• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۳۸۴۵۵
تاریخ انتشار: ۰۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۲
اقتصادی » آب و انرژی

تعرفه پلکانی آب می‌تواند به صرفه‌جویی و مدیریت بهتر منابع منجر شود

دبیرکل فدراسیون صنعت آب ایران با تأکید بر لزوم بازنگری در سیاست‌های آبی و ایجاد بازار آب برای بهبود مدیریت منابع، به چالش‌های موجود در شکل‌گیری بازار آب و قیمت‌گذاری آن اشاره کرد و گفت: این فرآیند ممکن است در ابتدا دستاورد‌های کمی داشته باشد، اما هدف نهایی ایجاد یک میراث برای نسل‌های آینده است.

تعرفه پلکانی آب می‌تواند به صرفه‌جویی و مدیریت بهتر منابع منجر شود

به گزارش  خبرگزاری صدا و سیما، نشست تخصصی "صنعت آب و راهکار‌های پرداخت مطالبات" در حاشیه بیستمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت آب و تأسیسات آب و فاضلاب به میزبانی سخنگوی صنعت آب برگزار شد.

در ابتدای این نشست، شریعت دبیرکل فدراسیون صنعت آب با بیان اینکه علی‌رغم مشکلات و سیاست‌های نادرست گذشته، صنعت آب ایران پتانسیل بالایی دارد و می‌تواند در سطح بین‌المللی مطرح شود، به ناترازی در منابع آبی کشور اشاره کرد و گفت: سرانه آب به کمتر از ۵۰۰ متر مکعب در سال کاهش یافته است، در حالی که این رقم قبلاً ۱۵۰۰ متر مکعب بوده است.

دبیرکل فدراسیون صنعت آب بر لزوم بازآفرینی سیاست‌های آبی تأکید کرد و بیان داشت: اهمیت همکاری بخش خصوصی در حل مشکلات قابل توجه است.

وی به چالش‌های موجود برای بخش خصوصی و نیاز به اعتماد و حمایت دولت از این بخش اشاره کرد و اظهار داشت: با ایجاد یک بازار آب و تعیین قیمت مناسب، می‌توان به بهبود وضعیت آب کشور کمک کرد.

شریعت در ادامه سخنان خود به بررسی وضعیت فعلی بخش آب و فاضلاب کشور و چالش‌های موجود در این حوزه پرداخت و گفت: مطالعات نشان می‌دهد که نیاز‌های مالی در بخش آب به ۳۰ همت، فاضلاب به ۱۷ همت و مطالبات آب‌شیرین‌کن‌ها به ۹ هزار میلیارد تومان می‌رسد. همچنین، بدهی دولت بابت خرید تضمینی آب‌شیرین‌کن‌ها ۱۴۰ هزار میلیارد تومان برآورد شده است.

وی با اشاره به مشکلات مالی و ناتوانی دولت در پرداخت بدهی‌ها افزود: با روند کنونی، تکمیل ۵۵۰ پروژه فعال در این حوزه ۳۰ سال زمان خواهد برد.

شریعت به اهمیت نقش بخش خصوصی در این حوزه تأکید کرد و بیان داشت: بخش خصوصی باید به‌عنوان واسطه‌ای میان دولت و مردم عمل کند. افزایش قیمت آب به‌صورت پلکانی می‌تواند به صرفه‌جویی و مدیریت بهتر منابع منجر شود؛ الگویی که در بسیاری از کشور‌ها موفقیت‌آمیز بوده است.

دبیرکل فدراسیون صنعت آب همچنین به چالش‌های اجتماعی، سیاسی و امنیتی مرتبط با آب اشاره کرد و گفت: مسئله آب دیگر تنها محدود به اختلافات بین کشور‌ها نیست، بلکه به درون استان‌ها و شهر‌ها نیز کشیده شده است و این موضوع نیازمند مدیریت جدی است.

شریعت در ادامه به مشکلات کشاورزان به دلیل کمبود آب پرداخت و اظهار داشت: کشاورزان به دلیل این بحران در حال نابودی هستند و نیاز است که سرمایه‌گذاری بیشتری در بخش آب و فاضلاب انجام شود. ایجاد تضامین برای سرمایه‌گذاران نیز باید در اولویت قرار گیرد.

وی بر ضرورت همکاری و هم‌اندیشی میان بخش‌های مختلف تأکید کرد و بیان داشت: حکمرانی آب باید به‌صورت جدی تقویت شود تا بتوان چالش‌های این حوزه را به‌طور مؤثر مدیریت کرد.

شریعت به مشکلات موجود در سیستم صرفه‌جویی آب و گواهی‌های مربوط به آن اشاره کرد و گفت: سرمایه‌گذاران گواهی‌هایی دریافت می‌کنند که در بورس به آنها ضریب تعلق می‌گیرد. این ضریب‌ها می‌تواند بر تصمیم‌گیری صنعتگران تأثیر بگذارد و آنها را به سمت مناطق با دسترسی بهتر به آب هدایت کند.

وی در پایان از نیاز به همکاری با کارشناسان و خبرگان برای پیشبرد این اهداف سخن گفت و به چالش‌های موجود در شکل‌گیری بازار آب و قیمت‌گذاری آن اشاره و تأکید کرد: این فرآیند ممکن است در ابتدا دستاورد‌های کمی داشته باشد، اما هدف نهایی ایجاد یک میراث برای نسل‌های آینده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نرخ بیکاری کرمان زیر میانگین کشوری
نمایشگاه اقتصاد مقاومتی سرپرستان خانوار افتتاح شد
تعطیلی ۸ مدرسه غیردولتی متخلف/ عزل ۲۳ مدیر خاطی
کشف نوعی سنگ قیمتی در افغانستان
تلاش ستاد کل نیرو‌های مسلح جهت ایجاد تحول در حقوق و مزایای نظامیان است
افتتاح ۱۱ طرح عمرانی روستایی در نکا با اعتبار ۲۵ میلیارد تومان
تحقق مدرسه تراز انقلاب اسلامی
رشد ۱۹ برابری طرح های دهه فجر شهرستان سرخس
افتتاح نیروگاه خورشیدی درروستای بهرام آباد چهارمحال و بختیاری
برگزاری دومین رویداد گندم در ارومیه
اقدامات حفاظتی و استحکام بخشی در تالار‌های کاخ گلستان
بهره‌برداری از ۷۱ طرح عمرانی‌ و خدماتی در فریدن
دستگیری سارقان کیف دستی و گوشی در بیرجند
افتتاح ۷ واحد مسکونی مددجویی در عنبرآباد
از اکران فیلم سینمایی مارون به صورت رایگان برای مردم تا راهیابی این فیلم به جشنواره ملی
اهدای عضو جوان ۱۸ ساله در یزد
افتتاح روستا بازار و عرضه مستقیم محصولات پروتئینی در بجنورد
خاموشی ۴۵ دستگاه ماینرغیرمجاز در اراک
ذخیره ۱۷ میلیون‌تنی معدن جدید در اردبیل کشف شد
کاهش ۲۹ درصدی تصادفات درون و برون شهری منجر به فوت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بلوغ راهبردی ملت و نظام، در شناخت میدان نبرد جدید
تاریخ جدید ارائه گواهی صادرات کاتد مس اعلام شد
هشدار نارنجی بارندگی در برخی مناطق کشور، برای امروز
بارش برف و باران در ۲۶ استان کشور و انسداد ۷ محور مواصلاتی
آغاز ساخت ۲۱ هزار مسکن ملی در زنجان
محیط زیست اصفهان زیر بار سنگین توسعه
جمعیت هلال احمر و کمیته امداد تفاهم نامه امضا کردند
برگزاری تحلیف قضات دستگاه قضائی در حرم امام خمینی
رئیس قوه قضائیه وارد اراک شد
چمران: استقبال از ثبت نام در انتخابات شورا مطلوب بوده است
تصادف مرگبار خودروی پراید با کامیون
تعطیلی پایانه مسافربری غرب تهران به مناسبت یوم‌الله ۲۲ بهمن
هوای تهران ناسالم برای گروه‌های حساس
عزم دستگاه قضا برای مقابله با فساد قاطع است
بهره برداری از سامانه هوشمند ثبت سرعت متوسط
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۳ نظر)
بلوغ راهبردی ملت و نظام، در شناخت میدان نبرد جدید  (۱ نظر)
۱۰۴ مرکز آماده خرید و دریافت گندم از کشاورزان خوزستان  (۱ نظر)
بازداشت ۱۱ عضو گروهک تروریستی پژاک در استان کرمانشاه  (۱ نظر)
ارز ترجیحی حذف نشده و به سبد کالای خانوار رفته است  (۱ نظر)
لاوروف: پرونده اپستین چهره شیطانی غرب را برملا کرد  (۱ نظر)
افتتاح طرحهای دهه فجر در استان کرمان  (۱ نظر)
قیمت‌گذاری خودرو‌های داخلی در دست بررسی است  (۱ نظر)
فناوری و حذف ارز ترجیحی؛ کلید تحول در کشاورزی و رقابت‌پذیری است  (۱ نظر)
وزیر نفت: شبکه گاز خانگی پایدار است  (۱ نظر)
ادامه دستگیری تخریب گران مسلح  (۱ نظر)
رئیس کمیسیون انرژی مجلس: امنیت انرژی و معیشت مردم، محور راهبردی تصمیم‌های مجلس است  (۱ نظر)