• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۰۱۵۱۷
تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۷
اقتصادی » کشاورزی، روستا و عشایر

۲ میلیون و ۵۰۰ هزار بهره بردار کشاورزی سرشماری شدند

سخنگوی ستاد سرشماری کشاورزی گفت: تا روز سی و پنجم سرشماری عمومی کشاورزی حدود ۶۳/۵ درصد کار انجام شده است.

تا حالا 2 میلیون و 500 هزار بهره بردار کشاورزی سرشماری شدند

ژیلا کمایی، سخنگوی ستاد سرشماری کشاورزی در جلسه کارشناسی با گروه کشاورزی خبرگزاری صدا و سیما گفت: سرشماری عمومی کشاورزی از روز دوازده آبان ماه در سراسر کشور تا به الان در حال اجرا هست. امروز روز سی و پنجم از اجرای سرشماری عمومی کشاورزی هست و تقریبا حدود ۶۳/۲ درصد از کار پیش رفته است و بهره بردار‌های کشاورزی را شناسایی و آمار آنها را گردآوری کردیم.

کمایی افزود: البته براساس پیش بینی انتظار داشتیم چیزی حدود ۷۷ درصد را تا حالا انجام داده باشیم منتها این شکاف در عملیات میدانی ناشی از عوامل مختلف است که یکی شرایط بد آب و هوایی بود و دیگر اینکه ما در تعریف سرشماری یک بهره برداری داریم که محل فعالیت آن خارج از محل سکونتش است برای دسترسی به این افراد که طبق تعریف بهره برداران غیر ساکن حساب می‌شوند و دسترسی به آنها برای ماموران سرشماری کار بسیار سختی است و با همکاری دهیاران، فرمانداری‌ها و سایر عوامل که تا به حال داشتند تا حدودی توانستیم آمار این افراد را جمع کنیم البته عامل اصلی عقب ماندگی ما همین دسترسی به این بهره برداران هست که امیدواریم در روز‌های باقی مانده بتوانیم آمار این بهره برداران را هم گردآوری کنیم.

سخنگوی ستاد سرشماری کشاورزی در ادامه گفت: البته یک سری دستورالعمل‌ها و راهکار‌ها به استان‌ها پیشنهاد دادیم که تسریع در عملیات میدانی می‌شود. با توجه به این دستورالعمل‌ها که به استان‌ها دادیم انتظار داریم که انشاالله در یکی دو هفته باقی مانده سرعت عمل و پیشرفت عملیات میدانی بیشتر شود.

کمایی در مورد آمار تعداد بهره برداران سرشماری شده افزود: این شصت و سه درصد شامل تقریبا دو میلیون و پانصد هزار بهره بردار کشاورزی هست که قسمت اعظم این بهره برداران در حوزه زراعت هستند که یه چیزی حدود یک و نیم میلیون بهره بردار در حوزه زراعت مشغول به کار هستند و یه چیزی حدود یک میلیون و سیصد هزار نفر در حوزه باغبانی مشغول به فعالیت هستند و مابقی آنها در حوزه دامداری و فعالیت‌های دیگه مشغول هستند. بخش دام تقریبا یک میلیون نفر تا حالا آمارشان گردآوری شده و سایر بخش‌ها تقریبا کم هستند و در بخش شیلات تقریبا چیزی حدود نه هزار نفر آمارشان گردآوری شده است.

سخنگوی ستاد سرشماری کشاورزی افزود: من از مردم شریف و بزرگوار و کشاورزان که همکاری خیلی خوبی با ما داشتند تشکر می‌کنم و عدم همکاری مردم با ما زیر یک درصد است و این آمار خوبی در سرشماری هست ولی مشکل اصلی که در گردآوری آمار هست عدم دسترسی به بهره برداران غیر ساکن هست که معمولا به صورت خونه باغ و ویلا باغ هستند که در سایر شهر‌ها و آبادی‌های دیگری ساکن هستند و خواهش می‌کنم که در روز‌های باقی مانده حتی با تلفن به ستاد‌های سرشماری آمار خودشان را در اختیار ماموران سرشماری قرار بدهند یا اینکه در روز‌های تعطیلی اواخر هفته در همان مکان‌های محل وقوع بهرهبرداری حضور داشته باشند تا انشالله مامور ما به ان‌ها مراجعه و آمار آنها رو گردآوری کنند.

کمایی در مورد استان‌های پیشرو گفت: بر اساس گزارشاتی که ما از داشبرد مدیریتی روزانه کسب می‌کنیم سه تا از استان‌ها از نظر سرعت پیشرفت در عملیات، نه از بابت کیفیت، چون کیفیت خودش پروسه جدایی داره که باید بررسی بشود، پس از نظر سرعت عملیات میدانی استان خراسان جنوبی، کرمانشاه و لرستان رتبه‌های یک تا سه را تا به امروز دارا هستند. استان‌هایی که بعد از این استان‌های قرار دارند عبارتند از آذربایجان غربی، استان فارس و سایر استان‌ها که استان فارس سهم زیادی در فعالیت‌های کشاورزی کشور دارد.

وی افزود: ما انتظار داریم با شیوه‌ها و راهکار‌های که به ماموران آمارگیری در واقع ابلاغ کردیم این آمار انشالله تا پایان سرشماری به آمار بهره برداران قبلی سال ۹۳ که حدود ۴ میلیون و سی و دو هزار نفر بود برسند ولی در واقع گزارشات نشان می‌دهد که ساختار بخش کشاورزی در حال تغییر هست مثلا در برخی از استان‌ها خصوصا استان تهران و استان‌هایی که حومه استان تهران هستند زمین‌های زراعی خرد شدن و در اختیار بره برداری‌های دیگر قرار گرفتند که در آنها خانه باغ یا ویلا باغ ساخته شده بنابراین این گزارشات تا به الان به این شکل بوده که ما امیدوار هستیم که به این تعداد حتما برسیم. البته یکی از مزایای سرشماری رسیدن به همین تغییرات هست که با پیمایش‌ها صورت می‌گیرد بنابراین ما تا روز آخر صبر می‌کنیم انشالله امیدوار هستیم که به این تعداد برسیم.

کمایی در مورد تعداد روز‌های باقی مانده تا پایان سرشماری گفت: انتهای سرشماری که تاریخ بیست و شش آذر هست ده روز مانده که انشاالله نیاز به تمدید با توجه به راهکار‌های که ارایه شده نباشد. انشاالله که در پایان روز بیست و ششم در بیشتر استان‌ها این عملیات میدانی تمام بشه ولی در برخی از استان‌ها که ساختار کشاورزی عوض شده احتمال اینکه چند روزی تمدید بسود وجود دارد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فرهنگ در خدمت بی فرهنگی
پرتغال با گلباران ارمنستان به جام جهانی رسید
هواشناسی اصفهان هشدار سطح زرد صادر کرد
پیام تسلیت رییس جمهور در پی درگذشت مادر شهیدان معینی نجف آبادی
قطع آب اداره‌های دولتی پر مصرف
افقی روشن برای توسعه ی شمال کشور و همسایگان خزر
­بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ۴ نشان رنگارنگ ایران در روز دوم پیکار‌های تکواندو
بازداشت ۲ کلاهبردار حرفه‌ای در تبریز
طراحی مینی تراکتور در دهگلان
اجلاس استانداران خزر، فرصت طلایی برای توسعه اقتصاد و کریدور شمال–جنوب
بوی یار مهربان در فرسش الیگودرز
تکواندو بازی های همبستگی اسلامی؛ نشان نقره به یلدا رسید
آغاز اصلاح یک موسسه اعتباری ناتراز
تجلیل از بانوی قهرمان آسیا
توسعه مراودات فرهنگی بین ایران و قزاقستان
بدرقه شبانه کاروان اهالی بهشت در اصفهان
نارضایتی اکثر آمریکایی‌ها از عملکرد اداره مهاجرت این کشور
نیاز آموزش و پرورش مهاباد به ساخت ۴۰۳ کلاس درس جدید
الزام یکی از هتل‌های انزلی به ساخت تصفیه‌خانه استاندارد
جریمه یک شرکت تولید فولاد در تبریز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استقبال از شناگر شیرازی تاریخ‌ساز کشور در فرودگاه شیراز
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان
شیراز لرزید
تولد نهمین فرزند سرگرد یزدی
برگزاری قرعه کشی فروش فوق العاده سایپا
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود
بارش باران با ورود سامانه بارشی به کشور
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد
بارش نخستین برف در چهارمحال و بختیاری و لغزندگی جاده‌ها
هوای اصفهان سالم شد
با پیروزی مقاومت؛ عراق در آستانه استقلال بیشتر
پیش بینی بارش باران و رگبار در استان تهران
خانه حکیمیان؛ روایت معماری و اصالت در قلب زنجان
نتایج قرعه‌کشی سایپا فردا اعلام می‌شود
آغاز فعالیت نخستین شرکت هواپیمایی بومی در فرودگاه شهید بهشتی اصفهان
اجرای طرح تعریض آزادراه کرج قزوین  (۴ نظر)
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی  (۳ نظر)
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد  (۲ نظر)
رفاهیات در فیش‌های حقوقی بازنشستگان، مشمول کسور نمی‌شود  (۲ نظر)
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان  (۱ نظر)
تولد نهمین فرزند سرگرد یزدی  (۱ نظر)
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد  (۱ نظر)
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
رد ادعا‌های بی‌اساس گروه ۷ در رابطه با جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
افتتاح طرح‌های نوین گردشگری در هفته کیش  (۱ نظر)
پیش بینی بارش باران و رگبار در استان تهران  (۱ نظر)
صیانت از مرز‌ها با استقرار دستگاه‌های اپتیکی و الکترونیکی  (۱ نظر)
پرداخت وام برای جایگزینی موتورسیکلت‌های فرسوده در یزد  (۱ نظر)