• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۳۸۸۸۶۷
تاریخ انتشار: ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۱
خوزستان » اقتصادی

ضرورت تنوع‌بخشی به ترکیب ارقام بذر گندم خوزستان

رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفی‌آباد بر ضرورت تنوع بخشی به ترکیب ارقام بذر گندم استان خوزستان در گروه گندم‌های نان تاکید کرد.

ضرورت تنوع‌بخشی به ترکیب ارقام بذر گندم خوزستان

 به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، سیدمحمود طبیب غفاری بیان کرد: تنوع‌بخشی موجب انتخاب بهترین رقم با بالاترین

عملکرد در هر شهرستان و درنتیجه به‌نژادی و افزایش تولید خواهد شد.
وی به اهمیت بالای گندم در تغذیه کشور‌های مختلف اشاره کرد و افزود: بیش از ۴۰ درصد انرژی روزانه هر فرد از محل گندم و فرآورده‌های آن مانند نان، ماکارونی، بیسکویت، شیرینی و هر خوراکی تولید شده با گندم تهیه می‌شود.

رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفی‌آباد دزفول اظهارکرد: ایران جزو کشور‌هایی است که در آن، گندم قوت اصلی و غالب مردم به حساب می‌آید و هر ایرانی به طور متوسط حدود یکهزار کیلو کالری انرژی در روز از محل مصرف غذا دریافت می‌کند.

وی افزود: سهم گندم در سفره‌های ایرانی در سال ۱۳۴۲ حدود ۵۱ درصد بوده که با بهبود وضغیت تغذیه و افزایش پروتئین اکنون به حدود ۴۱ درصد رسیده است.

طبیب غفاری به روند صعودی خوزستان در تولید گندم اشاره کرد و گفت: سال ۱۳۹۶، میانگین تولید گندم در استان خوزستان چهار میلیون و ۶۶۰ هزار تن بود که در مقایسه با سال‌های قبل رکورد داشته است.

وی در تشریح ظرفیت عملکرد و انتخاب رقم سازگار افزود: حداکثر عملکرد قابل برداشت ارقام سازگار فعلی گیاهان زراعی در شرایطی است که آفات، بیماری‌ها و علف‌های هرز به طور موثر کنترل و با انجام آبیاری و کوددهی، کمبود آب و تغذیه رفع شده و عملیات زراعی به صورت مطلوب انجام شود بنابراین، انتخاب رقم و مدیریت زراعی مواردی هستند که موجب رسیدن به پتانسیل عملکرد خواهند شد.

رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفی‌آباد به تاثیر به‌نژادی و به‌زراعی در دستیابی به بهترین عملکرد تاکید و خاطرنشان کرد: یکی از راه‌های رسیدن کشاورز به پتانسیل عملکرد (بالاترین عملکرد)، کشت رقم و ژنوتیپ سازگار در مزرعه است که با محیط و اقلیم سازگاری داشته باشد.

طبیب‌غفاری، قیمت‌گذاری و سیاست‌های حمایتی را در دستیابی به حداکثر تولید موثر دانست و گفت: سبد ارقام و ویترین رقم در استان باید به‌گونه‌ای باشد که رقم مورد درخواست کشاورز به‌راحتی در دسترس بوده و بتواند حداکثر تولید را داشته باشد.

وی بر ضرورت آزادسازی ارقام تاکید و اظهارکرد: از سال ۱۳۴۰ تا ۱۳۹۱ حدود ۱۰۰ رقم در کشور آزاد شده بود و سهم ارقام در تولید، حدود ۶۵ درصد بود که نشان می‌دهد زمانی که رقم آزاد می‌شود تولید افزایش می‌یابد ضمن اینکه دلایل علمی و تجربه نیز این امر را ثابت کرده است.

رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفی‌آباد به تهیه نقشه جانمایی ارقام برای همه شهر‌های استان خوزستان اشاره کرد و گفت: ۲ رقم برات و خلیل به‌دلیل تحمل شوری در اراضی لب‌شور و جنوب استان خوزستان توصیه می‌شوند و در اراضی بدون محدودیت نیز داریون، آزادگان، اوج و سحر در دزفول خود را نشان داده‌اند.

وی افزود: تنوع‌بخشی علاوه بر کمک به انتخاب بهترین رقم با بالاترین عملکرد برای کشت در هر شهرستان، فرآیند کشت موزاییک ارقام با ساختار ژنی متفاوت از مقاومت به بیماری‌ها را به نمایش گذاشته است.

طبیب غفاری اضافه کرد: با کاشت رقم‌های مختلف در کنار هم، درصورت آلودگی یک رقم، رقم همجوار آلوده نمی‌شود و ضمن پایداری تولید تا حد زیادی در برابر خسارت ناشی از همه گیری بیماری با مدیریت تلفیقی حاصل ازکاشت متنوع ژنوتیپ‌ها و مبارزه شیمیایی تضمین خواهد کرد.

حدود ۳۰۰ تن هسته بذری در طبقه پرورشی ۲ و سه ارقام مختلف در سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ در مرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباد تولید و پس از بوجاری و ضد عفونی برای کاشت متنوع ارقام در سال زراعی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ در حال توزیع است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
هم‌اندیشی طلاب و بانوان زنجانی با محوریت بصیرت فاطمی
نخستین دوره آموزشی هفتمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی در زنجان
امنیت جامعه خط قرمز پلیس
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱۵ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
پایان مسابقات والیبال نشسته ساحلی قهرمانی کشور در رودسر
صلح‌یاران و قدم‌هایی از جنس صبر و صلح
تأکید مرکز افتا بر نقش بخش خصوصی در ارتقای امنیت سایبری کشور
افزایش غلظت غبار در آسمان سمنان
رویداد ملی «رعنا» در مسیر حل مسائل سلامت و سوء‌تغذیه مناطق محروم
آشنایی سابریست‌های ایران با حریفان جهانی
مطالبات مردم در بسته صدای شما ۱۴ آبان ۱۴۰۴
افتتاح نمایشگاه سوغات و صنایع‌دستی در ماسال
نورافشانی خورشید کلام وحی در آسمان دل‌ها
قهرمانی ازنا در مسابقات امدادونجات جمعیت هلال احمر استان لرستان
لیگ قهرمانان آسیا ۲؛ تساوی استقلال در زمین الوحدات
کشف و معدوم سازی ۱۴۰ تن فرآورده خام دامی و تخم مرغ در آذربایجان شرقی
۵ مصدوم در اثر انفجار گاز شهری در یک مجموعه مسکونی در اهواز
۲ هزار کلاس جدید برای دانش آموزان تهرانی در دست احداث است
رویداد ملی ایران جان شروع مسیری مهم برای توسعه خراسان جنوبی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
واکنش چین به تهدید نظامی آمریکا علیه نیجریه
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود
زهران ممدانی، اولین شهردار مسلمان نیویورک شد
استعفا در شرایط حساس
ایروانی: اظهارات ترامپ تهدید علیه صلح‌وامنیت بین‌المللی است
پخش زنده والیبال ایران و بحرین در شبکه ورزش
سرمربی آخال: سپاهان باید سپاس گزار تیم داوری باشد
سفارت آمریکا، لانه جاسوسی بود
آغاز دهمین سوگواره نمایش آیینی «نگین شکسته» در مشهد
راه‌آهن کشور محور ترانزیت جدید هند و روسیه شد
پزشک معالج کاظمی: خانواده صابر رضایت دادند تا پیکر به پزشکی قانونی نرود
سینمایش «مجنون» روی صحنه می‌رود
کشف ۱۵۶ دستگاه خودروی لوکس قاچاق به ارزش ۸۸۵ میلیارد تومان
فروش دارو در مطب‌ها ممنوع!
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)