• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۴۸۹۸۰
تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۰:۴۵
اقتصادی » کشاورزی، روستا و عشایر

افزایش ۵ برابری تولید محصولات کشاورزی بعد از انقلاب

معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه کل تولیدات بخش کشاورزی قبل از انقلاب حدود ۲۵ میلیون تن بود، گفت: امروز حدود ۸۵ درصد پروتئین و کالری مورد نیاز کشور در داخل تامین می‌شود.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، فتحی، معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی در برنامه مجله فجر امید شبکه خبر گفت: حدود ۸۵ درصد پروتئین و کالری مورد نیاز کشور را در داخل تامین می‌کنیم و این در حالی است که در قبل از انقلاب کل تولیدات بخش کشاورزی حدود ۲۵ میلیون تن بوده که این مقدار نیاز داخلی را تامین نمی‌کرد و مجبور به واردات آن بودیم.


فتحی افزود: امنیت غذایی یعنی اینکه هر فردی در جامعه به غذای کافی و سالم دسترسی داشته باشد و این شامل دسترسی فیزیکی و دسترسی اقتصادی است یعنی توان مالی لازم برای دسترسی به این غذا را داشته باشد و در موضوع مصرف هم غذای سالمی را بتوانداستفاده کند.

معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی گفت: در تولید هم باید پایداری را حفظ و در حفظ ذخایر برنامه داشته باشیم، این تعریف مختصری از امنیت غذایی است و در همین خصوص هم با کمک کشاورزان در وزارت جهاد کشاورزی برنامه ریزی‌هایی صورت می‌گیرد.

فتحی تصریح کرد: امنیت غذایی جدا از امنیت دفاعی و نظامی نیست و امنیت ملی مرهون این دو امنیت است و امنیت غذایی هم مانند امنیت دفاعی و نظامی، سربازان و سردارانی دارد که کشاورزان و تولید کنندگان بخش کشاورزی، سربازان و سرداران این عرصه هستند و آنها در حوزه‌های مختلف مانند دام، طیور، زراعت، باغبانی، شیلات و ... تلاش کرده و موجب تامین امنیت غذایی می‌شوند که ما در وزارت کشاورزی باید قدردان این عزیزان باشیم و در حوزه‌های مختلف به آنها کمک کنیم.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی در ادامه گفت: بعد از انقلاب با اینکه به لحاظ محدودیت‌ها و قهر طبیعت و جبر طبیعت یه سری از اراضی کشور که بسترهای تولیدات کشاورزی محسوب می شد از دسترس خارج شد اما با کوشش‌ها و تلاش‌های صورت گرفته در حوزه دانش بنیان و کمک کشاورزان، افزایش بهره وری در واحد تولیدی، افزایش عملکرد در واحد سطح و ارتقای بهره وری انجام شد و تولیدات کشاورزی  ۵ برابر افزایش یافت.

فتحی افزود: در افق سال ۱۴۱۱ برابر سند ملی دانش بنیان امنیت غذایی که بعد برنامه هفتم به آن اضافه شد، قرار است تولیدات کشاورزی در کشور به ۱۶۵ میلیون تن افزایش یابد.

معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی اضافه کرد: بعد از جنگ اوکراین تصمیم گرفتیم که در کالا‌های اساسی  وابسته به کشوری نباشیم زیرا در این جنگ، امنیت غذایی کشور‌های زیادی به چالش کشیده شد و ما هم برنامه‌های تولید محصولات کشاورزی را بر این اساس قرار دادیم که تمامی کالا‌های اساسی اعم از گندم، جو، برنج، مواد پروتئینی مانند گوشت مرغ، گوشت قرمز و تخم مرغ در داخل تولید شود.

فتحی گفت: برای تهیه نهاده‌های دامی وابستگی داریم که با برنامه ریزی‌های و احداث گلخانه‌ها تلاش می‌کنیم که سطح زیرکشت گلخانه‌ها را افزایش بدهیم و سبزی و سیفی که آب بری بیشتری دارند در داخل گلخانه‌ها کشت کنیم و فضا‌هایی را که آزاد می‌شوند برای تامین نهاد‌های مانند ذرت و سویا اختصاص دهیم.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حذف نقطه حادثه‌خیز و اصلاح طرح هندسی محور ورودی شهرستان فرخشهر
اجلاس جهانی تغییر اقلیم در برزیل
ذوب‌آهن در خانه گل‌گهر سیرجان پیروز شد
نجات جان ۳۰ نفر در حادثه آتش‌سوزی یک مجتمع مسکونی زنجان
گرامیداشت یاد شهدای پایگاه بسیج و مسجد امام حسن عسکری (ع) علی‌آباد کتول
کشف ۳۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در لارستان
تشییع پیکر مادر شهید کاظمی در تبریز
سمنان؛ پیشتاز در اهدای مستمر خون در کشور
برپایی اردوی جهادی پزشکی در پیشوا
دیدار وزیر علوم با دانشجویان سیستان و بلوچستان
تجلیل از برترین‌های جشنواره فانوس در تبریز
بررسی راهکار‌های قضایی برای تسریعِ ترخیص وسایل نقلیه رسوبی در گیلان
اختتامیه مرحله استانی نخستین جشنواره ملی هنری «نسل امید» در مشهد
راه‌آهن اردبیل امسال به بهره‌برداری می‌رسد
اجرای ۱۵۰ طرح مطالعات آبخیزداری در آذربایجان‌غربی
توافق نامه ساخت مدرسه ۱۵ کلاسه در ورامین امضاء شد
اختصاص ۲ هزار میلیارد ریال یارانه برای مطبوعات کشور
از مرمت حسینیه امینی‌ها تا راهیابی آثار هنرمند قزوینی به جشنواره آوای صلح و فیلم شهر
برگزاری مسابقات سراسری قرآن و عترت در ایزدخواست
 نسل امروز، ادامه‌دهنده راه ایستادگی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
واکنش چین به تهدید نظامی آمریکا علیه نیجریه
فاصله قیمت زعفران از تولید تا مصرف
استعفا در شرایط حساس
کشف ۱۵۶ دستگاه خودروی لوکس قاچاق به ارزش ۸۸۵ میلیارد تومان
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران
زهران ممدانی، اولین شهردار مسلمان نیویورک شد
عملکرد دستگاه‌ها در صدور مجوز‌های کسب و کار
آغاز دهمین سوگواره نمایش آیینی «نگین شکسته» در مشهد
روزنامه‌های فردای ۱۳ آبان
وزیر خارجه ارمنستان: روابط ما با ایران راهبردی است
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
هدف از جنگ ۱۲ روزه براندازی نظام جمهوری اسلامی بود
ایروانی: اظهارات ترامپ تهدید علیه صلح‌وامنیت بین‌المللی است
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)