• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۳۶۴۳۳
تاریخ انتشار: ۰۲ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۸:۱۰
اقتصادی » کشاورزی، روستا و عشایر

معرفی ارقام جدید محصولات زراعی دیم به کشاورزان

رئیس موسسه تحقیقات دیم کشور اعلام کرد: تاکنون ۱۱۹ رقم دیم از محصولات زراعی توسط محققان این موسسه معرفی شده که بیش از ۷۰ درصد این ارقام مربوط به ۱۰ سال اخیر هستند.


خبردر حال تکمیل، لطفا رد نشودبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، رئیس موسسه تحقیقات دیم کشور گفت: این موسسه مسئولیت پشتیبانی علمی و فنی از طرح جهش تولید در دیم زار‌های کشور را دارد و ۱۹ رقم از ارقام معرفی شده مربوط به سال ۱۴۰۱ تاکنون است.

او افزود: این ارقام با توجه به محیط‌های هدف و نیاز بخش اجرا، دارای ویژگی‌هایی همچون مقاومت به بیماری و تاب‌آور و مقاومت به تنش‌های سرما، خشکی و گرمای آخر فصل می‌باشند.

روستایی ادامه داد: در مورد ارقام گندم علاوه بر این ویژگی‌ها، کیفیت نانوایی هم لحاظ می‌شود و برای گندم دوروم که در تولید ماکارونی استفاده می‌شود ارقام معرفی شده دارای کیفیت بسیار خوبی هستند.

وی افزایش ضریب نفوذ ارقام جدید در مزارع را از بزرگترین موفقیت‌های این موسسه در سه سال اجرای طرح جهش تولید در دیم زار‌ها دانست و گفت: با اجرای این طرح، سطح زیر کشت دو رقم گندم سرداری و آذر ۲ از دو میلیون هکتار به ۶۰۰ هزار هکتار کاهش یافته و ارقام جدید و برتر جایگزین شده‌اند.

رئیس موسسه تحقیقات دیم کشور ابراز داشت: در قالب پایگاه‌های نوآوری و مزارع pvs، کشاورزان برتر ارقام جدید و مزیت‌های آن را می‌بینند و این ارقام را کشت می‌کنند.

وی درباره معرفی ارقام جدید مقاوم به سرما و تنش یخبندان در حبوبات تصریح کرد: موسسه دیم تاریخ کاشت ارقام نخود را از بهار به پاییز تغییر داده و از ۲۲ رقم جدید حبوبات که معرفی شده ۸ تا ۱۰ رقم مناسب کشت پاییزه در مناطق سرد و معتدل سرد است و همین امر موجب افزایش بهره‌وری از بارش‌های پاییزی و افزایش معنی‌دار عملکرد حبوبات خواهد شد.

روستایی با بیان این که موسسه تحقیقات دیم کشور مسئولیت آموزش و انتقال یافته‌های تحقیقاتی در سطح عرصه‌ها در استان‌های کشور را دارد، گفت: در این راستا مزارع pvs و پایگاه‌های نوآوری را در استان‌ها ایجاد کرده‌ایم به طوری که امسال در هر استان حداقل چهار پایگاه نوآوری برای معرفی ارقام، تغذیه مطلوب، بسته‌های زراعی شامل تاریخ کاشت، تراکم، کنترل علف‌های هرز، آرایش کشت و کشاورزی حفاظتی داریم.

وی در همین حال تحقیق در مورد تغذیه، روش‌های کاشت و مبارزه با علف‌های هرز را از دیگر برنامه‌های این موسسه نام برد و اذعان داشت: تغذیه مطلوب و بهینه از موضوعات تاثیرگذار در طرح جهش تولید در دیم زار‌ها به ویژه در شرایط خشکسالی است و از این رو در این حوزه یک تغییر رویکرد داشته‌ایم به طوری که زمان مصرف کود ازته را از فصل بهار به پاییز تغییر داده‌ایم.

رئیس موسسه تحقیقات دیم کشور افزود: برای افزایش کارایی و اثربخشی استفاده از آب سبز و افزایش تولید و بهره‌وری در طرح جهش تولید در دیمزار‌ها نیز پیشنهاد داده‌ایم که ۸۰ درصد کود اوره در پاییز در در زمان کشت و با جایگذاری کود زیر بذر مصرف شود.

وی درباره مشکلات این موسسه تحقیقاتی گفت: اعتبارات تحقیقاتی ناچیز است و ما برای پشتیبانی از عرصه‌های کشاورزی به تکمیل زیرساخت‌های تحقیقاتی نیاز به حمایت‌های مالی داریم.

روستایی افزود: دستگاه‌های کارنده (بذرکار و کمباین آزمایشات) در ستاد و ایستگاه‌های تابع موسسه بیش از ۳۰ سال عمر دارند و مستهلک شده‌اند که نیاز به واردات دستگاه‌های کارنده جدید داریم تا زیرساخت‌های تحقیقاتی با توجه به تغییرات اقلیمی تکمیل و به‌روز شوند.

وی با بیان این که به علت تحریم‌ها، انتقال بذر‌های خزانه‌های بین‌المللی به این موسسه از دو سال پیش انجام نمی‌شود، خواستار حل این مشکل از سوی مسئولان شد.

رئیس موسسه تحقیقات دیم کشور در پایان گفت: سطح همکاری‌های موسسه تحقیقات دیم کشور با مرکز بین‌المللی پژوهش کشاورزی در مناطق خشک و نیمه‌خشک (ایکاردا) و مرکز بین‌المللی تحقیقات ذرت و گندم (سیمیت) از سه سال گذشته به علت تحریم‌ها متوقف شده است.

­

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مسابقات اتومبیلرانی قهرمانی استان در بروجرد
بازدیداستاندار قم از محل احداث نیروگاه خورشیدی در جاده قم به گرمسار
رزمایش ارزیابی آمادگی مولدهای برق اضطراری در مراکز حیاتی لرستان
معرفی برترین‌های مسابقات بومی محلی دختران بسیجی استان قم
پیروزی النصر با درخشش رونالدو
قهرمانی رقابت‌های منطقه ۶ جوانان کشور از آن پینگ‌ پنگ‌ باز قمی شد
پیش بینی بارش باران در ارتفاعات سمنان
انسداد تونل دومن نیم در جاده بجنورد - اسفراین به مدت نیم ساعت
فردا، آغاز با تاخیر فعالیت ادارات، دانشگاه‌ها و مدارس ۴ شهرستان خوزستان
جهاد تبیین سنگر مقابله با جنگ نرم دشمن
برتری خارج از خانه آرسنال صدرنشین در هفته دهم لیگ برتر انگلیس
انفجار و آتش‌سوزی در کارگاه شارژ کپسول گاز در شیراز
مطالبات مردم در بسته صدای شما ۱۰ آبان ۱۴۰۴
حضور داور چهارمحال و بختیاری در سمینار نیم سال دوم داوران
بهره برداری از ۹ زمین چمن مصنوعی در سراب و مهربان تا سال آینده
کشف بزرگترین مرکز ماینر غیرمجاز جنوب شرق کشور در زاهدان
دستگیری شکارچیان غیرمجاز در میامی
آتش سوزی یک خانه در بندرعباس جان دو کودک را گرفت
نشست یک ساختمان پنج طبقه در سپیدار اهواز
بسته خبر‌های کوتاه ۱۰ آبان ۱۴۰۴
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جهاد نهاجا برای دفاع از مرز‌های هوایی ایران مایه افتخار است
تایید قهرمانی کشتی آزاد ایران در رقابت‌های جهانی ۲۰۱۵
فرصت طلایی ایران در عصر چندقطبی شدن جهان
بدرفتاری کارمندان دولت را گزارش کنید
اعلام نتایج اولویت بندی طرح مادران ایران خودرو؛ ۱۱ آبان
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود
پاسخ دانشگاه علوم پزشکی یزد درباره فوت مادر مهریزی
نتانیاهو برای اهداف داخلی، به دنبال از سرگیری جنگ است
آتش‌سوزی در مراتع شمال معلم‌کلایه
دیدار تیم‌های صنعت نفت آبادان و برق شیراز در مرحله سوم جام حذفی
امضای قرارداد‌های بزرگترین طرح جمع‌آوری گاز‌های مشعل
تساوی استقلال و فولاد در دربی خوزستان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۰ آبان ۱۴۰۴
تحویل ویلای ۸ هزار متری متهم چای دبش به بانک ملت
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
کالابرگ به شیوۀ جدید عرضه می شود  (۱ نظر)
قهرمانی بلند قامتان ایران در والیبال بازی‌های آسیایی جوانان  (۱ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
پیش ثبت نام ۷۳۰ نفر برای تشرف به حج تمتع ۱۴۰۵  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
بازی‌های آسیایی جوانان؛ ایران در رده چهارم آسیا قرار گرفت  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت مادر شهیدان عاکفی  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
انتشار فراخوان برای پیشنهاد شعار مشترک فاطمیه ۱۴۰۴  (۱ نظر)