• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۳۴۴۲۳۵
تاریخ انتشار: ۰۹ مهر ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۹
خراسان رضوی » اجتماعی

آموزش، مطمئن‌ترین راه پیشگیری از بیماری‌های قلبی است

مهم‌ترین و مطمئن‌ترین راه‌ پیشگیری و کنترل بیماری‌های قلبی و عروقی، آموزش همگانی و برگزاری پویش‌های عمومی است.

آموزش، مطمئن‌ترین راه پیشگیری از بیماری‌های قلبی است
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، فوق تخصص جراحی قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی سبزوار روز دوشنبه به مناسبت ۲۹ سپتامبر، روز جهانی قلب گفت: این روز فرصتی برای افزایش آگاهی‌های عمومی در خصوص سلامت قلب و عروق و اهمیت شیوه زندگی قلب سالم و آغاز برنامه‌ها و فعالیت‌هایی است که باید در طول سال ادامه یابد.

دکتر مجید قدسی افزود: باید فعالیت ها، معاینات بهداشتی و غربالگری های سلامتی از جمله وزن، قند، کلسترول و فشار خون، فعالیت های ورزشی سازماندهی شده، گفت و گوهای عمومی در مورد بیماری قلبی عروقی و نحوه درمان و کنترل آن اطلاع‌رسانی و آموزش داده شود.

این فوق تخصص جراحی قلب و عروق گفت: بیماری های قلبی یکی از مشکلات و چالش های مهم سلامت به شمار می رود و بر این اساس باید افراد بدانند که چگونه با انتخاب شیوه زندگی سالم و چند تغییر ساده، سلامت قلب خود را حفظ کنند چرا که قلب مرکز سلامت هر فرد است و فقط چند اقدام ساده مانند تغذیه سالم‌تر، فعالیت بدنی بیشتر، ترک دخانیات و ... می تواند سلامت قلب را بهبود بخشد.

دکتر قدسی به برخی نکات ضروری برای پیشگیری از ابتلا به عوارض و مشکلات قلبی و عروقی اشاره کرد و افزود: یکی از مهم‌ترین عوامل بروز حملات قلبی، سیگار است. احتمال بروز حمله قلبی در یک فرد سیگاری تا ۷۰ درصد بیشتر از یک فرد غیر سیگاری است و اگر کسی سیگار می کشد و در کنار آن به سلامت قلب و بدن خود اهمیت می دهد، باید بداند که این ۲ در تضاد هستند، پس باید سیگار را کنار بگذارد.

وی افزود: تحقیقات نشان داده است که مصرف بیش از اندازه مواد دارای کربوهیدرات، احتمال بروز بیماری قلبی را تشدید می‌کند که مواد غذایی مانند کرون فلکس، نان های چرب و سیب زمینی سرخ کرده در این دسته قرار می گیرند.

وی خاطرنشان کرد: اگر در خانواده، فرد یا افرادی سابقه بیماری و یا حمله قلبی دارند، شانس بروز این بیماری در دیگر اعضای خانواده بیشتر از دیگران است و باید نسبت به معاینه منظم، بررسی سطح کلسترول خون و اندازه گیری فشارخون در بازه های زمانی مشخص اقدام کند که البته این معاینات برای همه افراد توصیه می شود.

رییس دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، تحرک و انجام فعالیت های ورزشی منظم را ضروری دانست و یادآور شد: اگر افراد روزانه ۲۰ تا ۳۰ دقیقه از وقت خود را به ورزش های سبک اختصاص دهند، این امر می‌تواند سرعت تپش قلب را بین۶۰ تا ۷۰ درصد افزایش دهد که پیاده‌روی به عنوان یکی از بهترین و ساده‌ترین ورزش ها، مورد تاکید است.

دکتر قدسی افزود: برخی متخصصان، استرس و ناراحتی اعصاب را مهم‌ترین دلیل بیماری ها و عوارض قلبی عنوان می کنند زیرا استرس حاد در حد عواملی همچون سیگار کشیدن، فشار خون بالا، افزایش کلسترول خون و عدم فعالیت بدنی می تواند خطر حمله قلبی را افزایش دهد.

دانشگاه علوم پزشکی سبزوار علاوه بر جمعیت افزون بر ۵۲۰ هزار نفری زیر پوشش در ۶ شهرستان سبزوار، جوین، جغتای، خوشاب، داورزن و ششتمد، بخشی از بار درمانی شهرستان‌های کاشمر و بردسکن در جنوب غربی خراسان رضوی، شهرستان‌های اسفراین، گرمه و جاجرم در خراسان شمالی و نیز شهرستان‌ میامی در استان سمنان را به دوش می‌کشد.

 
 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بانوان بوکسور در رینگ کشوری
سرمایه گذاری ۲۰۰ همتی دولت در صنعت آب و برق گلستان
توسعه فضا‌های آموزشی در دزپارت استان خوزستان
دوره تخصصی «نهج‌البلاغه‌پژوهی» برگزار می‌شود
زلزله ۳.۵ ریشتری در حوالی چلگرد
پیشرفت چشمگیر کتابخانه مرکزی مازندران پس از ۱۸ سال
افتتاح فاز یک پروژه پرورش گوسفند داشتی پرتولید در شهرستان مهریز 
دانه‌های برف در همدان، باز هم زینت بخش زمین شد
نقش کلیدی تغذیه و فعالیت بدنی در پیشگیری از تحلیل عضلانی
پرداخت هزار و ۵۷ میلیارد تومان تسهیلات اشتغال و کارآفرینی در خراسان جنوبی
دوومیدانی داخل سالن قهرمانی آسیا؛ صدرنشینی میزبان در روز دوم
دهدشت پر بارشترین منطقه استان در بارشهای امروز
عشایر، موتور محرک تولید در استان قزوین 
خوزستان، نائب قهرمان مسابقات کشتی فرنگی نوجوانان کشور
افتتاح طرحهای تقویت پست برق خراسان رضوی با ۱۰ هزار میلیارد ریال اعتبار
روزشمار انقلاب اسلامی در اردبیل
حل مسئله محور؛ رویکرد اصلی جایزه ملی «تا ثریا»
واگذاری۱۰ هزار سند بنیاد علوی در کشور
امدادرسانی به ۵۹۵ حادثه دیده برف وکولاک در استان
یک باند کلاهبرداری در شاهرود متلاشی شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پایان دور جدید مذاکرات مسقط
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از امشب
دیدگاه وزیر خارجه عمان درباره مذاکرات ایران و آمریکا
حضور دو قلاده پلنگ در منطقه حفاظت شده البرز جنوبی
پایان دور اول مذاکرات هسته ای ایران و آمریکا
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران
عراقچی: مذاکرات امروز شروع خوبی بود
هشدار نارنجی هواشناسی در ۱۲ استان
افزودنی‌های شیمیایی جایگزین مناسب سیمان در تولید بتن
شکارچیان متخلف در دام قانون
استفاده از ظرفیت‌های قانونی برای کاهش جمعیت کیفری
بدون تعارف با فرمانده دانشگاه هوایی شهید ستاری
هوای بیشتر شهر‌های بزرگ در وضعیت سالم
بازدید معاون دادستان کل کشور از زندان مرکزی قزوین
وقتی خبر، ترس شلیک می‌کند
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۳ نظر)
کاهش ترافیک شهری کرج با اجرای ۴ طرح عمرانی  (۲ نظر)
برای او که خواهد آمد  (۱ نظر)
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)
ما استادان دانشگاه، خود را پاسدار انقلاب اسلامی می‌دانیم  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)