تغذیه مناسب ، روند بیماری آلزایمر را کند می کند
محققان علوم پزشکی در فنلاند دریافتند درمان با استفاده از رژیم غذایی ، روند پیشرفت بیماری آلزایمر را کند می کند.
به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از پایگاه خبری یورک الرت در اینترنت ، دانشمندان که مقاله خود را در شماره اخیر نشریه بیوشیمی تغذیه ای منتشر کرده اند می گویند آلزایمر به کندی پیشرفت می کند و بیش از 20 سال طول می کشد تا اولین نشانه های آن بروز کند.
مطالعات متعدد اپیدمیولوژیک نشان می دهد دوکوزاهگزا انوئیک اسید و اسیدهای چرب اومگا سه که در روغن ماهی وجود دارند احتمال بروز بیماری آلزایمر را کاهش می دهند.
محققان با بررسی 13 ماهه بر روی موشهای آزمایشگاهی دریافتند با استفاده از رژیم غذایی سرشار از ماهی و سبزیجات و میوه می توان بروز بیماری را در آن دسته از موش هایی را که مستعد ابتلا به بیماری آلزایمر هستند کاهش داد.
با بالا رفتن سن و پیر شدن سلول ها، ترشح ماده شیمیایی سروتونین کاهش می یابد، بدین ترتیب ارتباط بین سلولی و انتقال اطلاعات دچار مشکل می شود.
این مشکل بیشتر از همه در بخش حافظه و خاطرات خود را نشان می دهد.
خاطره ها ترکیبی هستند از یادآوری دیده ها و شنیده ها و احساسات که براى یاداوری آن ها مغز نیاز به برقراری یک ارتباط پیچیده سلولی بین همه بخش ها دارد.
به همین علت با بالا رفتن سن و کم شدن ترشح سروتونین در مغز، خاطره ها کمرنگ یا فراموش می شوند.
در بیماری آلزایمر ترشح سروتونین به شدت کاهش می یابد اما این مسئله همیشه به علت پیر شدن سلول ها نیست.
سکته مغزی که باعث از دست رفتن بخشی از سلول های مغز می شود یا شوک عاطفی پس از دست دادن عزیزی می توانند خطر ابتلا به آلزایمر افزایش دهند.
آلزایمر با از دست دادن حافظه کوتاه مدت، فراموش کردن آدرس ها و اسم ها آغاز می شود و کم کم تا آنجا پیش می رود که فرد حتی راه بازگشت به خانه را فراموش می کند.
بیماری آلزایمر متاسفانه درمانی ندارد اما می توان از پیشرفت آن جلوگیری کرد.