• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۲۶۹۸۶
تاریخ انتشار: ۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۸
اقتصادی » معدن و صنایع معدنی

حقوق دولتی معادن در بودجه ۱۴۰۴ ثابت ماند

دبیر کل انجمن سنگ آهن ایران از ثابت ماندن رقم حقوق دولتی معادن در بودجه سال ۱۴۰۴ در مقایسه با سال گذشته خبر داد.

آقای سعید عسگر زاده در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما گفت: مبلغ حقوق دولتی معادن در بودجه سال ۱۴۰۴ در حدود ۵۵ هزار میلیارد تومان تعیین شده است، رقمی که در مقایسه با سال ۱۴۰۳ بدون تغییر مانده است.

دبیر کل انجمن سنگ آهن ایران با اشاره به اینکه عدد حقوق دولتی از موارد مهمی است که می‌تواند معادن را تحت تاثیر قرار دهد و موجب تعطیلی آنها شود، گفت: میزان وصولی‌ها کمتر از مقدار تعیین شده است و بیشترین میزان وصولی ۴۰.۸ همت است که با اعداد تعیین شده فاصله دارد.

عسگرزاده با بیان اینکه در سال‌های قبل اعداد و ارقام حقوق دولتی واقعی بودند و هیچ اتفاق و تغییری برای توسعه بخش معدن نیفتاده است، گفت: وقتی در سنگ آهن تغییری صورت نگرفته است اضافه کردن عدد بی معنی است و تنها راه افزایش این عدد دست بردن در اعداد پایه یعنی نرخ کلوخه‌ی ماده معدنی سرمعدن است.

وی گفت: عدد حقوق دولتی از حاصل ضرب سه عدد به دست می‌آید، عامل اول میزان استخراج که براساس آیین نامه اجایی قانون معادن بر اساس عددی محاسبه می‌شود که در پروانه بهره برداری درج شده است. مورد دوم درصدی براساس ویژگی‌ها و مشخصات خود معدن تعیین می‌شود و عامل سوم قیمت کلوخه سرمعدن است.

دبیرکل انجمن سنگ آهن ایران افزود: در این روش دو مشکل اساسی وجود دارد؛ نخست در محاسبه قیمت پایه محصولات، از سمت‌های استانی یا از معادن و تشکل‌های معدنی استعلام و مشورتی گرفته نمی‌شود یا قیمت‌های اعلام شده از طرف آنها را قبول نمی‌کنند.

عسگر زاده گفت: در حال حاضر خودِ وزارت صمت هم با شیوه پیشنهادی خود نمی‌تواند اعداد بودجه را محقق کند، زیرا این شیوه پیشنهادی بوده و از توان بخش معدن خارج است، از طرف دیگر وزاتخانه برای تحقق این عدد، نرخ کلوخه را به طرز عجیبی بالا می‌برد که ۴۰ تا ۵۰ درصد بیش از اعداد واقعی اکنون است.

وی افزود: بخشنامه و فرمول پیشنهادی تخلف آشکار وزارت صمت است و نمی‌توان آن را اصلاح یا حتی در دیوان عدالت ابطال کرد و وزارت خانه خودش باید این مشکل راحل کند و بخشنامه را پس بگیرد.

دبیرکل انجمن سنگ آهن ایران درباره تقسیط حقوق معادن گفت: تقسیط مانند وام است که باعث حل مشکل نمی‌شود، تقسیط فقط می‌تواند مقداری نقدینگی را در بخش معدن حفظ کند.

وی گفت: معدنکاران با وجود سختی‌های موجود در پرداخت حقوق دولتی تعیین شده، می‌توانستند پرداخت‌ها را به صورت اقساطی انجام دهند، اما امسال این امکان نیز از معدن‌کاران گرفته شد و آنها موظف شدند حقوق دولتی را به صورت نقد و بر اساس محاسبات وزارت صمت پرداخت کنند.

عسگرزاده افزود: وقتی تناسب و تراز بودن منابع و مصارف مدنظر است عدد نرخ تسهیل ارز، قیمت قروش نفت و اعدادحقوق دولتی را دستکاری می‌کنند که با ادامه این روش در بخش معدن، نه حقوق دولتی تعیین می‌شود و نه معدنی باقی می‌ماند.

دبیرکل انجمن سنگ آهن ایران ادامه داد: وزارت صمت برای دریافت حقوق دولتی، کل ظرفیت اسمی مندرج در پروانه بهره‌برداری را مدنظر قرار داده و براساس آن حقوق دولتی را محاسبه می‌کند، درحالی که بسیاری از معادن به دلایل گوناگون حتی به اندازه ۵۰ درصد از ظرفیت اسمی نیز استخراج نمی کنند یکی از دلایل کاهش استخراج معادن، موضوع تامین سوخت و انرژی بوده و مستقیم به خود دولت مربوط است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آتش‌سوزی خودروی قاچاق سوخت باز هم در هرمزگان کشته داد
وقوع دو حادثه مرگبار در آذربایجان شرقی 
افزایش غلظت غبار در سمنان
تبدیل شهرک بعثت تبریز به منطقه ویژه فناوری‌های نوین
آگاهی، مهم‌ترین سد مقابل ویروس اچ آی وی
مسیر پایدار برای سوریه، روندی فراگیر تحت رهبری سوری هاست
تقویت تشکل‌های مردمی برای افزایش مشارکت در انتخابات شوراها
خوزستان در دومین دوره جام رسانه امید کشور قهرمان شد
سیوان و گشودن پنجره‌ای به سوی ایلام زیبا
هوای تبریز ناسالم برای گروه‌های حساس
ملی پوشان فیتنس امیدوار به کسب نشان جهانی
بسته خبر‌های کوتاه ۲۸ آبان ۱۴۰۴
شناسایی اولویت‌های آذربایجان شرقی در آستانه سفر رسمی رئیس جمهور
محمد سیستانی: داور اهل ترکیه جریان بازی را تغییر داد
رنگرز: کشتی‌گیران با وجود خستگی به بازی‌های کشور‌های اسلامی آمدند
وحدت اقوام و مذاهب، پشتوانه امنیت و توسعه کشور است
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ نشان برنز میرزاطیبی در پرش با نیزه
بی کفن بازگشتند؛ با پلاکی به نام گمنامی
بازگشت کشتارگاه صنعتی مرغ ممسنی به چرخه تولید
صعود تیم ملی فوتبال ایران در رده بندی فیفا
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فوت فرزاد خوش برش در بیمارستان 
دریای خزر، نیازمند همکاری مشترک استانهای ساحلی پنج کشور
پیروزی تیم فوتبال ابومسلم مشهد مقابل دریای آرین بابل
طلای هادی ساروی در کشتی فرنگی بازی‌های کشورهای اسلامی
اجرای برج‌ نگاره «قهرمان» بر پیکره برج آزادی
سیاست‌های تشویقی برای فرزند آوری باید افزایش یابد
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۸ آبان ۱۴۰۴
انتخابی جام جهانی ۲۰۲۶؛ قرعه کشی پلی آف بین قاره‌ای، فردا در زوریخ
صعود ساروی و هدایتی به پیکار پایانی
حکیم ۷۰ ساله ایجرود؛ بیست و سه کتاب با نور مکتب‌خانه
پرداخت تسهیلات به دهیاری‌ها برای ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی
تقویم و اوقات شرعی چهاشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
پیشرفت چشمگیر سیل‌بند خدابنده
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۸ آبان ۱۴۰۴
سردار شکارچی: قدرت موشکی ایران دشمن را شگفت‌زده کرد
۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در سیستان و بلوچستان افتتاح می‌شود  (۲ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
سردار حسن‌زاده: قدرت موشکی ایران مهار شدنی نیست  (۱ نظر)
قانون اساسی بالاترین سند ملی برای دفاع از کشور  (۱ نظر)
آغاز مذاکرات ایران و چین برای اتصال ریلی شرق به غرب  (۱ نظر)
منابع انسانی موتور محرک تعلیم‌وتربیت است  (۱ نظر)
طرح نماد، سرمایه‌های اجتماعی را حفظ می‌کند  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
رکوردشکنی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد در تأمین انرژی شمال شرق کشور  (۱ نظر)