• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۳۹۰۹۲۹
تاریخ انتشار: ۰۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۹:۰۱
اقتصادی » معدن و صنایع معدنی

تاثیر ۴ عامل در میزان محاسبه حقوق دولتی در حوزه معدن

معاون معادن و فرآوری مواد وزارت صمت گفت: ۴ عامل در پرداخت میزان حقوق دولتی در حوزه معدن موثر است.

به گزارش تحریریه معدن خبرگزاری صدا و سیما،جعفری افزود: طبق قانون ۱۴ معادن برای حقوق دولتی درصدی از فروش ماده معدنی در نظر گرفته می‌شود.  
وی گفت: طبق این قانون هر معدن می‌تواند حقوق دولتی متفاوت داشته باشد و هر معدن در هر سال می‌تواند شرایط متفاوت داشته باشد. پس اگر شرایط متفاوت مختلفی برای هر معدن در نظر گرفته شود، طبیعی است در شرایط مختلف، حقوق مختلف از معدن دریافت شود.
معاون معادن و فرآوری مواد وزارت صمت با بیان اینکه میزان حقوق چه افزایشی باشد چه کاهشی، بنا به محاسبه‌ای است که در آن زمان انجام می‌شود، افزود: طبق ایین نامه اجرایی حقوق دولتی بر اساس طرح بهره برداری درصد آن محاسبه می‌شود.
جعفری گفت: این درصد مهمترین نقطه‌ای است که برای حقوق دولتی می‌تواند متغیر اصلی قرار بگیرد، ولی این برای سه سال می‌تواند ثابت بماند مشروط به اینکه تغییرات اگر انجام شد می‌تواند بازنگری شود.
وی افزود:، اما به دلیل اینکه باید این کار مکانیزه و سیستمی می‌شد، شرایط باید به سمتی سوق هدایت می‌شد که بتوان برای هر معدن با ان شاخصه‌هایی که انتخاب می‌شود میزان حقوق محاسبه شود. البته این کار از سال‌های گذشته آغاز شده به گونه‌ای که در حال حاضر برنامه برای بعضی مواد معدنی نوشته شده است و برای تست اماده شده است.
معاون معادن و فرآوری مواد وزارت صمت با اشاره به اینکه شاید چند ماهی برای معادن مختلف در برخی استان‌ها این درصد محاسبه شود، گفت: این درصد می‌تواند مبنای تایید یا حتی عدم تایید کار باشد.
جعفری افزود: شاخص دوم در محاسبه حقوق دولتی میزان استخراج است. میزان استخراج متناسب با بازار فروش تغییر می‌کند. مثلا بخش مصالح ساختمانی ممکن است نتواند به دلیل رکود مسکن رشد کند و فروش کمتر شود؛ لذا این مسئله تاثیر می‌گذارد، یعنی اینکه بازاری وجود نداشته و نتوانسته آن را بفروشد.
معاون معادن و فرآوری مواد وزارت صمت گفت: پارامتر سوم قیمت فروش است و قیمت فروش به بازار فروش بستگی دارد.
جعفری با اشاره به اینکه این سه پارامتر غیر از پارامتر اول تاثیر پذیر از شرایط معدن از قبیل توپوگرافی، میزان باطله برداری و حتی شرایط خاص درباره تغییر عیار است، افزود: دو پارامتر هم احتمال تغییرش وجود دارد؛ لذا باید به سمتی رفت که نه تضییع حقوق دولت، نه تضییع حقوقی از بهره بردار انجام شود و این حمایت در راستای حمایت صحیح از توسعه قرار بگیرد.
وی با تاکید بر اینکه این محاسبات باید به صورت دقیقتری بر اساس برنامه و سیستمی که طراحی میشود انجام شود، گفت: علت آن است که بتوان حتی اگر لازم شد با ادله افزایش یا کاهش انجام شود.
معاون معادن و فرآوری مواد وزارت صمت افزود:، چون در سال گذشته عدد، مشخص ۵۵ همت بوده، امسال هم به دلایل شرایطی که در معدن وجود داشت از قبیل سختی‌های ان در بازار فروش و به ویژه که در معادن کوچک بوده، دولت تصمیم گرفت هیچ تغییری در موضوع حقوق دولتی انجام ندهد که اظهار امیدواری می‌رود مجلس هم همکاری کند و این اتفاق بیفتد.
جعفری گفت: در سال‌های اینده برنامه ریزی به سمتی پیش می‌رود که گفته شد، یعنی بر اساس قانون معادن و برنامه اجرایی ان برای هر معدن محاسبه خود آن خواهد بود و سعی می‌شود درصد این عدد ثابت شود که بهره بردار برنامه ریزی سرمایه گذاری خود را بهتر انجام دهد.
وی افزود: میزان تولید قطعا برای هر معدنی متفاوت است. چون یکی از شاخصه‌ها میزان تولید است. میزان تولید به شرایط پروتوگرافی معدن، میزان باطله برداری و میزان استفاده از ماشین الاتی که در ان منطقه انجام می‌شود، بستگی دارد.
معاون معادن و فرآوری مواد وزارت صمت خاطرنشان کرد: حتی اگر دو معدن در کنار هم باشند، اگر دارای توپوگرافی و عیار مختلف باشند باید حقوق دولتی متفاوتی داشته باشند؛ چون شرایط کیفی و کمی آنان با همدیگر متفاوت است. البته ممکن است این خیلی دقیق انجام نشده باشد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری دومین جشنواره هفته نگارگری تبریز
برپایی نمایشگاه گل و گیاه با حضور تولیدکننده‌هایی از نقاط مختلف کشور در مهاباد
قدرشناسی از یک افتخار
استقرار ۳۸ گروه راهداری در جاده‌های لرستان
پیش بینی بارش پراکنده باران در سمنان
دستگیری کلاهبردار ۷۰ میلیاردی ارز دیجیتال در تنکابن
سومین نمایشگاه اسوه در نور گشایش یافت
۵۵ فوتی ناشی حوادث کار در مازندران
آغاز رزمایش تامین و توزیع ۱۷ هزار و پانصد بسته لوازم التحریر کمیته امداد امام (ره) مازندران
حمایت از اشتغال و تولید راهبرد دولت چهاردهم در مازندران
برگزاری کلاس های دانش افزایی صنعت فوتبال درقائم شهر
تبدیل پسماند‌های خشک به گل و سرسبزی در مرکز «گلماند»
جسارت علمی از شاخصه‌های برجسته علامه جعفری بود
اجرای طرح محله محور
اهل کتاب و قلم جایگاهی والا در جامعه دارند
سد خرسان و ماندگان مجوز زیست محیطی ندارند؛منافع مردم خط قرمزم است
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۶ آبان ۱۴۰۴
بسته خبر‌های کوتاه ۲۵ آبان در یک نگاه
اختتامیه جشنواره تئاتر کهگیلویه و بویراحمد در دوگنبدان
ادامه مایه کوبی دام‌های سبک و سنگین در مهاباد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
شیراز لرزید
هوای اصفهان سالم شد
ختم ۴۲ درصد پرونده‌ها در شورا‌های حل اختلاف به سازش
رکورد ۱۹۰ روزه در ساخت ۱۵۰۰ واحد مسکونی
توصیه‌های هواشناسی کشاورزی استان همدان
اطلاعیه دانشگاه تهران درباره حواشی رویدادی در دانشکدگان هنر‌های زیبا
تکذیب استعفای اعضای دولت
بازی‌های همبستگی اسلامی، فربد تالشی هم به نیمه نهایی ساندا رسید
قاچاقچیان تامین کننده گازوئیل صنعت
بارش باران در مناطق مختلف خوزستان
استخدام در صداوسیما - استان مرکزی
محمدی: به نشان المپیک فکر می‌کنم
هادی ساعی: با شهامت به این جوانان میدان دادیم
سانیا کریمی: خوشحالم توانستم دل مردم کشورم را شاد کنم
اتصال ۸ روستای بزینه‌رود با جاده ۱۳ کیلومتری در استان زنجان
اجرای طرح تعریض آزادراه کرج قزوین  (۴ نظر)
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی  (۳ نظر)
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد  (۲ نظر)
رفاهیات در فیش‌های حقوقی بازنشستگان، مشمول کسور نمی‌شود  (۲ نظر)
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان  (۱ نظر)
تولد نهمین فرزند سرگرد یزدی  (۱ نظر)
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد  (۱ نظر)
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
رد ادعا‌های بی‌اساس گروه ۷ در رابطه با جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
افتتاح طرح‌های نوین گردشگری در هفته کیش  (۱ نظر)
پیش بینی بارش باران و رگبار در استان تهران  (۱ نظر)
صیانت از مرز‌ها با استقرار دستگاه‌های اپتیکی و الکترونیکی  (۱ نظر)
پرداخت وام برای جایگزینی موتورسیکلت‌های فرسوده در یزد  (۱ نظر)