• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۳۸۳۸۶۸
تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۴۰۳ - ۱۹:۲۰
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

بومی سازی یک رادیوداروی تحریمی به دست دانش بنیان‌ها

فناوران یک شرکت دانش بنیان موفق شدند با شکست انحصار امریکا، رادیو داروی تشخیص غدد لنفاوی درگیر سرطان را که در فهرست تحریم‌ها قرار دارد، بومی سازی کنند.

بومی سازی یک رادیوداروی تحریمی به دست دانش بنیان ها

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مدیر عامل این شرکت دانش بنیان گفت: این دارو جزء کالاهای تحریمی بوده و کنگره امریکا آن را تحریم کرده است و حالا متخصصان ما برای نخستین بار در ایران و به عنوان دومین شرکت بعد از یک شرکت امریکایی موفق شدند ماده موثره رادیوداروی تشخیصی تکنسیوم تیلمانوسپت (برای تشخیص غدد لنفاوی درگیر سرطان) را تولید کنند .
سید محمد شاهچراغ افزود : بـا بهره بـرداری از ایـن محصول، هزینه نقشـه برداری سامانه لنفاوی توسـط ایـن رادیوداروی اختصاصـی در ایران ، بـا یک دهـم قیمت هـای جهانـی انجـام خواهد شـد از ایـن رو ایـن امتیـاز رقابتی، ظرفیت صادراتی مناسبی را پیش روی این رادیو دارو قرار می دهد. تولید ایـن محصول گـران قیمت از سـال ۲۰۱۳ در انحصار کشور آمریکا قرار دارد.
وی گفت: متاسفانه در حال حاضر بخش عمده ای از دستگاه لنفو ، همزمان با جراحی توده، از بدن بیمار خارج می شود که عواقب جبران ناپذیری برای بیمار در ادامه حیات دارد اما با تولید این رادیودارو ، انشاالله تا چند ماه آینده توسط سازمان انرژی اتمی در مراکز پزشکی هسته ای توزیع می شود و در آنجا به بیماران مبتلا به سرطان تزریق شده و یک نقشه برداری جامع از دستگاه لنفاوی به دست می آید و موقعیت دقیق گره های لنفاوی درگیر سرطان مشخص می شود و دیگر با معضل جداسازی لنفو مواجه نخواهیم بود.
یکی از اصلی ترین مسـیرهای متاسـتاز سـرطان، انتقال سلول های (یاخته)سـرطانی از طریق دستگاه لنفـاوی اسـت. تشـخیص دقیـق و بـه موقـع میـزان درگـیری لنـف در سـرطان های مختلف نظیـر سـرطان سینه ، ریه، سـرطان های دسـتگاه تناسـلی و غیـره باعث می شود جـراح به منظـور کاهـش خطـر انتشار (متاسـتاز)، مجبـور به خـارج کـردن بخـش عمـدهای از دستگاه لنفاوی همـراه بـا توده سـرطانی شـود.
فقـدان بخشـی از دستگاه لنفاوی که جـز مهمی از دستگاه گردش خون و دستگاه ایمنی بدن محسـوب می شـود، مشـکلات جبران ناپـذیری را در ادامه زندگـی برای بیمار به وجـود می آورد.
این رادیـوداروی تولید شده توسط فناوران کشورمان ، به عنـوان اختصاصی ترین رادیو داروهـای تشـخیصی غـدد لنفـاوی در جهان در جهت حـل این معضل ، قادر به شناسـایی دقیـق و بـه موقـع غدد لنفاوی درگیر سـرطان شـناخته می شـود با اسـتفاده از ایـن قابلیت، جـراح پیـش از هر اقدامی به وسـیله تزریق ایـن رادیودارو و انجام اسـکن اسـپکت، موقعیت و میـزان دقیـق گره هـای لنفـاوی آلوده به سـرطان را مشـخص می کنـد.
دانـش فنـی تولیـد ایـن محصـول بـه صـورت کاملا بومـی بـا تکیـه بـر دانـش متخصصـان ایرانـی بـه دسـت آمده اسـت و در حال حاضـر، این محصـول پس از طـی کردن موفـق مراحل پیـش بالینـی وارد مراحـل بالینـی شـده اسـت. ایـن دارو بـه لحـاظ سـاختار شـیمیایی ، یـک ماکرومولکـول پیچیـده پلیـمری اسـت کـه علاوه بر قابلیـت حمـل رادیوایزوتوپ تشـخیصی تکنسیـوم ، قـادر بـه اتصال بـه گیرنده هـای موجود در سـطح سـلولهای سـرطانی است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افتتاح طرح‌های آب و فاضلاب در سفر رئیس جمهور به مازندران
نمایش برخط «مست عشق»
کنترل رفلاکس معده در ایام روزه‌داری
کاهش دوباره محبوبیت ترامپ به پایین‌ترین حد
امضای سند همکاری‌های اقتصادی ایران و جمهوری آذربایجان در ۱۰ سرفصل
تأکید بر بهره‌گیری از ظرفیت‌های فضایی در پایش محیط‌زیست
آغاز فروش مرحله‌ای بلیت قطار‌های نوروزی از ۱۰ اسفند ماه
جام رمضان پدل دبی؛ برتری مراکش برابر ایران
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق استان سمنان
تقویم روز و اوقات شرعی پنجم اسفند به افق آبادان و خرمشهر
یازدهمین شکست مهرگان نور در لیگ برتر والیبال
هشدار نارنجی بارش باران و برف در استان زنجان برای سه‌شنبه ۵ اسفند
تولید ۴۰ هزار مگاوات برق از انرژی‌های تجدید پذیر در ترکیه
در ماه مبارک رمضان باید سحری بخوریم یا خیر؟
خنثی‌سازی حمله بزرگ تروریستی در بلوچستان پاکستان
ارائه خدمات مشاوره تخصصی، تربیتی و ازدواج به بازدیدکنندگان نمایشگاه قرآن
­خلیفه‌اصل: خوب آغاز کردیم اما تحت‌تأثیر سپاهان بازی را از دست دادیم
پیش بینی بارش‌های پراکنده در مناطقی از کشور
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۵ اسفند
سه دانشجوی زنجان به اردوی تیم ملی فراخوانده شدند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
هواشناسی اردبیل در مورد سامانه بارشی زودگذر هشدار داد
افزایش ۲۸ درصدی تعداد داوطلبان انتخابات شورا‌ها
پزشکیان: مذاکرات اخیر شامل پیشنهاد عملی و امیدوارکننده‌ بود
رقابت قرآنی دانش آموزی در شهرستان جویم
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۴ اسفند ماه ۱۴۰۴
تصویب پیش‌نویس آیین‌نامه حذف چهار صفر از پول ملی
بقائی: ادعای توافق موقت ایران و آمریکا؛ بی مبناست
محسنی اژه‌ای: کاری کنیم که مفسد از تکرار فساد پشیمان شود
کشف ۲ هزار لیتر گازوئیل قاچاق در بیضا
المپیک زمستانی ۲۰۲۶
بارش پراکنده و وزش باد شدید در برخی استان‌ها
واردات خودرو در منطقه آزاد اردبیل به شرکت‌های خصوصی واگذار می‌شود
هوای اصفهان در دو منطقه و سه شهر قرمز
برگزاری دادگاه کوروش کمپانی
هشدار تشدید فعالیت سامانه بارشی در ۸ استان
ایران موشکی دارد که می‌تواند ناو آمریکا را غرق کند  (۸ نظر)
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است  (۶ نظر)
سردار اسدی: حضور ناوهواپیمابر در منطقه تبلیغاتی است  (۲ نظر)
احتمال موافقت آمریکا با غنی‌سازی اورانیوم در عربستان  (۱ نظر)
عراقچی: احتمالا پنجشنبه با ویتکاف در ژنو دیدار می‌کنم  (۱ نظر)
پاکستان رژیم صهیونیستی را به رسمیت نمی‌شناسد  (۱ نظر)
پایان پرونده‌های تکراری فروش ملک در قم  (۱ نظر)
کشف ۱۶۵ قبضه سلاح جنگی در مرز‌ها  (۱ نظر)
استقبال از ناوگروه نیروی دریایی سپاه  (۱ نظر)
لیدر اغتشاشات فردیس دستگیر شد  (۱ نظر)
بودجه ۱۴۰۵ و وعده عدالت مالیاتی؛ آیا جلوی فرار شرکت‌های بزرگ گرفته می‌شود؟  (۱ نظر)
محسنی اژه‌ای: کاری کنیم که مفسد از تکرار فساد پشیمان شود  (۱ نظر)
سرریز شدن آب سد گاران  (۱ نظر)
حضور جوانان در راهیان نور افزایش چشمگیری داشته است  (۱ نظر)
تسلیم نشدن ایرانی‌ها  (۱ نظر)