• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۳۷۱۰۵۲
تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۸
اقتصادی » آب و انرژی

یک‌سوم گاز کشور به نیروگاه‌ها اختصاص می‌یابد

رئیس اتحادیه انجمن‌های علمی انرژی ایران راندمان نیروگاه‌های کشور را بین ۳۷ تا ۳۸ درصد بیان کرد و گفت: سالانه بیش از ۲۴۰ میلیارد مترمکعب گاز مصرف می‌شود که تقریباً یک‌سوم آن به نیروگاه‌ها اختصاص می‌یابد.

یک‌سوم گاز کشور به نیروگاه‌ها اختصاص می‌یابد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، «هاشم اورعی» با بیان اینکه سالانه به‌صورت میانگین ۷۹ میلیارد مترمکعب گاز به نیروگاه‌ها تحویل داده می‌شود، اظهار کرد: حدود ۹۰ درصد تولید برق کشور وابسته به گاز است.
 
وی بیان کرد: در روز‌های سرد سال در کنار گاز به نیروگاه گازوئیل تحویل داده می‌شود که با توجه به اینکه مصرف گازوئیل در کشور روزانه ۱۱۰ میلیون لیتر و تقریباً برابر تولید آن است، تأمین گازوئیل مورد نیاز نیروگاه‌ها با چالش همراه است.
 
رئیس اتحادیه انجمن‌های علمی انرژی ایران برنامه‌ریزی نامناسب در تأمین برق کشور از نظر سبد انرژی الکتریکی یا امنیت انرژی الکتریکی را یکی از مشکل‌های اساسی این حوزه برشمرد و افزود: در سال ۱۳۶۴، حدود ۳۵ درصد برق تولیدی کشور وابسته به گاز بود که این مقدار در سال ۱۴۰۱ به ۸۶ درصد رسید، این رقم در جهان به ترتیب ۱۴ درصد و ۲۳ درصد بوده است.
 
راندمان نیروگاه‌های حرارتی ۳۸ درصد است
 
اورعی با بیان اینکه طبق اعلام وزارت نیرو، بازدهی متوسط نیروگاه‌ها بین ۳۷ تا ۳۸ درصد است، تصریح کرد: از ۱۰۰ واحد انرژی اولیه داده شده به نیروگاه‌های حرارتی حدود ۳۸ واحد به انرژی برق تبدیل می‌شود، همچنین در فرآیند انتقال و توزیع برق نیز حدود ۲۵ درصد هدررفت انرژی داریم.
 
وی عمر بالای نیروگاه‌های کشور را یکی دیگر از دلایل بازدهی پایین آنها دانست و گفت: ۱۸ درصد از ظرفیت نیروگاه‌های کشور بالای ۳۰ سال عمر دارد و نمی‌شود با فناوری ۳۰ سال پیش در شرایط کنونی برق تولید کرد. هم‌اکنون تعدادی از نیروگاه‌های اطراف تهران راندمان ۲۰ درصد دارند، یعنی نیروگاه‌ها ۸۰ درصد از گاز و گازوئیلی را که تحویل می‌گیرند به حرارت تبدیل می‌کنند و تنها ۲۰ درصد آن به برق تبدیل می‌شود، بنابراین انرژی برق محصول جانبی آنها است.
 
حدود ۱۴ درصد ظرفیت نیروگاه‌های کشور برق‌آبی است
رئیس اتحادیه انجمن‌های علمی انرژی ایران با اشاره به اینکه حدود ۱۴ درصد ظرفیت نیروگاه‌های کشور برق‌آبی است، تصریح کرد: با توجه به خشکسالی‌های اخیر و کمبود آب، درصد ناچیزی از این نیروگاه‌ها توان تولید برق دارند.
 
اورعی افزود: قدیمی بودن تجهیزات، شرایط تحریمی و بحث‌های مدیریتی سبب شده در این شرایط قرار بگیریم. باید تحولاتی را در صنعت برق انجام دهیم و ذهن خود را برای انجام این تحولات آماده کنیم.
 
وی با بیان اینکه برق در دنیا یک کالای تجاری محسوب می‌شود، گفت: در چند دهه اخیر اتخاذ برخی تصمیم‌ها در کشور انرژی برق را به کالایی سیاسی تبدیل کرده است و مناسبات سیاسی اجازه نمی‌دهد بازار در بحث انرژی برق تصمیم‌گیری کند.
 
تقسیم یارانه به‌صورت هوشمند میان دهک‌های مختلف
 
رئیس اتحادیه انجمن‌های علمی انرژی ایران بیان کرد: نخستین اقدام برای افزایش راندمان نیروگاه‌ها تدوین برنامه ۵ تا ۱۰ ساله از سوی کارشناسان و مدیران خبره است. از سوی دیگر، زمانی که یارانه به‌طور مساوی بین همه تقسیم می‌شود به نفع پرمصرف‌ها خواهد بود.
 
اورعی تصریح کرد: طبق آمار، دهک دهم به تنهایی حدود ۲۶ درصد از یارانه انرژی را استفاده می‌کند، در صورتی که در دهک‌های پایین این مقدار حدود ۴ درصد است، از این رو یارانه باید به‌صورت هوشمند تخصیص یابد.
 
بنابر این گزارش، ایران با تولید روزانه حدود یک میلیارد متر مکعب گاز سومین تولیدکننده و چهارمین مصرف‌کننده گاز طبیعی در دنیا به‌شمار می‌آید.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
احتمال بازگشت وبا به انگلیس پس از ۱۲۵ سال
آغاز ۲۸ مین دوره مسابقات قهرمانی هاپکیدو کشور جام فجر انتخابی تیم ملی در رشت
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۲۴ بهمن ماه ۱۴۰۴
کلنگ‌زنی ۴۲ میلیارد تومان پروژه با حضور معاون عمرانی استاندار
اعزام کاروان دانشجویان دانشگاه ملی مهارت به اردوی زیارتی راهیان نور
سفر معاون وزیر ارتباطات به برخوار و بررسی مشکلات ارتباطی شهرستان
تساوی سپیدرود و شکست بندرآستارا در تقابل با حریفان در لیگ دسته دوم فوتبال
ابراز خوشحالی مردم استان از بارش باران
برگزاری سیزدهمین سالگرد ارتحال آیت‌الله خوشوقت در تهران
تقدیر نماینده ولی فقیه در استان و استاندار گلستان از مردم برای حضور باشکوه در راهپیمایی ۲۲ بهمن
از ظهر شنبه: صدور هشدار دریایی سطح نارنجی
توزیع جهیزیه و تانکر آب در سرخه
برگزاری نشست نظارتی انتخابات شوراهای شهر و‌ روستا
حضور باشکوه مردم در جشن انقلاب؛ پاسخی محکم به جریان‌های بدخواه ایران
تقدیر مردم و خانواده‌های شهدا از حضور حماسی ملت در راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن
تاکید ایران و ترکیه بر توسعه همکاری‌های حمل‌ونقلی
الحاق یک دستگاه آمبولانس‌ به بیمارستان رازی ماهنشان
گرامیداشت یاد و نام شهدای فجرآفرین در گنبدکاووس
تداوم تندباد و بارش پراکنده در اصفهان
۲۲ بهمن تجلی گاه خروش و غیرت مردم کهگیلویه و بویراحمد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حضور مقتدر ملت ایران در چهل‌وهفتمین فجر انقلاب
راهپیمایی رزم در برف رزمندگان تیپ امام حسن مجتبی (ع) نیروی زمینی سپاه
فروش ۱۴ محصول ایران خودرو بدون حساب وکالتی
راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۴ استان‌ها (۵)
عزل مدیر پخش سیمای شبکه هامون از سمت خود
تبریک گوترش به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی
بهره‌برداری از ۱۱۱ طرح در شهرستان فلاورجان
افزایش ۵۳ درصدی شرکت‌کنندگان راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال
پزشکیان: قیام کردیم که مستقل باشیم
چگونه با اصلاح سبک زندگی به جنگ بیماری دیابت برویم؟
راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۴ در تهران (۱)
حماسه راهپیمایی سراسری مردم ایران در یوم‌الله ۲۲ بهمن
لاریجانی: آمریکا تا حالا پیشنهاد مشخصی نداده است
پیش بینی بارش‌های پراکنده در مناطق مختلف کشور
فجر ۴۷؛ حضور پرشور روستاییان در راهپیمایی ۲۲ بهمن
فراخوان صداوسیما برای ارسال تصاویر مردمی از مراسم ۲۲ بهمن  (۴ نظر)
راهپیمایی رزم در برف رزمندگان تیپ امام حسن مجتبی (ع) نیروی زمینی سپاه  (۱ نظر)
سفر رییس سازمان محیط زیست به استان البرز  (۱ نظر)
فرمانده کل ارتش: دشمن فقط زبان قدرت را متوجه می‌شود  (۱ نظر)
اژه‌ای: ما مسئولان نباید لحظه‌ای از متن مردم جدا شویم  (۱ نظر)
مکرون: آمریکا و چین احتمالا اروپا را از دور خارج کنند  (۱ نظر)
آغاز راهپیمایی ۲۲ بهمن در یزد  (۱ نظر)
اسلام‌آباد به همبستگی و حمایت علنی از تهران ادامه خواهد داد  (۱ نظر)