• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۳۸۳۴۳۶
تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۶
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

موفقیت دانش بنیان‌ها در ساخت دستگاه تصویربرداری سه بعدی از داخل اجسام

متخصصان یک شرکت دانش‌بنیان، برای نخستین بار در کشور موفق به ساخت دستگاه میکرو سیتی اسکن (تصویربرداری غیر مخرب) شدند که تصویربرداری از داخل اجسام را به صورت سه بعدی با وضوح میکرونی انجام می‌دهد.

تصویربرداری سه بعدی با وضوح میکرونی از داخل اجسام با «میکرو سی تی اسکن» ایران ساخت

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، یک شرکت دانش‌بنیان حاضر در دوازدهمین نمایشگاه ایران ساخت، برای نخستین بار در کشور موفق به بومی سازی دستگاه «میکرو سیتی اسکن» شده است که تصویربرداری از داخل اجسام را به صورت سه بعدی و با وضوح میکرونی انجام می‌دهد.

بر اساس این گزارش، این شرکت، نخستین و تنها تولید‌کننده دستگاه‌های تصویربرداری میکرو سی‌تی در کشور و خاورمیانه است.

حسین قدیری هروانی، مدیرعامل این شرکت، در معرفی محصولاتی که از سوی این شرکت در دوازدهمین نمایشگاه ایران ساخت ارائه می‌شود، گفت: ما با سه محصول در نمایشگاه حاضر می‌شویم. نخست، دستگاه میکرو سیتی اسکن(پویش) است که برای تصویربرداری از داخل اجسام، به صورت سه بعدی و با وضوح میکرونی کاربرد دارد.

وی گفت: از این محصول برای بررسی غیرمخرب نمونه‌ها از جمله سنگ‌های نفتی، قطعات الکترونیکی و مکانیکی، مواد زیستی، مواد ساختمانی، مواد غذایی و داروها، حشرات، موش‌ها و بسیاری نمونه‌های مشابه دیگر استفاده می‌شود. 

وی در توضیح عملکرد این محصول افزود: قابلیت تغییر بزرگنمایی و میدان دید دستگاه، آن را برای تصویربرداری از بسیاری از نمونه‌های کوچک با رزولوشن( کیفیت) بالا تا ۱ میکرون مناسب می‌سازد.

ترکیب رنج گسترده انرژی پرتوی ایکس با صافی های مکانیکی مختلف، امکان انتخاب بهترین کیفیت تصویر ممکن را برای مطالعاتی همچون تجزیه و تحلیل هوشمند مغزه‌های نفتی، داربست‌های سلولی، پالپ دندان و ... برای کاربر فراهم می‌کند.

 هندسه این محصول به گونه‌ای طراحی شده است که نمونه داخل دستگاه روی یک دیسک (دوری) چرخان و منبع پرتوی ایکس و آشکارساز، رو به روی یکدیگر و در دو طرف جسم به صورت ثابت قرار می‌گیرد. تمامی فرآیند تصویربرداری به صورت خودکار و به کمک کنسولی که در کنار دستگاه در اختیار کاربر قرار داده می‌شود، انجام می‌گیرد.

مدیر عامل این شرکت ادامه داد: با توجه به نبود این فناوری در کشور و منطقه و نیاز روز افزون به آن در حوزه‌های مختلف صنعت و پژوهش از جمله پزشکی، دندانپزشکی، گیاه‌شناسی، حشره‌شناسی، مهندسی بافت، زمین‌شناسی و مهندسی نفت، باستان‌شناسی و فسیل‌شناسی، مهندسی مواد، مهندسی عمران، مهندسی الکترونیک، مهندسی مکانیک و بسیاری حوزه‌های دیگر، شرکت بهین نگاره با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و دانشگاه علوم پزشکی تهران، بر آن شد تا اولین نوع از این اسکنر‌ها را داخل کشور با کیفیتی در سطح جهانی طراحی و تولید کند و بدین ترتیب برای اولین بار زیرساخت فناورانه تجهیزات تصویربرداری با پرتوی ایکس به ویژه میکرو سی‌تی در کشور توسط این شرکت ایجاد شد.

به گفته او، دومین دستگاهی که از سوی این شرکت در دوازدهمین نمایشگاه ایران ساخت ارائه می‌شود،پویشگر (پویشگر) میکرو سی‌تی پیش بالینی است که برای تصویربرداری از موجودات ریز آزمایشگاهی در تحقیقات دارویی به کار می‌رود. همچنین تصویربرداری از حیوانات کوچک، مطالعات دندانپزشکی و استخوان از دیگر کاربرد‌های این محصول است.

قدیری در توضیح عملکرد این دستگاه افزود: هندسه این محصول به گونه‌ای طراحی شده است که نمونه داخل دستگاه روی یک تخت ثابت قرار می‌گیرد و منبع پرتوی ایکس و آشکارساز روی یک حلقه روبه‌روی یکدیگر و در دو طرف نمونه، به دور آن می‌چرخند.

تمامی فرآیند تصویربرداری به صورت خودکار و به کمک کنسولی که در کنار دستگاه در اختیار کاربر قرار داده می‌شود، انجام می‌گیرد. 

وی خاطرنشان کرد: سومین محصولی که شرکت دانش بنیان فن آوری تصویربرداری متین بهین نگاره در دستور کار دارد، در حوزه تجهیزات پزشکی قرار می‌گیرد و از آن برای تصویر برداری در حین جراحی استفاده می‌شود.

قدیری ادامه داد: هر سه محصول برای بار اول در کشور تولید شده اند و از دستگاه‌های به روز دنیا محسوب می‌شوند و در مقایسه با آنها چیزی کم ندارند. مضاف بر اینکه از نظر قیمتی هم از نمونه‌های مشابه خارجی شان ارزان‌تر هستند و زیر ۶۰، ۷۰ درصد قیمت نمونه مشابه خارجی برای مصرف کننده تمام می‌شود.

وی در خصوص تجربه حضور در نمایشگاه ایران‌ساخت خاطرنشان کرد: ششمین دوره‌ای است که در نمایشگاه ایران‌ساخت حضور داریم. این نمایشگاه، همچون نمایشگاه‌های نفت و پتروشیمی تخصصی نیست و بیشتر نمایش توانمندی است تا فروش و اتفاقا با این فلسفه موافق هستم که نمایشگاه ایران‌ساخت لزوما نباید نمایشگاه فروش باشد، وقتی شرکت‌ها از طریق نمایشگاه توانمندی خود را به نمایش می‌گذارند، به تبع این نمایش منجر به فروش آنها هم خواهدشد.

این فعال فناور میزان فروش این شرکت از رهگذر نمایشگاه ایران‌ساخت را بالای ۵۰ درصد خواند و افزود: سهم قابل توجهی از فروش ما در شرکت مرهون همین نمایش توانمندی در نمایشگاه ایران ساخت بوده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افتتاح نخستین مرکز رشد دانشگاه پیام نور در آران و بیدگل
تمرین تیم‌های تنیس روی میز پسران و دختران ایران
کلنگ زنی ساختمان جدید دادگستری شهرستان باشت
مدارس سراسر استان سه‌شنبه و چهارشنبه غیرحضوری شد
تریلی حامل باتری اسیدی، آزادراه کرج-قزوین را در هر دو جهت مسدود کرد
دستگیری یک تیم تروریستی در سیستان و بلوچستان
افتتاح بزرگترین و نخستین درمانگاه تخصصی استان در بهمئی
تساوی فلسطین و لبنان در حضور کادر فنی تیم نوجوانان
حضور ورزشکاران ۴ کشور در مسابقات بین‌المللی تنیس آمل
بررسی مشکلات واحد‌های تولیدی شهرک صنعتی قدیم فیروزکوه
خاکسپاری شهدای خوشنام در کهگیلویه و بویراحمد
اخذ مالیات از تراکنش کارتخوان‌ها شایعه است
اجتماع دانش‌آموزان سادات قم در شام غریبان حضرت زهرا (س)
برگزاری رویداد صدرا در مهدیشهر
مدارس و دانشگاه‌های استان البرز غیرحضوری شد
کهگیلویه وبویراحمد عزا و ماتم در سوگ شهادت دخت نبی مکرم اسلام
مدارس سیستان بلوچستان در روز‌های پایانی هفته غیرحضوری شد
قهرمانان وطن در آغوش مردم سیستان وبلوچستان
قزوین غرق در ماتم صدیقه کبری (س)
شهر ایلام میزبان پیکر‌های مطهر شهدای گمنام
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تصاویر ناسا از منطقه آتش سوزی در جنگل الیت چالوس
افتتاح واحد تولیدکارتن‌ در ارومیه
راه‌اندازی بازارچه‌های میوه و تره بار درون شهری در همدان
مدارس استان البرز غیر حضوری شد
۹ صندوق سرمایه‌گذاری سود سهامداران را مکانیزه واریز کردند
«اذان نگو بلال»، کاری از گروه هوش مصنوعی شبکه نمایش
فرار رئال از شکست
وزیر ورزش و جوانان به عیادت دختر موتور سوار رفت
خط و نشان رئیس کل بانک مرکزی برای ملاکی بانک‌ها
چندین شهید و زخمی در حمله رژیم‌صهیونیستی به ضاحیه بیروت
ایست به اتلاف انرژی
سنگ اندازی مقابل اجرای طرح حمایت از رانندگان اینترنتی
آلودگی شدید هوا در تهران
تشکیل کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران
آخرین وضعیت کیفیت هوای شهر‌های آذربایجان غربی؛ ۳ آذر ۱۴۰۴
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
رکورد ۸۸ کیلومتر ریل‌گذاری درطرح چابهار – زاهدان  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)