• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۳۷۸۳۸۱
تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۶
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

امکان پیشگیری از ابتلا به دیابت نوع ۲ با اصلاح شیوه زندگی

فوق تخصص غدد و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: بهترین راهکار برای پیشگیری از ابتلا به پیش دیابت و دیابت نوع ۲، اصلاح شیوه زندگی است.

دکتر علیرضا استقامتی، فوق تخصص غدد و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت و گو با خبرگزاری صدا و سیما، دیابت نوع یک و نوع ۲ دو نوع اصلی انواع دیابت‌ها برشمرد و گفت: دیابت نوع ۲ پس از ابتلای فرد به پیش دیابت اتفاق می‌افتد و بهترین راهکار برای پیشگیری از ابتلا به پیش دیابت و دیابت نوع ۲، اصلاح شیوه زندگی است . به این معنی که با فعالیت بدنی لازم، ورزش‌های مناسب، رعایت رژیم غذایی سالم و ساده، پرهیز از دخانیات و کم کردن استرس‌های محیطی، می‌توان از ابتلا به دیابت نوع ۲ پیشگیری کرد.

امکان پیشگیری از ابتلا به دیابت نوع ۲ با اصلاح شیوه زندگی


دکتر استقامتی گفت: همه این راهکار‌ها در حرف به نظر ساده می‌رسد و در عمل سختی‌های خود را به همراه دارد. باید زمینه‌های عمل به راهکار‌های پیشگیری از ابتلا به دیابت نوع ۲ فراهم باشد. در دسترس بودن فضا‌های ورزشی مناسب با امکانات کامل و هزینه کم، اختصاص زمان کافی برای ورزش و تحرکات بدنی، و البته همت لازم برای ورزش کردن عامه مردم جامعه از عواملی است که می‌توان از ابتلای افراد به دیابت نوع دو پیشگیری کرد. 
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: رعایت رژیم غذایی سالم و مصرف درست و به موقع مواد غذایی نیز از دیگر عوامل پیشگیری به دیابت نوع ۲ است و باید به این نکته اشاره کنم که تغذیه سالم و مفید در مقایسه با مصرف فست فود‌ها و رژیم غذایی ناسالم، اغلب گران‌تر است و باید با برنامه ریزی، غذا‌های سالم را با هزینه‌ای کمتر از غذا‌های ناسالم در برنامه غذایی افراد گنجاند، تا برای عامه مردم در دسترس باشد و میل و رغبت افراد به مصرف این نوع از مواد غذایی بیشتر شود.
دکتر استقامتی گفت: آموزش در مورد شناخت غذا‌های سالم، بالابردن فرهنگ و آگاهی جامعه در زمینه تغذیه سالم، معرفی غذا‌های فست فودی و آشنا شدن با مضرات و صدمات آنها بر بدن، آشنایی با عوارض چاقی که خودش به تنهایی نوعی بیماری محسوب می‌شود و می‌تواند زمینه ابتلا به سایر بیماری‌ها را فراهم کند و پرداخت یارانه‌های لازم برای ایجاد فرهنگ صحیح مصرف تغذیه‌ها از دیگر مواردی است که می‌تواند در جلوگیری از ابتلای افراد به بیماری دیابت نوع ۲ موثر باشد. 
فوق تخصص غدد کشورمان در مورد درمان دیابت‌های نوع ۱ و ۲ نیز افزود: برای درمان دیابت نوع ۱ اغلب تزریق انسولین تجویز می‌شود و در دیابت نوع ۲ بیشتر تجویز دارو‌های خوراکی است و در صورتی که فرد مبتلا به این دسته از دارو‌ها جواب نداد، انسولین هم به عنوان داروی تکمیلی درمان وی تجویز می‌شود.
دکتر استقامتی گفت: امروزه خوشبختانه دارو‌هایی که برای درمان دیابت نوع ۲ تجویز می‌شود، علاوه بر کنترل قند خون، از عوارض ناشی از دیابت، مثل بیماری‌های قلبی عروقی، کبدی و کلیوی هم جلوگیری می‌کند. با توجه به اینکه دیابت، بیماری مزمن است، نیاز به خودمراقبتی مداوم دارد و فرد باید با آموزش‌های لازم در همه ابعاد بیماری و اجرای آن از عوارض این بیماری پیشگیری کند. 
وی افزود: چگونگی کنترل قند، تعداد دفعات کنترل و ابزار‌های لازم برای آن، چگونگی رعایت رژیم غذایی سالم، میزان ورزش مورد نیاز در روز و آشنایی با ورزش‌های مناسب، آشنایی با راه‌های ترک دخانیات، شیوه زندگی سالم، دوری از استرس و آشنایی با راهکار‌های داشتن سلامت روان از جمله مواردی است که افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ باید در مورد آنها آموزش ببینند و در زندگی خود اجرا کنند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران توضیح داد: دیابت نوع یک، بیماری خود ایمنی است و در این نوع از دیابت سیستم‌های ایمنی بدن، ضد سلول‌های بتای لوزالمعده که انسلوین ترشح می‌کند، پادتن (آنتی بادی) تولید می‌کند و این سلول‌ها را از کار می‌اندازد و ترشح انسولین به پایین‌ترین سطح می‌رسد و یا حتی به صفر نزدیک می‌شود و فرد به دیابت نوع ۱ مبتلا می‌شود.
دیابت نوع ۲ ربطی به بیماری ایمنی ندارد و خود ایمنی نیست، بلکه علل مختلفی از جمله عامل ژنتیکی، چاقی، بی تحرکی و شیوه نادرست زندگی، عامل ابتلای به آن است و ممکن است فرد مبتلا به دیابت نوع ۲ هیچ گونه عامل ژنتیکی هم نداشته باشد و فقط عوامل محیطی و شیوه زندگی در ابتلا به این بیماری دخیل باشد.
دکتر استقامتی گفت: مقاومت به انسولین، اختلال در کارکرد سلول‌های بتای لوزالمعده و تولید قند بیش از حد نیاز بدن در کبد، از علت‌های ابتلای افراد به دیابت نوع ۲ به شمار می‌آید.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در مورد پیشگیری از ابتلا به دیابت نوع ۱ افزود: از حدود دو سال پیش تا کنون در برخی از کشور‌ها با تجویز دارو‌هایی خاص می‌توان ابتلای افراد به دیابت نوع ۱ را به تاخیر انداخت و در عمل پیشگیری کامل از ابتلای این نوع دیابت مقدور نیست. همچنین این دارو‌ها بسیار گران است و به همین علت اقبال عمومی نسبت به مصرف این دارو‌ها وجود ندارد و برای عموم در دسترس نیست.
دکتر استقامتی در پایان گفت: امیدواریم با آموزش‌های لازم به افراد جامعه از ابتلا به دیابت نوع ۲ در کشور جلوگیری کرد و در صورت ابتلا با آموزش‌های لازم، قند خون را کنترل کرد و از عوارض و عواقب آن جلوگیری کرد.
۱۹ تا ۲۵ آبان ، هفته ملی دیابت نامگذاری شده است .

عنوان

تاریخ

روزهای هفته دیابت

دیابت و سلامت روان

19/8/1403

شنبه

دیابت و خود مراقبتی

20/8/1403

یکشنبه

پیش دیابت و پیشگیری از دیابت

21/8/1403

دوشنبه

دیابت و پیشگیری از عوارض

22/8/1403

سه شنبه

با دیابت خوب زندگی کنیم

23/8/1403

چهارشنبه

دیابت و نقش سیاستگزاران

24/8/1403

پنج شنبه

دیابت و شیوه زندگی سالم (تغذیه و فعالیت بدنی)

25/8/1403

جمعه

 

 

 

 

 

اسامی روزهای هفته ملی دیابت

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نشست بصیرتی با موضوع بررسی ابعاد اقدامات تروریستی اخیر در سیاهکل
تولید سفارشی ادوات آزمایشگاهی با دستان متخصصان بومی در قزوین
باخت مس کرمان برابر فولاد هرمزگان درلیگ برتر فوتسال بانوان
چند روایت...
ویژه برنامه‌های نهاد امامت جمعه کیش در ماه رمضان
پیشرفت بیش از ۲۰ درصدی ساخت لندینگ‌کرافت ۱۵۰۰ تنی
با مهار حریق یک مجتمع مسکونی در مشهد، ۱۲ نفر نجات یافتند.
راهپیمایی ۲۲ بهمن، پاسخ کوبنده ملت ایران به تهدید‌های آمریکا
بهره برداری از یادمان شهدای گمنام شهر گلگیر مسجدسلیمان
پیام تسلیت امام جمعه و استاندار کرمانشاه در پی درگذشت مادر شهیدان علی‌بیگی
ثبت نام بیش از هزار و ۸۵۵ نفر برای حضور در انتخابات شورا‌های روستا‌ها و عشایر گلستان
افزایش حجم انتقال کالا از مسیر خط آهن خواف
ادامه تظاهرات شهروندان سارایوو
دستگیری سارق قاپ زنی در شوش  
ادامه بازرسی از بازار استان تا پایان ماه مبارک رمضان و عید نوروز
افق‌های روشن ایران با خورشید؛ قزوین و سیستان و بلوچستان، پیشگامان انرژی پاک
آمادگی برای سرمایه‌گذاری در ۵۰ فرصت اقتصادی در مرز چیلات
اخبار کوتاه ۲۷ بهمن کردستان
اربعین شهدای اغتشاشات دی در کرمان؛ ۲۹ بهمن
۲۶ هزار متقاضی در استان اردبیل صاحب خانه می‌شوند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فرمانده جدید دانشگاه دافوس ارتش منصوب شد
ماچادو شریک جرم ربایش مادورو است
سرلشکر حاتمی: دافوس قدمگاه بزرگان ارتش است
راه‌آهن سریع‌السیر ارومیه – تبریز؛ مسیر جدید رشد و تجارت در شمال‌غرب کشور
واکسیناسیون تب برفکی دام‌ها در طارم ، زنجان
تجلیل ازدکتر رسول خدابخش دانشمند هسته‌ای کشور در اردبیل
اختلال در سایت ایران خودرو از آغاز ثبت نام
اجرای نخستین تراموای شهری کشور در تبریز
جایزه معتبر فیزیک جهان به استاد یزدی اعطا شد
رونمایی از تندیس « سرباز وطن »
دوازدهمین نمایشگاه سالانه گل ارکیده در شیکاگو
محدودیت پروازی جنوب‌شرق در چارچوب اطلاعیه‌های هوانوردی
روبیو: منتظر نتایج گفت‌و‌گو‌ها با ایران می‌مانیم
توضیحات قالیباف درباره افزایش حقوق‌ها در سال آینده
متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان سال آینده به ۹۰ درصد می‌رسد
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات سایپا  (۸ نظر)
سایپا: به دلیل تقاضای زیاد، سایت ثبت نام کند شده است  (۷ نظر)
اختلال درسایت ثبت نام محصولات سایپا  (۶ نظر)
اوج تقاضای مصرف برق کشور به ۴۶ هزار و ۳۶۹ مگاوات رسید  (۲ نظر)
فرمانده جدید دانشگاه دافوس ارتش منصوب شد  (۱ نظر)
اختلال در سایت ایران خودرو از آغاز ثبت نام  (۱ نظر)
کنفرانس امنیتی مونیخ به «سیرک مونیخ» تبدیل شده است  (۱ نظر)
محدودیت پروازی جنوب‌شرق در چارچوب اطلاعیه‌های هوانوردی  (۱ نظر)
کجا نوشته شده حقوق طی سال فقط یک بار افزایش پیدا کند؟  (۱ نظر)
روبیو: منتظر نتایج گفت‌و‌گو‌ها با ایران می‌مانیم  (۱ نظر)
تخت‌روانچی: مسئله غنی‌سازی صفر مطرح نیست  (۱ نظر)
عزیمت وزیر امور خارجه به سوئیس  (۱ نظر)
دستگیری اعضای یک گروه خشن تروریستی در گلستان  (۱ نظر)
عصبانیت رژیم صهیونیستی از توهین ترامپ به هرتزوگ  (۱ نظر)
عنایت بخشی درگذشت  (۱ نظر)