• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۳۶۰۰۷۶
تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۹
بوشهر » اجتماعی
یادداشت روز

اسطوره یحیی؛ سنوار، سرو ایستاده در آوار

یحیی ابراهیم حسن سنوار؛ اسطوره‌ای که با طراحی و اجرای طوفان الاقصی مسیر حرکت تاریخ را تغییر داد.

اسطوره یحیی؛ فرمانده سنوار؛ سرو ایستاده در آوار

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر؛ عملیات طوفان الاقصی به عنوان معجزه محور مقاومت در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ برابر با ۱۵ مهر ۱۴۰۲ با حمله غافل گیرانه و گسترده نیرو‌های حماس به عمق سرزمین‌های اشغالی با پرتاب بیش از ۵ هزار راکت آغاز شد.

به دنبال شلیک راکت‌ها و موشک‌های متعدد از نوار غزه به سمت شهرک‌های اطراف این منطقه معروف به غلاف غزه و چندین شهر در داخل اراضی اشغالی، صدای آژیر‌های هشدار در تل‌آویو، اسدود، عسقلان، پایگاه‌های هوایی، فرودگاه‌ها و پادگان‌ها به صدا درآمد و میلیون‌ها شهرک‌نشین به پناهگاه‌ها رفتند. 

نیرو‌های مقاومت با عبور از دیوار حائل، وارد شهرک‌ها و پایگاه‌های صهیونیستی شدند و با کشتن بیش از هزار صهیونیست و مجروح کردن صد‌ها نفر دیگر، ۱۵۰ فرمانده، افسر و سرباز صهیونیست را به اسارت در آوردند.

اسطوره یحیی؛ فرمانده سنوار؛ سرو ایستاده در آوار


یحیی سنوار؛ طراح و مجری طوفان الاقصی

عملیات طوفان الاقصی به فرموده رهبر معظم انقلاب دقیقاً در لحظه نیاز منطقه اتّفاق افتاد؛ زمانی که یک نقشه جامع وسیع به وسیله آمریکا و عناصر صهیونیست و دنباله‌های آنها و بعضی از دولت‌های منطقه طرّاحی شده بود که بر اساس این نقشه‌ی جامع قرار بود مناسبات و معادلات منطقه تغییر پیدا کند. ارتباط رژیم صهیونیستی با دولت‌های منطقه طبق خواسته‌ی خود آن رژیم تنظیم بشود و معنایش تسلّط رژیم صهیونیستی بر سیاست و اقتصاد کلّ منطقه غرب آسیا بلکه کلّ دنیای اسلام بود. این برنامه به لحظه‌های پایانی خودش رسیده بود و چیزی نمانده بود که این برنامه به مرحله اجرا درآید؛ که در چنین لحظه‌ی حسّاسی طوفان‌الاقصی آغاز شد و همه‌ی نقشه‌های دشمن را بر باد داد. 

انجام این عملیات در زمان مناسب، یک توطئه بزرگ بین‌المللی برای منطقه‌ی غرب آسیا را نقش بر آب کرد.

یحیی سنوار در اکتبر ۱۹۶۲ برابر با آبان ۱۳۴۱ در اردوگاهی در خان‌یونس در جنوب نوار غزه به دنیا آمد. او در اوایل دهه ۱۹۸۰ بار‌ها توسط رژیم صهیونیستی به دلیل فعالیت‌های ضد اشغالگری در دانشگاه اسلامی غزه دستگیر شد. پس از فارغ‌التحصیلی، به تأسیس شبکه‌ای از مبارزان برای مقاومت مسلحانه علیه رژیم صهیونیستی کمک کرد که بعد‌ها به گردان‌های القسام، شاخه نظامی حماس، تبدیل شد.

او به محض تأسیس حماس توسط شیخ احمد یاسین در سال ۱۹۸۷ به این گروه پیوست. سال بعد، او توسط نیرو‌های رژیم صهیونیستی دستگیر و به ۴ حبس ابد، معادل ۴۲۶ سال زندان، محکوم شد. سنوار ۲۳ سال از زندگی خود را در زندان‌های رژیم صهیونیستی گذراند. زمانی که به زندان رفت حدود ۲۰ ساله بود وقتی آزاد شد حدود ۴۳ ساله بود. در زندان زبان عبری را آموخت و با بازجوهایش به عبری سخن می‌گفت.

در زندان با مطالعه صد‌ها کتاب به زبان عبری با ساختار و اندیشه صهیونیست‌ها آشنا شد با این اندیشه که دشمنی را که با او مبارزه می‌کنیم باید خوب بشناسیم. وی صهیونیست‌ها را به خوبی می‌شناخت. این شناختِ وی در نوع رویکرد جنبش حماس به ویژه در حوزه رسانه‌ای و تبلیغاتی علیه رژیم صهیونیستی نمود یافته است.

او در سال ۲۰۱۱ به عنوان بخشی از توافق مبادله زندانیان آزاد شد و پس از آن به سرعت به فعالیت‌های خود در حماس ادامه داد. او از بنیان‌گذاران مجد، سرویس امنیت داخلی حماس، است که مسئول تعقیب جاسوسان رژیم صهیونیستی است.

سنوار از جمله افرادی بود که به صورت ریشه‌ای معتقد بود شکست صهیونیست‌ها میسر نمی‌شود مگر اینکه مزدوران آن، شناسایی و نابود شوند. او از همان ابتدای فعالیت‌های خود بر همین هدف متمرکز شد و در دوران شیح احمد یاسین، تشکیلات امنیتی حماس تحت مدیریت وی قرار داشت و اتفاقا شماری از نفوذی‌ها و جاسوسان رژیم اسرائیل نیز در این دوره شناسایی و نابود شدند. تشکیلات امنیتی تحت مدیریت سنوار به تدریج به قدری قدرت گرفت که در مقام یک تشکیلات ضدجاسوسی، اشراف قابل ملاحظه‌ای را بر تحرکات رژیم صهیونیستی و جاسوسان آن پیدا کرد و حتی برخی افراد که در حماس فعالیت داشتند و به جاسوسی برای اسرائیل می‌پرداختند را نیز شناسایی و با آنها برخورد کرد.

سنوار در سال ۲۰۲۱ نبرد شمشیر قدس (سیف القدس) را طراحی و اجرا کرد. این نبرد در پی پایان مهلت حماس به صهیونیست‌ها در پایان تجاوز شهرک نشینان صهیونیست‌ها به صحن‌های مسجدالاقصی با حمله موشکی به مواضع صهیونیست‌ها در قدس اشغالی آغاز شد.

این اقدام پیش دستانه مقاومت که در نزدیک به ۸ دهه اشغال فلسططین نظیر نداشت؛ سرانجام با توسعه حملات مقاومت و اعلام آمادگی گروه‌های مقاومت برای استمرار چند ماهه نبرد، تا تحقق خواسته هایشان، با درخواست‌های مکرر رژیم صهیونیستی و قبول شروط مقاومت مبنی بر عدم تجاوز دوباره شهرک نشینان و ارتش رژیم صهیونیستی به مسجدالاقصی و پایان اقدام رژیم در غصب خانه فلسطینیان محله شیخ جراح و پایان دادن به راهپیمایی جعلی پرچم در محله‌های فلسطینی نشین شهر قدس پس از ده روز به پایان رسید.

در اکتبر ۲۰۲۳ (مهر ۱۴۰۲)، حماسه طوفان الاقصی آغاز شد و رژیم صهیونیستی او را مغز متفکر این عملیات دانست و او در صدر فهرست هدف‌های خود در طول جنگ قرار دارد. خانه‌اش در جنگ ۲۰۱۲ بمباران شد و در سال ۲۰۱۵ نیز در فهرست سیاه وزارت خارجه آمریکا قرار گرفت.


اسطوره یحیی؛ فرمانده سنوار؛ سرو ایستاده در آوار

یحیی زنده است؛ یحیی نمی‌میرد

یحیی سنوار همراه دو مبارز فلسطینی دیگر ۱۶ اکتبر برابر با ۲۵ مهر امسال در درگیری با نیرو‌های پیاده نظام رژیم صهیونیستی در منطقه تل السلطان در مرز رفح به شهادت رسید. 

او در ساختمانی ویران شده در روی زمین و در نزدیک‌ترین موقعیت به مواضع صهیونیست‌ها آن هم لباس رزم بر تن و در حالی که دست راستش را در پی شلیک مستقیم تانک از دست داده بود، به شهادت رسید؛ در حالی که تا آخرین نفس با اشغالگران مبارزه کرد.

ثانیه‌های پایانی عمر مرد ناآرام صحنه‌های نبرد، در حالی که خستگی بیش از ۴ دهه مبارزه را بر شانه داشت، مجروح، اما آرام و مصمم پس از یک عمر جهاد در راه خدا، یکی از ماندگارترین و هنرمندانه‌ترین قاب‌های هنر مقاومت را برای همه نسل‌ها به یادگار گذاشت. 

سکانس پایانی زندگی و آخرین نبرد سنوار؛ چشمان نافذ فرمانده‌ای شجاع و خستگی ناپذیر است که از میان چفیه فلسطینی که صورتش را پوشانده؛ چشم در چشم دشمن به او می‌فهماند، سنوار تمام شدنی نیست و ققنوس گشته از دل آتش، هزار بار پر می‌کشیم و محو ز عالم نمی‌شویم، او که جمله یا شهادت یا پیروزی را زندگی کرد، در واپسین صحنه زندگی دنیویش با عروج باشکوهش نیز طوفان به پا کرد.

پژوهشگر و نویسنده: سکینه نعمتی

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
توزیع ۲۰ تن آذوقه دامی بین دامداران رامسر
هوای استان کرمانشاه تا دوشنبه بارانی است
معاون علمی رئیس‌جمهور به البرز آمد
برخورد با ۱۲ هزار و ۸۳۰ تجاوز به حریم راه‌های مازندران 
پیش بینی بارندگی در نیمه غربی کشور
باران دیشب با دست پر، به ایلام آمد
رقابت‌های لیگ والیبال جوانان آذربایجان شرقی
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق شاهرود
دستگیری سارق با شگرد بیهوش‌کردن رانندگان در خرم‌آباد
دبیر کارگروه ملی پیشگیری و کنترل سرطان: بیماران مبتلا به سرطان نیاز گسترده‌ای به فرآورده‌های خونی دارند
سرانه فضای آموزشی شهرستان دالاهو، دو برابر میانگین کشوری است
اعلام ۱۵ فیلم برتر آرای مردمی جشنواره فجر
برگزاری افتتاحیه المپیک زمستانی؛ رژه کاروان ایران در سه منطقه مختلف
هشدار هواشناسی بوشهر درباره بارش شدید باران و وزش باد
ایران مقتدر منتظر فرمان ولی امر خویش است
امروز؛ آغاز انتخاب واحد نیمسال دوم دانشگاه آزاد
زنان قهرمانان وضعیت امروز ما هستند
ایران ما با بمب و موشک از بین نمی‌رود
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۸ بهمن
راهبرد ایران بازدارندگی فعال همه جانبه در چارچوب دیپلماسی مسلح است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پایان دور جدید مذاکرات مسقط
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از امشب
پایان دور اول مذاکرات هسته ای ایران و آمریکا
دیدگاه وزیر خارجه عمان درباره مذاکرات ایران و آمریکا
عراقچی: مذاکرات امروز شروع خوبی بود
هشدار نارنجی هواشناسی در ۱۲ استان
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران
شکارچیان متخلف در دام قانون
استفاده از ظرفیت‌های قانونی برای کاهش جمعیت کیفری
افزودنی‌های شیمیایی جایگزین مناسب سیمان در تولید بتن
بدون تعارف با فرمانده دانشگاه هوایی شهید ستاری
حضور دو قلاده پلنگ در منطقه حفاظت شده البرز جنوبی
هوای بیشتر شهر‌های بزرگ در وضعیت سالم
بازدید معاون دادستان کل کشور از زندان مرکزی قزوین
اجرای سیاست‌های ضدتورم، کلید گره‌گشایی از زندگی مردم است
کاهش ترافیک شهری کرج با اجرای ۴ طرح عمرانی  (۲ نظر)
برای او که خواهد آمد  (۱ نظر)
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)
ما استادان دانشگاه، خود را پاسدار انقلاب اسلامی می‌دانیم  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)