• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۳۹۴۹۴۹
تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۴۰۳ - ۱۶:۳۰
آذربایجان شرقی » اجتماعی

آموزش، مهمترین راهکار کنترل بیماری ایدز

رئیس مرکز بهداشت آذربایجان شرقی گفت: آموزش راه‌های انتقال ویروس خطرناک ایدز مهمترین و بهترین راهکار برای کنترل و پیشگیری است.

آموزش، مهمترین راهکار کنترل بیماری ایدز

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز آذربایجان شرقی، دکتر احمد کوشا در همایش کشوری پیشگیری از ایدز، آموزش و ارائه نسخه‌های فرهنگی و اعتقادی را مسئله اصلی در مهار شیوع و گسترش این بیماری در کشور دانست و اظهار کرد: باید توجه داشت که الگوی انتقال ویروس HIV در سال‌های اخیر به کلی دگرگون شده است و بیشترین فراوانی در این زمینه به رفتار‌های خطرناک جنسی مربوط می‌شود.

وی اظهار کرد: باید توجه داشت که بیماری ایدز قابل درمان نیست و نمی‌توان با واکسن از آن پیشگیری کرد، اما به راحتی قابلیت پیشگیری دارد که نخستین عنصر آن پرهیز از ارتباطات جنسی و وفاداری به بنیان خانواده است.

کوشا تغییر سریع نسل‌ها را لازمه ارائه آموزش‌های کامل و کافی درباره ویروس HIV عنوان کرد و با تاکید بر اینکه راه‌های انتقال و راه‌های انتقال نیافتن این ویروس کشنده باید برای جوانان و نوجوانان به خوبی و با دقت آموزش داده شود، ادامه داد: متاسفانه در سال‌های اخیر در حوزه بیماریابی در استان و کشور چندان عملکرد موفقی نداشته ایم.

وی موضوع بیماریابی برای پیشگیری و جلوگیری از بیماری ایدز را بسیار اساسی برشمرد و اضافه کرد: نیاز است در این رابطه هر فردی که رابطه جنسی خطرناک داشته است و مشکوک به ابتلا است، در سریع‌ترین زمان ممکن به مراکز درمانی و بهداشتی مراجعه و آزمایشهای خاص را انجام دهد.

رئیس مرکز بهداشت با بیان اینکه هر گونه اطلاعات شخصی در خصوص ارایه آزمایشات HIV به صورت محرمانه نگهداری می‌شود یادآور شد: تمامی آزمایشها و دارو و درمان این ویروس و بیماری ایدز به صورت رایگان در مراکز بهداشتی و درمانی صورت می‌گیرد و هیچ نیازی به ارائه کد ملی و مشخصات فردی نیست و حتی در صورت درخواست فرد مبتلا، اطلاعات مربوط به نزدیکترین افراد وی نیز گزارش نخواهد شد.

کوشا گفت: بر اساس آمار‌های موجود افزون بر ۶۰ درصد بیماران ایدزی با علائم مربوطه به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند که بسیار خطرناک به شمار می‌رود، چون زمان مفید برای درمان را این دسته از افراد از دست داده اند.
به گفته وی بهترین زمان مراجعه به پزشک در صورت داشتن روابط جنسی خطرناک، سه هفته پس از برقراری رابطه است که در این صورن می‌توان با انجام آزمایش‌های مختلف نسبت به مخافظت از فرد مبتلا وارد عمل شد.

رئیس مرکز بهداشت آذربایجان شرقی ابتلای بیش از ۳۸ میلیون نفر را به بیماری ایدز و ۸۴ میلیون نفر مبتلا به عفونت‌های مربوطه در جهان نشان دهنده عمق پیشروی این بیماری دانست و با اشاره به اینکه ایران بسیار دیرتر از کشور‌های اروپایی برای بیماریابی وارد میدان شده است افزود: متاسفانه در دهه‌های قبل موضوع دیده وری در جامعه وجود نداشت و از مسیر‌های انتقال ویروس HIV از طریق روابط جنسی غافل شدیم.

وی ادامه داد: در سال‌های نخستین دهه ۱۳۸۰ مهمترین عامل انتقال ویروس HIV اعتیاد و از راه تزریق بود که آماری معدل ۷۵ درصد را شامل می‌شد، اما پس از ۲ دهه امروز شاهدیم که بیشترین فراوانی انتقال با ۵۱ درصد مربوط به روابط جنسی است.
کوشا گفت: طبق آمار‌های موجود کسانی که در ایران به فاز بیماری ایدز وارد شده اند، ۵۸ درصد از طریق رابطه جنسی، ۲۶ درصد نامشخص که اغلب آنها رابطه جنسی خود را انکار می‌کنند و ۱۶ درصد نیز از موادمخدر به این بیماری دچار هستند.

 رئیس گروه پیشگیری و مقابله با بیماری‌های واگیردار مرکز بهداشت آذربایجان‌شرقی نیز در این همایش گفت: همه مراکز سلامت استان از امکانات مربوط به تست HIV برخوردارند و هیچ مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
دکتر سیمین خیاط زاده اظهار کرد: در حال حاضر علاوه بر ۲ مرکز واقع در خیابان بهار و شهرک رجایی تبریز، در شهرستان‌های مراغه، اهر، مرند، میانه، سراب و شبستر نیز مراکز مشاوره رایگان برای خدمات دهی به مردم در زمینه بیماری ایدز فعال هستند.

وی درمان و آزمایش‌های مربوط به ویروس HIV را رایگان اعلام و اضافه کرد: علاوه بر اینکه هیچ وجهی از مراجعه کنندگان دریافت نمی‌شود و نیازی به ارایه مشخصات فردی و کدملی نیست، تمام اطلاعات محرمانه است و به هیچ فرد و ارگانی ارایه نمی‌شود.
خیاط زاده یادآور شد: کسانی که روابط جنسی خطرناک و خارج از چهارچوب داشته اند باید بدون واهمه و خجالت به پزشک و مراکز درمانی مراجعه و در همان مراحل اولیه اقدامات درمانی و داروئی خود را پیگیری کنند.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بازدید استاندار چهارمحال و بختیاری از مزرعه الگویی ۶۰ هکتاری در شهرکرد
برد چادر ملوی اردکان با طعم شیرین صدر نشینی
برداشت انار از سطح باغات سروآباد
صدور احکام بزرگترین پرونده فساد فوتبال ترکیه
اطلاعیه تغییر مسیر موقت خط تندرو یک اتوبوسرانی
تشییع پدر شهیدان محمد علی و رجبعلی کاظمی
ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی در آذربایجان غربی با «رادیو کتاب»
روسیه: روابط مسکو و تهران توسعه خواهد یافت
بهره مندی یک هزار گردشگر سلامت از خدمات بیمارستان شهید هاشمی نژاد مشهد
احتمال تثبیت شاخص کل بورس بالای ۳ میلیون واحد
نساجی و شهرداری به دنبال برد در لیگ دسته یک فوتبال
قرعه‌کشی تامین اجتماعی شگرد جدید کلاهبردی سایبری
فریاد مرگ بر اسرائیل همزمان با حضور تیم مکابی تل آویو در انگلیس
امروز نیازمند انسجام میان دولت‌ها و ملت‌های اسلامی هستیم
تعزیر فروشگاه لوازم خانگی متخلف در ارومیه
توقیف شناور حامل ۳۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در آب‌های خلیج فارس
نخستین شکست تیم فوتبال برق شیراز در لیگ دسته دوم فوتبال کشور
خدمت سلامت پیش از اقامه نماز جمعه + فیلم
مراکز خرید مهاباد میزبان مسافران وگردشگران
ضبط (نفت گاز ) قاچاق در پیرانشهر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
داستان یک نردبان
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
بیروت بدون مقاومت، به شهری بی‌دفاع بدل می‌شود
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
گروه‌بندی رقابت‌های فوتبال قطع عضو قهرمانی آسیا اعلام شد
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
ویژه برنامه قرآنی محفل در کیش
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نصب ۱۳ کیلومتر نیوجرسی در محور‌های مواصلاتی ایلام  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)