• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۰۲۷۰۱
تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۴۰۳ - ۱۷:۴۶
خوزستان » علمی فرهنگی

روغن سرخ کردنی، بهترین روغن برای سرخ کردن مواد غذایی

کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت مرکز بهداشت خوزستان گفت: برای سرخ کردن مواد غذایی، روغن مخصوص سرخ کردنی بهترین روغن محسوب می‌شود.

روغن سرخ کردنی، بهترین روغن برای سرخ کردن مواد غذایی
 
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، زهرا باقری درخصوص استفاده از روغن مناسب برای مواد غذایی گفت: حتما شنیده‌اید برای سرخ کردن مواد غذایی تنها باید از روغن مخصوص سرخ کردنی استفاده کنید و دیگر انواع روغن‌ها برای این کار مناسب نیستند، اما تفاوت روغن سرخ کردنی با دیگر روغن‌ها چیست و چرا این موضوع اهمیت زیادی برای سلامت ما دارد؟
 
وی افزود: مهم‌ترین ویژگی روغنی که برای سرخ کردن انتخاب می‌شود، مقاومت در مقابل حرارت یا اصطلاح نقطه‌ی دود است. چون برای سرخ کردن، نیاز است که روغن خوب داغ شود، اگر از روغنی استفاده شود که نقطه دود پایین و در نتیجه مقاومت کمتری در مقابل حرارت داشته باشد، روغن خواهد سوخت و ترکیبات سمی و سرطان زا در آن ایجاد می‌شود و سلامتی را به خطر می‌اندازد.
 
باقری با بیان اینکه روغن‌های سرخ کردنی روغن‌هایی هستند که بصورت یک روغن یا ترکیبی از روغن‌های با مقاومت حرارتی بالا تولید می‌شود، ادامه داد: این روغن‌ها به شکلی تولید می‌شوند که قابلیت حفظ پایداری و کیفیت را در طول مدت سرخ کردن داشته باشند. آنچیزی که منجر به تفاوت در روغن سرخ کردنی با دیگر روغن‌ها می‌شود مقاومت حرارتی بالاتر آنها است، به عبارتی دیگر هر چه مقاومت حرارتی روغن‌ها بالاتر باشد آنها برای مدت طولانی‌تر میتوانند ساختار خود و در نتیجه نقطه دود خود را حفظ کنند و سالم باقی بمانند و با کاهش مقاومت حرارتی روند کاهش نقطه دود روغن‌ها در حین سرخ کردنی سریع‌تر و کوتاه‌تر است، دمای سرخ کردن عمیق حدود ۱۷۰ تا ۱۸۰ درجه سانتیگراد و نقطه دود روغن‌های تصفیه شده پیش از مصرف در بازه ۲۲۰ تا ۲۳۰ درجه سانتیگراد است.
 
کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت مرکز بهداشت خوزستان می‌گوید: آنچیزی که منجر به افزایش مقاومت روغن‌ها و در نتیجه امکان استفاده از آنها برای سرخ کردن می‌شود شامل چند مشخصه متغیر مهم است:
 
۱. اشباعیت (درجه اشباع یا جامد بودن روغن): هر چه اشباعیت روغن بالاتر باشد، روغن دارای مقاومت حرارتی بالاتری میباشد، اما نکته منفی اشباعیت این است که اگرچه مقاومت حرارتی بالایی دارد، اما مطابق توصیه سازمان بهداشت جهانی میزان مصرف روغن‌های اشباع مانند پالم باید به حداقل برسد. این نسل روغن‌ها علیرغم مقاومت حرارتی مناسب به دلیل اشباعیت بالا و ضرر‌های تغذیه‌ای آن از بازار خانوار کشور تقریبا حذف شده است و صرفا در سرخ کردنی‌های صنف و صنعت در مقطع کنونی در کشور استفاده میشود.
 
۲. میزان اسیدچرب اولئیک یا اصطلاحا تک غیر اشباع‌ها بودن اسید چرب موجود در این روغن‌ها: این اسید‌های چرب که در روغن آفتابگردان اولئیک بالا و کانولا به وفور یافت میشوند عملکرد حرارتی مشابه اسید‌های چرب اشباع دارند، اما ضرر‌های تغذیه‌ای آنها را ندارند. این اسید‌های چرب دارای مقاومت حرارتی بالایی هستند و در نسل جدید روغن‌های سرخ کردنی شفاف که فاقد پالم در فرمولاسیون خود میباشد در سال‌های گذشته در کشور رایج شده است.
 
لازم به ذکر است که استفاده از غذا‌های سرخ کردنی و مصرف روغن سرخ کردنی در مدت طولانی برای سلامت بدن مضر است، زیرا اسید چرب اشباع این روغن‌ها بیشتر است با این حال، سرخ کردن غذا در روغن غیر سرخ‌کردنی هم روش سالمی نیست.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حذف نقطه حادثه‌خیز و اصلاح طرح هندسی محور ورودی شهرستان فرخشهر
اجلاس جهانی تغییر اقلیم در برزیل
ذوب‌آهن در خانه گل‌گهر سیرجان پیروز شد
نجات جان ۳۰ نفر در حادثه آتش‌سوزی یک مجتمع مسکونی زنجان
گرامیداشت یاد شهدای پایگاه بسیج و مسجد امام حسن عسکری (ع) علی‌آباد کتول
کشف ۳۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در لارستان
تشییع پیکر مادر شهید کاظمی در تبریز
سمنان؛ پیشتاز در اهدای مستمر خون در کشور
برپایی اردوی جهادی پزشکی در پیشوا
دیدار وزیر علوم با دانشجویان سیستان و بلوچستان
تجلیل از برترین‌های جشنواره فانوس در تبریز
بررسی راهکار‌های قضایی برای تسریعِ ترخیص وسایل نقلیه رسوبی در گیلان
اختتامیه مرحله استانی نخستین جشنواره ملی هنری «نسل امید» در مشهد
راه‌آهن اردبیل امسال به بهره‌برداری می‌رسد
اجرای ۱۵۰ طرح مطالعات آبخیزداری در آذربایجان‌غربی
توافق نامه ساخت مدرسه ۱۵ کلاسه در ورامین امضاء شد
اختصاص ۲ هزار میلیارد ریال یارانه برای مطبوعات کشور
از مرمت حسینیه امینی‌ها تا راهیابی آثار هنرمند قزوینی به جشنواره آوای صلح و فیلم شهر
برگزاری مسابقات سراسری قرآن و عترت در ایزدخواست
 نسل امروز، ادامه‌دهنده راه ایستادگی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
واکنش چین به تهدید نظامی آمریکا علیه نیجریه
فاصله قیمت زعفران از تولید تا مصرف
استعفا در شرایط حساس
کشف ۱۵۶ دستگاه خودروی لوکس قاچاق به ارزش ۸۸۵ میلیارد تومان
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران
زهران ممدانی، اولین شهردار مسلمان نیویورک شد
عملکرد دستگاه‌ها در صدور مجوز‌های کسب و کار
آغاز دهمین سوگواره نمایش آیینی «نگین شکسته» در مشهد
روزنامه‌های فردای ۱۳ آبان
وزیر خارجه ارمنستان: روابط ما با ایران راهبردی است
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
هدف از جنگ ۱۲ روزه براندازی نظام جمهوری اسلامی بود
ایروانی: اظهارات ترامپ تهدید علیه صلح‌وامنیت بین‌المللی است
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)