• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۳۸۷۹۹۵
تاریخ انتشار: ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۸
علمی و فرهنگی » راديو تلويزيون

گفتگوی اختصاصی شبکه خبر با سردبیر مجله تخصصی «صحنه»

مجله تخصصی صحنه در حوزه تئاتر دوباره متولد شد، انتشار این مجله تخصصی می‌تواند موجب رونق دوباره تئاتر شود.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، رویکرد این مجله در دوره جدید تمرکز بر تئاتر ایران و نقد و تحلیل آن است.
آقای نصرالله قادری نویسنده و کارگردان و منتقد تئاتر و سردبیرنشریه صحنه با حضور در استودیو شبکه خبر درباره رویکرد جدید این نشریه گفت: این مجله ادامه خط مجله سوره‌ای است که ­­زمان شهید آوینی منتشر می‌شد­­همان موقع هم دو تا ویژه نامه تئاتر داشتیم که تنها سرمقاله تئاتری شهید آوینی در همین مجله منتشر می‌شد و این مجله ادامه همان خط را می‌رود با دیدگاهی که دارد و در سطح وسیع تری­ و با دو نسل گذشته و­­نسل جدید که عمدتا دانشجویان رشته تئاتر هستند مجله را منتشر می‌کنند.
قادری افزود: متاسفانه آنچه که در تئاتر ایران وجود داشته هنوز هم هست، تعداد زیادی از هنرمندان حقیقی تئاتر نادیده گرفته شدند ­یا به محاق برده شدند، عمده نگاه ما این کسانی هستند که تاثیر به سزایی در تئاتر ما داشتند مثل دوره‌های قبل­ که شاهین سرکیسیان را مطرح کردیم­ که اینها­شناخته شوند، تاریخ تئاتر ایران شناخته شود و ما با نگاه­ نقد به این قضیه نگاه می‌کنیم که از کجا شروع کردیم تا کجا آمدیم و به کجا خواهیم رسید.
وی در باره حوزه تئاتر جهان گفت: عمدتا ما با نویسندگانی روبرو هستیم که در روز می‌نویسند و با مسائل روز جهانی روبرو هستند، چون بدون تعامل با آن طرف ما پیشرفتی نخواهیم داشت.
سردبیر نشریه صحنه درباره پیش بینی برای شماره‌های ۲ یا ۳ این نشریه گفت:­­شماره ۲ به لحاظ کمیت شماره صفحاتش بیشتر است و تنوع مطالب آن هم بیشتر است و هر شماره‌ای که ما پیشتر برویم قطعا تلاش می‌کنیم که به لحاظ کیفیت و کمیت آن را بالاتر ببریم و تا اینجا ما الان ۴ شماره را بستیم و آماده داریم و برای آن طرف سال کار می‌کنیم.
وی درباره انتشار حدودی شماره‌های اینده این مجله گفت: شماره بعدی ما­احتمالا تا ۱۵ روز دیگر منتشر می‌شود، چون یک مقدار ما عقب هستیم قرار بود که خیلی زودتر از این شروع شود، شماره سوم ما در بهمن ماه و شماره ۴ ما، چون اسفند و فروردین هست در اسفند منتشر می‌شود.
این نویسنده و کارگردان ادامه داد: از سال آینده­ قرار است که این نشریه به شکل ماهنامه منتشر شود و مثل روال قبلی خودش به صورت ماهنامه منتشر شود.
وی درباره سهم تالیف و سهم ترجمه در این مجله گفت: عمدتا در جهان تئاتر ما نهضت ترجمه حاکمیت دارد و سعی می‌کنند که مولفین را نادیده بگیرند و می‌گویند، چون تئاتر برای غرب هست ما حق تالیف نداریم ولی ما در این مجله­ کاملا­ نگاه تالیفی داریم ولی از بخش ترجمه هم غافل نیستیم.
قادری درباره توزیع و تیراژ این نشریه گفت: پخش نشریه در دست حوزه هنری است، عمدتا برای شهرستان‌ها ارسال می‌شود، برای دفاتر حوزه هنری، برای کتابخانه ها­ برای دانشگاه‌ها برای­ کتابخانه‌های دانشگاه‌ها و برای مراکز علمی فرهنگی ارسال می‌شود، اما برای دکه‌های مطبوعات­ و فروش تک شماره‌ای فعلا نداریم.
وی درباره مطلب خوب تئاتری هم توضیح داد:اولا که باید تفاوت بین تئاتر و نمایش را شناخت و دوم در مقطع زمان و مکانی ­که داریم زندگی می‌کنیم آن را بشناسیم و بفهمیم، از پرو پاگاندا دوری کنیم، چون تئاتر اساسش بر تعقل است و بر محور دیالوگ باید پیش رفت.
قادری ادامه داد: بخشی در مجله بخش «میز نقد» است که نقد حضوری در آن داریم، نقد نمایش‌هایی که روی­ صحنه هست، نقد کتاب‌هایی که منتشر می‌شود و بخش نقد ما به نسبت بخش‌های دیگر بخش پر باری­ است. ­
سردبیر نشریه صحنه افزود: توجه و رویکرد ما به نسل جدید است و اینها کسانی هستند که سال‌ها با من کار کردند و عمدتا تحصیل کرده دانشگاه هستند و با همان رویکردی که شهید آوینی داشت؛ این که آدم‌ها را کشف کنیم، چون دائما قرار نیست که ما باشیم ولی نسل آینده در قلم زدن باید بتوانند به پای نسل گذشته خودشان برسند.
وی ادامه داد: امکان این که نشریه در فضای مجازی هم منتشر شود هست ولی این که کاملا به شکل مجازی منتشر شود این یکی از چیز‌هایی است که مطرح کردند در ایران ولی متاسفانه نتیجه‌ای نداشته و خیلی به طرف آن نخواهند رفت، در دنیا هم مجلات معتبر تئاتری همه نشریاتی هستند که همچنان به شکل کاغذی منتشر می‌شوند.
قادری در پایان درباره استناد دانشجویان به این نشریه در باب پروژه تحقیقی یا پایان نامه گفت: قاعده‌ای وزارت علوم دارد که با آن قاعده معتبرترین مجله تئاتر ما اگر شما آنجا مقاله‌ای چاپ کنید در وزارت آموزش عالی امتیازی ندارد، از آن ساحت، چون این فصلنامه نیست این که چکیده داشته باشین، نتیجه داشته باشین، کلید واژه داشته باشین، اما تمام مطالب آن بر اساس­ تکنیک و فن و علم است و پروپاگاندا و شعاری نیست و زمان که بگذرد مثل دوره قبل اگر به پایان نامه‌ها نگاه کنند می‌بینند که چقدر به مجله صحنه رفرنس داده شده است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فردا، غیرحضوری شدن مدارس نوبت صبح در ۴ شهرستان خوزستان
شناسایی ۶۵ نقطه حادثه خیز در جاده‌های آذربایجان شرقی
مدیرعامل اسبق استقلال درگذشت
امنیت منطقه‌ای لازمه توسعه اقتصادی کشورهای عضو اکو
نیرو‌های مسلح در حداکثر آمادگی قرار دارند
تجلیل از پرستاران آذربایجان شرقی
پیش بینی غبارآلودگی هوا در سمنان
بزرگترین گردهمآئی صنعت قهوه ایران در تهران برگزار می‌شود
نمایشگاه قهوه ایران، رویداد مرجع صنعت قهوه کشور است
به یادسفیدپوشان رو سفید
تجلیل از مادران شهدای ورزشکار و قهرمانان اخلاق‌مدار
پیام از شما، پیگیری از ما
بسته خبر‌های کوتاه ۶ آبان در یک نگاه
انضباط ترافیکیِ جاده‌های جنوب کرمان
ورزشی‌های ششم آبان ماه در استان سمنان
پیام تبریک وزیر ورزش و جوانان به تیم هندبال دختران ایران
برگزاری سومین نمایشگاه بین المللی قهوه در مرکز نمایشگاهی ایران مال
اعلام برنامه‌های هفته کتاب در لرستان
افتتاح سایت برق اضطراری قدرتمند در بیمارستان شهید رحیمی خرم آباد
جان باختن یکی از کارکنان پتروشیمی بندر امام خمینی بر اثر حادثه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آغاز فرایند اخذ گواهینامه‌های پروازی هواپیمای سیمرغ
آخرین وضعیت کودک معلول کلاردشتی که مورد ضرب و شتم قرار گرفت
پیش ثبت‌نام ۴۰ هزار نفر برای تشرف به تمتع ۱۴۰۵
«مثل آینده تصمیم بگیرید» همان تقدم ‎امر ملی بر جناحی است
سلیمان زاده: نخستین بار در تاریخ بسکتبال سه نفره دختران به مدال رسیدیم
فارسی‌ها منتظر باران نباشند
کارزار حقوقی ایران در مقابله با جنایات صهیونیست‌ها
مسکو: غرب به دنبال تجزیه روسیه است
ضرورت تشکیل کمیته تدوین سند جامع اشتغال آذربایجان شرقی
تجلیل از پرستاران نمونه بیمارستان شهید محلاتی تبریز
کشتی آزاد بازی‌های آسیایی جوانان؛ صعود طهماسبی، الهی و زرین کام به نهایی
اوقات شرعی اهواز، ۶ آبان ۱۴۰۴
برپایی نمایشگاه کتاب در فرهنگسرای امام خمینی
عارف: وحدت و انسجام بعد از دفاع مقدس ۱۲ روزه حفظ شود
سروری : گزارش ها درباره ساخت و ساز‌ها در حریم تهران نگران کننده است
غرب آسیا پس از سه‌هزار سال به صلح پایدار می‌رسد  (۱ نظر)
چین به محدودیت‌های تجارت با ایران پاسخ مناسب می‌دهد  (۱ نظر)
گلایه از پرداخت نشدن معوقات فروردین بازنشستگان تامین اجتماعی  (۱ نظر)
ادامه روند کاهشی نرخ بیکاری  (۱ نظر)
فردا آخرین مهلت ثبت‌نام محصولات ایران‌خودرو  (۱ نظر)
سفر معاون ارشد امنیتی وزارت کشور افغانستان به تهران  (۱ نظر)
نماینده پارلمان اروپا: جهان نباید از کنار جنایات اسرائیل بگذرد  (۱ نظر)
هدف‌گیری پایگاه العدید، دشمن را به آتش‌بس التماسی واداشت  (۱ نظر)
اطلاعیه توانیر درباره شایعه افزایش تعرفه‌های برق  (۱ نظر)
مسکو: غرب به دنبال تجزیه روسیه است  (۱ نظر)
سروری : گزارش ها درباره ساخت و ساز‌ها در حریم تهران نگران کننده است  (۱ نظر)
شناسایی ۱۵۰ نانوای متخلف در اردبیل  (۱ نظر)
بزرگداشت آیت الله دهکردی با پیام آیت الله مظاهری  (۱ نظر)