• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۳۸۸۷۳۱
تاریخ انتشار: ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۸
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

دستیابی به فناوری هدایت لیزری ماشین‌آلات راه‌سازی و سدسازی

متخصصان یک شرکت دانش‌بنیان با حمایت ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، موفق شدند فناوری پیشرفته هدایت لیزری ماشین آلات راه‌سازی و سدسازی را بومی سازی کنند.

***/ دستیابی به فناوری هدایت لیزری ماشین‌آلات راه‌سازی و سدسازی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مدیر عامل این شرکت دانش‌بنیان گفت : این دستاورد نوآورانه، تحولی شگرف در صنعت راهسازی کشور ایجاد کرده و دقت و کیفیت عملیات آسفالت گذاری را به سطحی بی‌نظیر ارتقا داده است.
افشین نوابی افزود: بومی‌سازی فناوری‌های مورد استفاده در ماشین‌آلات راه‌سازی و آسفالت‌گذاری به عنوان یک گام مهم در جهت به‌روزرسانی این ماشین‌آلات و کاهش وابستگی به فناوری‌های خارجی تلقی می‌شود. 
وی درخصوص فناوری هدایت لیزری ماشین فینیشر آسفالت گفت : این فناوری نوین به منظور افزایش دقت و کیفیت عملیات آسفالت‌گذاری در طرح های  عمرانی ایجاد شده است  سامانه با استفاده از پرتو لیزر، خط مرجع دقیقی برای ماشین ایجاد می‌کند. سامانه حسگر (سنسور) و کنترلر لیزری با اندازه‌گیری انحراف ماشین از پرتوی لیزر و اعمال سیگنال‌های کنترلی به بخش سروهیدرولیک، حرکات ماشین را به‌صورت خودکار بر روی این خط مرجع تنظیم می‌کند.
مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان افزود: هدایت دستی ماشین‌آلات سدسازی نه تنها دقت عمل را کاهش می‌دهد، بلکه سرعت عملیات را نیز پایین می‌آورد.
افشین نوابی به چالش‌های موجود در اجرای سد با هسته آسفالتی اشاره کرد و گفت: دقت در تنظیم حرکت ماشین و ضخامت لایه‌های آسفالت بسیار مهم است. با به کارگیری این محصول، خطای انسانی که در تمامی این موارد وجود دارد، به کل حذف می‌شود و به این ترتیب، شاهد بهبود قابل‌توجهی در کیفیت و سرعت اجرا خواهیم بود.
وی همچنین به نوآوری‌های طرح خود اشاره کرد و گفت: ساخت حسگر لیزری در ابعاد بزرگ یکی از ویژگی‌های بسیار بارز این محصول است. این حسگرها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که نسبت به اغتشاشات نوری و محیطی فضای باز مقاوم باشند و همچنین الگوریتم‌های کنترلی برای سرووهیدرولیک به طوری توسعه یافته‌اند که عملکرد بهتری را ارائه دهند.
وی به نداشتن مشابه داخلی این محصول نیز اشاره کرد و افزود : فناوری بومی آن به گونه‌ای طراحی شده است که می‌تواند به نیاز‌های مشتریان پاسخ دهد و به‌راحتی بروزرسانی شود. محصولات خارجی اغلب در قالب یک بسته کامل و با هزینه‌های بسیار بالا ارائه می‌شوند، که این موضوع برای بسیاری از پیمانکاران داخلی مقرون به صرفه نیست. اما محصول ما قابل ترکیب با ماشین‌آلات قدیمی و موجود است.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان با اشاره به بازار هدف این محصول گفت : بازار هدف اصلی این محصول، وزارت راه و شهرسازی، وزارت نیرو و پیمانکاران خصوصی فعال در حوزه سدسازی، راهسازی و آسفالت‌گذاری باند‌های فرودگاه است.

گفتنی است ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات در بهمن ماه 1402 با انتشار فراخوان «حمایت از طرح‌های فناورانه در حوزه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات» از شرکت‌های دانش‌بنیان و پژوهشگران دعوت کرد تا طرح‌های نوآورانه خود را در حوزه‌های کلیدی  فناوری اطلاعات و ارتباطات ارائه دهند. پس از ارزیابی دقیق طرح‌های دریافتی در جلسه داوری ، طرح‌های برتر در حوزه‌های  «اینترنت اشیا، اتصال‌پذیری و هوشمندسازی»، «فناوری‌های نوظهور در ارتباطات نسل ۵ و ۶»، «توسعه راهکارهای هوشمند در تلکام»، «ارتباطات و فناوری‌های ماهواره‌ای»، «مخابرات نوری و کوآنتومی» و «امنیت سایبری» انتخاب و مورد حمایت قرار گرفتند.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ورود ۴۳ میلیون متر مکعب آب در اثر فعالیت دو سامانه بارشی اخیر به سدهای استان
بازگشت بانوان کرمانی از رقابت های کشوری با خوشرنگ ترین مدال ها
آغاز هفته دهم رقابت‌های لیگ دسته دوم با شکست بندر آستارا در ماهشهر
آزادسازی ۲۵ هکتار از اراضی حریم رودخانه‌های آذربایجان‌شرقی
توزیع ۱۲۰ بسته معیشتی بین مددجویان بهزیستی در پویش یلدای مهربانی
غیر حضوری شدن مدارس ابتدایی خراسان جنوبی
پژو پارس سرقتي از رفسنجان در بم توقيف شد
جای خالی زغال سنگ در سبد انرژی ایران
تأخیر در آغاز به‌کار ادارات و مدارس فریدونشهرو مدارس گلپایگان
ماندگاری سرمای هوا در سمنان
مدارس ۵ شهرستان خراسان شمالی یکشنبه غیرحضوری شد
برنامه های یلدایی در قاب تلویزیون لرستان
کشف محموله سوخت قاچاق در رشت
نمایشگاه بین المللی کتاب استان کرمان
سردار وحیدی: جرات ندارند حزب‌الله را خلع سلاح کنند
اولویت دولت برای مسکن کارکنان نیرو‌های مسلح
گام تازه وزارت راه و شهرسازی برای تأمین زمین و تمرکززدایی
نظارت بر بازار رشت در آستانه‌ی شب یلدا
دریافت پایان کار، مشروط به اخذ رده انرژی
شور و اشتیاق خرید شب یلدا
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی
عقیل کشاورز جاسوس موساد اعدام شد
چطور فلش مموری اطلاعات را ذخیره می‌کند؟ | آشنایی با ساختار داخلی USB Flash
نیرو‌های مسلح به سرعت در حال ترمیم کاستی‌ها هستند
دور سوم مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی واریز شد
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو
توقف خروج کامیون ها از دوغارون تایباد
شروع به کار ادارات خراسان رضوی با ۲ ساعت تاخیر
ادامه بارندگی در کشور؛ بارش همچنان در نوار شرقی
حقوق آذرماه بازنشستگان و مستمری‌بگیران سازمان تأمین اجتماعی در حال پرداخت است
افزایش شمار جانباختگان در سیلاب جنوب کشور به ۷ نفر
از یک الزام مقرراتی تا موتور محرک توسعه پایدار در ساختمان
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۹ آذر
پوشش ۲۸۰ هزار کیلومتر راه در شش روز اخیر
تعویق دیدار نفت و گاز گچساران و پیکان در جام حذفی فوتبال
پیاده روی بزرگ خانوادگی فردا در گرگان  (۴ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۲ نظر)
ورود سامانه بارشی قوی از جنوب و جنوب غرب کشور  (۱ نظر)
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی  (۱ نظر)
مشترکان پرمصرف گاز هزینه‌های بالاتری پرداخت می‌کنند  (۱ نظر)
نصب تندیس والرین در ورودی فرودگاه مهرآباد  (۱ نظر)
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو  (۱ نظر)
کاهش سهم گاز صنایع، زیر سایه مصرف بخش‌های غیرتولیدی  (۱ نظر)
برخورد دو خودرو در جاده بابل به بهنمیر؛ ۳ کشته و ۵ مصدوم  (۱ نظر)
اغازبکار ادارات استان کرمان فردا ۲۹ آذرماه با دو ساعت تاخیر  (۱ نظر)
جان باختن یکی از امدادگران هلال احمر حین عملیات در شهرستان جهرم  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس در برخی مناطق استان قم فردا شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۴  (۱ نظر)
فعالیت حضور مدارس فردا شنبه در گلستان  (۱ نظر)
پزشکیان: طرح راه آهن در خراسان جنوبی را به اتمام می‌رسانیم  (۱ نظر)
برف و باران، پاییز فارس را بدرقه کرد  (۱ نظر)