• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۰۰۵۲۶
تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۲
سیاسی » دولت
رئیس جمهور در دیدار جمعی از استادان دانشگاه صنعتی شریف:

دانشگاه‌ها به صورت عملی وارد میدان حل مشکلات کشور شوند

رئیس جمهور با بیان اینکه باور دارم اگر دانشگاه‌ها درگیر حل مسائل کشور شوند، می‌توان مشکلات را حل کرد، گفت: دولت برای حل مشکلات با دانشگاه‌ها قرارداد ببندد و دانشگاه‌ها به صورت عملی وارد میدان حل مشکلات کشور شوند.

دانشگاه‌ها به صورت عملی وارد میدان حل مشکلات کشور شوند

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مسعود پزشکیان که به منظور حضور در مراسم روز دانشجو به دانشگاه صنعتی شریف رفته است، در نشستی با استادان این دانشگاه گفت: باور بنده این است که اگر دانشگاه‌ها درگیر حل مسائل کشور شوند، می‌توان مشکلات را حل کرد. البته هم ا‌کنون دانشگاه‌های ما در بهترین حالت جزو دانشگاه‌های سطح ۲ هستند و باید تلاش کنیم سطح آموزشی آنها ارتقا یابد. اگر دولت برای حل مشکلات با دانشگاه‌ها قرارداد ببندد و دانشگاه‌ها به صورت عملی وارد میدان حل مشکلات کشور شوند، این مسئله باعث ارتقای دانشگاه‌ها و رسیدن آنها به سطح دانشگاه‌های نسل ۳ و ۴ نیز خواهد شد.

رئیس جمهور با تأکید بر ضرورت ارائه طرحهای متعدد به دانشگاه‌ها و درآمدزایی آنها از این طریق، اظهار داشت: دانشگاه‌ها ظرفیت درآمدزایی زیادی دارند؛ دولت می‌تواند برای اجرای طرحهای خود با دانشگاه‌ها قرارداد امضا کند تا دانشگاه‌ها برای مشکلات پیش‌روی دولت از جمله ناترازی‌ها راه‌حل‌های کارشناسی و کاربردی ارائه کنند.

آقای پزشکیان با بیان اینکه حل مسائل خود دانشگاه‌ها نیز امروز یکی از اولویت‌های کاری ماست، تصریح کرد: در شورای‌عالی انقلاب فرهنگی اولویت را به حل مسائل مدارس، دانشگاه‌ها و مسائل اجتماعی اختصاص داده‌ایم، چرا که معتقدم باید اگر مشکلات این بخش‌ها را حل کنیم، به رفع مشکلات سایر بخش‌ها نیز کمک می‌شود و دیگر مشکلات به عرصه‌های اجتماعی و کف خیابان کشیده نخواهند شد.

رئیس جمهور با انتقاد از وضعیت فعلی نظام آموزشی کشور، اظهار داشت: نوع آموزش در کشور ما اشکال دارد؛ باید به سمتی حرکت کنیم و دانش‌آموزان و دانشجویان را به شکلی آموزش دهیم که بتوانند با روش کار تیمی و بر مبنای روش حل مسئله مشکلات را حل کنند. همچنین باید روحیه مواجهه موثر با مشکلات و یافتن راه‌حل به جای قهر کردن در برابر دشواری‌ها را به آنها آموزش دهیم تا در هنگام روبرو شدن با سختی‌ها به جای خالی کردن میدان، با مشکلات بجنگند؛ تفکر ساختارمند و روحیه تلاش برای حل مشکلات باید در مراکز آموزشی به دانش‌آموزان و دانشجویان منتقل شود.

آقای پزشکیان بر ضرورت ارتباط بیشتر و صمیمانه‌تر بین اعضای دولت و دانشگاهیان تأکید کرد و گفت: امروزه دیگر در دنیا جلساتی اینچنین که با تشریفات بسیار برگزار می‌شود، میان اعضای دولت و روسای دانشگاه‌ها وجود ندارد و منسوخ شده است. شیوه ارتباط باید به گونه‌ای باشد که صمیمانه‌تر و قابل دسترس‌تر با هم گفتگو کنیم. دولت برای تعامل صمیمی‌تر با دانشگاهیان، همکاری با دانشگاه‌ها و امضای قرارداد‌های کاری برای حل مشکلات با دانشگاه‌ها آمادگی دارد.

رئیس جمهور در ادامه به سوابق فعالیت خود در وزارت بهداشت اشاره و خاطر نشان کرد: زمانی که در وزارت بهداشت بودم، قراردادی نوشتیم و مدیریت تعدادی از بیمارستان‌ها را به دانشگاه‌ها واگذار کردیم. با این کار استادان دانشگاه و دانشجویان به صورت ملموس درگیر اداره دانشگاه و حل مشکلات آن می‌شدند و این کار نتایج موفقی داشت؛ باید چنین تجربیاتی را گسترش دهیم.

آقای پزشکیان با بیان اینکه با وجود نیروی انسانی با کیفیت در کشور نباید با مشکلاتی که امروز با آنها درگیریم، مواجه باشیم، تصریح کرد: امروز یکی از مشکلات اساسی ما ناترازی در حوزه انرژی است؛ معتقدم به جای قطع برق کارخانه‌ها می‌توانیم برق برخی ادارات را قطع کنیم و کارمندان آن اداره‌ها را به دورکاری بفرستیم. زیانی که از این طریق به اقتصاد کشور وارد می‌شود احتمالا کمتر از زیان قطع برق صنایع است.

رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع اختیارات هیئات علمی دانشگاه‌ها برای اجرای پروژه‌ها و قرارداد‌ها اشاره کرد و افزود: قانون دست اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها را برای اجرای طرحها باز گذاشته است به شرط آنکه این پروژه‌ها بار مالی برای دولت‌ها ایجاد نکند، این اختیار خوبی است و اعضای هیئت علمی می‌توانند از آن استفاده کنند.

رئیس جمهور در برابر درخواست دکتر صالحی رئیس دانشگاه شریف برای تشکیل یک کارگروه ویژه با اختیارات بالا برای حل مشکلات دانشگاه‌ها، گفت: دولت آمادگی همکاری برای تشکیل این کارگروه را دارد. شما همچنین می‌توانید از بانک‌های خارجی برای دانشگاه‌ها وام بگیرید؛ اختیارات لازم برای این منظور نیز به دانشگاه‌ها اعطا خواهد شد.

در پایان این دیدار استادان دانشگاه صنعتی شریف یک انگشتر که کل قرآن کریم روی آن حکاکی شده بود، به رئیس جمهور اهدا کردند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری دومین جشنواره هفته نگارگری تبریز
برپایی نمایشگاه گل و گیاه با حضور تولیدکننده‌هایی از نقاط مختلف کشور در مهاباد
قدرشناسی از یک افتخار
استقرار ۳۸ گروه راهداری در جاده‌های لرستان
پیش بینی بارش پراکنده باران در سمنان
دستگیری کلاهبردار ۷۰ میلیاردی ارز دیجیتال در تنکابن
سومین نمایشگاه اسوه در نور گشایش یافت
۵۵ فوتی ناشی حوادث کار در مازندران
آغاز رزمایش تامین و توزیع ۱۷ هزار و پانصد بسته لوازم التحریر کمیته امداد امام (ره) مازندران
حمایت از اشتغال و تولید راهبرد دولت چهاردهم در مازندران
برگزاری کلاس های دانش افزایی صنعت فوتبال درقائم شهر
تبدیل پسماند‌های خشک به گل و سرسبزی در مرکز «گلماند»
جسارت علمی از شاخصه‌های برجسته علامه جعفری بود
اجرای طرح محله محور
اهل کتاب و قلم جایگاهی والا در جامعه دارند
سد خرسان و ماندگان مجوز زیست محیطی ندارند؛منافع مردم خط قرمزم است
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۶ آبان ۱۴۰۴
بسته خبر‌های کوتاه ۲۵ آبان در یک نگاه
اختتامیه جشنواره تئاتر کهگیلویه و بویراحمد در دوگنبدان
ادامه مایه کوبی دام‌های سبک و سنگین در مهاباد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
شیراز لرزید
هوای اصفهان سالم شد
ختم ۴۲ درصد پرونده‌ها در شورا‌های حل اختلاف به سازش
رکورد ۱۹۰ روزه در ساخت ۱۵۰۰ واحد مسکونی
توصیه‌های هواشناسی کشاورزی استان همدان
اطلاعیه دانشگاه تهران درباره حواشی رویدادی در دانشکدگان هنر‌های زیبا
تکذیب استعفای اعضای دولت
بازی‌های همبستگی اسلامی، فربد تالشی هم به نیمه نهایی ساندا رسید
قاچاقچیان تامین کننده گازوئیل صنعت
بارش باران در مناطق مختلف خوزستان
استخدام در صداوسیما - استان مرکزی
محمدی: به نشان المپیک فکر می‌کنم
هادی ساعی: با شهامت به این جوانان میدان دادیم
سانیا کریمی: خوشحالم توانستم دل مردم کشورم را شاد کنم
اتصال ۸ روستای بزینه‌رود با جاده ۱۳ کیلومتری در استان زنجان
اجرای طرح تعریض آزادراه کرج قزوین  (۴ نظر)
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی  (۳ نظر)
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد  (۲ نظر)
رفاهیات در فیش‌های حقوقی بازنشستگان، مشمول کسور نمی‌شود  (۲ نظر)
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان  (۱ نظر)
تولد نهمین فرزند سرگرد یزدی  (۱ نظر)
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد  (۱ نظر)
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
رد ادعا‌های بی‌اساس گروه ۷ در رابطه با جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
افتتاح طرح‌های نوین گردشگری در هفته کیش  (۱ نظر)
پیش بینی بارش باران و رگبار در استان تهران  (۱ نظر)
صیانت از مرز‌ها با استقرار دستگاه‌های اپتیکی و الکترونیکی  (۱ نظر)
پرداخت وام برای جایگزینی موتورسیکلت‌های فرسوده در یزد  (۱ نظر)