• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۳۸۲۳۹۱
تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۸
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

ساخت دستگاه اندازه‌گیری زبری و ضخامت ۵۰ نانومتر به بالا در کشور

متخصصان دانش بنیانی موفق به تولید دستگاه پروفایلومتر در کشور شدند که در صنایع آبکاری و سنجش زبری و صافی سطح دندان کاربرد دارد.

***ساخت دستگاه اندازه‌گیری زبری و ضخامت ۵۰ نانومتر به بالا در کشور // عکس مناسب نیست، پرچم چین این وسط چه موضوعیتی دارد؟

­به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان حاضر در دوازدهمین نمایشگاه ایران‌ساخت، موفق به تولید دستگاه پروفایلومتر شده‌ است که زبری‌ها و ضخامت‌های ۵۰ نانومتر به بالا را اندازه گیری کرده و در صنایع مختلف اعم از آبکاری در شیرها گرفته تا سنجش زبری و صافی سطح دندان کاربرد دارد.

این شرکت در زمینه ساخت انواع حسگر‌ها بر مبنای نانوفناوری نظیر حسگر‌های گازی، نور، فشار و جرم، ساخت تجهیزات دقیق به منظور مشخصه یابی ویژگی‌های سطح، ساخت دستگاه مشخصه یابی الکتریکی با دقت بالا، ساخت دستگا‌های مورد نیاز در حوزه نانوفناوری نظیر دستگاه‌های لایه نشانی، فوتولیتوگرافی و PECVD و همچنین ارائه خدمات مختلف در حوزه نانو فناوری نظیر سنتز نانومواد فعالیت دارد. به عبارتی، زمینه کاری شرکت در حوزه ابزار دقیق، اعم از تولید، جا به جایی و اندازه گیری است.

به گفته علی اصغر ثانی، مدیرعامل این شرکت در معرفی محصولاتی که این شرکت در دوازدهمین نمایشگاه ایران ساخت ارائه خواهد کرد، گفت: دستگاه پروفایلومتر از محصولاتی است که از طرف این شرکت در نمایشگاه ارائه خواهد شد.

وی ادامه داد: از دیگر محصولات ما میکروسکوپ‌های نوری هستند که کاربردی عمومی دارند و در آزمایشگاه‌های همه رشته‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند و بزرگنمایی ۴۰ برابر تا هزار برابر را با کیفیت بالا ارائه می‌کنند.

به گفته مدیر عامل این شرکت، در این نوع میکروسکوپ‌ها نور از داخل ستون اپتیکی بر روی سطح نمونه تابیده می‌شود و به همین دلیل امکان مشاهده نمونه‌های غیرشفاف نظیر فلزات فراهم می‌شود. این محصول در دسته تجزیه و تحلیل و اندازه گیری تجهیزات پیشرفته آنالیز، میکروسکوپ‌های نوری و لیزری قرار می‌گیرد.

ثانی، ترازو‌های تا سه رقم اعشار را هم از دیگر محصولات این شرکت در دوازدهمین نمایشگاه ایران ساخت دانست که در آزمایشگاه‌های شیمی و فیزیک و ... کاربرد دارد.

وی با بیان اینکه این روز‌ها کوانتوم و محصولات مرتبط با آن در کشور به نوعی در کانون توجه و استفاده قرار گرفته است، افزود: محصولات اپتومکانیک ما از طرفی، چون از نظر فنی مشابه نمونه‌های خارجی است و از طرف دیگر هزینه آن برای مشتری نصف قیمت نمونه خارجی تمام می‌شود، با اقبال قابل توجهی مواجه شده است و این مهم باعث شده تا در عمل حجم واردات این حوزه را به میزان چشمگیری کاهش پیدا کند.

از این رو، محصولاتی که شرکت ما در حوزه کوانتوم ارائه می‌کند، صرفه جویی ارزی قابل توجهی را برای کشور به همراه دارد.

ثانی در خصوص تجربه حضور در نماشگاه ایران ساخت گفت: نمایشگاه در سال‌های ابتدای برگزاری آن موفق‌تر بود تا آنجا که حدود چهار سال پیش ما تا یک و نیم میلیارد تومان هم از نمایشگاه فروش داشتیم، اما رفته رفته این میزان فروش کاهش یافت و کل فروش ما در سال گذشته به ۵۰۰، ۶۰۰ میلیون تومان رسید.

وی ادامه داد: کم شدن میزان حمایت‌ها و تحریم‌ها در این فضا بی تاثیر نیستند، اما با همه این احوال، نمایشگاه در حال حاضر، برای شرکت‌هایی که در ابتدای راه هستند، گزینه مناسبی است و آن حمایت‌ها باعث می‌شود تا شرکت‌ها پا گرفته و شناخته شوند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
سقف مهریه تابع اراده طرفین است؛ حمایت کیفری تا ۱۴ سکه
متوسط پرشدگی مخازن سد‌های آذربایجان شرقی ۱۹ درصد است
۸۰۰ هزار نفر در صف انتظار وام ازدواج و فرزندآوری
نمایشگاه تخصصی آرد و نان زنجان با حضور ۴۰ تولید کننده از سراسر کشور
طارم در صدر جدول تولید زیتون کشور
آغاز به کار نمایشگاه تخصصی آرد و نان و صنایع وابسته استان زنجان
جبران بخشی از کم بارشی های خراسان شمالی
فرماندار زنجان: ضرورت تسریع در مناسب‌سازی معابر برای معلولان و سالمندان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۳ دی ۱۴۰۴
تشکیل هسته استانی برای اصلاح مقررات صنعت چاپ
احداث بیش از ۱۰ کیلومتر خط انتقال در شهرستان خرمدره
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۳ دی ماه ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی چهار شنبه ۳ دی ۱۴۰۴ به افق قم
کشف برنج احتکاری در لنگرود
نمایش توانمندی فضایی کشور با پرتاب ۳ ماهواره
تدوین طرح جامع حمل‌ و نقل تبریز و حومه
آغاز فصل تازه همکاری‌های اقتصادی البرز و اقلیم کردستان عراق
روند اجرای طرح‌های حمایتی مسکن در ۱۰۸ شهر استان
پیش بینی غبارآلودگی هوای سمنان
توصیه معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری البرز در روز‌های آلوده
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نبود اتفاق نظر در شورای امنیت درباره اسنپ بک
جبران کسری حقوق کارکنان با کالابرگ
توافق طرف‌های یمنی برای تبادل هزاران اسیر
آدرس محل توزیع برنج دولتی در شهرستان بویراحمد
دولت برای مصوبه بنزینی خود اصلاحیه داد
مدارس مازندران فردا چهارشنبه غیرحضوری شد
«فواد ۱۲۸» سامانه‌ای برای شنیده شدن صدای مردم
دلار در مرکز مبادله ۱۱۲ هزارتومانی شد
مالکیت سامانه «کاتب» به سازمان ثبت منتقل می‌شود
تأکید شورای‌عالی شهرسازی بر تأمین زمین برای طرح‌های مسکن
اعلام ضوابط جدید تسهیلات مسکن
زلنسکی: مذاکرات برای پایان جنگ با روسیه به نتیجه نزدیک می‌شود
افزایش آلودگی هوا در کلان شهر‌ها؛ ورود سامانه بارشی از غرب
متن لایحه بودجه ۱۴۴۴ میلیارد تومانی سال ۱۴۰۵ منتشر شد
امروز آب دستگاه‌های پرمصرف قطع می‌شود
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری  (۶ نظر)
دبیر: اجازه رفتن امیر رضا به جمهوری آذربایجان را نخواهم داد  (۱ نظر)
کاهش ۹ میلیون لیتری مصرف روزانه بنزین  (۱ نظر)
تعیین نحوه تعدیل اقساط مهریه مطابق با نوسانات نرخ طلا و سکه  (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دانشجومعلمان تا ۵ دی  (۱ نظر)
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
هوای تبریز، ناسالم برای گروههای حساس  (۱ نظر)
واریز یارانه حمایتی «یسنا» برای مادران   (۱ نظر)
اژه‌ای: مقابله دستگاه قضا با فساد، گزینشی نیست  (۱ نظر)
آغاز ثبت‌نام مراسم معنوی اعتکاف در استان از چهارشنبه  (۱ نظر)
اختصاص ۹ هزار و ۱۰۰ واحد زمین برای متقاضیان طرح جوانی جمعیت در خوزستان  (۱ نظر)
آمریکا ۱۰۴ غیرنظامی را کشت  (۱ نظر)
دستبند پلیس بر دستان عامل تیراندازی در خمام  (۱ نظر)
توقیف سومین نفتکش عازم ونزوئلا از سوی آمریکا  (۱ نظر)
برگزاری یادواره شهدای کارگر بسیجی در مشهد  (۱ نظر)