• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۳۸۷۴۶۹
تاریخ انتشار: ۰۱ آذر ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۲
سیستان و بلوچستان » اجتماعی
دیدار رئیس‌جمهور با علما و متنفذان سیستان و بلوچستان

رئیس‌جمهور: برای توسعه سیستان و بلوچستان تلاش خواهیم کرد

رئیس‌جمهور در نشست با فرهیختگان و نخبگان سیستان‌ و بلوچستان گفت: هر کاری از دستمان بر بیاید برای رشد و توسعه سیستان و بلوچستان انجام خواهیم داد.

دیدار رئیس‌جمهور با علما و متنفذان سیستان و بلوچستان

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز سیستان وبلوچستان، پزشکیان در این دیدار با بیان اینکه باور داشتن کلید گشایش در کشور است گفت:  استان سیستان‌وبلوچستان ظرفیت‌های استثنایی بسیاری دارد. 

رئیس‌ جمهور افزود: هرکاری از دستمان برآید برای استان سیستان‌وبلوچستان و مردم کشورم خواهیم کرد.

وی افزود: اگر شما مردم سیستان‌ وبلوچستان بخواهید و دست به دست هم دهید این استان را به گلستان تبدیل خواهید کردو این استان ظرفیت‌های استثنایی بسیاری دارد فقط باید به این باور برسید.

رئیس‌ جمهور افزود: از زمانی که مسئولیت کشور را به دست گرفتم دائما به فکر سواحل مکران و مناطق محروم کشورم هستم و در این مسیر نیاز به باور و همدلی شما مردم کشورم دارم.

رئیس جمهور دربخش دیگری از صحبت های امروز خود در جمع فرهیختگان و نخبگان سیستان‌ و بلوچستان با اشاره به حمایت مدعیان دروغین حقوق بشر از جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و لبنان و کسانی که علیه ملت ایران بیانیه و قطعنامه صادر می کنند، گفت: آمریکا و اروپا دم از حقوق بشر می‌زنند اما در مقابل این همه جنایاتی که در غزه و لبنان در حال انجام است سکوت کرده‌اند.

پزشکیان ادامه داد: هنگامی که در این استان رئیس خانه بهداشت شدم تصورم این بود که باید از مرکز به ما پول بدهند تا ما مشکلات را حل کنیم اما ماه‌ها منتظر ماندیم و بودجه مورد نیاز را به ما ندادند. هنگامی که چشم از مرکز بریدم و به این باور رسیدیم که خودمان می‌توانیم با کمک و همراهی مردم، کارها انجام شد.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه این تجربه را از زابل و در ده کلوخی آموخته بودم، گفت: بیش از ۶۰۰ خانه بهداشت را در شش ماه ساختیم و اسامی شهدای منطقه را بر روی این خانه‌های بهداشت گذاشتیم چرا که باور داشتیم اگر مردم را باور داشته باشیم، می‌توانیم هرکار سختی را انجام دهیم.

نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی در نشست معتمدان، سران طوایف، علمای شیعه و سنی سیستان و بلوچستان که با حضور رئیس جمهور در زاهدان برگزار شد،  با بیان اینکه سیستان و بلوچستان پیشانی وحدت جمهوری اسلامی ایران بوده، است و خواهد بود گفت: امیدواریم روزی برسد که امنیت پایدار این استان، توسط مردم این منطقه تامین شود.

حسینعلی شهریاری افزود: ما رئییس دولت چهاردهم را ما از خودمان می‌دانیم و می‌گوییم اکنون یک رئیس جمهور از این استان داریم.

نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: شهر زاهدان از لحاظ امکانات تناسبی با یک کلان شهر‌ها ندارد و با اتباع بیگانه نزدیک به یک میلیون نفر جمعیت دارد.

وی افزود: بیشترین حاشیه نشینی از نظر جمعیت در کشور، متعلق به زاهدان است و بین ۴۴ تا ۴۶ درصد جمعیت این شهرستان حاشیه نشین هستند.

شهریاری یکی از دغدغه‌های جدی مردم را مشکل آب عنوان کرد و گفت: شهر زاهدان در شبانه روز بیش از دو هزار و ۹۰۰ لیتر بر ثانیه آب نیاز دارد و در حال حاضر دو هزار و ۱۰۰ لیتر آن تامین می‌شود که با ورود آب تهلاب به این شهرستان کمبود ۸۰۰ لیتر بر ثانیه آب برطرف خواهد شد.

وی گفت: بیش از ۵۰ درصد ظرفیت دستگاه‌های اجرایی سیستان و بلوچستان به علت استخدام نیرو‌های غیر بومی و مهاجرت نیرو‌ها به شهر‌های دیگر خالی و همیشه با کمبود نیرو مواجه است.

نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: سازمان امور استخدامی باید در استخدام‌ها سهمیه دو تا سه برابری را برای سیستان و بلوچستان لحاظ کند تا این کمبود نیروی انسانی جبران شود.

وی از حل شدن مشکل شش هزار و ۲۰۷ معلم خرید خدمت خبر داد و افزود: مشکل نیرو‌های شرکتی باید حل شود چرا که فردی که امنیت شغلی ندارد نمی‌تواند رضایتمندی مردم را ایجاد کند.

 

نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان و امام جمعه زاهدان هم در این دیدار با بیان اینکه توسعه استان نیازمند طرح توسعه جامع و متوازن با نگاه ملی و فراملی است گفت: استاندار استان نیازمند پشتیبانی قوی از ناحیه دولت و ارائه اختیارات ویژه در مقام عمل است.

 آیت‌الله مصطفی محامی افزود: در طول دوران انقلاب اسلامی خدمات فراوانی در سیستان و بلوچستان شده، اما  همچنان باید به صورت علمی یک پژوهش و بررسی دقیق صورت بگیرد و علل عقب ماندگی استان با وجود همه این ظرفیت‌ها و هزینه‌هایی که در استان شده مشخص شود.

نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان ادامه داد: فقدان طرح جامع بلند مدت و گرفتاری به برنامه‌های روزمره با نگاه حمایتی و ارائه بسته‌های معیشتی، نپرداختن به طرح‌های بلند مدت و زیرساختی و نیز بی‌توجهی به بوم و فرهنگ منطقه و همچنین وجود برخی مدیران ناکارآمد از دلایل عقب ماندگی استان است.

وی تاکید کرد: در سیستان و بلوچستان و سواحل مَکُران نیازمند طرح توسعه جامع و متوازن هستیم و با فرض تقسیم یا عدم تقسیم استان باید این طرح جامع را داشته باشیم و با استفاده از نظرات بومیان و مردم استان و نیز استفاده از نیرو‌های بومی و غیر بومی با نگاه ملی و فراملی این طرح تدوین و تصویب شود که در این صورت دیگر با تغییر دولت‌ها و تغییر مسوولان ریل پیشرفت تغییر نکند و برخورد‌ها سلیقه‌ای صورت نگیرد.

آیت‌الله محامی اظهار کرد: توجه به منطقه آزاد چابهار و منطقه آزاد سیستان، توسعه آنها، ارتباط این دو منطقه با یکدیگر، تشویق به سرمایه‌گذاری بخش‌های دولتی و خصوصی با در نظر گرفتن مشوق‌ها و حذف یا تخفیف مالیات‌ها و توجه به عملیاتی سازی مصوبات سفر رهبر رهبر معظم انقلاب به سیستان و بلوچستان در سال ۱۳۸۱ از دیگر انتظارات مهم است.

وی افزود: در سیستان و بلوچستان نیازمند تامین و تقویت امنیت پایدار هستیم و امنیت پایدار بر رشد اقتصادی، رشد علمی و رشد فرهنگی است بنابراین افزون بر رشد اقتصادی و عمرانی در سیستان و بلوچستان باید برای رشد علمی و فرهنگی استان هم کار و تلاش صورت گیرد.

امام جمعه زاهدان گفت: سیستان و بلوچستان با توجه به شعار بومی گزینی که روی مثبت سکه است و از طرفی نیاز فراوان گاهی در گزینش‌ها برای آموزش و پرورش دقت نمی‌شود و بعد کسانی گزینش می‌شوند که شایستگی لازم برای تربیت فرزندان را ندارند و به مدت ۳۰ سال چرخه آموزش و پرورش را دچار مشکل می‌کنند.

امام جمعه ازهدان بر لزوم ساماندهی اتباع بیگانه تاکید کرد و گفت: این اتباع باید ساماندهی شوند، اما سیستان و بلوچستان برای حضور اتباع غیر ایرانی یک استان ممنوعه است، اما تعداد آنها در استان زیاد است و باید تجدید نظر کرده و آنها را ساماندهی و در راستای اجرای طرح‌های توسعه‌ای استان به کار بگیریم.

 

امام جمعه اهل سنت مسجد مکی زاهدان هم گفت: اعتماد دولت و نظام به اقوام، مذاهب و افراد بومی در استان‌ها منجر به اعتماد و رضایتمندی مردم است.

مولوی عبدالحمید اسماعیل زهی افزود: برای انتخاب فرزندی از افراد بومی و نخبه سیستان و بلوچستان که سکانداری استانداری را بر عهده وی گذاشته‌اید، قدردانی می‌کنیم.

امام جمعه اهل سنت مسجد مکی زاهدان تصریح کرد: اعتماد به زنان و دادن مسئولیت‌های کلیدی به زنان ایرانی مورد دیگری است که جای قدردانی از دولت وفاق ملی دارد.

امام جمعه اهل سنت مسجد مکی زاهدان با بیان اینکه خواسته ما از دولت چهاردهم رفع معضلات آموزشی است، گفت: ضریب هوشی در سیستان و بلوچستان بسیار بالاست و فرزندان این دیار نخبه باهوش هستند، اگر بر روی آنها کار شود و به درستی تعلیم و آموزش ببینند حرف‌ها برای گفتن داشته و در کشور موثر واقع می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه ایران به عنوان کشوری با ظرفیت‌های کلان و فرهنگ غنی، الگوی سایر کشور‌ها است چرا که فرهنگ ناب اسلام ظرفیت کشور ما را بالا برده است، افزود: مشکلات کنونی ما ناشی از عدم بهره‌مندی مناسب از ظرفیت‌ها و بکارگیری نخبگان توانمند و شایسته است.

امام جمعه اهل سنت مسجد مکی زاهدان به مساله شایسته سالاری به عنوان راهکار حل مشکلات اشاره کرد و ادامه داد: افرادی به عنوان مدیر بر روی کار بیایند که وجدان کاری و توانمندی بالایی داشته باشند.

وی خواستار رفع معضلات جاده‌ای شد و گفت: معضل دیگر موضوع جاده‌ها است که بیشترین تلفات جاده‌ای را در کشور به خود اختصاص داده؛  چون آزاد راه و بزرگراه مناسبی نداریم.

مولوی عبدالحمید تاکید کرد: مردم سیستان و بلوچستان همه در کنار یکدیگر با مسالمت، وحدت و برادری زندگی می‌کنند و همدل هستند، تفاوتی در بیانات شیعه و سنی وجود ندارد، بودن مردم در کنار یکدیگر مهم است.

امام جمعه اهل سنت مسجد مکی زاهدان با تاکید بر اینکه تقاضای ما تقویت وحدت است، تاکید کرد: بودن مردم در کنار یکدیگر هزینه تامین امنیت را به صفر می‌رساند؛ مردم از این مرز و بوم پاسداری و حفاظت می‌کنند و هیچ شرور و دشمنی نمی‌تواند به خاک ما تجاوز کند، چرا که مردم با یکدیگر هستند و با هم همبستگی و وحدت دارند.

 

دیدار رئیس‌جمهور با علما و متنفذان سیستان و بلوچستان در تالار فردوسی دانشگاه سیستان وبلوچستان برگزار شد.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مقاومت در غزه نابود شدنی نیست
بررسی ابعاد حقوقی مجروحان و شهدای دفاع مقدس 12 روزه
سوختن ۱۵۰ اصله نخل خرما در شهرستان شادگان
تقویم روز اوقات شرعی گیلان ، ۳۱ تیر ۱۴۰۴
ایرانشهر، بدون مرگ مادر در سه ماه نخست امسال
اختتامیه همایش ملی شعر قدسیان
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۳۱ تیر ۱۴۰۴ به افق قم
مراسم گرامیداشت سرلشکر شهید غلامحسین غیب‌پرور
نصب پنل خورشیدی بر پشت بام های خانه های روستایی
پرچم متبرک حرم مطهر درمنزل شهدای دفاع مقدس ۱۲ روزه
کشف و جمع آوری ۹۱۶ دستگاه ماینر غیر مجاز در تبریز
اعزام هواپیمای آبپاش برای مهار حریق در بخش عراقی تالاب هورالعظیم
وزش باد تهدیدی بر جان جنگل های ابر شاهرود
پبش بینی تداوم هوای گرم و وزش باد در سمنان
کاشت کنجد در مزارع جنوب فارس
میزبانی کیش از اردوی پیش‌فصل تیم فوتبال سایپا
تغییر ساعات کاری ادارات کردستان در روزهای سه شنبه و چهارشنبه
انفجار کنترل‌ شده در تبریز حین عملیات خنثی‌سازی مهمات
اخبارنقاط مختلف چهارمحال و بختیاری در یک نگاه
استقبال خانواده‌ها از کلاس‌های تابستانی فرهنگسرا‌های کیش
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دستگیری ۲ نفر در پرونده شهادت محیط‌بان
خودروسازان بدهکار؛ داد قطعه‌سازان را درآوردند!
تشریح اقدامات وزارت آموزش و پرورش در دفاع مقدس ۱۲ روزه
سفره‌های زیرزمینی مفیدترند یا سدها؟
ورود بلاکچین به تأمین مالی تولید
تصویب بسته تامین منابع مالی برای بازسازی واحد‌های تولیدی؛ به‌زودی
ثبت ارزش ۹.۴ هزار میلیارد ریالی در فروش روزانه بورس انرژی
بررسی مشکلات ۱۵ واحد تولیدی و صنعتی استان تهران
پاکدامن، نامزد عضویت در کمیته ورزشکاران فدراسیون جهانی شمشیربازی
آتش‌سوزی ۲۰ هکتار از پارک ملی تندوره درگز
مقابله منسجم با قاچاق حیات‌وحش در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست
رئیس فدراسیون تکواندو سفیر ملی صبر شد
نمایشگاه بین المللی صنعت ساختمان؛ ۲۷ مرداد
تامین کالا‌های اساسی در دوران دفاع مقدس ۱۲ روزه
ایران در جمع ۷ کشور دارای دانش فنی ساخت پوشش نانویی مقره‌های برق درجهان
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۱ نظر)