی سیم مجهز شده اند و در صورت تامین اعتبار این عدد تا پایان سال به بالای ۷۰ درصد خواهد رسید.


اکبری در ادامه به هوشمند سازی گلوگاه‌های اصلی مناطق پر خطر برای آتش سوزی اشاره کرد و گفت: در نقاطی که برای ما حیاتی بود، در هفتاد و شش منطقه حفاظت شده هوشمند سازی شروع شده است به طوری‌که بالغ بر پنجاه دستگاه دوربین‌ مدار بسته، با مشخصات خاص که قدرت چرخش سیصد و شصت درجه دارد نصب شده است.

علاوه بر آن سی و چهار دستگاه پهپاد و کوهات کوپتر تامین کردیم که در استان‌ها وجود دارد، اما امسال به موضوع استفاده از پهپاد خیلی ورود جدی کردیم. هم قرارداد بستیم هم دوره آموزشی برگزار کرده ایم. بخشی از کار‌های حفاظتی ما می‌تواند با کمک پهپاد انجام شود و این موضوع می‌تواند در کاهش آتش سوزی‌ها مؤثر باشد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فرش ابریشم زنجان میراثی در معرض فراموشی
برقراری مسیر پروازی کیش به اربیل و بالعکس از دوم دی
پیروزی فولاد خوزستان در جام حذفی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۳۰ آذر ۱۴۰۴
۳۰۰۰ اتوبوس جدید تا سال آینده وارد ناوگان کشور می‌شود
همکاری زنجان و اسپانیا؛ نانوکامپوزیتی برای تبدیل گاز سمی H₂S به هیدروژن
زنجان؛ قطب مهم معدنی با ۲۷۰ معدن فعال و ۱۱۲ پروانه اکتشاف
سردار وحیدی: همه تحولات منطقه‌ای را زیر نظر داریم
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۳۰ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
ورود ۴۳ میلیون متر مکعب آب در اثر فعالیت دو سامانه بارشی اخیر به سدهای استان
بازگشت بانوان کرمانی از رقابت های کشوری با خوشرنگ ترین مدال ها
آغاز هفته دهم رقابت‌های لیگ دسته دوم با شکست بندر آستارا در ماهشهر
آزادسازی ۲۵ هکتار از اراضی حریم رودخانه‌های آذربایجان‌شرقی
توزیع ۱۲۰ بسته معیشتی بین مددجویان بهزیستی در پویش یلدای مهربانی
غیر حضوری شدن مدارس ابتدایی خراسان جنوبی
پژو پارس سرقتي از رفسنجان در بم توقيف شد
جای خالی زغال سنگ در سبد انرژی ایران
تأخیر در آغاز به‌کار ادارات و مدارس فریدونشهرو مدارس گلپایگان
ماندگاری سرمای هوا در سمنان
مدارس ۵ شهرستان خراسان شمالی یکشنبه غیرحضوری شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی
عقیل کشاورز جاسوس موساد اعدام شد
چطور فلش مموری اطلاعات را ذخیره می‌کند؟ | آشنایی با ساختار داخلی USB Flash
نیرو‌های مسلح به سرعت در حال ترمیم کاستی‌ها هستند
دور سوم مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی واریز شد
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو
توقف خروج کامیون ها از دوغارون تایباد
ادامه بارندگی در کشور؛ بارش همچنان در نوار شرقی
شروع به کار ادارات خراسان رضوی با ۲ ساعت تاخیر
حقوق آذرماه بازنشستگان و مستمری‌بگیران سازمان تأمین اجتماعی در حال پرداخت است
افزایش شمار جانباختگان در سیلاب جنوب کشور به ۷ نفر
از یک الزام مقرراتی تا موتور محرک توسعه پایدار در ساختمان
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۹ آذر
تعویق دیدار نفت و گاز گچساران و پیکان در جام حذفی فوتبال
پوشش ۲۸۰ هزار کیلومتر راه در شش روز اخیر
پیاده روی بزرگ خانوادگی فردا در گرگان  (۴ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۲ نظر)
ورود سامانه بارشی قوی از جنوب و جنوب غرب کشور  (۱ نظر)
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی  (۱ نظر)
مشترکان پرمصرف گاز هزینه‌های بالاتری پرداخت می‌کنند  (۱ نظر)
نصب تندیس والرین در ورودی فرودگاه مهرآباد  (۱ نظر)
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو  (۱ نظر)
کاهش سهم گاز صنایع، زیر سایه مصرف بخش‌های غیرتولیدی  (۱ نظر)
برخورد دو خودرو در جاده بابل به بهنمیر؛ ۳ کشته و ۵ مصدوم  (۱ نظر)
اغازبکار ادارات استان کرمان فردا ۲۹ آذرماه با دو ساعت تاخیر  (۱ نظر)
جان باختن یکی از امدادگران هلال احمر حین عملیات در شهرستان جهرم  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس در برخی مناطق استان قم فردا شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۴  (۱ نظر)
فعالیت حضور مدارس فردا شنبه در گلستان  (۱ نظر)
برف و باران، پاییز فارس را بدرقه کرد  (۱ نظر)
پزشکیان: طرح راه آهن در خراسان جنوبی را به اتمام می‌رسانیم  (۱ نظر)