• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۳۸۴۹۲۰
تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۴۰۳ - ۲۰:۵۷
اقتصادی » کشاورزی، روستا و عشایر

حدود ۳ میلیارد دلار درآمد ارزی از صادرات محصولات باغی کشور

معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی، گفت: از ۶ میلیارد دلار درآمد ارزی بخش کشاورزی کشور، حدود ۳ میلیارد دلار متعلق به محصولات باغبانی است که به بیش از ۱۰۰ کشور دنیا صادر می‌شود.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محمدمهدی برومندی معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی در نشست اختصاصی درباره تولیدات و صادرات محصولات باغی کشور، گفت: باغبانی یک زیر بخش بسیار مهم در کشاورزی ایران است که از اهمیت زیادی برخوردار است، ما با حدود ۳ میلیون هکتار باغات در کشور قریب به ۲۶ میلیون تن انواع محصولات باغبانی را تولید می‌کنیم که البته ۲۸ هزار هکتار هم سطح گلخانه‌های است همچنین حوزه گیاهان دارویی را در دستور کار داریم که اکنون حدود ۲۹۰ هزار هکتار از اراضی کشور تحت کشت گیاهان دارویی است.
وی افزود: در تولید همه میوه‌ها خودکفا هستیم به جز ۴ میوه گرمسیری موز، آناناس، نارگیل و انبه که البته تولید داریم ولی تکافوی نیاز داخلی را نمی‌دهد و باید وارد بشود و به دلیل اینکه در سایر میوه‌ها و محصولات تولید مازاد بر مصرف داریم، محصولات تولیدی در سبد صادرات کشور قرار می‌گیرد و تقریبا درآمد ارزی بسیار خوبی از حوزه صادرات محصولات باغبانی کشور داریم که حدود ۴۷ درصد ارزش صادرات محصولات کشاورزی کشور متعلق به حوزه باغبانی است، یعنی از حدود ۶ میلیارد دلار درامد ارزی بخش کشاورزی ۲/۹ تا ۳ میلیارد دلارش محصولات باغبانی است که صادر می‌شود ما علاوه بر تامین نیاز ۸۵ میلیون نفر جمعیت به علاوه چند میلیون مهاجر که در کشور زندگی می‌کنند، سالانه تقریبا حدود ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار تن تا سه میلیون تن انواع محصولات باغبانی را به بیش از ۱۰۰ کشور دنیا صادر می‌کنیم.
برومندی اضافه کرد: ما جزو کشور‌هایی هستیم در دنیا که کمترین سموم و کود‌های شیمیایی را استفاده می‌کنیم، متوسط مصرف سم در هر هکتار در نیا بیش دو و نیم کیلو یا ۲/۵ لیتر در هر هکتار هست که ما کمتر از یک لیتر مصرف می‌کنیم، نکته دوم اینکه در مصرف کود جزو آخرین کشور‌ها هستیم حتی دچار کم مصرفی هم هستیم در دنیا سوریه کمترین و بعد مراکش و بعد هم جمهوری اسلامی ایران هست که کمترین مصرف کود شیمیایی را دارند به هموطنان اطمینان می‌دهم که محصولات ما محصولات سالمی هستند.
وی ادامه داد: در شمال در استان مازندران که قطب تولید مرکبات کشور است سالانه سه میلیون تن محصولات مرکبات تولید می‌کنیم اعم از پرتقال و نارنگی و همینطور کیوی را در استان مازندران و گیلان تولید می‌کنیم به همین دلیل در کیوی رتبه چهارم دنیا هستیم، اما با آفت مگس میوه مدیترانه در خطه شمال مواجه هستیم برخی سال‌ها خسارات جبران ناپذیری را به بخش کشاورزی و خصوصا حوزه باغبانی کشور وارد می‌کند در سال جاری ۱۴۰۳ به طور مرتب ماهانه جلساتی داشتیم و در استان مازندران با سازمان جهاد کشاورزی مازندران ­یک روز در هفته را روز مقابله با مگس قرار داده بودیم خوشبختانه امسال کمترین آسیب را در حوزه مگس مدیترانه داریم.
معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی، گفت: ما با یک آفت بسیار خطرناک دیگری هم در جنوب کشور مواجه هستیم، در ۱۴ استان کشور خرما تولید می‌کنیم سوسک سرخرتومی حنایی که از سال ۱۳۶۹ وارد کشور ­شده یکی از مشکلات جدی در تولید خرمای کشور است این سوسک بسیار خطرناک است و درختان زیر پانزده سال را هدف قرار می‌دهد برای مقابله با سوسک ستاد ملی تشکیل دادیم و از ظرفیت نهاد‌های اجرایی هم کمک گرفتیم و مقابله بسیار خوبی شده است.
برومندی درباره وضعیت تولید نهال هم تصریح کرد: خصوصی‌ترین بخش اقتصادی در ایران حوزه کشاورزی است که سرمایه‌های مردم هست و خود مردم مشارکت دارند موضوع یک میلیارد نهالمطلب بسیار مهمی است وزارتخانه در این زمینه تلاش‌های زیادی را داشته ولی با توجه به اینکه ما در باغبانی کشور حدود یک میلیون هکتار باغات غیر اقتصادی داریم که در واقع باغات درجه سه ما­محسوب می‌شود و همه ساله اصلاح و احیا این باغات را در دستور کار داریم و در برخی مناطق که شرایط اقلیمی و مخصوصا آب اجازه می‌دهد می‌توانیم توسعه داشته باشیم در حد خیلی محدود ما بایستی حتما نهال تولید کنیم، لذا تولید نهال در باغبانی کشور به عهده بخش خصوصی است در سال بسته به برنامه‌ای که در معاونت باغبانی طراحی میشود ما بین شصت تاهفتاد اصله نهال مثمر تولید می‌کنیم که اینها دارای گواهی تولید از موسسه تحقیقات بذر و نهال کشور هم هست و در استان‌های مختلف کشور در اختیار باغداران قرار می‌گیرد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اصلاح رفتارمدیریتی پیش نیاز رفع مشکلات است
صبر و مقاومت، ضدحمله به جنگ شناختی دشمن است
شکاف عمیق ظرفیت‌ها با سرمایه گذاری واقعی در خراسان جنوبی
برق ۲۸۰۰ خانوار ، خوراک ۲۳۱ ماینر غیرمجاز در زنجان
برگزاری آیین اختتامیه جشنواره بین‌المللی فیلم «شهر» با معرفی برگزیدگان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۲۳ آبان ۱۴۰۴
همایش پیاده روی به بهانه هفته دیابت
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۲۳ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
زنجان؛ روایت یک نخبه ریاضی دهه شصتی
اقدامات رفع بوی نامطبوع اتوبان قم–تهران هنوز کامل نشده است
تجلیل از خیرین و خادمین موکب شهدای بناب
افزایش شاخص اجرای طرح هادی در روستاهای اشنویه
اعطای مجوز واردات نهاده‌های دامی به فعالان اقتصادی آذربایجان شرقی
جلوگیری از تخلفات شکار و صید در مناطق حفاظت شده
آغاز رقابت‌های لیگ حرفه‌ای بسکتبال باشگاه‌های کشور
وزش باد شدید در سمنان
ماندگاری هوای سرد در چهارمحال و بختیاری
اقامه نماز جمعه در مصلای امام خمینی شهر ایلام
بازگشایی مرز کیله شین در دستور کار دولت
بسته خبر‌های کوتاه ۲۲ آبان در یک نگاه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
صعود ایران به رده پنجم جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی
هشدار هواشناسی کشاورزی در زنجان از شنبه ۲۴ آبان
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است
توضیحات سردار فدوی درباره برد موشک‌های بالستیک ایران
فردا چه پیامی روی تلفن همراه شامل مناطق رزمایش پدافند غیرعامل ظاهر می‌شود؟
اعلام نتایج اولیه انتخابات مجلس عراق
قانون حذف چهارصفر از پول ملی اجرایی می‌شود
ضرورت اصلاح کتاب‌های درسی و نگارش کتاب‌های جدید
نامه عراقچی به گوترش درباره حمله آمریکا به ایران
یادواره شهدای نیروی هوافضا در چهاردهمین سالگرد شهادت حاج حسن طهرانی‌مقدم
پیروزی تیم ملی فوتبال ایران در ضربات پنالتی مقابل کیپ‌ورد
رزمایش هشدار عمومی از طریق تلفن همراه در راه است
اهدای عضو جوان ۳۰ ساله به ۶ نفر بیمار نیازمند
آزمون استخدامی محیط زیست اسفندماه برگزار می شود
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۵ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
جشنواره ملی برنج در آمل  (۲ نظر)
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»  (۱ نظر)
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
سراب چناره الشتر مکانی زیبا برای گردشگران  (۱ نظر)