• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۳۵۱۶۵۷
تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۵
خوزستان » اجتماعی

راه اندازی دومین مرکز سلامت روانی اجتماعی دانش‌آموزان در اهواز

دومین مرکز سراج دانش‌آموزی کشور با محوریت سلامت روانی اجتماعی دانش‌آموزان با همکاری معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اهواز در مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی و پژوهشی آموزش و پرورش خوزستان راه اندازی شد.

راه اندازی دومین مرکز سلامت روانی اجتماعی دانش‌آموزان در اهواز

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان در آیین افتتاح دومین مرکز سراج دانش‌آموزی کشور که امروز (۱۸ مهرماه) با محوریت سلامت روانی اجتماعی دانش‌آموزان در استان انجام شد، گفت: این مرکز با هدف پیگیری وضعیت سلامت روانی اجتماعی دانش‌آموزان با همکاری معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اهواز، در محل مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی و پژوهشی آموزش و پرورش خوزستان به بهره‌برداری رسیده است.

عبدالله حبیبی افزود: هدف از راه‌اندازی این مرکز برای ویزیت رایگان دانش‌آموزان نیازمند به خدمات روان‌پزشکی، انجام کار‌های مددکاری و دسترسی سریع و آسان در نظام مراقبت اجتماعی دانش‌آموزان است.

وی ادامه داد: در این مرکز دو روز در طول هفته روانپزشک مستقر در این مرکز به صورت رایگان ویزیت دانش‌آموزانی که از طریق نظام مراقبت اجتماعی دانش‌آموزان شناسایی می‌شوند را انجام می‌دهد. در غربالگری‌هایی که معمولا انجام می‌شود این دانش‌آموزان شناسایی می‌شوند و در صورت لزوم، ویزیت رایگان توسط روانپزشک و در صورت حاد بودن، بستری رایگان را در قالب این برنامه خواهیم داشت.

حبیبی اضافه کرد: همچنین در این مرکز فعالیت‌های مددکاری توسط مددکاران معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اهواز انجام می‌شود. خدمات رایگان روانشناختی نیز توسط روانشناسان مرکز مشاوره آموزش و پرورش خوزستان در این مرکز ارائه می‌شود.

مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان می‌گوید: همچنین چهار سال است که خط ملی ۱۵۷۰ در خوزستان فعال است و از سال گذشته نیز تغییراتی برای بهسازی مکان و فعالیت بهتر این خط انجام شده است. خدمات این خط رایگان است و از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ شب خدمات را به دانش‌آموزان، خانواده‌ها و همکاران آموزش و پرورش ارائه می‌دهد. با توجه به تغییراتی که در ساختار فیزیکی خط ۱۵۷۰ و همچنین ساختار مخابراتی این خط ایجاد شده است، خدمات بهتر انجام خواهند شد و قطعا تعداد پاسخگویان نسبت به سال‌های قبل افزایش چشم‌گیری خواهد داشت.

وی افزود: دانش‌آموزانی که با این مرکز تماس می‌گیرند و شناسایی می‌شوند در صورتی که فوریت‌های خاصی مانند رفتار خودآسیب‌رسان، فرار از مدرسه، مشکلات مربوط به بدسرپرستی والدین و سایر مشکلات و موضوعات فوریتی داشته باشند، پیگیری می‌شوند.

حبیبی عنوان کرد: با توجه به اینکه این خط در قالب نظام مراقبتی اجتماعی دانش‌آموزان فعالیت می‌کند، در صورت شناسایی دانش‌آموز نیازمند دریافت خدمات از سایر ارگان‌ها، خدمات را به سرعت از سوی رابطان دریافت می‌کند. اگر دانش‌آموزی نیاز به خدمات روان‌شناختی داشته باشد، خدمات مرکز مشاوره آموزش و پرورش را به صورت رایگان دریافت می‌کند. در این مرکز خدمات مرتبط با موضوعات روان‌شناختی و خلقی، سازشی، زمینه‌های تحصیلی و کنکور و موضوعات مربوط به خانواده و ارزیابی‌های روانشناختی ارائه می‌شود.

محبوبه ایزدپناه، مدیرکل امور اجتماعی استانداری خوزستان در این مراسم گفت: یک میلیون و ۱۵۰ هزار دانش‌آموز در خوزستان وجود دارد که آمار بالایی است. این دانش‌آموزان سرمایه استان خوزستان هستند و در چند سال آینده امور را مدیریت خواهند، بنابراین باید همه تلاش برای نگهداشتن سلامت و رشد دانش‌آموزان انجام شود.

وی با بیان اینکه یکی از کار‌ها در این راستا راه‌اندازی مرکز سراج در کنار خط ملی ۱۵۷۰ است تا علاوه بر ارائه خدمات بهداشت روان، خدمات تخصصی هم ارائه شود، افزود: پیش از این جای ارائه خدمات تخصصی مبتنی بر درمان دارویی در مرکز مشاوره آموزش و پرورش خوزستان خالی بود. با توجه به اینکه از سال گذشته طرح نماد (نظام مراقبت اجتماعی دانش آموزان) در خوزستان رشد داشته است و رشد ۳۰ درصدی در سال گذشته داشتیم، امسال انتظار رشد بیشتری داریم.

وی ادامه داد: در این راستا ضرورت دارد در کنار خدمات مشاوره، به دانش‌آموزانی که در انتهای خط خطر در حوزه بهداشت روان هستند و افکار اقدام به خودکشی دارند، خدمات تخصصی روانپزشکی نیز برای درمان آنها ارائه شود.

ایردپناه اضافه کرد: اگر محرز شود دانش‌آموز مشکل خانوادگی دارد، مرکز سراج توانایی ارائه خدمات مددکاری به خانواده‌ها را هم ارائه می‌دهد.

مدیرکل امور اجتماعی استانداری خوزستان می‌گوید: امیدواریم روز به روز سلامت روان در عرصه دانش‌آموزی و به ویژه کودکان و نوجوانان تقویت شود و این موضوع موجب شود سلامت روان تقویت شده‌ای در خانواده‌ها هم داشته باشیم که در نهایت به حفظ سرمایه اجتماعی کمک می‌کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آغاز عملیات لایروبی و پاکسازی مسیل کمشچه در برخوار
عمل موفقیت آمیز کاشت ضربان ساز بدون سیم در کاشان
بررسی فرصت‌ها و ظرفیت‌های همکاری‌های نفتی ایران و بلاروس
صادق گودرزی سرمربی تیم کشتی آزاد نوجوانان ایران شد
حضور ۳۰۰ نیروی پلیس راه در گشت محور‌های مازندران
پایان فرار ۳ ساعته قاتل جوان شاهرودی
تردد در محور تاراز تنها با زنجیرچرخ
طراوت وشادمانی کرمانیان ازبارش‌های رحمت الهی
آیین یلدای شهدایی در بجنورد برگزار شد
توضحیات سخنگوی کمیسیون آموزش درباره وضعیت دانشجویان بین‌الملل دانشگاه پیام نور
انسداد ۲ جاده اصلی مشهد-کلات و تربت جام -صالح آباد
هفته ۶ فوتبال لیگ کنفرانس اروپا؛ امشب میزبانی کریستال پالاس و فیورنتینا مهمان است
خوزستان آماده اجرای مصوبه دولت برای تسهیل واردات از مبادی مرزی
لحظه‌ای در مسیر پاسداری از ایران درنگ نخواهیم کرد­
کلاهبرداری با شگرد گرفتن بیعانه در فروش خودرو
استقرارخودروهای مکانیزه برف روب در معابر اصلی پایتخت
افزایش نانوایی ها در تره بار
آغاز فصل دوم نمایش فیلم‌تئاتر‌های خانه هنرمندان
فعالیت سامانه بارشی تا اواسط وقت فردا در خوزستان
مردمی‌سازی رسانه از رویکردهای جدید رسانه ملی در خراسان رضوی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند
میزان بارش ها در استان کرمان طی ساعات گذشته
فیروزآباد با ۱۳۳ میلیمتر باران رکورد دار بارش ها در فارس
واریز اعتبار مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی از شنبه ۲۹ آذر
قطعی آب برخی مناطق به دلیل کاهش ظرفیت تولید تصفیه خانه بزرگ آب گیلان
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
پدافند هوایی شعار ارتش فدای ملت را معنا کردند
قطار شهری کرج با ۴ ایستگاه فعال در حال خدمت‌رسانی است
برف و باران قم را به رنگ زمستان درآورد
بلوغ روابط تهران و مسکو، نشانه پایان نظم تک‌قطبی
بیشترین میزان بارندگی، ۲ میلیمتر، در آبادان
جاده های خراسان رضوی در زیر کولاک، برف و باران
هشدار نارنجی بارندگی برای ۲۳ استان کشور
کشف صدها تن برنج احتکار شده در آبادان
ساعت کاری بانک‌ها از اول دی اعلام شد
باران و برف مدارس فارس را غیرحضوری کرد  (۴۱ نظر)
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند  (۴ نظر)
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس  (۴ نظر)
مزایده بیش از ۴۰۰ دستگاه خودرو و موتورسیکلت توقیفی در استان اصفهان  (۲ نظر)
حجم مبنا در بورس حذف شد  (۱ نظر)
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد  (۱ نظر)
یک هزار میلیارد تومان از مطالبات بیمه درمان بازنشستگان تسویه شد  (۱ نظر)
وزیر دادگستری: قرار نیست مهریه ۱۴ سکه باشد  (۱ نظر)
آغاز طرح ترافیکی زمستانی پلیس با مشارکت ۹۱ هزار نیروی امدادی در جاده‌ها  (۱ نظر)
رئیس قوه قضائیه مهمان مردم استان مرکزی  (۱ نظر)
برخورد دو خودرو در جاده بابل به بهنمیر؛ ۳ کشته و ۵ مصدوم  (۱ نظر)
همکاری ایران و چین یک ضرورت ژئوپلیتیکی است  (۱ نظر)
سامانه بارشی جدید در راه تهران  (۱ نظر)
تجاوز جدید ترامپ؛ محاصره کامل نفت‌کش‌های ونزوئلا  (۱ نظر)
برف پاییزی، چهره زمستانی به زنجان بخشید  (۱ نظر)