• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۳۸۷۱۶۲
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۱ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۹
اقتصادی » صنعت

افزایش قیمت، مشکلات خودروسازان را برطرف نمی‌کند

عضو کمیته خودروی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: افزایش قیمت خودرو، نه تنها زیان خودروسازان داخلی را برطرف نمی‌کند، بلکه به نارضایتی بیشتر مصرف کنندگان دامن می‌زند.

احمد مختار در گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری صداوسیما با بیان اینکه قیمت گذاری دستوری یکی از چالش‌های اصلی صنعت خودروی کشور است، افزود: سرکوب قیمت خودرو در دو سال اخیر که ناشی از قیمت گذاری دستوری است، بیشترین ضرر را به مصرف کننده نهایی می‌رساند؛ چراکه به دلیل بالا بودن هزینه تولید، زیان خودروسازان بیشتر شده و خودروساز مجبور به کاهش کیفیت محصول خود می‌شود.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

وی ادامه داد: در حال حاضر، نه خودروساز، نه قطعه سازان و نه مشتریان نهایی از صنعت خودروی کشور رضایت ندارند و این موضوع ناشی از آن است که بازار خودروی کشور شفاف و آزاد نیست.

عضو کمیته خودروی اتاق ایران با بیان اینکه افزایش ۳۰ درصدی قیمت محصولات ایران خودرو و سایپا تأثیری در تنظیم بازار خودرو نخواهد داشت، گفت: اگر از ۲ سال پیش، آزادسازی قیمت خودرو صورت می‌گرفت، اکنون نه زیان انباشته خودروسازان غیر متعارف بود و نه مجبور به افزایش ناگهانی ۳۰ درصدی محصولات این دو خودروساز می‌شدیم؛ بلکه حداکثر افزایش ۱۵ درصدی محصولات این دو خودروساز را شاهد بودیم.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

مختار با اشاره به اینکه عرضه و تقاضا دو رکن مهم اقتصاد بازار است و شرایط رقابتی را رقم می‌زند، گفت: اگر فضای آزاد رقابتی با عرضه و تقاضای مناسب در بازار خودرو شکل بگیرد، خودروساز ملزم می‌شود تولید خود را متناسب با نیاز مشتری برنامه ریزی و محصول رقابتی خود را عرضه کند، اما وقتی فضای بازار غیررقابتی است ارتقا کیفیت و بهره گیری از فناوری‌های روز دنیا به طوری که مطلوب مصرف کننده باشد، دیگر اولویت خودروساز نیست.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

وی با بیان اینکه همه اتفاقات صنعت خودرو ناشی از قیمت گذاری دستوری است، افزود: وقتی قیمت گذاری دستوری به عنوان یک سیاست در تنظیم بازار خودرو اتخاذ می‌شود، بنگاه اقتصادی مجبور به سرکوب قیمت می‌شود و فشار قیمتی خود را بر قطعه سازان تحمیل می‌کند و این موضوع باعث می‌شود، بنگاه‌های کوچک قطعه سازی فعال، تعطیل و بنگاه‌های متوسط هم یا تعطیل و یا تبدیل به تنخواه گردان خودروسازان شوند که در نهایت آسیب اصلی آن متوجه خودروساز و مصرف کننده است. 

وی ادامه داد: در چنین شرایطی که فضای تولید با کیفیت برای قطعه سازان کوچک و متوسط هر روز تنگ‌تر می‌شود، قطعه سازان بزرگ، هر روز بزرگ‌تر شده و به جای تأمین کننده صنعت خودرو، تبدیل به سیاستگذار این صنعت می‌شوند و تصمیم گیری در صنعت خودرو تابع نظرات آنها می‌شود.

مختار، توجه به کمیت را یکی دیگر از آسیب‌های صنعت خودروی کشور دانست و گفت: متاسفانه معیار خوب بودن یک خودروساز میزان تولید است و نه کیفیت؛ یک مدیر خودروساز هم برای ارائه عملکرد قابل دفاع از خود، مبنای هدف گذاری اش، میزان تولید است و این موضوع باعث شده کیفیت مطلوب مصرف کننده در صنعت خودروی کشور در اولویت قرار نگیرد.

وی افزود: وقتی هدف گذاری خودروساز، میزان تولید می‌شود، قطعه ساز نیز در شرایطی که با مشکلات متعددی از جمله تأمین مواد اولیه، شرایط نامناسب تأمین مالی و مطالبات انباشته از خودروسازان مواجه است، به ناچار باید از کیفیت تولید خود بکاهد تا با هزینه‌های سربار مواجه نشود.

مختار گفت: در حال حاضر، خودرسازان زمان بندی پرداخت مطالبات قطعه سازان را ۱۲۰ روز در نظر می‌گیرند و این موضوع نیز که باعث تعویق سرمایه در گردش قطعه سازان می‌شود، هزینه مالی به قطعه سازان تحمیل می‌کند و در واقع، هزینه‌های زیان انباشته خودروسازان و هزینه‌های مالی تصمیمات غیرکارشناسی در وزارت صمت و بانک مرکزی بر قطعه ساز تحمیل می‌شود.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

عضو کمیته خودروی اتاق ایران با بیان اینکه قیمت گذاری دستوری فقط هزینه تولید را در زنجیره تولید صنعت خودرو دو چندان کرده است، افزود: سیاست قیمت گذاری دستوری که با هدف تنظیم بازار و رضایت مصرف کننده نهایی طی چند سال اخیر اتخاذ شده است، در حال حاضر نه تنها هدف این سیاست را محقق نکرده، بلکه تنها باعث تحمیل هزینه مالی به این صنعت شده و صنعت خودروی کشور را آسیب پذیر کرده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
راهکار حل مشکل خودرو خارج شدن از حالت سرمایه ای خودرو هست دولت باید سیاست هر کد ملی بالای ۱۸ سال یک پلاک رو اجرا کنه
نظر شما
آخرین اخبار
یادواره سرداران، فرماندهان و ۱۴۳ شهید لردگان
دو ورزشکار سبزواری در فهرست هندبالیست‌های اعزامی به تونس
تجدید بیعت دانش آموزان قمی با آرمان های شهدا
پایان سومین دوره مسابقات مینی فوتبال جام اتحاد اشکور
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا
برگزاری مراسم تحلیف کارآموزان وکالت در قزوین
استقلال راهی اردن شد
شهید علم الهدی، نماد استکبار ستیزی و حماسه آفرینی در راه میهن
کیفیت هوای کرج خطرناک اعلام شد
اکران مستند «بیدخُد» در یزد
برگزاری راهپیمایی یوم الله ۱۳ آبان در بیش از ۵۰ نقطه استان
تشییع پدر شهید صالحی مقدم در جونقان
شهر خبر ۱۲ آبان ۱۴۰۴
تحقیر استکبار با همان قلمی که تسخیر را سرمشق زد
نیرو‌های مسلح نماد عزت، استقلال و محبوبیت مردمی
تامین زیرساخت‌ها برای طرح‌های بلوار پیامبر اعظم قم 
فرسایش و تخریب بنای تاریخی هتل آبعلی
برگزاری طرح لبیک ۳۱ رزم آوران در تیپ ۳۶۴ شهید نصیرزاده ارتش مهاباد
شهرکسازی غیرقانونی صهیونیست‌ها در مناطق پیرامونی نقب و الجلیل
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ایران به دنبال صلح در سودان؛ غرب و صهیونیسم در پی تجزیه
تصادف مرگبار در محور فرعی دهگلان - قروچای
بازار روز شهید عراقی آمل؛ نگین ۳۴ ساله گردشگری مازندران
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۱ آبان
هفته نهم سوپرلیگ یونان؛‌ پیروزی المپیاکوس با گلزنی طارمی
پیگیری مشکلات نوبت دهی در درمانگاه‌های بیمارستان‌ها
عکس‌های منتخب خبری جهان / ۱۱ آبان
اختلال در واردات و تامین نهاده‌های دامی
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله
ضوابط فعالیت سکو‌های خارجی
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه
اطلاعیه دعوت به راهپیمایی ۱۳ آبان در سراسر کشور
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت مادر شهیدان عاکفی  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
راه اندازی مرکز همسان گزینی هلما در مازندران  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۱ نظر)