• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۳۵۹۷۳۴
تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۴۰۳ - ۲۰:۲۸
علمی و فرهنگی » کتاب و مطبوعات
وزیر ارشاد:

مناسبات فرهنگی در دولت جدید بازتعریف می‌شود

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: مناسبات فرهنگی در قالب قوانین و مقررات در دولت جدید بازتعریف خواهد شد.

مناسبات فرهنگی در دولت جدید بازتعریف می‌شود

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما سید عباس صالحی در آیین تکریم و معارفه معاون امور فرهنگی گفت: ما نیاز داریم، مناسبات را مجدد تعریف و قوانین و مقررات را اصلاح کنیم؛ چراکه تغییرات اجتماعی و فناوری اقتضائاتی دارد که برهمین اساس به سرعت به اصلاح مقررات و آسیب‌شناسی‌های روندی نیاز داریم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه باید فاصله را با وضعیت مطلوب کم کنیم، افزود: البته این به معنای این نیست که در این حوزه کم تلاش شده؛ بلکه باوجود همه تلاش‌ها، فاصله تا قله زیاد است و باید با استفاده از راه‌های میان‌بُر یا نظرات خلاقانه، این فاصله را کاهش دهیم.
صالحی با اشاره به لزوم فعالیت بیشتر در حوزه فضای مجازی، تصریح کرد: از سال ۱۳۹۲ تاکنون فضای مجازی با سرعت گسترش یافت؛ سال ۱۳۹۲ مطرح می‌شد که نشر کاغذی به سمت نشر دیجیتال حرکت می‌کند، اما در این مدت فضای مجازی در همه جنبه‌های زندگی و به‌طور خاص در حوزه فرهنگ، با سرعت زیادی گسترش یافته، درحالی که همچنان ذهنیت ما کلاسیک است و وارد این فضا نشدیم همچنین خیلی از مسائل، ازجمله ذائقه مخاطب و اقتصاد بازار متاثر از این حوزه است.
وی با بیان اینکه در زمان همه‌گیری کرونا نمایشگاه مجازی کتاب با ابهام و اضطراب زیادی برگزار شد، افزود: به وزارت فرهنگ و ارشاد دومی نیاز داریم که زیست‌بوم آن فضای مجازی باشد و نظام مراوداتمان را بر این اساس تعرف کنیم، نه به این معنا که حوزه کلاسیک را کنار گذاریم، اما اگر زیست‌بوم جدید را درک نکنیم دچار تاخیر زمانی، انسانی و اجتماعی می‌شویم و فرصت‌های حکمرانی و تاثیرگذاری در عرصه فرهنگ را از دست می‌دهیم، همان‌طور که دیگر بخشی از این فرصت را در اختیار نداریم.
صالحی با تاکید بر اینکه تاکنون اقدامات خوبی انجام شده است، بیان کرد: تاخیر قابل توجهی در این حوزه داریم و اتاق فکرها، مشاوران و ذهنیت راهبردیِ ما باید در این قسمت تغییرات اساسی یابد تا بدون ایجاد التهاب در بازار نشر کاغذی (که حتماً باید از آن حمایت کرد تا فعالان آن حوزه نگران نشوند) بدانیم مسیر به سمتی حرکت می‌کند که اگر با آن ارتباط نیابیم چندی دیگر با فضای مغفول مواجه می‌شویم.
وی با اشاره بر لزوم عدالت فرهنگی افزود: اقداماتی در این حوزه انجام شده که بی‌تاثیر نبوده است؛ زمانی که وارد معاونت فرهنگی شدم، تفاهم‌نامه‌هایی را برهمین اساس با استان‌ها منعقد کردیم که برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب هم حتماً به این امر کمک کرده، اما واقعیت این است که «تهران‌زده» هستیم و تا زمانی که جغرافیای ایران را درک نکنیم مناسباتمان در همین فضا تفسیر می‌شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: کار‌هایی برای اینکه بتوانیم عدالت فرهنگی را به‌عنوان رویکردی که در حوزه‌های مختلف انعکاس یابد و در نهایت به اقدامات اجرایی تبدیل شود انجام شده، اما با نقطه مطلوب فاصله داریم که موجب شده نتوانیم به ظرفیت تجمیعی دست یابیم.
صالحی با بیان اینکه ظرفیت ما عمدتاً تهرانی است، تصریح کرد: در حوزه مولفان، عرصه فرهنگ و سایر حوزه‌ها استان‌ها (به برکت انقلاب اسلامی) پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای پیدا کرده‌اند؛ با این وجود در دولت چهاردهم باید به همت همه دوستانی که اهل فکر هستند بیشتر تلاش کنیم تا نتیجه مطلوب حاصل شود.
وی درباره بین‌المللی شدن عرصه کتاب، افزود: اقداماتی در این عرصه انجام شده و موثر هم بوده است؛ به‌عنوان مثال جایزه جهانی کتاب سال و حضور در نمایشگاه‌های خارج از ایران با همین نگاه صورت گرفت، اما باید به سمت استقرار نظام ارتباطی حرکت کنیم و راه‌های ارتباطی‌مان را با کشور‌های موثر برقرار کنیم.
صالحی با تاکید بر اهمیت جایزه منطقه‌ای، تصریح کرد: با وجود همه کار‌های صورت گرفته تا رسیدن به مطلوب، فاصله بسیاری وجود دارد؛ اینکه چگونه بتوانیم برای کتاب ایرانی در سکو‌های جهانی جایابی کنیم یا اقدامات فعلی اثرگذارتر شود جزو مواردی است که باید به آن اندیشید..
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه به کرامت و حرمت اهل قلم تاکید کرد و گفت: وزارت فرهنگ و معاونت امور فرهنگی باید خانه اهالی قلم باشد؛ باید درباره نوع مناسبات با این مجموعه در زمینه‌های شناسایی، رتبه‌بندی، تعریف و تداوم تعامل اندیشیده شود، شاید با کسی که ۱۰ تا ۱۵ سال قبل برنده جایزه کتاب سال بوده است هیچ ارتباطی برقرار نکردیم و در نظام ارتباطی قرار نداریم به همین دلیل در این زمینه با وضعیت مطلوب فاصله داریم برهمین اساس نیاز داریم تا در برخی حوزه‌ها تاملات بیشتری داشته باشیم و نظرات تازه‌ای مطرح کنیم.
صالحی بیان کرد: مسئله دیگر که باید به آن توجه کرد زبان فارسی، شعر و ادبیات است؛ شعر و ادبیات در فضای معاونت امور فرهنگی به دلیل حجمی که کار‌های دیگر داشته و دارد به چشم نمی‌آید، اما باید ادبیات سهمی را در معاونت فرهنگی داشته باشد.
صالحی با تاکید بر ضرورت بازخوانی و تجدید نظر در برگزاری جشنواره‌ها و رویدادها، افزود: این جشنواره‌ها با دو هدف اصلی اقتصاد نشر و ترویج کتابخوانی شکل گرفته است.

وی افزود: زمانی که معاونت فرهنگی با ۱۲ جایزه و رویداد که تنها یکی از آنها نمایشگاه بین‌المللی کتاب است مواجه می‌شود تا چه حد می‌تواند در حیطه وظایف اصلی‌ِ حکمرانیِ فرهنگی، توانمند باشد؟
صالحی با بیان اینکه حوزه تصدی‌گری، تنظیم‌گری و تسهیل‌گری در حیطه معاونت امور فرهنگی باید بازتعریف شود، تصریح کرد: وقتی به حکمرانی در حوزه فرهنگ می‌پردازیم این سه مسئله را درپی دارد، اما اینکه چگونه این اهداف متناسب با اقتضائات توازن بخشی می‌شود نیز اهمیت دارد.

وی افزود: بر همین اساس نیاز داریم تا مناسبات را تعریف مجدد کنیم و قوانین و مقررات را اصلاح کنیم؛ چراکه تغییرات اجتماعی و فناوری اقتضائاتی دارد که برهمین اساس به سرعت به اصلاح مقررات و آسیب‌شناسی‌های روندی نیاز داریم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه با بیان اینکه حوزه اقوام، ادیان و مذاهب در معاونت فرهنگی نحیف است، گفت: این در حالی است که تنها بخش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که در این حوزه مسئولیت مستقیم دارد همین قسمت است، اما عده این بخش بسیار کم است؛ در حالی که نمی‌توانیم در حوزه مذاهب و اقوام غفلت داشته باشیم.
وی با تاکید بر اینکه مناسبات میان‌بخشی و فرابخشی نیاز به تقویت دارد، افزود: در حوزه میان بخشی چه میزان توانسته‌ایم در مناسبات کتاب و هنر‌های نمایشی ارتباط برقرار کنیم؟ اتفاقاتی رخ داده است، اما بین کتاب و هنر‌های نمایشی، کتاب و سینما و کتاب و پژوهشگاه مناسبات میان بخشی قوی نداریم.
صالحی درباره مناسبات فرابخشی نیز تصریح کرد: عملاً نیاز به انسجام‌بخشی در میان وزارتخانه‌ها و سازمان‌های فرهنگی داریم، از طرفی باید تاکید کنم از فرصت‌های موجود در مناسبات فرابخشی استفاده نشده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان با تاکید بر تلاش بیشتر برای کاهش فاصله با اهداف، گفت: برای آقای احمدوند که خدمات شایسته‌ای برای حوزه فرهنگ و کتاب داشتند آرزوی توفیقات روزافزون دارم و انشالله حضور آقای کلانتری، مبدا خیر برای عرصه فرهنگ باشد..

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
قبولی دو نخبه قرآنی بردسکن بدون کنکور در دانشگاه فرهنگیان
پیروزی خیبر خرم آباد مقابل ستارگان پاس ساری
استفاده از اقتصاد دریامحور برای توسعه اقتصادی گیلان
برگزاری همایش «فرشتگان زمینی» در اراک
تأکید معاون وزیر علوم بر ضرورت حکمرانی هوشمند در زیست‌بوم نوآوری کشور
معرفی قهرمانان لیگ اسکواش خوزستان
تجلیل از برگزیدگان جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور
پایداری جوی گلستان تا آخر هفته آینده
مطالبه‌گری خوزستانی‌ها برای مقابله با بحران آلودگی هوا
بیانیه گل گهر پس از دو شکست خانگی؛ به صدر برمی‌گردیم!
تعمیر خط انتقال آب شیرین کن بندرلنگه
حضور پرشور مردم در راهپیمایی مشت محکمی بر دهان دشمنان زد
اهدای ۳ دستگاه خودروی خدمات‌رسان به جمعیت هلال احمر سیاهکل
مصرف انرژی در کشور باید متناسب با آرایش جنگی باشد
اقتدار تنها را مقابله با استکبار است
تاکید امام جمعه نقده بر الگو گیری از شخصیت والای حضرت زهرا (س)
علم و توسعه باید در خدمت بشر و رفع گرفتاری انسانها قرار گیرد
قهرمانی گیلان در دومین دوره مسابقات کشوری کاراته بانوان
با تخصیص ارز دولتی، بازار کاغذ در مسیر آرامش قرار می‌گیرد
حمایت ۲۵۱ هزار دلاری فدراسیون جهانی والیبال از ایران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
داستان یک نردبان
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
بیروت بدون مقاومت، به شهری بی‌دفاع بدل می‌شود
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
گروه‌بندی رقابت‌های فوتبال قطع عضو قهرمانی آسیا اعلام شد
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)