• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۳۸۶۰۲۴
تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۲
خراسان جنوبی » اجتماعی

افزایش سه برابری بیماریابی دیابت در خراسان جنوبی

روند بیماریابی دیابت از سال ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۲ در خراسان جنوبی سه برابر افزایش داشته است.

افزایش سه برابری بیماریابی دیابت در خراسان جنوبی
 
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: تاکنون ۲۸ هزار و ۲۸۰ بیمار دیابتی در استان شناسایی شده و روند بیماریابی دیابت از سال ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۲ در استان سه برابر افزایش داشته است.
 
مجید شایسته با اشاره به اینکه از ابتدای امسال ۳۰ هزار و ۶۵۸ مورد آزمایش قند خون انجام شده است افزود: آزمایش قند خون ۱۵ هزار و ۹۰۷ نفر مطلوب بوده است و نشان می‌دهد ۵۲ درصد بیماران درمان موثر دیابت را دریافت کرده‌اند.
 
وی گفت: با توجه به اینکه نیمی از افراد دیابتی در هر جامعه از بیماری خود بی اطلاعند و همچنین با استناد به مطالعات استپس سال ۲۰۱۶، هنوز به حد انتظار مطلوب بیماریابی در استان دست نیافته‌ایم.
 
شایسته با بیان اینکه کمترین میزان شیوع دیابت با ۵.۴۷ درصد مربوط به شهرستان سربیشه و بیشترین میزان شیوع با عدد ۸.۲۴ مربوط به شهرستان بشرویه است افزود: با این وجود شیوع دیابت در جمعیت بالای ۳۰ سال ساکن روستا ۶.۱۱ درصد و در شهر ۶.۱۴ درصد است.
 
 
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: خدمات مراقبت از دیابت توسط پزشک و غیر پزشک در مراکز، پایگاه‌های سلامت و خانه‌های بهداشت در حال انجام است.
 
شایسته افزود: بر این اساس قند خون هر بیمار دیابتی با دستگاه گلوکومتر ماهانه توسط مراقبان سلامت و بصورت سه ماه یکبار توسط پزشک مراکز خدمات جامع سلامت اندازه گیری شده، سپس برای آزمایشات بیوشیمیایی دیگر ارجاع داده می‌شوند.
 
وی با اشاره به اقداماتی انجام شده برای کنترل این بیماری در استان گفت:اجرای برنامه پیشگیری مراقبت و درمان دیابت از سطح خانه‌های بهداشت تا سطوح تخصصی، برگزاری همایش‌های علمی و آموزشی ویژه پزشکان و اجرای برنامه‌های متنوع غربالگری از مهمترین برنامه‌ها بوده است.
 
شایسته، تشخیص و درمان، آموزش، نظارت و پیگیری مستمر وضعیت بیمار و ارجاع به متخصصان برای پیشگیری از عوارض احتمالی را از وظایف پزشکان در قبال بیماران دیابتی عنوان کرد و گفت: دولت هم تاکنون با پوشش بیمه‌ای تجهیزات و دارو‌های دیابت، آموزش و آگاهی دهی، توسعه زیر ساخت‌های ورزشی و تصویب قوانین حمایتی در مجلس شورای اسلامی برای پیشگیری و مدیریت دیابت گام‌هایی برداشته است.
 
وی با تاکید بر لزوم پیشگیری خانواده‌ها از بیماری دیابت افزود: انتخاب آب، قهوه یا چای به جای آب میوه، نوشابه یا سایر نوشیدنی‌های شیرین شده با شکر، خوردن حداقل سه وعده سبزی در روز، از جمله سبزیجات برگ سبز و خوردن حداکثر سه وعده میوه تازه در هر روز توصیه می‌شود.
 
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با اشاره به اینکه افزایش فعالیت بدنی کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را به دنبال دارد گفت: هر فردی باید حداقل ۱۵۰ دقیقه فعالیت هوازی با شدت متوسط تا شدید (مانند پیاده‌روی، دویدن، شنا یا دوچرخه سواری) که در هفته در فواصل منظم طی سه تا پنج روز را به عنوان هدف قرار دهد.
 
شایسته با تاکید بر اینکه دیابت یک بیماری بی علامت است گفت: تشنگی شدید و تکرر ادرار، کاهش وزن ناخواسته، خستگی مفرط، احساس گرسنگی زیاد و احساس تشنگی زیاد می‌تواند از علائم بیماری باشد.
 
دیابت نوعی بیماری مزمن است که در آن بدن نمی‌تواند از گلوکز استفاده و یا آن را ذخیره کند و این بیماری زمانی رخ می‌دهد که لوزالمعده دیگر قادر به ساخت انسولین نباشد یا بدن نتواند از انسولین تولید شده به خوبی استفاده کند و در صورت کنترل نشدن می‌تواند منجر به عواقب جدی شود و به اندام‌ها و بافت‌های بدن مانند قلب، کلیه، چشم، پا و اعصاب، آسیب برساند.
 
طبق اعلام متخصصان، قند خون کمتر از ۱۴۰ میلی‌گرم در دسی لیتر، نرمال، قند خون بین ۱۴۰ تا ۱۹۹ میلی‌گرم در دسی لیتر نشان‌دهنده پیش دیابت و قند خون ۲۰۰ میلی‌گرم در دسی لیتر یا بیشتر به معنی دیابت است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کشف سوخت قاچاق در آب‌های ساحلی خوزستان
رشد اقتصادی خراسان جنوبی با فرآوری محصولات معدنی در داخل استان
موافقت با استقرار ۴۲۹ واحد صنعتی در زنجان
نصب سقاخانه‌های جدید به یاد شهدای اقتدار در زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۷ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
برداشت سیب‌زمینی از اراضی کشاورزی شهرستان ابهر
پیروزی استقلال بجنورد در والیبال دسته اول کشور
ورزشی‌های شانزدهم آبان ماه در استان سمنان
بررسی قضایی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
آسمان صاف تا قسمتی ابری در چهارمحال و بختیاری
سقوط پاراگلایدر در منطقه جنگلی سوردار نور
بابل فاتح جایزه بزرگ والیبال دودانگه
نمایشگاه رنگارنگ پاییزه با دست پُر به مهران آمد
پیروزی خانگی شوکاشور آمل 
آغاز ثبت‌نام رویداد سرمایه‌گذاری پویانمایی کوتاه
شکار حیوانات با دوربین تله‌ای در متراکم‌ترین جنگل مازندران
جشنواره مجسمه‌های شنی در ساحل خلیج فارس
خبر‌هایی از برگزاری جلسه هماهنگی اعزام دانش آموزان دامغانی به مناطق عملیاتی جنوب کشور
برگزاری مسابقه خانوادگی پدل بورد گرامیداشت روز کیش
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
یکطرفه شدن جاده چالوس از بعدازظهر امروز جمعه
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ آبان ۱۴۰۴
برپایی کاروان سلامت در مایان 
دست‌اندازی بانک‌های‌ناتراز به‌منابع بانک‌مرکزی باید متوقف شود
دیدار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با دبیر کل سازمان ملل
عبور تولید شمش آلومینیوم کشور از مرز ۳۵۰ هزار تن در سال ۱۴۰۴
ایران اعتراف ترامپ را در مجامع بین المللی پیگیری می‌کند
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نصب ۱۳ کیلومتر نیوجرسی در محور‌های مواصلاتی ایلام  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)