• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۴۱۰۹۷
تاریخ انتشار: ۰۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۴:۴۷
سیاسی » دولت

ضرورت اولویت‌دهی به نیرو‌های بومی در توسعه منطقه مکران

رئیس جمهور با تاکید بر ضرورت اولویت قائل شدن برای افراد و نیرو‌های محلی در توسعه منطقه مکران گفت: تمام اقدامات در این منطقه باید به شکل دقیق بر اساس طرح جامع توسعه مکران انجام و زیرساخت‌های منطقه نه بر اساس استاندارد‌های موجود و گذشته، بلکه برای زندگی در ده‌ها سال آینده ایجاد شود.

ضرورت اولویت‌دهی به نیرو‌های بومی در توسعه منطقه مکران

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، آقای پزشکیان صبح امروز دوشنبه، در ادامه جلسات «اقتصاد دریامحور»، با تأکید بر ضرورت عمل بر اساس طرح جامع توسعه مکران در تمامی اقدامات، گفت: در توسعه این منطقه در همه زمینه‌ها، از جمله توسعه صنایع و خطوط مواصلاتی، اعم از راه‌آهن، بزرگراه، فرودگاه و اصول شهرسازی باید دقیقا بر اساس اصول طرح جامع عمل شود و تمامی اقدامات بدون استثنا به گونه‌ای باشد که در آینده ناچار به تخریب و بازسازی برای توسعه زیرساخت‌ها نشویم.

رئیس جمهور درباره عدم تمایل نیرو‌ها و کارشناسان پیمانکار فعال در مکران به سکونت در این منطقه گفت: وقتی امکانات سکونتی مناسب فراهم نباشد، طبعا نباید انتظار داشت که نیرو‌ها به همراه خانواده در این مناطق ساکن شوند، لذا برای جلب نظر متخصصان و پیمانکارانی که قرار است در این منطقه فعال شوند، باید شهرک‌های مسکونی با کیفیت بالا و متناسب با امکانات رفاهی روز ساخته شود، تا نیرو‌هایی که به این منطقه می‌آیند، تمایل به سکونت خود و خانواده در این منطقه داشته باشند.

آقای پزشکیان با اشاره به تمایل سرمایه‌گذاران خارجی برای حضور در پروژه‌های مکران، اظهار داشت: لازم است کارگروهی برای بررسی پیشنهادات سرمایه‌گذاران خارجی و رفع موانع برای فعالیت آنها تشکیل شود و در صورتی که با مشکلی مواجه شدید، آنها را ارائه دهید تا به شکل مقتضی درباره آنها تصمیم‌گیری شود.

رئیس جمهور بر رعایت استاندارد‌های زیست‌محیطی در توسعه منطقه مکران تأکید کرد و گفت: از هم اکنون تلاش کنید شهر‌هایی که در این منطقه ساخته می‌شود، علاوه بر دارا بودن امکانات شهر‌های هوشمند آینده، دارای زیرساخت‌های حمل و نقل مدرن و کافی برای جمعیت‌های بزرگ و سازگار با محیط زیست باشد تا با پدیده‌هایی مانند آلودگی هوا در شهر‌های این منطقه مواجه نشویم.

آقای پزشکیان اضافه کرد: توجه داشته باشید که می‌خواهیم در این منطقه ساخت و ساز‌هایی کنیم که تا ده‌ها سال آینده مورد استفاده مردم قرار گیرد، لذا نباید به گونه‌ای اقدام کنیم که مطابق با استاندارد شهر‌های فعلی یا متعلق به ۶۰ و ۷۰ سال قبل باشد. در این زمینه لازم است سازمان حفاظت محیط زیست، نظارت‌ها و اقدامات خود را داشته باشد تا علاوه بر رعایت استاندارد‌های زیست محیطی در توسعه مکران به محیط زیست این منطقه نیز آسیبی وارد نشود. حتی در تولید برق نیز اولویت اصلی در این منطقه باید با ساخت نیروگاه‌های خورشیدی و تولید انرژی پاک باشد.

رئیس جمهور در واکنش به سخنان یکی از حاضران جلسه درباره نواقص حکمرانی در جلب سرمایه‌گذاری خارجی گفت: دولت تلاش می‌کند تا هرگونه مانع در حوزه اداری و حکمرانی پیش‌روی سرمایه‌گذاران را برطرف کند، در این زمینه در صورتی که با مواردی مواجه شدید، آنها را گزارش کنید تا برطرف شود.

آقای پزشکیان بر ضرورت مشارکت جامعه بومی ساکن در مکران در توسعه این منطقه تأکید کرد و گفت: در تصمیم‌گیری‌ها اولویت با جامعه محلی مکران است، حتی پیشنهاد من این است که در نظام آموزشی اولویت آموزش و جذب نیرو باید از نیرو‌های محلی باشد، چرا که آنها برای حضور و فعالیت در این منطقه انگیزه و تمایل بیشتری دارند. این را می‌توان با اصلاح نظام آموزشی و اختصاص سهمیه در تخصص‌های مورد نیاز به دانشجویان محلی در نظر گرفت.

رئیس جمهور با تأکید بر ظرفیت بالای رشد منطقه مکران، تصریح کرد: بسیاری از کشور‌ها از جمله کشور‌های آسیای مرکزی تمایل زیادی برای استفاده از ظرفیت‌های منطقه مکران و بنادر آن دارند و از هم‌اکنون می‌توان با ایجاد امکاناتی مانند انبار نگهداشت کالا، این کشور‌ها را تشویق به استفاده از این بنادر کرد، به این شکل آنها حتی در توسعه مکران نیز مشارکت خواهند کرد.

آقای پزشکیان با اشاره به پیشینه تجاری بازرگانان محلی استان سیستان و بلوچستان در تجارت با سایر کشور‌ها خاطرنشان کرد: بازرگانان محلی این استان در گذشته‌های دور حتی در آفریقا هم حضوری فعال داشته‌اند، لذا می‌توان ضمن جلب نظر آنها برای سرمایه‌گذاری در توسعه این منطقه، از توانایی آنها برای صادرات و رفع موانع خارجی در صدور برخی کالا‌ها استفاده کرد. آنها نیز با توجه به علائق و تمایل‌شان برای کمک به توسعه منطقه مکران از این پیشنهادات استقبال خواهند کرد.

رئیس جمهور بر توجه به مطالبات و خواسته‌های مردم محلی در توسعه مکران تاکید و اظهار داشت: مردم محلی برای توسعه فعالیت‌های اقتصادی و تجاری خود از جمله در زمینه صیادی و تجارت، خواسته‌هایی دارند که لازم است به آنها توجه شده و آنان را در طرح‌های توسعه مورد توجه قرار دهیم. توسعه این استان باید به ارتقای کیفی زندگی مردم محلی بینجامد و نباید در این زمینه غفلت شود.

آقای پزشکیان درباره بهره‌گیری از شیوه‌های جدید آموزش در برخی مناطق دورافتاده استان برای آموزش دانش آموزان تاکید کرد: در زمینه اصلاح نظام آموزشی علاوه بر نهضت مدرسه‌سازی، برنامه‌های خوبی داریم که یکی از آنها تهیه بسته‌های مناسب آموزشی با استفاده از بهترین اساتید و ارائه آنها به عنوان بسته‌های کمک آموزشی به دانش آموزان در مناطق محروم و دور افتاده است تا علاوه بر آموزش توسط معلمان محلی، از ظرفیت آموزش‌های با کیفیت از راه دور هم بهره ببرند.

در این جلسه، علاوه بر رئیس دفتر رئیس جمهور، وزرای صنعت، معدن و تجارت، نیرو و جهادکشاورزی، روسای سازمان‌های برنامه و بودجه و حفاظت از محیط زیست و فرماندهان نیروی دریایی ارتش و سپاه نیز حضور داشتند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نخبه زنجانی؛ از سکوی قهرمانی ورزشی تا صدرنشینی در کنکور دکتری
ضرورت اصلاح لایه‌های عمیق‌تر فرهنگی و تقویت بنیاد‌های ارزشی
مسیرهای که هموار می شوند؛اجرای ۳۰ طرح راه‌سازی روستایی در زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
اشتغال ۱۰۰ نفری در دل گلخانه های طارم
ورزشی‌های سی ام آبان ماه در استان سمنان
پایان رقابت‌های بین‌المللی تنیس ساحلی کیش با قهرمانی تیم اهرزاد
امروز، اتمام مهلت ثبت استعفای داوطلبان انتخابات شورا‌های اسلامی روستا
دیپلماسی فعالانه با گام های تاثیرگذار منطقه ای در گردشگری
بر پایی یازدهمین جشنواره چتر نویسی در خرم آباد
افزایش غلظت آلاینده‌ها برای گروه‌های حساس
بسیجی یک خُلق و شیوه زیستن
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی
مجازی شدن برخی مدارس و دانشگاه‌های خوزستان در اول و دوم آذر ماه
پایداری هوا تا اواسط هفته در لرستان
بازفت منطقه ملی چوقا بافی در کشور
تاکید معاون اول رئیس‌جمهور بر ضرورت بسیج همه امکانات کشور برای مهار آتش‌سوزی جنگل‌‌های هیرکانی
مراسم سالروز شهادت حضرت زهرا (س) ویژه بانوان در قم
پذیرایی سقاخانه شهر فیروزآباد سلسله از عزاداران فاطمی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امامی، آذرپیرا و زارع به دیدار فینال راه یافتند - قاسم پور در دیدار رده بندی
قطعی آب در برخی مناطق شهر کرمانشاه
تشکیل کار گروه اضطرار آلودگی هوا
غیر حضوری شدن مدارس برخی شهرهای آذربایجان شرقی
واکنش زلنسکی به توافق پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین
آلودگی هوای ۱۴ شهر خوزستان در وضعیت قرمز و نارنجی
تعطیلی مدارس مشهد و مدارس شهری تربت حیدریه، نیشابور و تربت جام، فردا شنبه اول آذر
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده
تعطیلی ۵روزه مهد‌های کودک و پیش دبستانی استان تهران
زعفران، میراثی کهن برای آیندگان
تصویب ۶۲ مصوبه در میز خدمت معدن وزارت صمت
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه
دستور کار ایثارگران در زنجان؛ از ارتقای جایگاه فرزندان شهدا تا ساماندهی گلزار‌ها
سیاست کاهش توقف تولید در فولاد و صنایع معدنی در صدر دستور کار
عزاداری ایام شهادت حضرت زهرا(س) با حضور رهبر انقلاب
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
دورکاری پنجشنبه‌ها در ماه‌های سرد سال در استان‌های خراسان جنوبی، رضوی و شمالی  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
وداع مردم فارس با شهدای گمنام  (۱ نظر)