• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۱۸۶۵۷
تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۴
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

دستیابی فناوران ایرانی به دانش فنی راکتور‌های همزن‌دار با فشار بالا

پژوهشگران یک شرکت دانش بنیان موفق به ساخت راکتور‌های همزن‌دار با فشار بالا شدند که در صنایع پتروشیمی کشور کاربرد‌های فراوانی دارند.

دستیابی فناوران ایرانی به دانش فنی راکتور‌های همزن‌دار با فشار بالا

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، متخصصان یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان به دانش فنی طراحی و ساخت راکتور‌های همزن‌دار با فشار بالا که قادر باشد در عین داشتن فشار و دمای بالا، فرآیند همزدن را برای کاربر فراهم کند، دست یافتند و از این دستگاه در صنایع پتروشیمی استفاده می‌شود.

 این شرکت دانش‌بنیان به عنوان یک شرکت دانش‌بنیان مستقر در پارک علم و فناوری اصفهان دارای محصولات صنعتی و آزمایشگاهی پیشرفته است و تاکنون به دانش فنی ساخت انواع کوپلینگ‌های مغناطیسی و کابل جمع کن ها ( قطعه‌ای برای اتصال دو محور) مخصوص راکتور‌های تحت فشار، کوپلینگ مغناطیسی کابل جمع‌کن‌ها،  صنعتی و آزمایشگاهی همزن‌دار تحت فشار بالا، دستگاه های ضد عفونی کننده (اتوکلاو‌) صنعتی و آزمایشگاهی، فرمانتور، کندانسور و مخازن تحت فشار دست یافته است.

کوپلینگ (Coupling) به معنی اتصال دهنده دو قطعه و برای اتصال دو شفت به یکدیگر استفاده می‌شود. یکی از موارد استفاده آن در راه‌آهن است، هنگامی که می‌خواهند دو ریل را به یکدیگر متصل کنند. وظیفه این موتور انتقال قدرت، گشتاور و سرعت از یک محور به محور دیگر است.

برای آنکه بتوان قدرت را از ماشین‌های محرک به قطعات متحرک منتقل کرد، باید از تسمه، کلاچ، کوپلینگ، چرخ دنده‌ها و یا سایر ابزار استفاده کرد. در واقع کوپلینگ در صنعت، یک عنصر مهم در اتصال و انتقال حرکت و قدرت بین دو شفت مجزا به شمار می‌رود.

این شرکت دانش‌بنیان توانست با تکیه بر دانش و توان نیرو‌های جوان، نسل سوم از کوپلینگ‌های مغناطیسی خود را که قابلیت شستشو دارند و در دسترس بودن این قطعه در برخی از راکتور‌ها ضروری است، روانه بازار کند.

 همچنین در سال ۱۴۰۲ توانست به عنوان اولین شرکت کوپلینگ مغناطیسی کابل جمع‌کن‌ها را به طور کامل بومی‌سازی و نیاز کشور را در این خصوص تامین کند.

همچنین، این شرکت استفاده از پروانه دیسپرسر در مخلوط کن های (میکسر‌های دابل پلانتری (سیاره‌ای) در ۱۴۰۲ است که برای اولین بار در ایران به تولید رساند. تمامی محصولات این شرکت دارای ضمانت یک ساله و خدمات پس از فروش ۱۰ ساله است.

محمدرضا فاضلی، مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان گفت: این نوع همزن‌ها دارای دو پروانه هستند که هریک از پروانه‌ها علاوه بر چرخش حول محور خود (حرکت دورانی)، به صورت همزمان حول محور مخزن نیز می‌چرخند (حرکت انتقالی یا سیاره‌ای) و با فاصله بسیار کمی از دیواره‌ها، مواد را به مرکز میکس هدایت و مخلوط می‌کنند.

وی اظهار کرد: این میکسر‌ها برای مخلوط کردن مواد با ویسکوزیته­ بالا (تا ۸ میلیون سانتی پویز) مانند مواد رزین، چسب، بتن و خمیر که حالت چسبنده دارند، مورد استفاده قرار می‌گیرد و با استفاده از آن می‌توان زمان میکس مواد را به حداقل رساند.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان خاطر نشان کرد: نحوه چرخش پروانه‌ها و فاصله کم آنها از جداره مخزن و یکدیگر منجر به ایجاد نیروی برشی قابل ملاحظه به منظور اختلاط مؤثر، کاهش زمان اختلاط و همچنین همگن شدن محصول نهایی به طور کامل خواهد شد.

وی تاکید کرد: در میکسر‌های معمولی تک پروانه‌ای و در دو پروانه‌ای با محور‌های ثابت، امکان هم زدن مواد با ویسکوزیته بالا وجود ندارد و مواد به ظرف یا پروانه می‌چسبند و با فرار از محوطه میکس، در یک فضای مرده با هم میکس نمی‌شوند.

به گفته این فناور، از این دستگاه برای تولید چسب‌های صنعتی، چسب و جوهر‌های رسانا، خمیر باتری، خمیر سیلیکونی، کامپوزیت‌های سبک، خمیر‌های پزشکی، ترکیبات و مواد مربوط به دندانپزشکی، کرم و لوسیون‌های غلیظ و چسبناک، ژل‌های دارویی، مواد درزگیری نظیر اورتان، خمیر سیمان، دوغاب‌های مغناطیسی، خمیر لحیم کاری، روان کننده‌ها و مواد چسبنده در صنایع نظامی استفاده می‌شود.

فاضلی، راکتور همزن‌دار تحت فشار را از دیگر دستاورد‌های این شرکت دانست و اظهار کرد: این راکتورها، تجهیزاتی هستند که در آنها واکنش‌های شیمیایی در دما و فشار و شرایط اختلاط مشخص و کنترل شده‌ای انجام می‌شود و طی آن مواد اولیه خام جامد، مایع و یا گاز به محصولات مورد نیاز تبدیل می‌شوند که در صنایع مختلفی نظیر نفت، پتروشیمی، صنایع شیمیایی، رنگ و رزین و پلیمر مورد استفاده قرار می‌گیرند.

وی تاکید کرد: ساخت راکتور همزن‌دار با فشار بالا که قادر باشد در عین داشتن فشار و دمای بالا، فرآیند همزدن را برای اپراتور فراهم کند، از نیاز‌های کشور بود و ما با تکیه بر توانمندی جوانان، امکان طراحی و ساخت کوپلینگ‌های مغناطیسی خاص (تحمل فشار بالا و کنترل دما در مگنت‌ها با آرایش خاص آنان) در این راکتور‌ها و حل مشکلات فنی مختلف مربوط را فراهم کردیم.

مدیر عامل این شرکت دانش‌بنیان خاطر نشان کرد: هم‌اکنون قادریم راکتور‌ها را از خلأ تا فشار ۴۰۰ بار و از دمای زیر صفر تا دمای ۶۰۰ درجه سانتی‌گراد طراحی کنیم و بسازیم.

فاضلی با بیان اینکه این دستگاه در کشورهایی، چون چین، آمریکا و هند ساخته می‌شود، مزیت رقابتی نمونه ایرانی این دستگاه را قیمت تمام شده آن دانست و یادآور شد: این محصول ظرفیت صادرات به کشور‌های آسیایی را دارد و ما در این مسیر گام‌هایی را برداشته‌ایم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ایلام در رقابت‌های ورزشی منطقه ۳ کشور، خوش درخشید
برگزاری جشن «روزه اولی ها»
تشییع شهید ایمان شهنوازی در خاش
برگزاری جشن تکلیف دانش آموزان دختر در یامچی مرند
فردا اعلام نتایج بررسی داوطلبان شوراهای شهر
ایجاد اشتغال مولد برای ۳۳۲۰ زندانی در آذربایجان غربی
اعلام نتایج صلاحیت داوطلبان انتخابات شورا‌های شهر‌ها؛ فردا
روایت دانشجویان یزدی از «کربلای ایران»
ماه رمضان در بوسنی و هرزگوین
گام تازه بنیاد تکریم ادیان در دیپلماسی دینی
یارانه بهمن‌ماه دهک‌های ۴ تا ۹ واریز شد
روزی شاد و مفرح برای کودکان سیستان و بلوچستان
برپایی جشن تکلیف دختران در چاروسا و مارگون
پایان المپیاد فرهنگی ورزشی دانش آموزان مددجوی کمیته امداد در سمنان
پایان کار نمایشگاه توانمندی‌های طوایف در زاهدان
ساخت سریال اجتماعی فرجام در قم
روستاهای گلستان، مقصد تازه برای زندگی
همایش ملی حکمرانی قضائی حمایتی
محفل جزء خوانی قرآن حرم حضرت معصومه (س) هرروزه میزبان هزاران روزه‌دار
کشف ۹۵۰ کیلوگرم مواد مخدر در استان یزد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
«جادوگر فوتبال» به پنج سال حبس محکوم شد
آزادراه مشهد – چناران در محدوده شهر مشهد در حال ساخت است
سرلشکر موسوی: از ظرفیت جوانان استفاده شود
۱۸۶ معلم به مدارس خارج از کشور اعزام شدند
قدرت هوایی ایران در گرو هم‌افزایی جنگنده و پهپاد است
ساعت کاری ادارات در ماه مبارک رمضان اعلام شد
قطعی آب در برخی مناطق شهر کرمانشاه
بیش از ۱۰ سرویس اطلاعاتی در آشوب دی ماه نقش داشتند
برنامه ریزی برای برگزاری رویداد‌های علمی ورزشی
تداوم اجاره همسر در اروپا
خبر خوش برای خانوار‌های عشایری و روستایی
ترافیک سنگین در ۲ آزادراه و تردد روان در جاده‌های شمالی
قیمت خرید تضمینی گندم در بودجه ۱۴۰۵
پیش‌بینی جوی آرام همراه با افزایش نسبی دما در بیشتر مناطق کشور
رویت هلال ماه مبارک رمضان ۱۴۰۴ در قم
بازتاب سخنان مقام معظم رهبری در رسانه‌های مختلف  (۳ نظر)
آزادراه مشهد – چناران در محدوده شهر مشهد در حال ساخت است  (۱ نظر)
سرلشکر موسوی: از ظرفیت جوانان استفاده شود  (۱ نظر)
ما داغدار و عزادار خون‌های ریخته شده در فتنه دی‌ماه هستیم  (۱ نظر)
افزایش سه برابری یارانه فرزندان خانواده‌های دارای حداقل سه فرزند در دهک‌های ۱ تا ۴  (۱ نظر)
دستورالعمل فعالیت صنوف و اماکن عمومی در ماه رمضان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
بیش از ۱۰ سرویس اطلاعاتی در آشوب دی ماه نقش داشتند  (۱ نظر)
افزایش قیمت نان و بنزین در سال آینده صحت ندارد  (۱ نظر)
نیجریه استقرار نظامیان آمریکا درخاک خود را تأیید کرد  (۱ نظر)
اطلاعیه استخدام نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
انتشار آثار جدید از شاعر مشروطه  (۱ نظر)
دعوت از ورزشکار مراغه‌ای به اردوی تیم ملی والیبال ساحلی نوجوانان  (۱ نظر)
خسارت ۱۰ هزار میلیارد تومانی گیلان روی میز هیئت دولت  (۱ نظر)