• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۲۷۹۹۶
تاریخ انتشار: ۲۱ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۵۸
سیاسی » دولت

ظرفیت بالای چابهار برای تبدیل شدن به قطب اقتصادی و تجاری کشور

رئیس‌جمهور در سفر به استان سیستان و بلوچستان، بر لزوم رسیدگی به مشکلات مناطق محروم و توزیع عادلانه امکانات تأکید کرد.

احیای فرصت «چابهار» با عزم دولت برای مقابله با حاشیه‌نشینی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حاشیه‌نشینی یکی از جدی‌ترین چالش‌های اجتماعی و اقتصادی در کشور است که در استان سیستان و بلوچستان، به‌ویژه در بندر چابهار، به معضلی مهم تبدیل شده است. این پدیده، حاصل مهاجرت‌های گسترده از مناطق روستایی و شهرستان‌های کم‌برخوردار به شهر‌های بزرگ‌تر و مناطق حاشیه‌ای است. با این‌حال، دولت چهاردهم به ریاست دکتر مسعود پزشکیان، رفع این چالش را به‌عنوان یکی از اولویت‌های اصلی خود قرار داده و اقدامات جدی در این زمینه آغاز کرده است.

چابهار؛ اهمیت استراتژیک و مشکلات ساختاری

چابهار به‌عنوان تنها بندر اقیانوسی ایران، از جایگاهی استراتژیک در سیاست‌های اقتصادی و ترانزیتی کشور برخوردار است. این منطقه می‌تواند نقشی کلیدی در تجارت بین‌المللی، توسعه اقتصادی و ایجاد اشتغال ایفا کند. بااین‌حال حاشیه‌نشینی، ضعف زیرساخت‌های شهری و کمبود امکانات خدماتی، به چالشی جدی در مسیر پیشرفت چابهار تبدیل شده است.

دولت چهاردهم و تأکید بر عدالت اجتماعی

دولت چهاردهم با تأکید ویژه بر عدالت اجتماعی و رفع نابرابری‌ها، برنامه‌های گسترده‌ای برای ساماندهی مناطق حاشیه‌نشین در دستور کار قرار داده است. رئیس‌جمهور با تمرکز بر توزیع عادلانه امکانات، بر لزوم رسیدگی به مشکلات مناطق محروم، به‌ویژه در استان سیستان و بلوچستان، تأکید دارد.

توسعه در مبدا، راهکار کاهش میزان حاشیه‌نشینی

فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی که همزمان با دومین سفر رئیس‌جمهور پزشکیان در شورای اداری و معتمدین شهرستان‌های نیک‌شهر، فنوج و قصر قند حضور یافته بود نیز با اشاره به تلاش‌های انجام‌شده در سال‌های گذشته، بر اهمیت پیگیری و تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام تأکید کرد.

وی گفت: «اگر چه مدیران ملی و استانی در ادوار گذشته تلاش‌های بسیاری کرده‌اند، اما مطالبات همچنان بسیار زیاد است و پیگیری و به ثمر رساندن آن نیازمند صرف زمان، صبوری و حمایت‌های مردمی بیشتر است.»

خانم صادق همچنین افزود: «در صورت توسعه روستا‌ها و شهرستان‌ها و شکوفایی آنها، حاشیه‌نشینی در کنار شهر‌های بزرگ به حداقل خواهد رسید. چراکه حاشیه‌نشینی به جهت کمبود منابع در سرزمین اصلی رخ می‌دهد. از این رو تلاش می‌کنیم که توسعه را در مبدا انجام دهیم و از میزان حاشیه‌نشینی خارج از شأن مردم بکاهیم.»

این اظهارات نشان‌دهنده عزم دولت برای پرداختن به ریشه‌های اصلی حاشیه‌نشینی و تلاش برای کاهش این معضل از طریق تقویت زیرساخت‌ها در مناطق مبدا است.

عزم دولت برای تحول در چابهار

بازدید‌های میدانی هیات دولت و حضور مسئولان ارشد در مناطق محروم، نمادی از جدیت دولت چهاردهم در رسیدگی به مشکلات مردم است. در چابهار، این توجه ویژه می‌تواند زمینه‌ساز تحولی پایدار باشد. تلاش دولت برای ساماندهی مناطق حاشیه‌نشین و رفع مشکلاتی نظیر کمبود مسکن مناسب، خدمات بهداشتی ناکافی و ضعف زیرساخت‌های عمومی، از اولویت‌های اساسی در این منطقه است.

در حالی که مشکلات موجود در چابهار نیازمند اقدامات بلندمدت و برنامه‌ریزی دقیق است، اقدامات انجام‌شده تاکنون امیدواری‌هایی را در میان مردم ایجاد کرده است. حضور میدانی مسئولان و تأکید بر عدالت اجتماعی، نشان‌دهنده این است که دولت وفاق ملی قصد دارد با برنامه‌ای هدفمند و منسجم، گام‌های عملی برای بهبود شرایط بردارد.

رفع مشکلات مناطق حاشیه‌نشین چابهار، می‌تواند نه‌ فقط به بهبود شرایط زندگی در این منطقه کمک کند، بلکه زمینه‌ساز تقویت جایگاه چابهار به‌عنوان یکی از قطب‌های اقتصادی و تجاری کشور شود. امید است دولت چهاردهم، با نگاه عدالت‌محور و توجه به نیاز‌های مناطق محروم، کاهش نابرابری‌ها را رقم بزند و زمینه‌ساز توسعه‌ای پایدار و متوازن در سراسر کشور باشد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
احتمال بازگشت وبا به انگلیس پس از ۱۲۵ سال
آغاز ۲۸ مین دوره مسابقات قهرمانی هاپکیدو کشور جام فجر انتخابی تیم ملی در رشت
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۲۴ بهمن ماه ۱۴۰۴
کلنگ‌زنی ۴۲ میلیارد تومان پروژه با حضور معاون عمرانی استاندار
اعزام کاروان دانشجویان دانشگاه ملی مهارت به اردوی زیارتی راهیان نور
سفر معاون وزیر ارتباطات به برخوار و بررسی مشکلات ارتباطی شهرستان
تساوی سپیدرود و شکست بندرآستارا در تقابل با حریفان در لیگ دسته دوم فوتبال
ابراز خوشحالی مردم استان از بارش باران
برگزاری سیزدهمین سالگرد ارتحال آیت‌الله خوشوقت در تهران
تقدیر نماینده ولی فقیه در استان و استاندار گلستان از مردم برای حضور باشکوه در راهپیمایی ۲۲ بهمن
از ظهر شنبه: صدور هشدار دریایی سطح نارنجی
توزیع جهیزیه و تانکر آب در سرخه
برگزاری نشست نظارتی انتخابات شوراهای شهر و‌ روستا
حضور باشکوه مردم در جشن انقلاب؛ پاسخی محکم به جریان‌های بدخواه ایران
تقدیر مردم و خانواده‌های شهدا از حضور حماسی ملت در راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن
تاکید ایران و ترکیه بر توسعه همکاری‌های حمل‌ونقلی
الحاق یک دستگاه آمبولانس‌ به بیمارستان رازی ماهنشان
گرامیداشت یاد و نام شهدای فجرآفرین در گنبدکاووس
تداوم تندباد و بارش پراکنده در اصفهان
۲۲ بهمن تجلی گاه خروش و غیرت مردم کهگیلویه و بویراحمد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حضور مقتدر ملت ایران در چهل‌وهفتمین فجر انقلاب
راهپیمایی رزم در برف رزمندگان تیپ امام حسن مجتبی (ع) نیروی زمینی سپاه
فروش ۱۴ محصول ایران خودرو بدون حساب وکالتی
راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۴ استان‌ها (۵)
عزل مدیر پخش سیمای شبکه هامون از سمت خود
تبریک گوترش به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی
بهره‌برداری از ۱۱۱ طرح در شهرستان فلاورجان
افزایش ۵۳ درصدی شرکت‌کنندگان راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال
پزشکیان: قیام کردیم که مستقل باشیم
چگونه با اصلاح سبک زندگی به جنگ بیماری دیابت برویم؟
راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۴ در تهران (۱)
حماسه راهپیمایی سراسری مردم ایران در یوم‌الله ۲۲ بهمن
لاریجانی: آمریکا تا حالا پیشنهاد مشخصی نداده است
پیش بینی بارش‌های پراکنده در مناطق مختلف کشور
فجر ۴۷؛ حضور پرشور روستاییان در راهپیمایی ۲۲ بهمن
فراخوان صداوسیما برای ارسال تصاویر مردمی از مراسم ۲۲ بهمن  (۴ نظر)
راهپیمایی رزم در برف رزمندگان تیپ امام حسن مجتبی (ع) نیروی زمینی سپاه  (۱ نظر)
سفر رییس سازمان محیط زیست به استان البرز  (۱ نظر)
فرمانده کل ارتش: دشمن فقط زبان قدرت را متوجه می‌شود  (۱ نظر)
اژه‌ای: ما مسئولان نباید لحظه‌ای از متن مردم جدا شویم  (۱ نظر)
مکرون: آمریکا و چین احتمالا اروپا را از دور خارج کنند  (۱ نظر)
آغاز راهپیمایی ۲۲ بهمن در یزد  (۱ نظر)
اسلام‌آباد به همبستگی و حمایت علنی از تهران ادامه خواهد داد  (۱ نظر)