• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۳۸۹۲۰۴
تاریخ انتشار: ۰۴ آذر ۱۴۰۳ - ۰۷:۵۵
اقتصادی » کشاورزی، روستا و عشایر

تجربه و دستاورد‌های دفاع مقدس در خدمت آبخیزداری

دبیر قرارگاه سازندگی بسیج استفاده از بتن پارچه‌ای برای احداث سازه‌های آبخیزداری را نمونه‌ای موفق از بکارگیری تجربیات و دستاورد‌های دوران دفاع مقدس بسیج در مسیر آبادانی کشور خواند.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مهدی غلامی، دبیر قرارگاه سازندگی و محرومیت زدایی بسیج مستضعفین با اشاره به اهمیت آبخیزداری در حفاظت از منابع آب و خاک کشور و نیز جلوگیری از سیل‌های خسارت بار، اظهار داشت: استفاده از بتن پارچه‌ای برای احداث کانال‌های انتقال آب به ویژه در اراضی کشاورزی با یکی از اقدامات گروه‌های جهادی بسیج است که بر اساس تجربیات و توانمندی‌های حاصل شده در دوران دفاع مقدس در نقاط مختلف کشور صورت می‌گیرد.

وی افزود: طرح‌های احداث کانال‌های انتقال آب که به همت دانشگاه امام حسین (ع) و بر اساس تفاهم‌نامه سازمان بسیج مستضعفین و جهاد کشاورزی کشور در قالب طرح ملی آبخیز تا جالیز، اجرا می‌شود تاکنون در سه استان خراسان جنوبی، قم و زنجان عملیاتی شده و قرار است به استان‌های دیگر نیز گسترش یابد.

غلامی با بیان اینکه نخستین کارخانه تولید بتن پارچه‌ای با همکاری دانشگاه امام حسین و بسیج سازندگی برای تامین نیاز‌های این طرح راه اندازی شده، اظهار داشت: استفاده از بتن پارچه‌ای برای احداث خطوط انتقال آب با هزینه کم به ویژه در مناطق صعب العبور بسیار موثر است و با استقبال بسیار خوبی نیز مواجه شده است.

دبیر قرارگاه سازندگی و محرومیت زدایی بسیج، تغزیه مصنوعی سفره‌های زیرزمینی و آبخوان‌ها را یکی دیگر از طرح‌های دانش بنیان بسیج در زمینه آبخیزداری عنوان کرد و گفت: این روش پس از سپری شدن روند تحقیقاتی و آزمایشی عملیاتی خواهد شد تا ضمن جلوگیری از هدررفت روان آب ها، چاه‌ها و سفره‌های زیرزمینی نیز تغذیه شوند.

غلامی با بیان اینکه طرح آبخیز تا جالیز که از هفته بسیج سال ۱۴۰۱ با توافق وزارت جهاد سازندگی آغاز شد طی دو سال اخیر بی وقفه ادامه داشته، تصریح کرد: بر اساس این طرح، انواع راهکار‌ها و عملیات آبخیزداری، استحصال باران و روان آبها، احیا و مرمت قنات‌ها و استخر‌های ذخیره آب و احداث کانال‌های انتقال آب در سراسر کشور، به ویژه در مناطق محروم با رویکرد مشارکت مردم اجرا می‌شود.

وی افزود: در قالب طرح آبخیز تا جالیز، تاکنون ۵۵۰ هزار هکتار عملیات آبخیزداری در پنج استان کشور اجرا و دستکم ۵۰۰ قنات مرمت شده و ۱۱۰ کیلومکتر خطوط انتقال آب و ۱۸۰ هزار متر مکعب استخر ذخیره آب احداث شده است.

دبیر قرارگاه سازندگی و محرومیت زدایی بسیج مستضعفین با بیان اینکه برای انجام این طرح‌ها اعتبار مشخصی در نظر گرفته نشده است، افزود: تاکنون بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان برای این طرح‌ها هزینه شده که نهایتا ۶۰ میلیارد تومان آن در استان‌ها تامین شده و مابقی مخارج و هزینه یا با کمک خیرین بومی تامین شده و یا هنوز تامین نشده است.

غلامی با ابراز امیدواری نسبت به تکمیل روند تصویب لایحه جامع آبخیزداری اظهار داشت: در صورت تصویب لایحه جامع آبخیزداری، این موضوع در اولویت دستگاه‌های اجرایی قرار می‌گیرد و منابعی نیز برای آن در نظر گرفته می‌شود.

دبیر قرارگاه سازندگی و محرومیت زدایی بسیج مستضعفین  در پایان بار دیگر آبخیزداری را یکی از با اهمیت ترین موضوعات مغفول مانده توصیفل کرد و گفت: متاسفانه موضوع آبخیزداری بصورت مطلوب و مناسبی مورد توجه قرار نگرفته و همه ساله شاهد جاری شدن سیل‌های خسارت بار، فرسایش خاک، کم آبی و هدر رفت بارش‌ها هستیم و از این رو بسیج مستضعفین که از متن مردم است برای برداشتن گامی مثبت به ویژه در مناطق محروم وارد عمل شده است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان (هفدهم آبان ۱۴۰۴)
چالش دخالت‌های خارجی و امید به اتحاد شیعیان دو روی سکه انتخابات پیش‌روی عراق
کشور، با همراهی مردم و نیروهای مسلح، پیروز جنگ ۱۲ روزه شد
سقوط با موتور سیکلت به دره در جاده وردیج
کشف سوخت قاچاق در آب‌های ساحلی خوزستان
رشد اقتصادی خراسان جنوبی با فرآوری محصولات معدنی در داخل استان
موافقت با استقرار ۴۲۹ واحد صنعتی در زنجان
نصب سقاخانه‌های جدید به یاد شهدای اقتدار در زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۷ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
برداشت سیب‌زمینی از اراضی کشاورزی شهرستان ابهر
پیروزی استقلال بجنورد در والیبال دسته اول کشور
ورزشی‌های شانزدهم آبان ماه در استان سمنان
بررسی قضایی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
آسمان صاف تا قسمتی ابری در چهارمحال و بختیاری
سقوط پاراگلایدر در منطقه جنگلی سوردار نور
بابل فاتح جایزه بزرگ والیبال دودانگه
نمایشگاه رنگارنگ پاییزه با دست پُر به مهران آمد
پیروزی خانگی شوکاشور آمل 
آغاز ثبت‌نام رویداد سرمایه‌گذاری پویانمایی کوتاه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
یکطرفه شدن جاده چالوس از بعدازظهر امروز جمعه
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
مربی ایتالیایی جدید تیم ملی فوتبال رونمایی شد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ آبان ۱۴۰۴
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد
دست‌اندازی بانک‌های‌ناتراز به‌منابع بانک‌مرکزی باید متوقف شود
ایران اعتراف ترامپ را در مجامع بین المللی پیگیری می‌کند
دیدار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با دبیر کل سازمان ملل
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
نصب ۱۳ کیلومتر نیوجرسی در محور‌های مواصلاتی ایلام  (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)