• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۳۰۴۰۳
تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۴۰۳ - ۱۸:۱۲
اجتماعی » محیط زیست

۲۴ میلیون ناوگان خودرویی فرسوده در کشور وجود دارد

رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم با اشاره به نقش منابع متحرک در آلودگی هوا گفت: ۲۴ میلیون ناوگان خودرویی فرسوده در کشور وجود دارد.

*۲۴ میلیون ناوگان خودرویی فرسوده در کشور وجود دارد*

به گزارش خبرگزاری صداوسیما  همزمان با فرا رسیدن هفته هوای پاک نشست خبری با حضور صدیقه ترابی معاون محیط زیست انسانی به همراه احمد طاهری رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم در سازمان حفاظت محیط زیست امروز برگزار شد.

احمد طاهری در این نشست با اشاره به روند رو به رشد اسقاط خودرو‌های فرسوده در سال جاری گفت: طی سال‌های گذشته این روند به کندی انجام می‌شد به گونه‌ای در سال ۱۳۹۹ حدود ۶ هزار دستگاه خودرو اسقاط شد، اما در همان سال بیش از یک میلیون دستگاه خودرو شماره گذاری شده بود.

در سال ۱۴۰۲ نیز فقط ۷۰ هزار وسیله نقلیه اسقاط شد. اما در ۹ ماهه اول سال جاری ۲۷۳ هزار ناوگان خودرویی اسقاط شده است. این آمار نشان دهنده روند رو به رشد اسقاط خودرو‌ها است.

وی در ادامه گفت:در برنامه هفتم پیش بینی شده است، سالی ۵۰۰ هزار دستگاه خودروی فرسوده اسقاط شود، اما متاسفانه تا کنون این تعداد اسقاط انجام نشده است.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست نیز با انتقاد از عملکرد برخی دستگاه‌ها در اجرای قانون هوای پاک گفت:در بحث قانون هوای پاک برخی دستگاه‌ها به مسئولیت‌های قانونی خود عمل نکرده‌اند و گزارش عملکرد آنها باید به مسئولان ارسال شود تا بررسی انجام گیرد که چرا این دستگاه‌ها نتوانسته‌اند عملکرد مطلوبی داشته باشند.ترابی در این نشست در پاسخ به سوالی پیرامون مجوز ارزیابی سد ماندگان، اذعان داشت: سد ماندگان مجوز ارزیابی زیست محیطی خود را دریافت نکرده است و این طرح که به طور خاص با وزارت نیرو و استان اصفهان در ارتباط است، اما محدودیت‌هایی استان اصفهان برای انتقال آب دارد.

وی با اشاره به اینکه مسائل مربوط به این طرح هنوز روشن نیست و با ابهاماتی روبه‌روست، افزود: دو پرونده خاص در این زمینه وجود دارد و مکاتباتی برای مشخص کردن وضعیت طرح بهشت‌آباد یا ماندگان انجام داده‌اند، اما هنوز تصمیم نهایی اتخاذ نشده است.

ترابی همچنین به موضوع مجوز زیست‌محیطی اشاره و تاکید کرد: بدون این مجوز، نمی‌توان اقدام به اجرای طرح‌های مختلف کرد.معاون محیط زیست انسانی نیز در نشست خبری هفته هوای پاک گفت: موضوع آلودگی هوا و همینطور موضوع پسماند چالش‌های بسیار پیچیده‌ای هستند که در یک دوره زمانی بسیار طولانی، وضعیت ما رسیده به صورت تجمعی امروز به این نقطه رسیده است.

وی افزود: اینکه تصور شود سازمان حفاظت محیط زیست ظرف سه ماه یا مثلاً ۶ ماه می‌تواند موضوع آلودگی هوا با این همه پیچیدگی یا پسماند با این گستردگی و پیچیدگی را حل بکند قطعاً اینگونه نیست.ترابی همچنین از اقدامات این سازمان برای مقابله با آلودگی هوا سخن گفت و توضیح داد: این سازمان با شناسایی شهر‌هایی که وضعیت آلودگی هوا در آنها بحرانی‌تر است، بر روی آنها تمرکز کرده و بر اساس اولویت‌ها، برنامه‌ریزی‌هایی برای کاهش آلودگی انجام داده است. همچنین، موضوع آلودگی هوا و پسماند به عنوان موضوعات پیوسته‌ای مطرح شد که نیاز به توجه بیشتری دارند.وی گفت: ۴۱ درصد  از حجم آلودگی هوای تهران از منابعی ثابت مثل نیروگاه‌ها و کارگاه‌ها هستند و ۵۹ درصد منابع متحرک هستند. ما بحث آسیب‌پذیری عملیاتی بودن اجرای قانون هوای پاک را بررسی می‌کنیم. گاهی شما هدف‌گذاری می‌کنید و، چون زمانی برای رسیدن به آن مشخص نمی‌کنید شرایط متفاوت می‌شود. ما آسیب شناسی می‌کنیم تا ببینیم ظرفیت کشور برای دسترسی به این قانون چقدر بوده و چه میزان لازم است و باید بررسی کنیم.

او با اشاره به تأثیر تحریم‌ها بر فناوری و تکنولوژی، اظهار داشت: کشور‌های مختلف ادعا می‌کنند که حامی مردم ایران هستند، اما در عمل، اجازه استفاده از فناوری‌های علمی را نمی‌دهند که این با اصول حقوق بشر در تضاد است.اینکه دولت تصمیم گرفت برق را قطع کند تا مازوت نسوزاند تصمیم شجاعانه‌ای بود.

ترابی بیان کرد: دولت گفت من اگر نخواهم مازوت بسوزانم بایستی برق را قطع بکنم؛ به اعتقاد من یک کار شجاعانه‌ای بود که انجام هم شد و مصوب شد.

وی اظهار کرد: همه ما کلی خوشحال بودیم که مثلاً دو ساعت قطع برق می‌شود و مازوت کمتری می‌سوزد؛ ولی خیلی پیامد آن سنگین بود از این بابت که اعتراضات شدیدی انجام شد که چرا باید برق قطع شود.تهران در سالجاری با کاهش روز‌های پاک مواجه بودوی با بیان اینکه آلودگی هوا تنها مشکل پایتخت نیست، گفت: مسیر توسعه پایدار این نیست که تمام جمعیت را به تهران بیاوریم. باید امکانات در سراسر کشور توزیع شود، و به همین دلیل تمرکز بر سواحل جنوبی و دسترسی به آب‌های آزاد با کمک آب‌شیرین‌کن‌ها در دستور کار قرار دارد.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست افزود: تهران در سال جاری با کاهش تعداد روز‌های پاک مواجه بود، اما این کاهش تنها به آلودگی هوا مربوط نمی‌شود و بخشی از آن به دلیل مدیریت ذخایر سوخت بوده است. با این حال، شیراز در میان ۸ کلان‌شهر کشور وضعیت بهتری داشته و تعداد روز‌های پاک آن به‌طور چشمگیری افزایش یافته است.

ترابی اعلام کرد: مجوز‌های لازم برای کیفی‌سازی سوخت صادر شده و برای بلندمدت نیز جدول زمان‌بندی استفاده از سوخت استاندارد تهیه می‌شود. در این زمینه، همکاری با وزارت نفت و تلاش برای توزیع سوخت مناسب در نیروگاه‌های حرارتی در حال انجام است.وی در پایان تأکید کرد: سازمان محیط زیست پشتیبانی کامل از طرح‌های توسعه‌ای و زیست‌محیطی را در دستور کار دارد تا شرایط بهتری برای آینده کشور فراهم شود.به اندازه کافی زیرساخت‌های برقی‌سازی ناوگان حمل و نقل فراهم نیست.

ترابی اضافه کرد: برقی‌سازی ناوگان حمل و نقل یک مسیر درست در جهت بهبود وضعیت آلودگی هوا در تهران و مشهد است؛ حمایت می‌کنیم.

معاون محیط زیست انسانی گفت: سالهاست در مورد استفاده از خودرو‌های برقی و برقی کردن وسایل نقلیه صحبت می‌کنیم، اما زیرساخت‌ها به اندازه کافی فراهم نبوده است.

وی اظهار کرد: برای اینکه ما بتوانیم از خودرو‌های برقی به صورت گسترده استفاده بکنیم نیاز به زیرساخت‌هایی داریم که قطعاً مورد حمایت سازمان حفاظت محیط زیست هست.

صدیقه ترابی درباره آخرین وضعیت بهبود سوخت خودرو‌ها از جمله گازوئیل و بنزین و اقدامات در جهت دستیابی به استاندار‌های سوخت خودرو‌ها گفت: سوخت استاندارد خودرو‌ها یورو ۴ و یورو ۵ است، اما باید این سوال را پرسید که آیا به استاندارد سوخت در قانون هوای پاک رسیدیم یا خیر. با توجه به آنکه در سالیان گذشته آمار مصرف سوخت بالا رفته، قرار شد بیش از ۱۰۰ میلیون لیتر مصرف سوخت روزانه‌ای که هم اکنون صورت می‌گیرد ۸۵ میلیون لیتر آن استاندارد سازی شود. وزارت نفت نیز تلاش می‌کند تا این کار صورت بگیرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بانک مهر ایران، پیشتاز پرداخت وام در زنجان
ردیابی و انهدام پهپاد در حریم هوایی ترکیه
بهترین راه پیشگیری از تب برفکی، قرنطینه و خودداری از جابه‌جایی دام است
افزایش فوتی‌های واژگونی اتوبوس مسافربری به ۱۳ نفر
رسیدگی به تخلفات ۹ شرکت حمل‌ونقل در بخش کالای استان زنجان
جایگاه کمدی در پرده نقره ای کجاست؟
بارش باران در مناطق مختلف هرمزگان
توانمندی در تولید سامانه‌های جراحی هوشمند
چطور بفهمیم کدام لینک آلوده است و کدام لینک را می‌شود باز کرد؟
معرفی نامزد‌های نوزدهمین جشنواره بین‌المللی «سینماحقیقت»
فعالیت ۵۹ هزار بافنده در ۲۴۰ کارگاه های فرش بافی زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۵ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
یک گیلانی ، دانش‌آموز برگزیده کشوری
تجهیز پنج هزار چاه آب کشاورزی به پنل‌های خورشیدی
برگزاری انتخابات شورای سازمان های مردم نهاد لرستان
پویش یلدای مهربانی در گیلان
برگزاری جلسه بررسی و رفع مسائل و مشکلات حوزه آموزشی آذربایجان‌غربی
سفر معاون وزیر صمت به آذربایجان‌غربی
کشف محموله کالای قاچاق ۲۰ میلیارد ریالی در تبریز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
باران و برف مدارس فارس را غیرحضوری کرد
معلم کهگیلویه و بویراحمدی نمونه کشوری جشنواره اصلاح روش‌ تدریس
رحمتی: خیبر برنده واقعی بازی بود
برف و باران به فارس رسید
تعداد فوتی های واژگونی اتوبوس مسافربری به ۱۳ نفر رسید
ریل گذاری بیش از ۵۰ درصد راه آهن چابهار به زاهدان
مخالفت مردم لبنان با خلع سلاح حزب الله
هشدار بارش باران شدید در ۴ استان
بازگشت به آغوش گرم خانواده پس از ۸۳ سال
ارسال بیش از ۱۱۳۳ اثر به دومین همایش ملی امامت‌پژوهی در واحد پردیس
بخشنامه تغییر ساعت کاری ادارات ابلاغ شد
آغاز ثبت سفارش جدید محصولات ایران خودرو
مهار آتش در شهرک صنعتی دولت آباد/جان باختن ۹کارگر براثر گازگرفتگی
خالی ماندن ظرفیت‌های رشته‌های تخصصی پزشکی
جزئیات تازه طرح دولت برای حقوق کارکنان
آمار جنجالی زندانیان مهریه صحت ندارد  (۲ نظر)
عراقچی: آمریکا در هیچ موضوعی صادق نبوده است  (۲ نظر)
باران و برف مدارس فارس را غیرحضوری کرد  (۱ نظر)
نخستین پرواز آزمایشی هواپیمای بویینگ ۷۷۷ شرکت هواپیمایی ماهان  (۱ نظر)
اعلام پایان مأموریت سازمان ملل متحد در عراق  (۱ نظر)
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی  (۱ نظر)
پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۵؛ چمسورکی راهی فینال پاراتکواندو دختران شد  (۱ نظر)
کشف انبار احتکار روغن و شکر به ارزش ۱۲۰ میلیارد ریال در زنجان  (۱ نظر)
مدارس ابتدایی هرمزگان غیر حضوری شد  (۱ نظر)
کنکور تمام طرح‌های تربیتی را نقش بر آب می‌کند  (۱ نظر)
امروز؛ آخرین مهلت ثبت‌نام در مرحله اول المپیاد‌های علمی کشور  (۱ نظر)
سردار زهرایی: ایجاد ۱۱۰ هزار فرصت شغلی از ابتدای سال تاکنون  (۱ نظر)
بارش برف وباران در برخی نقاط استان کرمان  (۱ نظر)
هشدار سطح قرمز هواشناسی در هرمزگان  (۱ نظر)
ممنوعیت استفاده از گرما تابش و میز آتشدان در مراکز گردشگری و تجاری خراسان رضوی  (۱ نظر)