• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۰۳۵۶۷
تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۴۰۳ - ۱۶:۵۶
آذربایجان غربی » علمی فرهنگی

شعر برای اتحاد و همدلی نقش‌آفرینی می‌کند

دبیر تخصصی چهارمین جشنواره بین‌المللی شعر وحدت دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان غربی گفت: شعر به‌عنوان ابزار قدرتمند و هنری برای همبستگی، اتحاد و همدلی نقش‌آفرینی می‌کند.

شعر برای اتحاد و همدلی نقش‌آفرینی می‌کند

 به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، برات محمدی دبیر تخصصی چهارمین جشنواره بین‌المللی شعر وحدت دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان غربی اظهار کرد: در دنیای پر تنش امروز، نیاز به همبستگی، اتحاد و همدلی بیش از هر زمان دیگری احساس می‌شود و در این میان شعر به‌عنوان ابزار قدرتمند و هنری در اختیار ماست تا مرز‌های زبانی و قومی را پشت سر گذاشته به عمق جانان نفوذ کند و عالی‌ترین مفاهیم انسانی در زیباترین شکل به تصویر بکشد.

وی با اشاره به آیه و اعتصمو بحبل الله جمیعاً ولا تفرقوا عنوان کرد: وحدت و اتحاد مفهوم قرآنی و الهی است که در قرآن کریم آمده و این وظیفه مسلمانان بوده تا آنجا که مقدور است اختلافات را کنار گذاشته و مشترکات دینی و مذهبی که فراوان هم هستند را برجسته کنند. اعتقادات دینی کتاب آسمانی و پیامبر مشترک همه از وحدت حقیقی بین مسلمان حکایت دارد و آن چیزی که باعث تفرقه و اختلاف بین مسلمانان شده توطئه دشمنان و تعصبات کورکورانه است.

رئیس دانشکده علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه با عنوان اینکه دشمنان اسلام همیشه تلاش داشته و دارند که بین مسلمانان تفرقه ایجاد کنند تا بتوانند به راحتی به چپاول ثروت‌های ملت‌های بپردازند و از طرفی از اتحاد و امت اسلامی واهمه دارند، افزود: دشمنان همیشه تلاش دارند که مسلمانان را گروه گروه به جان هم بیندازند و به‌نوعی با برجسته کردن اختلافات جزئی، دستاویزی برای نفوذ و ایجاد تفرقه قرار دهند.

محمدی با تأکید بر اینکه آگاهی بخشی از دسیسه‌های دشمنان و تلاش برای ایجاد وحدت و همدلی از وظایف عالمان و دانش‌پژوهان است، مطرح کرد: دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان غربی با علم بر این موضوع همه ساله جشنواره بین‌المللی شعر وحدت از سری برنامه‌های موسسه علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت این دانشگاه را برگزار می‌کند؛ چراکه ادبیات فارسی تجلی‌گاه مفاهیم ارزشمند اسلامی و دینی است.

وی با اشاره بر اینکه همدلی و وحدت، یکی شدن دل‌ها و ذهن‌ها برای غلبه بر دشمنان، نوع‌دوستی، احسان و محبت به هم نوع، مدارا و گفت‌و‌گو به دور از تعصبات، عشق و دلدادگی همه از موضوعاتی هستند که در کلام شاعران و سخنوران ادب فارسی به چشم می‌خورد، بیان کرد: نویسندگان و شاعران در جای‌جای ادب فارسی بر اتحاد و همدلی تأکید کرده، شاعران و گویندگان مختلف در این راه تلاش کردند و ما نیز در همین راستا انجام وظیفه می‌کنیم.

دبیر تخصصی چهارمین جشنواره بین‌المللی شعر وحدت از سری برنامه‌های چهارمین جشنواره امامت و مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: در طول سه سال گذشته، آثار بسیار خوبی هم در حوزه داخلی و هم حوزه بین‌الملل به دبیرخانه این جشنواره ارسال شده و این آثار در حوزه دانشجویی، دانش‌آموزی و عموم مردم، طبقه‌بندی و در هر بخش سه نفر به‌عنوان نفرات برتر انتخاب و جوایزی به آنان اهدا شده است.

محمدی درباره داوران این جشنواره گفت: برای داوری آثار ارسالی به جشنواره از داوران و متخصصان مسلط به زبان‌های مختلف هم از استادان دانشگاه آزاد اسلامی استان هم از صاحب‌نظران حوزه شعر و ادب فارسی استان به‌ویژه همکاران حوزه هنری استفاده می‌شود.

وی با اشاره بر اینکه امسال تغییری در برگزاری برنامه‌های جشنواره سراسری امامت و مهدویت رخ داده و برنامه‌ها حول محور زیارت جامعه کبیره برگزار می‌شوند، تصریح کرد: در دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان غربی نیز مفاهیم مرتبط با بحث وحدت در زیارت جامعه کبیره را احصا کرده در برگزاری این دوره از جشنواره به این مهم خواهیم پرداخت و طبیعتاً شرکت‌کنندگان نیز آثاری در این خصوص به دبیرخانه جشنواره ارسال می‌کنند.

دبیر تخصصی چهارمین جشنواره بین‌المللی شعر وحدت به تشکیل گروه سرود با استفاده از آثار منتخب سال‌های گذشته در برگزاری این جشنواره اشاره کرد و ادامه داد: همچنین آثار ارسالی به سومین دوره جشنواره بین‌المللی شعر وحدت در قالب کتاب جمع‌آوری شده و به‌زودی از آن رونمایی می‌شود تا آثار تولیدی جشنواره در جامعه تجلی‌یافته و اثرگذاری لازم را داشته باشند.

محمدی درباره اهمیت مشارکت گسترده آحاد مختلف مردم و به‌ ویژه دانشجویان و دانش آموزان در این جشنواره تشریح کرد: در این رابطه از ظرفیت مدیران گروه ادبیات دانشگاه‌های مختلف، همچنین دبیران ادبیات مدارس مختلف استان استفاده کردیم و مطابق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، امیدواریم تعداد آثار ارسالی به جشنواره نسبت به سال‌های گذشته افزایش چشمگیر داشته باشد.

این جشنواره ۸ بهمن‌ماه سال ۱۴۰۳ برگزار می‌شود و علاقمندان تا ۲۵ دی‌ماه سال ۱۴۰۳ برای ارسال آثار فرصت دارند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کشور، با همراهی مردم و نیروهای مسلح، پیروز جنگ ۱۲ روزه شد
سقوط با موتور سیکلت به دره در جاده وردیج
کشف سوخت قاچاق در آب‌های ساحلی خوزستان
رشد اقتصادی خراسان جنوبی با فرآوری محصولات معدنی در داخل استان
موافقت با استقرار ۴۲۹ واحد صنعتی در زنجان
نصب سقاخانه‌های جدید به یاد شهدای اقتدار در زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۷ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
برداشت سیب‌زمینی از اراضی کشاورزی شهرستان ابهر
پیروزی استقلال بجنورد در والیبال دسته اول کشور
ورزشی‌های شانزدهم آبان ماه در استان سمنان
بررسی قضایی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
آسمان صاف تا قسمتی ابری در چهارمحال و بختیاری
سقوط پاراگلایدر در منطقه جنگلی سوردار نور
بابل فاتح جایزه بزرگ والیبال دودانگه
نمایشگاه رنگارنگ پاییزه با دست پُر به مهران آمد
پیروزی خانگی شوکاشور آمل 
آغاز ثبت‌نام رویداد سرمایه‌گذاری پویانمایی کوتاه
شکار حیوانات با دوربین تله‌ای در متراکم‌ترین جنگل مازندران
جشنواره مجسمه‌های شنی در ساحل خلیج فارس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
یکطرفه شدن جاده چالوس از بعدازظهر امروز جمعه
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ آبان ۱۴۰۴
برپایی کاروان سلامت در مایان 
دست‌اندازی بانک‌های‌ناتراز به‌منابع بانک‌مرکزی باید متوقف شود
دیدار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با دبیر کل سازمان ملل
مربی ایتالیایی جدید تیم ملی فوتبال رونمایی شد
ایران اعتراف ترامپ را در مجامع بین المللی پیگیری می‌کند
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
نصب ۱۳ کیلومتر نیوجرسی در محور‌های مواصلاتی ایلام  (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)